🗓 Nový kalendář pro rok 2023 je tu. Pozor, omezený počet kusů! Prolistovat kalendář
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

  , , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Pečená dýně s kysaným zelím a masem
5.0 6

Původně jsem tento recept ani na blog dávat nechtěla. Ale… Jídlo jsem si připravila na oběd do práce, kde ochutnaly všechny mé kolegyně. A ačkoliv se stravují podle konvenčních pravidel, chtěly recept. Takže, tady je 🙂 Jídlo možná není úplně fotogenické, vše ale vynahradí jeho chuť. Perfektně se v něm totiž doplňují sladká chuť (z dýně), kyselá (ze zelí) a slaná (z masa a výpeku). Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. A kolegyňky z práce by se mnou určitě souhlasily ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

600 g máslové dýně nebo hokaido

200 g kysaného zelí

200 g předem upečeného masa s výpekem

10 g tuku (sádla, ghee, olivového oleje atd.)

sůl

pepř

volitelně cibule

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Máslovou dýni oloupejte, hokaido omyjte.

Zbavte ji semínek a nakrájejte na kostičky.

Rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem, jemně omastěte, promíchejte a dejte péct do trouby na 200 °C na přibližně 15 minut (dýni občas zkontrolujte a promíchejte, dobu pečení případně upravte podle potřeby – kostičky by měly být příjemně měkké, ale ne na kaši).

Mezitím si na výpeku z masa poduste slité (pokud je hodně kyselé, můžete ho i propláchnout vodou) a pokrájené kysané zelí (stačí pár minut).

Na závěr k zelí přidejte i kousky masa nakrájeného na kostičky a krátce prohřejte.

Připravené zelí promíchejte s upečenou dýní, osolte a opepřete podle chuti a podávejte.

Na talíři můžete směs posypat osmaženou cibulkou.

TIP

Pokud nemáte k dispozici předem upečené maso, můžete místo něj použít orestované kostičky slaniny.

Zvolené maso, obsah tuku ve výpeku a případné doplnění jídla smaženou cibulkou výrazně ovlivní výživové hodnoty, proto je berte jen jako orientační.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota420 kcal / 1750 kJ
Sacharidy25 g
Tuky19 g
Bílkoviny30 g

Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

20 Recenzí / komentářů

Marcela F. H.

16 února, 2016

Vyzkoušela jsem – výborné 🙂 Měla jsem strach, že to zelí bude moc kyselé, ale v kombinaci s dýní nemá chybu 🙂

Lucie

16 února, 2016

To jsem ráda, že chutnalo. Já se po tom můžu utlouct 😀 Mimochodem, díky za připomenutí, už vím, co budu vařit

Katka

18 srpna, 2017

Máme letos spoustu klasických dýní ? Mohou se taky použít místo hokaido ?

Lucie

18 srpna, 2017

Úplně přesně nevím, jaký druh máte na mysli klasickou dýní, ale mělo by to fungovat se všemi druhy (kromě špagetové) 🙂

Eva Makovická

16 září, 2017

Vyborny recept na rychly obed nebo veceri. A kombinace dyne s kys.zeli je proste skvela!

Lucie

17 září, 2017

Přesně tak, nasládlá dýně a kyselé zelí se k sobě naprosto skvěle hodí 🙂

Pavlína

13 prosince, 2017

Děkuji za skvělý recept, nenapadlo by mě dýni spojit s kysaným zelí, i když dýně je na mém jídelníčku celkem často. Dávám 100 bodů!!!!

Lucie

13 prosince, 2017

Moc děkuji za skvělé hodnocení receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Hana Breburdová

22 března, 2018

Výborné a druhý den ještě lepší! Připomnělo mi to dětství, kdy jsme si v kastrůlku druhý den ohřívali vepřo – zelo – brambory :-).

Lucie

22 března, 2018

Hani, mám radost, že chutnalo. Občas jsou nejjednodušší jídla ta nejlepší 🙂

Daniela

15 srpna, 2018

Dobrý den, našla jsem pouze červené zelí, které splňovalo podmínky. Bude se taky hodit? Případně co jiného s ním? …Předem děkuji 🙂

Lucie

15 srpna, 2018

Dobrý den, Danielo, fungovat to určitě bude, jen to bude jiné barevně.
V případě, že byste ho chtěla použít i na něco jiného, bude se perfektně hodit třeba do boršče, nebo podušené k masu.

Modruse

10 září, 2018

vyborne jidlo

Lucie

10 září, 2018

Moje oblíbené 🙂 Mám radost, že chutná.

Andrea Šandova

3 prosince, 2018

A co s anglickou slaninou vypecenou s cibulkou.Momentalně doma žádné pečené masíčko nečni a recept vypada skvěle,rada bych ochutnala

Lucie

3 prosince, 2018

Kvalitní slaninu lze určitě také použít 🙂

Miroslava

27 listopadu, 2019

Výborné Lucka. Ja som dala morčacie mäsko z polievky (krky morčacie obraté). Kyslú kapustu mám svoju, takže fakt mňamka.
Si skvelá. Recepty sú fakt výborné.

Lucka

28 listopadu, 2019

Mirko, moc děkuju za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že chutná 🙂

Šárka

11 listopadu, 2021

Právě dokončeno, je to moc dobré (použila a upekla jsem krůtí stehno na slanině a přidala česnek). Je to jako „knedlo vepřo zelo“, tedy vlastně 🙂 „dýňo krůto zelo“.
Luci, jako vždy 1. Šárka

Lucka

13 listopadu, 2021

Ano, přesně tak! Vepřo-knedlo-zelo (nebo také střapačky se zelím) jsem měla uložené v hlavě, když jsem tenhle recept dávala dohromady 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky