Recept na pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

brokolicove-karbanatky

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou

brokolicove-karbanatky

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou

  , , , ,   , , , ,   , , , , , ,

Září 2, 2015

Hodnotit recept
Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou
5.0 1

Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost – prostě jsem hodila brokolici do mixéru a pak ji smíchala s mletým masem a vejci. Nečekala jsem žádný zázrak. Ale víte co? Překvapivě to bylo vážně výborné. A druhý den možná ještě lepší 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: 2-3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

300 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)

400 g čerstvé brokolice

3 stroužky česneku

2 vejce

6 lžic majonézy

1 šalotka nebo malá cibule

2 lžíce kaparů (pozor na aditiva)

1 lžíce pokrájené čerstvé petrželky

sůl

pepř

Postup

Rozeberte si brokolici na růžičky.

Vložte je do mixéru a rozdrťte nadrobno (zrníčka ve velikosti rýže).

Smíchejte ji s mletým masem, vejci, rozdrceným česnekem, ochuťte solí a pepřem.

Opravdu pečlivě směs propracujte, aby se dokonale propojila. Pak z ní pomocí navhlčených rukou vypracujte cca 6 plochých karbanátků.

Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180° C a pečte cca 25 minut.

Pak troubu vypněte a karbanátky v ní nechte dojít.

Mezitím si připravte tatarskou omáčku.

Nakrájejte si nadrobno šalotku, okapané kapary a lístky petrželky.

Vše smíchejte dohromady s majonézou, osolte a opepřete podle chuti a dejte vychladit.

Karbanátky podávejte spolu s připravenou tatarskou omáčkou, doplňte špalíčky čerstvé zeleniny.

Chybu ale neuděláte ani s jinou přílohou, třeba celerovými hranolkami, pečenou zeleninou či nějakým zeleninovým pyré (ať už z květáku, celeru či dýně).

00:00

4 Recenzí / komentářů

Nina

Duben 1, 2016

Vynikající lahůdka, rychle se stala mou oblíbenou pochoutkou, za tepla i za studena chutnají tyhle karbanátky výborně! 🙂

LG

Lucie

Duben 1, 2016

Jo jo, zelenina dělá divy 🙂

Aneta

Květen 2, 2016

tatarská omáčka vs Whole 30??

LG

Lucie

Květen 2, 2016

Nejsem si jistá, zda správně chápu otázku, ale pokud se ptáte, zda tatarská omáčka vyhovuje pravidlům Whole30, tak odpověď je „Ano, domácí, z vyhovujících surovin je zcela v pořádku.“ Co je špatného na tatarce? Velké množství tuku? Toho se ale (při dodržení určitých podmínek) ve Whole30 nebojíme, takže si domácí tatarku můžete v klidu dopřát 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation