🚚 Dopravci slibují doručení do 🎄Vánoc u objednávek dokončených do 20.12., 📦 Česká pošta do 16.12.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

  , , ,   , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Pečená dýně s kysaným zelím a masem
5.0 5

Původně jsem tento recept ani na blog dávat nechtěla. Ale… Jídlo jsem si připravila na oběd do práce, kde ochutnaly všechny mé kolegyně. A ačkoliv se stravují podle konvenčních pravidel, chtěly recept. Takže, tady je 🙂 Jídlo možná není úplně fotogenické, vše ale vynahradí jeho chuť. Perfektně se v něm totiž doplňují sladká chuť (z dýně), kyselá (ze zelí) a slaná (z masa a výpeku). Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. A kolegyňky z práce by se mnou určitě souhlasily ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

600 g máslové dýně nebo hokaido

200 g kysaného zelí

200 g upečeného masa s výpekem

10 g tuku (sádla, ghee, olivového oleje atd.)

sůl

pepř

volitelně cibule

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Máslovou dýni oloupejte, hokaido omyjte.

Zbavte ji semínek a nakrájejte na kostičky.

Rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem, jemně omastěte, promíchejte a dejte péct do trouby na 200 °C na přibližně 15 minut (dýni občas zkontrolujte a promíchejte, dobu pečení případně upravte podle potřeby – kostičky by měly být příjemně měkké, ale ne na kaši).

Mezitím si na výpeku z masa poduste slité (pokud je hodně kyselé, můžete ho i propláchnout vodou) a pokrájené kysané zelí (stačí pár minut).

Na závěr k zelí přidejte i kousky masa nakrájeného na kostičky a krátce prohřejte.

Připravené zelí promíchejte s upečenou dýní, osolte a opepřete podle chuti a podávejte.

Na talíři můžete směs posypat osmaženou cibulkou.

TIP

Pokud nemáte k dispozici předem upečené maso, můžete místo něj použít orestované kostičky slaniny.

Zvolené maso, obsah tuku ve výpeku a případné doplnění jídla smaženou cibulkou výrazně ovlivní výživové hodnoty, proto je berte jen jako orientační.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota420 kcal / 1750 kJ
Sacharidy25 g
Tuky19 g
Bílkoviny30 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




18 Recenzí / komentářů

Marcela F. H.

16 února, 2016

Vyzkoušela jsem – výborné 🙂 Měla jsem strach, že to zelí bude moc kyselé, ale v kombinaci s dýní nemá chybu 🙂

Lucie

16 února, 2016

To jsem ráda, že chutnalo. Já se po tom můžu utlouct 😀 Mimochodem, díky za připomenutí, už vím, co budu vařit

Katka

18 srpna, 2017

Máme letos spoustu klasických dýní ? Mohou se taky použít místo hokaido ?

Lucie

18 srpna, 2017

Úplně přesně nevím, jaký druh máte na mysli klasickou dýní, ale mělo by to fungovat se všemi druhy (kromě špagetové) 🙂

Eva Makovická

16 září, 2017

Vyborny recept na rychly obed nebo veceri. A kombinace dyne s kys.zeli je proste skvela!

Lucie

17 září, 2017

Přesně tak, nasládlá dýně a kyselé zelí se k sobě naprosto skvěle hodí 🙂

Pavlína

13 prosince, 2017

Děkuji za skvělý recept, nenapadlo by mě dýni spojit s kysaným zelí, i když dýně je na mém jídelníčku celkem často. Dávám 100 bodů!!!!

Lucie

13 prosince, 2017

Moc děkuji za skvělé hodnocení receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Hana Breburdová

22 března, 2018

Výborné a druhý den ještě lepší! Připomnělo mi to dětství, kdy jsme si v kastrůlku druhý den ohřívali vepřo – zelo – brambory :-).

Lucie

22 března, 2018

Hani, mám radost, že chutnalo. Občas jsou nejjednodušší jídla ta nejlepší 🙂

Daniela

15 srpna, 2018

Dobrý den, našla jsem pouze červené zelí, které splňovalo podmínky. Bude se taky hodit? Případně co jiného s ním? …Předem děkuji 🙂

Lucie

15 srpna, 2018

Dobrý den, Danielo, fungovat to určitě bude, jen to bude jiné barevně.
V případě, že byste ho chtěla použít i na něco jiného, bude se perfektně hodit třeba do boršče, nebo podušené k masu.

Modruse

10 září, 2018

vyborne jidlo

Lucie

10 září, 2018

Moje oblíbené 🙂 Mám radost, že chutná.

Andrea Šandova

3 prosince, 2018

A co s anglickou slaninou vypecenou s cibulkou.Momentalně doma žádné pečené masíčko nečni a recept vypada skvěle,rada bych ochutnala

Lucie

3 prosince, 2018

Kvalitní slaninu lze určitě také použít 🙂

Miroslava

27 listopadu, 2019

Výborné Lucka. Ja som dala morčacie mäsko z polievky (krky morčacie obraté). Kyslú kapustu mám svoju, takže fakt mňamka.
Si skvelá. Recepty sú fakt výborné.

Lucka

28 listopadu, 2019

Mirko, moc děkuju za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0