Dýňový brownie dort » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňový brownie dort

Dýňový brownie dort

    , , , , ,   , , , , , ,

Březen 10, 2018

Hodnotit recept
Dýňový brownie dort
5.0 3

Použití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí.

  • Příprava: 1 hodina 30 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 1 hodina 30 minut

    25 minut

    1 hodina 55 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

240 g dýně Hokaido

2 vejce

15 g kokosové mouky

50 g mandlové mouky

10 g hořkého kakaa

40 g sladidla podle stravovacího stylu (erythritol, xylitol, med, datle, kokosový cukr atd.)

60 g hořké vysokoprocentní čokolády + pár gramů navíc na posypání

100 g smetany ke šlehání nebo kokosového mléka

250 g mascarpone (volitelně)

  • Příprava: 1 hodina 30 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 1 hodina 30 minut

    25 minut

    1 hodina 55 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

Dýni nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s vejci, kokosovou a mandlovou moukou, kakaem, 25 g zvoleného sladidla a 25 g rozpuštěné čokolády.

Vše vypracujte ve středně tekuté těsto. To nalijte do vhodné formy vystlané zmačkaným pečícím papírem. Na 6 porcí vyjde těsto v koláčové formě o průměru 23 cm přibližně 1-2 cm na výšku. Pokud uděláte korpus vyšší, prodlužte podle toho dobu pečení. Při uvedené výšce těsta to vychází na 25 minut na 180 °C. Hotový korpus nechte vychladnout.

Zatímco se dort peče, připravte si polevu. Ve smetaně si rozpusťte zbytek sladidla a čokolády a vše promíchejte do hladké směsi. Tu nechte chvíli vychladnout a pak do ní po částech zapracujte mascarpone (viz poznámka níže).

Vychladnutý korpus potřete čokoládovým mascarpone a posypte nastrouhanou čokoládou.

Nechte vychladit v lednici alespoň hodinu a pak podávejte nakrájené na dílky.


Výsledkem je typické hutné vlhké brownies. Proto, pokud se nechcete dělat s krémem, nebo nemůžete mléčné výrobky, bohatě postačí, když ve smetaně nebo kokosovém mléku rozpustíte čokoládu a sladidlo, a tím brownies pokapete.

* Kalorické hodnoty a údaje o makroživinách se vztahují k variantě s použitím 90% hořké čokolády, smetany, mascarpone a erythritolu.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Kalorie380 kcal *
Bílkoviny8 g
Tuky36 g
Sacharidy8 g

20 Recenzí / komentářů

Martina

Březen 10, 2018

Dobry den, pouzivate horku vysokopercentnu cokoladu s obsahom cukru? Pytam sa, aby som vedela aku kupit. Dakujem.

Lucie

Březen 10, 2018

Dobrý den, používám různé čokolády. Většinou 90% Lindt, nebo i 99%, Vivani 99% atd. Záleží jak moc si hlídáte sacharidy.

Lili

Březen 10, 2018

Dobrý den, můžu se prosím zeptat, cim nahradit mandlovou a kokosovou mouku? Oříšky, bohužel,nemuzuděkuji mockrát, jinak ss přiznám, ze u Vas čerpám porad inspiraci..

Lucie

Březen 11, 2018

Dobrý den, to bohužel přesně neporadím, nikdy jsem je v tomto receptu nahrazovat nezkoušela. Možná slunečnicovou moukou (rozemletými slunečnicovými semínky).
Mám radost, že se vám moje stránky líbí a inspirují vás 🙂

Tereza

Březen 11, 2018

Dobrý den.
Zrovna jsem koupila maslovou dyni. Myslíte si, ze by ji bylo možné použít místo Hokkaidó? Pokud ano, jak výrazně se změní vyživové hodnoty? Velmi děkuji za odpověď a za úžasné recepty ze kterých čerpám denně.

Lucie

Březen 11, 2018

Dobrý den,
určitě by šlo použít i máslovou. Výživové hodnoty se změní naprosto nepatrně. Na porci asi půl gramu sacharidů 🙂
To já moc děkuju. Mám radost, že se vám moje stránky líbí a recepty vás inspirují. To je pro mě ta největší odměna.

Dáda

Květen 30, 2018

proč má být ten pečící papír zmačkaný?

Lucie

Květen 31, 2018

Protože se lépe tvaruje do formy, je po zmačkání a ideálně i navlhčení poddajnější.

Monika

Červenec 1, 2018

Dobrý večer Lucie,
velmi se mi líbí tento recept, ale zajímá mě, zda je dort chutný i bez použití sladidla?
Děkuji.

Lucie

Červenec 2, 2018

Dobrý den, Moniko, na to vám nikdo za vaše chuťové buňky neodpoví 🙂 Musíte sama vyzkoušet. Každý máme sladkou chuť posazenou někde jinde. Co jednomu chutná naprosto neoslazené, je pro druhého nepoživatelné, a obráceně.

Katarína

Červenec 31, 2018

Dobrý den Lucko,
myslíte, že můžu dát místo Mascarpone tvaroh? ☺️

Lucie

Srpen 2, 2018

Dobrý den, Kataríno, určitě, to bude fungovat 🙂

Jana

Září 21, 2018

Dobrý den paní Lucie. Jsem naprosto nadšená z vašich úžasných receptů. ( Zatim jsme vyzkoušeli -Cibulačku, lněné tousty, placičky z batátů a cukety- vše vynikající. Dnes jsem se odhodlala upéct i tento dýňový dort. Opět skvělé. Moc si pochutnala i naše sedmiletá dcera s celiakií, která je nadšená, že můžeme jíst všichni stejné jídlo. Děkujeme. Kuchařku už jsem nám předobjednala a manžel přislíbil, že se také zapojí do vaření. Tak už se moc těším:-)

Lucie

Září 22, 2018

Dobrý den, Jano, ano nevíte, jak mi podobné komentáře dělají radost <3 Moc mě těší, že chutná, a hlavně že recepty takhle sbližují vaši rodinu. Protože to je to nejvíc 🙂

Lenka

Říjen 17, 2018

Dobrý den, výborné. Udělala jsem na zkoušku a přinesla do práce a dortík byl hned snědený.
Děkuji Vám.

Lucie

Říjen 19, 2018

Dobrý den, Lenko, to já vám děkuji – za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Veronika

Listopad 5, 2018

Tento recept jsem dělala již dvakrát a vždy se po něm jenom zaprášilo. Vlastně po všech receptech od Vás (a že už jsem jich dělala dost :)).

Lucie

Listopad 5, 2018

Veroniko, moc děkuji za milý komentář a pochvalu receptu 🙂 Mám radost, že chutná.

Marcela

Listopad 5, 2018

Dobrý den, chci se zeptat, jestli máte na mysli kokosové mléko light nebo normální.

Lucie

Listopad 6, 2018

Dobrý den, klasické. Light výrobky nepoužívám 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Gabriela Praha 9 před 6 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Pavel Domažlice před 2 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Leona před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Markéta Mníšek u Liberce před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kateřina Liberec před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Nikol Opava před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Martina Praha 5 před 5 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lenka Praha 5 před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lucie Velké Svatoňovice před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Miluše Mohelnice před 6 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Jiří Česká Třebová před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Květa Libá před 8 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Hana Česká Kamenice před 8 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Michaela Trutnov před 8 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Petra Libiš před 9 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jana Praha před 9 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Martina Kosmonosy před 9 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kateřina Hradec Králové před 9 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 2 Items
zakoupil/a: Helena 11 před 10 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Gabriela Nupaky před 10 hodinami
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.