Recept na pečenou dýni s kysaným zelím a masem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

15-04-05-02

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

15-04-05-02

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

  , ,   , , , ,   , , , ,

Duben 9, 2015

Hodnotit recept
Pečená dýně s kysaným zelím a masem
0.0 0

Původně jsem tento recept ani na blog dávat nechtěla. Ale… Jídlo jsem si připravila na oběd do práce, kde ochutnaly všechny mé kolegyně. A ačkoliv se stravují podle konvenčních pravidel, chtěly recept. Takže, tady je 😉 Jídlo sice není moc fotogenické, vše ale vynahradí jeho chuť. Perfektně se v něm totiž doplňují sladká chuť (z dýně), kyselá (ze zelí) a slaná (z masa a výpeku). Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. A kolegyňky z práce by se mnou určitě souhlasily. Že dámy? 😀

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

2 máslové dýně (popřípadě hokaido)

400 g kysaného zelí (bez cukru a éček, například od Alnatura z DM drogerie)

500 g pečeného masa s výpekem

1-2 lžíce tuku (sádla, ghee, olivového oleje atd.)

sůl

pepř

Postup

Dýni oloupejte a nakrájejte ji na kostičky. Ty pak vložte do vhodné pečící nádoby nebo na plech, jemně zakapejte olejem, promíchejte a dejte péct do trouby na 180°C na cca 20 minut (dýni občas zkontrolujte a promíchejte, dobu pečení případně upravte podle potřeby – kostičky by měly být příjemně měkké, ale ne na kaši).

Mezitím si na výpeku z masa poduste slité a pokrájené kysané zelí (stačí pár minut), na závěr k zelí přidejte i kousky masa nakrájeného na kostičky a krátce prohřejte.

Připravené zelí promíchejte s upečenou dýní, osolte a opepřete podle chuti a podávejte.

Na talíři můžete směs posypat osmaženou cibulkou.

Do směsi lze použít vepřovou pečínku (ta má ale málo výpeku) nebo pečenou kachnu. Úplně nejvíc mi ale tyto „fakeové halušky“ chutnaly s přimíchanými kachními rillettes.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Marcela F. H.

Únor 16, 2016

Vyzkoušela jsem – výborné 🙂 Měla jsem strach, že to zelí bude moc kyselé, ale v kombinaci s dýní nemá chybu 🙂

Lucie

Únor 16, 2016

To jsem ráda, že chutnalo. Já se po tom můžu utlouct 😀 Mimochodem, díky za připomenutí, už vím, co budu vařit

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation