🎄 Udělejte radost. Zaplacené objednávky do 18.12. doručíme do Vánoc VYBRAT DÁREK
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Mrkvové řezy se skořicovým krémem

Mrkvové řezy se skořicovým krémem

    , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Mrkvové řezy se skořicovým krémem
5.0 2

Kdo by neznal (a nemiloval) mrkvový dort. Kombinace nasládlé mrkve a ořechů je totiž naprosto úžasná a spolu se skořicí dokáže navodit tu nejhezčí podzimní či zimní atmosféru. Pokud se vám ale nechce "činčat" s dortem, připravte tyto jednoduché řezy, které chutnají stejně skvěle ❤️

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 45 minut
  • 1 hodina

    45 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

TĚSTO

180 g strouhané mrkve

80 g slunečnicových semínek

50 g vlašských ořechů nebo pekanů

4 vejce

30 g sladidla podle vašeho stravovacího stylu

5 g prášku do pečiva

KRÉM

150 g smetany na šlehání

150 g měkkého tvarohu, mascarpone nebo smetanového krémového sýru

20 g sladidla podle vašeho stravovacího stylu

1 lžička mleté skořice

POSYPKA

10 g másla

60 g strouhané mrkve

20 g vlašských ořechů nebo pekanů

1 zarovnaná lžička mleté skořice

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 45 minut
  • 1 hodina

    45 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

TĚSTO

Mrkev potřebnou na těsto a posypku nastrouhejte najemno. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a vložte na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 160 °C. Občas mrkev prohrábněte, aby se lépe rovnoměrně vysušila. Pozor, ať se vyloženě neupeče dokřupava a nespálí. Měla by jen příjemně změknout a také výrazně (asi o třetinu) snížit svoji hmotnost.

Upečenou mrkev vyjměte z trouby. Jednu čtvrtinu odeberte stranou na posypku, tři čtvrtiny připravte do těsta. Nechte vychladnout.

Umelte na jemnou mouku slunečnicová semínka (nesolená, nepražená, loupaná) a naopak spíše nahrubo vlašské ořechy.

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků a špetičky soli vyšlehejte tuhý sníh.

Až se zpevní, zašlehejte do něj prášek do pečiva.

Žloutky smíchejte s 3/4 upečené mrkve, rozemletými slunečnicovými semínky, rozdrcenými ořechy a zvoleným sladidlem.

Postupně po částech do těsta jemně zapracujte sníh z bílků.

Řidší nadýchané těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete do placky vysoké cca 1 cm.

Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte přibližně 25 minut, dokud se těsto nezpevní. Troubu zbytečně neotvírejte, ať těsto nespadne. Pouze ke konci jeho strukturu zkontrolujte pomocí špejle – zapíchněte ji do těsta, krátce ji v ní ponechejte a vytáhněte. Pokud bude vlhká, pokrytá drobnými kousky těsta, ještě chvíli pečte.

Po vytažení z trouby nechte korpus vychladnout a pak pomocí nože zarovnejte okraje.

Odřezky rozdrobte a dejte stranou na posypku.

Korpus otočte papírem nahoru a ten z něj sloupněte. Upečené těsto překrojte napůl na 2 díly.

KRÉM

Zatímco se těsto peče, připravte krém. Našlehejte tvaroh, mascarpone či smetanový sýr spolu se smetanou a skořicí. Podle chuti oslaďte. Uložte zatím do lednice.

POSYPKA

V pánvi rozehřejte máslo a opečte v něm upečenou mrkev, kterou jste si dali stranou posypku. Přisypte nahrubo rozdrcené ořechy, rozdrobené ořezky z korpusu a skořici. Krátce prohřejte.

ŘEZY

Jeden plát těsta potřete polovinou krému, přikryjte druhým plátem a potřete zbytkem krému. Posypte vychladnutou směsí z pánve. Nechte alespoň 30 minut uležet v lednici. Pak nakrájejte na kostky a podávejte.

TIP NA OBMĚNU

Skořici můžete přimíchat i do těsta, a naopak ji vynechat v krému. Do toho pak pro chuť přidejte vanilku.

Ať chutná ❤️

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Kalorie340 kcal
Bílkoviny12 g
Tuky29 g
Sacharidy8 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Zdenka

Listopad 25, 2019

To vyzerá perfektne, čoskoro upečiem.

Lucka

Listopad 25, 2019

To mám radost, že se recept líbí 🙂 Doufám, že si pochutnáte.

Broňa

Listopad 25, 2019

Paní Lucko smekám,před Vašimi nápady a už se těším až zase vyzkouším,a dokonce to se mnou baští i múj mlsný manžel a to už je opravdu co říct…zasluhou tohoto stravování jsem za rok dala 19 kilo dolů…děkuji

Lucka

Listopad 26, 2019

To já smekám před vámi! Shodit za rok tolik nechtěných kil je naprosto úžasný výsledek. Jste skvělá ❤️
Když doma chutná, je to vaše zásluha, to vy vaříte 🙂 Ale jestli můžu alespoň trošku přinést inspiraci, mám z toho neskutečnou radost. Děkuju.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Tomáš Hukvaldy před 49 minutami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Agáta Ostrava Martinov před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Zdeňka Vyškov před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Kamila České Budějovice před 3 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Petr Nechanice před 4 hodinami