Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Mrkvové řezy se skořicovým krémem

Mrkvové řezy se skořicovým krémem

  ,   , , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Mrkvové řezy se skořicovým krémem
5.0 5

Kdo by neznal (a nemiloval) mrkvový dort. Kombinace nasládlé mrkve a ořechů je totiž naprosto úžasná a spolu se skořicí dokáže navodit tu nejhezčí podzimní či zimní atmosféru. Pokud se vám ale nechce "činčat" s dortem, připravte tyto jednoduché řezy, které chutnají stejně skvěle ❤️

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 45 minut
  • 1 hodina

    45 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

TĚSTO

180 g strouhané mrkve

80 g slunečnicových semínek

50 g vlašských ořechů nebo pekanů

4 vejce

cca 30 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

5 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

KRÉM

150 g smetany ke šlehání

150 g měkkého tvarohu, mascarpone nebo smetanového krémového sýru

cca 20 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

1 lžička mleté skořice

POSYPKA

10 g másla

60 g strouhané mrkve

20 g vlašských ořechů nebo pekanů

1 zarovnaná lžička mleté skořice

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 45 minut
  • 1 hodina

    45 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

TĚSTO

Mrkev potřebnou na těsto a posypku nastrouhejte najemno. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a vložte na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 160 °C. Občas mrkev prohrábněte, aby se lépe rovnoměrně vysušila. Pozor, ať se vyloženě neupeče dokřupava a nespálí. Měla by jen příjemně změknout a také výrazně (asi o třetinu) snížit svoji hmotnost.

Upečenou mrkev vyjměte z trouby. Jednu čtvrtinu odeberte stranou na posypku, tři čtvrtiny připravte do těsta. Nechte vychladnout.

Umelte na jemnou mouku slunečnicová semínka (nesolená, nepražená, loupaná) a naopak spíše nahrubo vlašské ořechy.

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků a špetičky soli vyšlehejte tuhý sníh.

Až se zpevní, zašlehejte do něj prášek do pečiva.

Žloutky smíchejte s 3/4 upečené mrkve, rozemletými slunečnicovými semínky, rozdrcenými ořechy a zvoleným sladidlem.

Postupně po částech do těsta jemně zapracujte sníh z bílků.

Řidší nadýchané těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete do placky vysoké cca 1 cm.

Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte přibližně 25 minut, dokud se těsto nezpevní. Troubu zbytečně neotvírejte, ať těsto nespadne. Pouze ke konci jeho strukturu zkontrolujte pomocí špejle – zapíchněte ji do těsta, krátce ji v ní ponechejte a vytáhněte. Pokud bude vlhká, pokrytá drobnými kousky těsta, ještě chvíli pečte.

Po vytažení z trouby nechte korpus vychladnout a pak pomocí nože zarovnejte okraje.

Odřezky rozdrobte a dejte stranou na posypku.

Korpus otočte papírem nahoru a ten z něj sloupněte. Upečené těsto překrojte napůl na 2 díly.

KRÉM

Zatímco se těsto peče, připravte krém. Našlehejte tvaroh, mascarpone či smetanový sýr spolu se smetanou a skořicí. Podle chuti oslaďte. Uložte zatím do lednice.

POSYPKA

V pánvi rozehřejte máslo a opečte v něm upečenou mrkev, kterou jste si dali stranou posypku. Přisypte nahrubo rozdrcené ořechy, rozdrobené ořezky z korpusu a skořici. Krátce prohřejte.

ŘEZY

Jeden plát těsta potřete polovinou krému, přikryjte druhým plátem a potřete zbytkem krému. Posypte vychladnutou směsí z pánve. Nechte alespoň 30 minut uležet v lednici. Pak nakrájejte na kostky a podávejte.

TIP NA OBMĚNU

Skořici můžete přimíchat i do těsta, a naopak ji vynechat v krému. Do toho pak pro chuť přidejte vanilku.

Ať chutná ❤️

* Výživové hodnoty jsou rozpočítané pro použití erythritolu nebo při úplném vynechání sladidla.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Energetická hodnota340 kcal / 1 423 kJ *
Sacharidy8 g *
Tuky29 g
Bílkoviny12 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




16 Recenzí / komentářů

Zdenka

25 listopadu, 2019

To vyzerá perfektne, čoskoro upečiem.

Lucka

25 listopadu, 2019

To mám radost, že se recept líbí 🙂 Doufám, že si pochutnáte.

Broňa

25 listopadu, 2019

Paní Lucko smekám,před Vašimi nápady a už se těším až zase vyzkouším,a dokonce to se mnou baští i múj mlsný manžel a to už je opravdu co říct…zasluhou tohoto stravování jsem za rok dala 19 kilo dolů…děkuji

Lucka

26 listopadu, 2019

To já smekám před vámi! Shodit za rok tolik nechtěných kil je naprosto úžasný výsledek. Jste skvělá ❤️
Když doma chutná, je to vaše zásluha, to vy vaříte 🙂 Ale jestli můžu alespoň trošku přinést inspiraci, mám z toho neskutečnou radost. Děkuju.

Iveta Kotrč Sládkova

13 ledna, 2020

Dobrý den prosím jaké sladidlo používáte vy?

Jakub

13 ledna, 2020

Můžete, prosim, poradit, v čem melete ořechy a semínka? Vím, ze jsem to v nějakém receptu četl, ale nemůžu to najít…

Lucka

14 ledna, 2020

Dobrý den, jak kdy a jak kam 🙂 Většinou v malém množství erythritol, med nebo datle.

Lucka

14 ledna, 2020

Nejčastěji elektrický mlýnek na kávu od firmy Bosch.

Pavla

19 ledna, 2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nemohu mrkev dát do těsta syrovou. Nebo jaký je důvod mrkev předpékat ?
Děkuji.

Lucka

20 ledna, 2020

Dobrý den, záměrem předpečení mrkve je, aby těsto nebylo příliš mokré.
Zkoušela jsem to i bez toho, ale výsledek mě moc neuspokojil. Proto jsem zvolila tuto variantu 🙂

Kamila

2 února, 2020

Dobrý den, řez je vynikající, video bylo perfektní pomoc. Děkuji za tak skvělé recepty, které s námi sdílíte.

Lucka

3 února, 2020

Dobrý den, mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc děkuju za pochvalu. Ani nevíte, jak ráda čtu, že jsou video recepty užitečné ❤️

Denisa Mrkvičková

4 února, 2020

Dobrý den, zamilovala jsem se, děkuji za recept! 🙂 Místo namletých slunečnicových semínek jsem použila mandlovou mouku, protože nemám mlýnek, a stejně jsou řezy vynikající.

Lucka

4 února, 2020

Dobrý den, moc děkuji za komentář. Mám velkou radost, že řezy chutnají ❤️
Mandlová mouka je skvělá volba. Poradila jste si výborně ❤️ Já bych ji jinak také zvolila, ale chtěla jsem tímto receptem lidem ukázat, že se dá péct i ze slunečnicových semínek.

Kateřina

16 května, 2020

Nikdy jsem nic mrkvového nezkoušela a docela jsem se bála. Musím uznat, že tohle je neskutečná lahoda, našla jsem nový oblíbený recept (během týdne už peču po 2. protoze to první zmizelo za den Příště budu muset dělat dvojnásobek). Moc děkuji za tak vynikající recept určitě podle Vás zkusím ještě něco dalšího

Lucka

17 května, 2020

Musím přiznat, že mě vždy ohromně potěší, když někdo překoná svoji počáteční nedůvěru, vyzkouší obávaný recept a nakonec mu chutná ❤️
Takže to já moc děkuji za překonání obav a za milý komentář, který mi udělal radost 🙂
Doufám, že bude chutnat i podle nějakého dalšího receptu ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0