Dýňový brownie dort » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňový brownie dort

Dýňový brownie dort

    , , , , ,   , , , , , ,

Březen 10, 2018

Hodnotit recept
Dýňový brownie dort
0.0 0

Použití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí.

  • Příprava: 1 hodina 30 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 1 hodina 30 minut

    25 minut

    1 hodina 55 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

240 g dýně Hokaido

2 vejce

15 g kokosové mouky

50 g mandlové mouky

10 g hořkého kakaa

40 g sladidla podle stravovacího stylu (erythritol, xylitol, med, datle, kokosový cukr atd.)

60 g hořké vysokoprocentní čokolády + pár gramů navíc na posypání

100 g smetany ke šlehání nebo kokosového mléka

250 g mascarpone (volitelně)

  • Příprava: 1 hodina 30 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 1 hodina 30 minut

    25 minut

    1 hodina 55 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

Dýni nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s vejci, kokosovou a mandlovou moukou, kakaem, 25 g zvoleného sladidla a 25 g rozpuštěné čokolády.

Vše vypracujte ve středně tekuté těsto. To nalijte do vhodné formy vystlané zmačkaným pečícím papírem. Na 6 porcí vyjde těsto v koláčové formě o průměru 23 cm přibližně 1-2 cm na výšku. Pokud uděláte korpus vyšší, prodlužte podle toho dobu pečení. Při uvedené výšce těsta to vychází na 25 minut na 180 °C. Hotový korpus nechte vychladnout.

Zatímco se dort peče, připravte si polevu. Ve smetaně si rozpusťte zbytek sladidla a čokolády a vše promíchejte do hladké směsi. Tu nechte chvíli vychladnout a pak do ní po částech zapracujte mascarpone (viz poznámka níže).

Vychladnutý korpus potřete čokoládovým mascarpone a posypte nastrouhanou čokoládou.

Nechte vychladit v lednici alespoň hodinu a pak podávejte nakrájené na dílky.


Výsledkem je typické hutné vlhké brownies. Proto, pokud se nechcete dělat s krémem, nebo nemůžete mléčné výrobky, bohatě postačí, když ve smetaně nebo kokosovém mléku rozpustíte čokoládu a sladidlo, a tím brownies pokapete.

* Kalorické hodnoty a údaje o makroživinách se vztahují k variantě s použitím 90% hořké čokolády, smetany, mascarpone a erythritolu.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Kalorie380 kcal *
Bílkoviny8 g
Tuky36 g
Sacharidy8 g

6 Recenzí / komentářů

Martina

Březen 10, 2018

Dobry den, pouzivate horku vysokopercentnu cokoladu s obsahom cukru? Pytam sa, aby som vedela aku kupit. Dakujem.

Lucie

Březen 10, 2018

Dobrý den, používám různé čokolády. Většinou 90% Lindt, nebo i 99%, Vivani 99% atd. Záleží jak moc si hlídáte sacharidy.

Lili

Březen 10, 2018

Dobrý den, můžu se prosím zeptat, cim nahradit mandlovou a kokosovou mouku? Oříšky, bohužel,nemuzuděkuji mockrát, jinak ss přiznám, ze u Vas čerpám porad inspiraci..

Lucie

Březen 11, 2018

Dobrý den, to bohužel přesně neporadím, nikdy jsem je v tomto receptu nahrazovat nezkoušela. Možná slunečnicovou moukou (rozemletými slunečnicovými semínky).
Mám radost, že se vám moje stránky líbí a inspirují vás 🙂

Tereza

Březen 11, 2018

Dobrý den.
Zrovna jsem koupila maslovou dyni. Myslíte si, ze by ji bylo možné použít místo Hokkaidó? Pokud ano, jak výrazně se změní vyživové hodnoty? Velmi děkuji za odpověď a za úžasné recepty ze kterých čerpám denně.

Lucie

Březen 11, 2018

Dobrý den,
určitě by šlo použít i máslovou. Výživové hodnoty se změní naprosto nepatrně. Na porci asi půl gramu sacharidů 🙂
To já moc děkuju. Mám radost, že se vám moje stránky líbí a recepty vás inspirují. To je pro mě ta největší odměna.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lenka před 3 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: MUDr.Zdeňka před 15 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Dana před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Vlasta před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Šárka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Irena před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Eliška před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zuzana před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Ivana před 4 dny
 
Kuchařka - Léto v kuchyni (e-kniha) + 1 Item
zakoupil/a: Lucia před 5 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Gabriela před 5 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Martina před 5 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Lucie před 5 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Ditta před 5 dny
 
Kuchařka - Léto v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Helena před 5 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Simona před 5 dny
 
Kuchařka - Léto v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Ester před 6 dny
 
Kuchařka - Léto v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Renata před 6 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Markéta před 6 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x