Recept na pečenou dýni s kysaným zelím a masem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

  , ,   , , , ,   , , , ,

Duben 9, 2015

Hodnotit recept
Pečená dýně s kysaným zelím a masem
5.0 4

Původně jsem tento recept ani na blog dávat nechtěla. Ale… Jídlo jsem si připravila na oběd do práce, kde ochutnaly všechny mé kolegyně. A ačkoliv se stravují podle konvenčních pravidel, chtěly recept. Takže, tady je 😉 Jídlo sice není moc fotogenické, vše ale vynahradí jeho chuť. Perfektně se v něm totiž doplňují sladká chuť (z dýně), kyselá (ze zelí) a slaná (z masa a výpeku). Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. A kolegyňky z práce by se mnou určitě souhlasily. Že dámy? 😀

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

2 máslové dýně (popřípadě hokaido)

400 g kysaného zelí (bez cukru a éček, například od Alnatura z DM drogerie)

500 g pečeného masa s výpekem

1-2 lžíce tuku (sádla, ghee, olivového oleje atd.)

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Dýni oloupejte a nakrájejte ji na kostičky. Ty pak vložte do vhodné pečící nádoby nebo na plech, jemně zakapejte olejem, promíchejte a dejte péct do trouby na 180°C na cca 20 minut (dýni občas zkontrolujte a promíchejte, dobu pečení případně upravte podle potřeby – kostičky by měly být příjemně měkké, ale ne na kaši).

Mezitím si na výpeku z masa poduste slité a pokrájené kysané zelí (stačí pár minut), na závěr k zelí přidejte i kousky masa nakrájeného na kostičky a krátce prohřejte.

Připravené zelí promíchejte s upečenou dýní, osolte a opepřete podle chuti a podávejte.

Na talíři můžete směs posypat osmaženou cibulkou.

Do směsi lze použít vepřovou pečínku (ta má ale málo výpeku) nebo pečenou kachnu. Úplně nejvíc mi ale tyto „fakeové halušky“ chutnaly s přimíchanými kachními rillettes.

00:00

14 Recenzí / komentářů

Marcela F. H.

Únor 16, 2016

Vyzkoušela jsem – výborné 🙂 Měla jsem strach, že to zelí bude moc kyselé, ale v kombinaci s dýní nemá chybu 🙂

Lucie

Únor 16, 2016

To jsem ráda, že chutnalo. Já se po tom můžu utlouct 😀 Mimochodem, díky za připomenutí, už vím, co budu vařit

Katka

Srpen 18, 2017

Máme letos spoustu klasických dýní ? Mohou se taky použít místo hokaido ?

Lucie

Srpen 18, 2017

Úplně přesně nevím, jaký druh máte na mysli klasickou dýní, ale mělo by to fungovat se všemi druhy (kromě špagetové) 🙂

Eva Makovická

Září 16, 2017

Vyborny recept na rychly obed nebo veceri. A kombinace dyne s kys.zeli je proste skvela!

Lucie

Září 17, 2017

Přesně tak, nasládlá dýně a kyselé zelí se k sobě naprosto skvěle hodí 🙂

Pavlína

Prosinec 13, 2017

Děkuji za skvělý recept, nenapadlo by mě dýni spojit s kysaným zelí, i když dýně je na mém jídelníčku celkem často. Dávám 100 bodů!!!!

Lucie

Prosinec 13, 2017

Moc děkuji za skvělé hodnocení receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Hana Breburdová

Březen 22, 2018

Výborné a druhý den ještě lepší! Připomnělo mi to dětství, kdy jsme si v kastrůlku druhý den ohřívali vepřo – zelo – brambory :-).

Lucie

Březen 22, 2018

Hani, mám radost, že chutnalo. Občas jsou nejjednodušší jídla ta nejlepší 🙂

Daniela

Srpen 15, 2018

Dobrý den, našla jsem pouze červené zelí, které splňovalo podmínky. Bude se taky hodit? Případně co jiného s ním? …Předem děkuji 🙂

Lucie

Srpen 15, 2018

Dobrý den, Danielo, fungovat to určitě bude, jen to bude jiné barevně.
V případě, že byste ho chtěla použít i na něco jiného, bude se perfektně hodit třeba do boršče, nebo podušené k masu.

Modruse

Září 10, 2018

vyborne jidlo

Lucie

Září 10, 2018

Moje oblíbené 🙂 Mám radost, že chutná.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.