Mega rychlý chia pudink
Mega rychlý chia pudink
Dezerty, Snídaně Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské chia semínka, kakao, kokosové mléko, smetana
2018-02-18
Ohodnotit receptChia (čti čia) semínka šalvěje hispánské v posledních letech získala zpět svou bývalou slávu. Dávní Aztékové je používali jako skvělou a snadno přenosnou zásobárnu energie, nebo dokonce jako platidlo. Neuvěřitelná schopnost chia na sebe vázat tekutinu a vytvářet jemný gel se využívá v mnoha moderních receptech. Mně osobně ale v tolik známém chia pudinku vadí konzistence s kuličkami. Proto jsem ho zkusila připravit z rozmixovaných semínek a funguje to víc než skvěle.
- Příprava: 5 minut
-
5 minut
5 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
25 g chia semínek
200 ml kokosového mléka nebo klasické smetany ke šlehání či na vaření
20 g hořkého kakaa
15 g sladidla podle vašeho stravovacího stylu (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) *
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 5 minut
-
5 minut
5 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Rozemelte chia semínka v elektrickém mlýnku na kávu co nejvíc najemno.
Rozdrcená chia rozmixujte s vychlazeným kokosovým mlékem nebo smetanou, kakaem a sladidlem.
Můžete hned podávat. Pudink ozdobte třeba kopečkem šlehačky a nastrouhanou hořkou čokoládou.
* Přesné množství sladidla záleží na použitém druhu a vaší chuti. Výživové hodnoty jsou rozpočítány na erythritol s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
96 Recenzí / komentářů
Radka
18 února, 2018
Ahoj, koupila jsem mouku ze chia seminek, predpokladam, ze ji muzu pouzit? Je to klasicka konzistence mouky… Tyhle stranky jsou bozi, jedna velka studna inspirace! Diky za ne!! 🙂
Lucie
18 února, 2018
Díky za rychlé vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám velkou radost, že chutná <3
Lucie
18 února, 2018
Ahoj, Radko. Přiznám se, že chia mouku neznám. Ale fungovat by to asi podle mého mělo. Moc díky za pochvalu stránek, udělala mi velkou radost 🙂
Zdenka
20 února, 2018
Právě “uvařené” a snědené ….. vynikající dezert!!!
Lucie
21 února, 2018
Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂
Lenka Kapitanova
21 února, 2018
Je luxusní a zajimalo vy mě jak dlouho vydrží, vlastně asi nevydrží
Zdena
21 února, 2018
Včera vyzkoušeno, před chvílí snědeno ke svačině a opravdu výborná věc. Budu dělat určitě častěji. Navrch jsem ještě dala horké maliny. Byla to prostě bomba, děkuji za recept.
Lucie
21 února, 2018
Lenko, přiznám se, že jsem nikdy nezkoušela testovat, jak dlouho pudink vydrží 🙂 Vždy ho dělám těsně před samotnou konzumací. Ale podle mě, tak odhadem 2-3 dny. Mám velkou radost, že chutná 🙂
Lucie
21 února, 2018
Tak ovšem kombinace s horkými malinami musela být skvostná <3 Mám radost, že se recept líbí a chutná 🙂
Zuzka
24 února, 2018
Dobrý den, asi blbá otázka, ale chtěla jsem se zeptat, zda by se dala použít zakysaná smetana 🙂
Lucie
24 února, 2018
Dobrý den, žádná otázka není blbá 🙂 Určitě to půjde. Těch chia ale bude stačit méně.
Zuzka
24 února, 2018
Tak jsem zkusila s tou zakysanou smetanou a je to také výborné, mám bez sladidla, jelikož žádné nemám, ale i tak je výborný
Lucie
24 února, 2018
Super, moc díky za sdílení zkušenosti s obměnou. Mám radost, že chutnalo.
topinka
26 února, 2018
Je to super nápad, geniálne jednoduchý, pre veľký úspech opakujeme.. a opakujeme.. a musíme pre nové zásoby kokosového mlieka..:-)
Lucie
27 února, 2018
V jednoduchosti je krása 🙂 Mám velkou radost, že se u vás doma pudink setkal s takovým nadšením.
Zdena
3 března, 2018
Mňam , díky.
Lucie
4 března, 2018
To mám radost, že chutná <3
Blanka
9 března, 2018
Lucko, děkuju – to je první pudink, který synek snědl bez zastavení, bez dotazů, “co to tam zase je” 🙂 ukládám do seznamu supr dezertů!
Lucie
9 března, 2018
To mám radost, že se recept probojoval do TOP receptů! Pokud se k nějakému receptu někdo opakovaně vrací, je to pro něj ta nejlepší pochvala <3
Ivana Vlkova
12 března, 2018
Chci se optat . To mleko se nevari?
Lucie
12 března, 2018
Ano, nevaří. Není potřeba, zhoustne to i tak.
Romana
28 března, 2018
Pudink je vyborny. Urcite ho zaradim do jidelnicku. Jen by me zajimalo, jestli si muze dat i syn 2 roky. Dekuji za info
Lucie
28 března, 2018
Pokud pudink přisladíte nějakým přirozeným sladidlem (datle, med), nevidím důvod, proč by tento pudink jednou za čas váš syn nemohl.
Eva
4 dubna, 2018
Vyzkoušeno, výborné a hlavně velmi rychlé! Chia semínka jsme pomleli na mlýnku na mák.
Lucie
5 dubna, 2018
Mám radost, že chutnalo 🙂
Katarína
23 dubna, 2018
Skvělý a rychlý dezert. Jen jsem se chtěla zeptat jaké použit kokosové mléko? Nikdy nevím, zdali to z plechovky, které je hustejsi, nebo mužů použit domaci? Prvně jsem totiž použila smetanu 33% a bylo to hodne huste, tak jsem naredila mlékem. Děkuji.
Lucie
23 dubna, 2018
Mám radost, že chutná 🙂 Můžete použít oboje a případně podle potřeby přidat nebo ubrat chia semínka.
Zuzana Kolářová
26 dubna, 2018
Můžu se zeptat …ta smetana se má vymixovat do tuha ,jako slehačka, nebo jen smíchat s těmi semínky? Děkuji moc.
Lucie
26 dubna, 2018
Stačí smíchat. Chia to zahustí samy o sobě 🙂
Ditta
8 května, 2018
Je to výborné! 🙂
Lucie
9 května, 2018
To moc ráda čtu 🙂 Díky za vyzkoušení receptu a komentář
Lucka
15 května, 2018
Luci diky Vam mam chia seminka zase rada :-). Jak jednoduche, staci je proste rozemlet ;-)). Dekuji za skvely dezertik!
Lucie
16 května, 2018
Taky mi ta celá moc nejedou 🙂 Mám radost, že chutná.
Lenka
21 května, 2018
Dobry den, lze prosim místo kokos.mleka, normalni polotucne mleko? Dekuji
Lucie
21 května, 2018
Dobrý den, osobně polotučné mléko nepoužívám, ale fungovat by to mělo.
Ivis
25 května, 2018
přímo mňamÓzní vynikající a rychlý fakt super
Lucie
26 května, 2018
Mám radost, že vám chutnalo 🙂 Díky za komentář.
Vanda Károlyi
3 června, 2018
Lucko-znam hodne maminek s detma,co maji diabetes1 a jedou low-carb.ve skolnich jidelnach,skolach v prirode a taborech detem dzvaji buchticky se sodo a ty nase deti na to jen koukaj tecou jim sliny a trpi jak zvirata.nemohla by jste vymyslet receptik”ala buchticky se sodo”?ja jsem zkousela,ale neni to nic moc.udelala by jste vsem detem,ale i nam maminkam obrovskou radost!dekuju vam a drzim palec!
Lucie
3 června, 2018
Ty jo, tak to bude oříšek! Já tohle jídlo nikdy vlastně moc nejedla, ani jako dítě. Šodo není problém, ale ty buchtičky nevím nevím, jestli dám. Bohužel teď mám navíc rozpracovanou kuchařku a trošku nevím, co dřív, takže se tomuhle úkolu nebudu moct aktuálně věnovat. Můžete se mi zkusit případně za pár týdnů připomenout? 🙂
Lucie
26 června, 2018
možem sa opytať aky mlynček použivate na rozmixovanie chia semienok? dakujem
Lucie
27 června, 2018
Kávomlýnek Bosch. Více zde https://paleosnadno.cz/tipy-a-doporuceni/pomocnici-kuchyni/
Yveta
25 července, 2018
Lucko, nadhera. Delam uz asi po dvacate, smetana i kokosove mleko, kdyz mam jahody, tak nesladim, samotne malinko, holky v praci se muzou utlouct. Jo, a porcicku jsem nechala “odlezet” tri dny, dele jsem nevydrzela. A bylo stale bez vady. Super rychly, super chutny, dekuju.
Lucie
26 července, 2018
Yveto, to já děkuju. Za vyzkoušení receptu i komentář. Udělal mi radost. Vždycky mě moc potěší, když někomu chutná 🙂
Jana
4 září, 2018
Dobrý den, Luci,
vynikající… luxusní!! Včera večer jsem recept objevila, dnes koupila mlýnek a před chvilkou jsem dala dezertíky-pudinky chladit do ledničky. Udělala jsem rovnou z dvojité dávky. Na mě méně sladké (sladila jsem medem), tak jsem med ještě přidala. Příště zkusím nedat “dvojité” kakao
Děkuji za skvělý a rychlý recept
Lucie
5 září, 2018
Dobrý den, Jani,
mám radost, že se vám recept tak líbil, že jste s nadšením pustila do jeho přípravy. Doufám, že jste si doma pochutnali 🙂
S tím slazením – on to má každý trošku jinak, takže je úplně v pořádku, pokud jste med přidala. Důležité je, aby chutnalo 🙂
Mějte se hezky a děkuji za komentář.
Jana
5 září, 2018
Zdravím Vás, Luci,
takže “příště” bylo už dnes . A tentokrát jsem navrch ozdobila přelivem z čerstvých jahod a mátou. Výborná záležitost ☺️ S manželem jsme si pochutnali i včera a dnes si s námi pochutnala i návštěva. Ještě jednou velké díky za bezvadný recept.
Lucie
6 září, 2018
Zdravím, Jani, zní to úžasně, úplně tu chuť cítím <3 Mám radost, že chutnalo 🙂
Šárka
20 září, 2018
Ten se poved! skvělý, rychlý a zdravý 🙂 Děkuji Lucko. Mám ráda vaše recepty (jogurtový chleba, grusetky, pastýřský koláč, květáková kaše, cini minies, mléčné řezy, ….).. protože mi vždy výjdou hned napoprvé a jsou dokonalé 🙂
Lucie
21 září, 2018
Mám velkou radost, že chutná <3 To, že se recepty daří, je hlavně vaše zásluha 🙂
Jitka
15 října, 2018
Ahoj Lucie,prosím chtěla bych se zeptat jestli je možné dezert udělat z obyčejného tučného mléka. Jinak recepty jsou tady opravdu super.
Lucie
15 října, 2018
Ahoj, Jitko. To by mělo bez problémů fungovat.
Moc díky za pochvalu receptů 🙂
Ivana V.
12 listopadu, 2018
Uplne nebe v puse dekuji za bajecny recept jednoduchy a uzasny
Lucie
12 listopadu, 2018
To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář.
Mila G.
5 ledna, 2019
Jedním slovem výborné ! Děkuji za recept 🙂
Lucie
6 ledna, 2019
Děkuji za komentář a pochvalu receptu <3
Jitka
7 ledna, 2019
Odzkoušeno a musim říct, že jsem se do Vašich receptů zamilovala, jednoduché na pripravu a hlavně chutné, 1☆Jitka
Lucie
9 ledna, 2019
Moc děkuju, beru to jako velkou poctu <3 Mám radost, že se recepty líbí a že chutná 🙂
Veronika
4 února, 2019
Lucie, vynikající! Rychlé, jednoduché a naprosto skvěle chutná. Děkuji za Vás!
Lucie
5 února, 2019
Já děkuju <3 Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Šárka
10 února, 2019
Recept je naprosto skvělý a rychlý, a hlavně dobrý 🙂 Díky moc za recept. (Jen mi jako naschvál došla smetana, tak byla napůl s plnotučným mlékem (je to i tak dobré). Ozdobené rozehřátými jahodami (z mrazaku). Prostě BOMBA 🙂
Lucie
11 února, 2019
To mám velkou radost, že pudink chutná 🙂 Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář. S těmi jahodami to musela být božská mana <3
Timea
3 března, 2019
Ospravedlnujem sa, nezvyknem moc kritizovat, ale toto rozhodne nebude moj oblubeny recept :/ mam pocit, ze to chuti po bananoch, ktore do seba ani nahodou nedokazem dostat. Zaroven by som Vas chcela poprosit, ci by bolo mozne pisat viac detailne postupy alebo pridavat viac fotiek z pripravy? Takyto jednoduchy recept a nam sa ten puding zdrcol na hrudky, nevedela som, CIM to mam rozmixovat – kedze tam ide slahacka, nechcela som pouzit mixer a vznikol z toho beton, z ktoreho som nevedela pomaly vysekat lyzicu – priliala som tam deci mlieka a rozmixovala tycovym mixerom a uz sa to dalo pozit, ale ziadny zazrak :/ coz ma mrzi, lebo inak vase recepty milujem.
Lucie
3 března, 2019
To mě mrzí, že se pudink nepovedl a nechutnal vám. Ale neexistuje žádné jídlo na světě, které by chutnalo naprosto všem 🙂 Co jednomu přijde výborné, druhému nechutná.
Co se týká podrobnosti receptů – většinou lidi píší, že je dělám možná až moc zbytečně podrobné. Takže mě váš komentář v tomto směru, přiznám se, překvapil.
Fotky z postupu zatím nemám v plánu. Kdysi jsem se o to snažila, ale bylo to opravdu hodně pracné a lidem to přišlo zbytečné. Můj web na to není ani uzpůsoben. Takže se moc omlouvám, ale vaší prosbě aktuálně nemůžu vyhovět.
Nevím, kde mohla v postupu vzniknout chyba. Napadá mě jen nepřesné odvážení chia semínek (bohužel některé váhy nejsou úplně přesné a zrovna i chia je znát každý gram). Každopádně mě vážně mrzí, že se pudink nepovedl podle vašich představ 🙁
Vlaštovka
25 dubna, 2019
Lucie, i já moc děkuju za tento recept. Honila mě mlsná a nevěda “samou roztažností, co bych do huby nacpala”, pustila jsem se do tohoto 🙂 Pudink z celých chia mě taky neokouzlil, ač semínka cpu taky do všeho možného… Na výrobu tohoto jsem použila chia mouku, konzistencí mi to připomínalo spíš krupičnou kaši, ale i přes mou modifikaci to bylo dobré 😀 Nemaje kokosového mléka, použila jsem sušený pohankový nápoj ve vodě rozmíchaný plus smetanu a na dosladění javorový sirup… Všeho od oka a aj tak se zadařilo 😀 Někdy to zkusím i s tím kokosovým mlíkem, to bude bašta… Jelikož jsem tento recept jistě nespáchala naposledy… Takže moc děkuju za inspirativní, nevšední a především chutné recepty 🙂 Low carb prozatím neberu jako svůj hlavní směr, nicméně stravování tohoto typu zařazuju čím dál častěji… Prostě protože mi chutná 😀 Tak ještě jednou DÍK! 🙂
Hezdapst
3 května, 2019
Výborné.
Lucie
4 května, 2019
To mám radost, že chutnalo 🙂 Díky za komentář.
Lucie
8 května, 2019
Vlaštovko, to mám velkou radost, že chutnalo a že jsou pro vás moje stránky inspirací. Mějte se krásně, ať se daří a chutná 🙂
Martina
11 května, 2019
Naprosto geniální, přesně tohle jsem teď potřebovala 🙂 díky za recept!
Lucie
11 května, 2019
To mám velkou radost, že jsem se receptem trefila do aktuální chuti <3
Janulka
13 května, 2019
Dezertik odskusany aj zjedeny. Famozny. Vsetkym velmi chuti. Super 5 hviezdiciek / aj 6, ale 5 je teda maximum/.
Vymyslajte prosim dalsie lahodky.
Zdravim zo Slovenska :))
Lucie
13 května, 2019
Zdravím na Slovensko 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo. Díky moc za milý komentář a vysoké hodnocení. Moc mě potěšilo <3
Renata
5 června, 2019
Lucie
Prave jsem vyzkoušela tento receptik a to rovnou z dvojité dávky. Výsledek super výborný detertik, určitě budu pokračovat s něčím slanym. Dekuju moc!!!
Lucie
6 června, 2019
Renato, to mám velkou radost, že se pudink podařil a chutnal <3 To já moc děkuju! Za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Doufám, že bude chutnat i podle dalšího receptu.
Zdeberuška
7 června, 2019
Vyzkoušeno a (s prominutím) sežr.no, jde to rovnou do ledvin, jak říkával Kája Mařík. 🙂 Dělala jsem to bez sladidla, ze smetany, je to nadýchané, takové trochu jako hustší pařížská šlehačka. Včera jsem chia poctivě odvážila, dneska jen tak od oka nasypala, ale přišlo mi to podobný. Do včerejší 1. ochutnávky jsem kápla i trochu vanilkové příchutě, nebylo to špatný. No a dneska už uvažuju o upgradu s troškou tvarohu, že by to mohlo být trochu hutnější. Nezkoušela jste to? A už mě napadá namazat to na nějaký dortový korpus nebo cupcake a ozdobit ovocem… Ježišmarjá, já nesmím vymejšlet a cpát se sladkým!!!!! Vždyť potřebuju zhubnout! 😀 😀 😀
Lucie
8 června, 2019
😀 Váš komentář mě opravdu pobavil a prodloužil život o pár chvil 😀 Úplně vidím sebe a některé své “zakázané” představy 😀
S tvarohem jsem to nezkoušela, ale fungovat by to mělo. Stejně tak přidání trošku chia navíc a delší odležení, pokud nebyla konzistence dostatečně hutná. Myslím, že jako krém na dort by to byla skvělá varianta <3
Johana
14 února, 2020
Výborné! Přidala jsem ještě kokos, sbalila do krabiček a vzala s sebou na víkend na snídaně místo rohlíků se šunkou. Všichni záviděli 🙂
Lucka
15 února, 2020
No aby nezáviděli! S tím kokosem to zní úžasně ❤️ Kam se hrabe nějaký rohlík se šunkou 🙂
Milu
14 května, 2020
Paní Lucko, hlásím, že “náhoda” tomu chtěla, abych dnes našla tento recept, který mě nabudil v tom okamžiku, kdy jsem četla o rozemletých (a to je ovšem nápad na Nobelovku!) chia semínkách – dceři v jídle vadí a proto je doma nepoužíváme. Apropó – dcera nejí ani kokos, natož aby pila kokosové mléko! No a tak jsem pudink tajně připravila aby mě neviděla při práci a zavolala ji k hotovému a světe div se – dcera vylízala sklenici a mami chci ještě a zítra tu dobrotu uděláš znovu? Udělám! 🙂 A z čeho je? Neřeknu. 🙂
Jen manžel tentokráte smutně koukal – ten zase totiž miluje pouze pudink vanilkový.
Takže hlásím, že DĚKUJI! za recept a kdybyste věděla, jak na vanilkový, prosím, dejte mi tip. 🙂 Krásný dobrý večer a zůstávejte ve zdraví.
Srdečně zdraví milu
Lucka
17 května, 2020
Milu, mám velkou radost, že pudink dceři chutnal ❤️ Její averzi vůči kuličkám chia naprosto chápu 😀 Také mi v jídle vadí.
Manželovi můžete zkusit připravit pudink ze smetany, vanilky a žloutků. Nikdy nebude tak tuhý jako ten běžný (protože do toho se přidává navíc ještě škrob), ale je skvělý. Jen je potřeba hodně žloutků (2-3 na 1 dcl smetany na šlehání) a dobře hlídat teplotu, aby se žloutky zahřály, ale neuvařily do podoby míchaných vajec. Variantou by mohla být i pomletá bílá chia semínka. Hůř se shání, než ta klasická tmavá, ale občas je mají v prodejnách se zdravou výživou.
Mějte se hezky a moc děkuji za milý komentář ❤️
Petra P.
25 srpna, 2020
Lucko, moc děkujeme za další prima rychlovku 🙂 Velmi příjemná, zajímavá chuť nadýchané pěny, určitě jsem nedělala naposledy.
Musím říct, že s Vámi mě po mnoha letech zase baví vařit, a ještě s bonusem myšlenky navíc, že se člověk cpe rozumnější alternativou potravin 🙂
Mějte se. Petra
Lucka
26 srpna, 2020
Petro, moc děkuji za vyzkoušení dalšího receptu. Mám radost, že chutná 🙂
To, že vás začalo znovu bavit vaření a já jsem k tomu mohla malinko přispět, beru jako tu největší pochvalu ❤️ Moc děkuju 🙂
Vlasta
3 listopadu, 2020
Pudink z celých chia semínek nemám vůbec ráda, vadí mi tam ta celá semínka a tato varianta mě navnadila. Musím říct, že chuťově povedené, syn si pochutnal, ale já pořád nejsem spokojená s konzistencí, která byla taková slizojidní až snoplojidní. Dělala jsem z kokosového mléka, které je samo o sobě takové husté, tak možná ubrat semínek?
Lucka
3 listopadu, 2020
Možná ubrat. Ale ony chia tuhle “slizoidní” konzistenci prostě dělají 🙂 Naprosto stejné klasické škrobové konzistence pudinku s nimi nedosáhnete. Ale možná zkuste čokoládovou variantu, kdy se v mléku cca 15 °C pod bodem varu zahřejí žloutky a čokoláda, a pak se vše nechá vychladit.
Dani
9 ledna, 2021
Dobrý den, Lucie,
vzhledem k mým 25 kg nadváhy a závislosti na cukru jsem se vrhla na Low Carb. Zatím teprve několikátý den, takže je příliš brzy na vše, ale v rámci ukojení chutí jsem si udělala – poprvé v životě – chia pudink podle Vašeho receptu. Semínka jsem nemlela, chutná mi jejich konzistence, ovšem ten pudink… Mana nebeská!!! Oslazeno kapkou čekankového sirupu, rozmíchané ve smetaně, naprostá dokonalost!
Lucka
9 ledna, 2021
Dobrý den, Dani,
nic mi nedělá větší radost, než když si někdo pochutná ❤️ Takže moc moc děkuju za milý komentář, který potěšil 🙂
S novým způsobem stravování držím palce a moc přeju, ať jste stejně nadšená i nadále. Opatrujte se ❤️
Dani
9 ledna, 2021
Děkuji, pevně doufám, že nový styl udržím a bude to i vidět, už mám nakoupeno na některé Vaše recepty a postupně je budu zkoušet, drtivá většina jich vypadá chutně (a ve zbytku je celer :D). Jsem ráda, že jsem na Vaše stránky narazila, konečně někdo, kdo nehrozí ohněm pekelným za občasné porušení pravidel a všechno popisujete srozumitelně a “lidskou řečí”. Díky! ❤️
Lucka
10 ledna, 2021
Ve zbytku je celer – hláška roku 😀 Díky za pár minut života navíc 😀
Moc děkuju za milou pochvalu. Doufám, že se vám u mě bude líbit, podle receptů bude chutnat (teda podle těch bezcelerových) a že si ztracená kila pěkně užijete ❤️
Káťa
4 března, 2021
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaka je tedy vlastne vysledna konzistence chia pudingu? 🙂 Nemam rada puding z celych chia kvuli jejich konzistenci, ktera je proste takova slizova. Vytvorila jsem puding podle Vaseho receptu a chutove je dobry, ale konzistence je uplne stejneslizovita. Je to tak spravne? Ingredience jsem vazila. Dekuji za info! 🙂
Lucka
4 března, 2021
Dobrý den, ano je to správně 🙂 Tím rozmixováním se odstraní jen kuličky, které do struktury pudinku nepatří, a zrychlí se příprava (není nutné několik hodin čekat). Ale slizovitost, která je pro chia semínka typická, zůstává. Což ne každému chutná, chápu 🙂
Marta
18 prosince, 2021
Chia puding je skvělý!
Přidala jsem lžičku kakaových bobů a podávala s borůvkami.
Také jsem ho jen lehce prohřála, skvěle se spojily všechny suroviny.Byl k snídani,tak pro mě přijatelnější než za studena.
Lucka
18 prosince, 2021
Děkuji za komentář a za tipy na přípravu ❤️ Mám radost, že chutnalo 🙂
Bohunka
5 května, 2022
Zdravím, nějak nechápu, chia se smíchá se smetanou a kokos.mlékem a to je vše? S tou kysankou to rozhodně není dietní, není zdravější bílý jogurt? Lze použít i lněné pomleté semínko? Dík za odpověď.
Lucka
6 května, 2022
Zdravím 🙂 Důležité je jemné pomletí chia semínek, aby se hned po rozmixování s tekutinou aktivovala a směs se zahustila. Jinak byste musela čekat přes noc a výsledek by i tak byl malinko jiný.
Recept není dietní ve smyslu “nízkokalorické, nízkotučné” stravy. Moje stránky se věnují jiným stravovacím stylům, kde se tukům není nutné vyhýbat. Ale zřejmě došlo k nějakému nedorozumění, protože zakysaná smetana v receptu použitá není.
Lněné semínko se stejným výsledkem použít nelze.
Ludmila
24 července, 2022
Bohužel nemám takové mlýnky, o kterých tu píšete, ale chia semínka jsem namlela v takovém drtiči na ořechy, takže zůstala hrubší. Mě to nevadí. Smetanu jsem měla jenom na vaření :-), ale taky nevadí. Mám svačinku na zítra do práce a doplním mraženými domácími jahůdkami. Musím se přiznat, že když jsem přelévala do skleničky, začala jsem ochutnávat – a já moc chválím. Možná si zkusím koupit na další várku tu mouku, abych viděla rozdíl. Díky moc
Lucka
25 července, 2022
Skvěle jste si poradila a moc ráda čtu, že vám chutná ❤️
Myslím, že vyloženě chia mouku neseženete, nebo nevím, že by se prodávala. Ale pokud vám nevadí hrubší struktura, není nutné ji shánět 🙂 Běžně se chia semínka na přípravu pudinku nedrtí dokonce vůbec.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Zlatka
18 února, 2018
Právě odzkoušeno….luxusní dezertík!!!!