Těstoviny bez mouky (grusetky) » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Těstoviny bez mouky (grusetky)

Těstoviny bez mouky (grusetky)

    , , , , ,   ,

Červen 21, 2017

Hodnotit recept
Těstoviny bez mouky (grusetky)
5.0 65

Máte rádi těstoviny, ale vyhýbáte se mouce, takže jste se jich museli vzdát? Nudle z cukety vám až tak nechutnají, nebo se úplně nehodí do všech jídel? Snadná pomoc! Pokud jíte mléčné výrobky, mám tu pro vás bombu - pečené těstoviny z vajec a mozzarelly, které si určitě zamilujete. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá a rychlá, takže nestrávíte v kuchyni zbytečně moc času.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

5 vajec

1 bochánek mozzarelly (125 g)

15 g psyllia (2 vrchovaté lžíce)

sůl

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

V mixéru vypracujte do hladkého řídkého těsta vejce, mozzarellu (bez nálevu, natrhanou na kousky), psyllium a sůl. Čím hladší těsto bude, tím budou jemnější těstoviny, takže si dejte opravdu záležet.

Připravené těsto vylijte na 2 plechy vyložené pečícím papírem a rozetřete ho na co nejtenčí placky. Počítejte s tím, že těsto trošku nabude, takže se nebojte placky udělat opravdu tenké. Pracujte rychle. Pečící papír snadno natáhne vlhkost a začne se krabatit.

Plechy s těstem vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte 6-8 minut. Výsledkem by měly být pružné nevysušené pláty, které ale nebudou příliš vlhké, aby se těstoviny nelepily.

Upečené placky vyndejte z trouby a otočte je papírem nahoru. Ten pak jemně sloupněte. Placky smotejte do ruličky a pomocí ostrého nože je nakrájejte na tenké nudličky.

Hotové těstoviny podávejte, jak jste zvyklí - třeba s rajčatovou omáčkou, pestem, parmezánem, v úpravě aglio olio e peperoncino či jako doplnění asijských jídel atd. Můžete je nakrájet i na silnější nudličky ve stylu fettuccine, nebo je dokonce nechat vcelku a použít jako lasagne.

Upečené těstoviny lze uchovávat zakryté v lednici několik dní, v mrazáku i několik měsíců. Před použitím je stačí krátce ohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.

Pokud si chcete hrát s barvami a chutěmi, můžete do těsta rozmixovat různé přísady, jako je třeba špenát, sušená rajčata, bazalka, kurkuma, paprika, chilli atd. Vždycky ale volte takovou, která se bude hodit do výsledného pokrmu.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie433 kcal
Bílkoviny31 g
Tuky30 g
Sacharidy4 g

168 Recenzí / komentářů

Hanyma

Červen 22, 2017

Ještě jsem nezkoušela, ale už jen za ten nápad musím dát plný počet hvězdiček 🙂

Lucie

Červen 22, 2017

Hani, děkuju 🙂 Těstoviny jsou fakt skvělé. Už jsem je dělala několikrát a vždy s velkým úspěchem. Schválně dejte vědět, až je vyzkoušíte, jestli vám také tak chutnaly.

Zuzka

Červen 22, 2017

Luci, když jím jen kozí sýr, myslíš, že by to šlo i z něj? Jinak nádherná fotka a super nápad!! Palec nahoru 🙂

Lucie

Červen 22, 2017

Zuzi, to nevím, nezkoušela jsem. Ale mohlo by. Možná se budou jen trošku víc trhat. Pokud to budeš zkoušet, dej prosím vědět. Samotnou mě to zajímá.

Terka

Červen 22, 2017

Jsou úžasné! Pokud jednou nebudu líná se s nimi patlat, vyzkouším!

Lucie

Červen 23, 2017

Žádné složité patlání to není 🙂 Jsou hotové raz dva.

Line

Červen 23, 2017

Dobrý den, k čemu byste prosím přirovnala jejich chuť a konzistenci, je to skoro stejné jako těstoviny? Čtvrt roku žiju bez mouky a cukru a těstoviny a chleba mi chybějí nejvíc, ovšem jsem už poučena právě z pečení náhražek chleba, které vždy obsahovaly psylium a tu jeho konzistenci neumím popsat… když nabude, je takové slizské? Bez chuti, ale prostě klouzavé a mdlé? Psylium bych nejradši spálila 😀 Ovsem fotka vypada naadherne a pokud se to aapon zdalky bude blizit testovinam, na rukou Vas ponesu! 😀

Lucie

Červen 23, 2017

Dobrý den, dle mého je to opravdu hodně blízko klasickým těstovinám. Psyllium v tom není příliš znát, za mě vůbec. Je to ale opravdu nutné pečlivě vymixovat. Zatím jsem měla jen jednu negativní reakci, že někomu nechutnaly. Jinak mi všichni píší, že jsou nadšení. Vyzkoušejte si je připravit z poloviční dávky a uvidíte, jestli je zařadíte do jídelníčku nebo pro vás nebudou 🙂

Jana

Červen 24, 2017

Dobrý den Luci,
tak dnes jsem vyzkoušela i tyhle těstoviny.. Dopadly na výbornou!! žádná extra práce.. opět luxus 🙂 podle Vašich receptů je radost vařit.. mockrát děkuji

Lucie

Červen 26, 2017

Dobrý den, Jani. Mám velkou radost, že vám těstoviny chutnají 🙂 Díky moc za zprávu.

Lucie

Červen 28, 2017

Dobrý den, Lucko, právě jsme s manželem dojedli Vaše těstoviny. Jsou fantastické! A tak jednoduché Díky za recept!

Lucie

Červen 28, 2017

Dobrý den, Lucko. Mám velkou radost, že vám oběma těstoviny chutnají. Moc díky za zprávu 🙂

Andrea

Červen 29, 2017

Dobrý den Lucko, mám hloupý dotaz, ty těstoviny vyndané z trouby se pak klasicky vaří ve vodě?

Lucie

Červen 29, 2017

Dobrý den, Andreo, ne, po upečení už jsou hotové a připravené k jídlu 🙂

Jana B.

Červenec 1, 2017

Hezký den, Lucie. Dnes si mě našel Váš recept na Těstoviny bez mouky. Tvářil se jednoduše a chutně a protože jsem potřebné suroviny doma měla, hned jsem ho vyzkoušela. Musím říct, že se jednoduše a chutně nejen tváří, ale skutečně takový je. Během pár minut jsem si k dnešnímu obědu připravila senzační přílohu, kterou s radostí přidávám ke svým oblíbeným 😀 Díky moc!

Lucie

Červenec 1, 2017

Dobrý den, to mám velkou radost, že recept chutná 🙂 Moc děkuju za milý komentář.

Eva

Červenec 10, 2017

Dobrý den, je možné psyllium něčím nahradit? Děkuji.

Lucie

Červenec 10, 2017

Dobrý den, vím, že to někdo dělal s rozemletým lněným semínkem, nebo kompletně bez ničeho, jen s menším množstvím vajec na 1 mozzarellu. Osobně se ale za použití psyllia přimlouvám. Udělá to tu správnou konzistenci. Psyllium seženete snadno, v každé lékárně.

Michal Arnošt

Červenec 10, 2017

Jsou jednoduché na přípravu a chuťově fantastické. Jednou jsem do nich zapomněl dát mozzarelu – drží to pohromadě dobře, jen nejsou tak příjemně vláčné. Do polívky dobrý a nebo to chce hodně oliváče. Každopádně je to varianta pro někoho, kdo nemůže mozzarellu.

Lucie

Červenec 11, 2017

Bez té mozzarelly už to jsou spíš celestýnské nudle 🙂

Jitka

Červenec 15, 2017

Luxusní záležitost…..vyzkoušeli jsme, boule za ušima…..snědl je i přítel, takže už jiné dělat nebudu 🙂 . Dííííky

Lucie

Červenec 15, 2017

Já mám vždycky takovou obrovskou radost, když někdo vyzkouší můj recept a chutná mu! Díky moc za zprávu 🙂

Bru_čka

Červenec 17, 2017

Recept vypadá skvěle, určitě brzy vyzkoušíme. Kolik porcí těstovin je prosím z tohoto receptu? A ještě prosím, jsou dobré i druhý den po upečení? Děkuji

Lucie

Červenec 17, 2017

Počet porcí je vždy u receptu uveden. Z tohoto vyjdou přibližně 2 porce. Těstoviny vydrží v lednici zakryté (aby nevyschly) i 3 dny.

Bagetka

Červenec 20, 2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ta mozzarela se má nějak nastrouhat nebo natrhat?
Děkuji 🙂

Lucie

Červenec 20, 2017

Dobrý den, stačí roztrhat. Nemusí být nijak malé kousky. Mixér to v pohodě zvládne.

Daniela

Červenec 25, 2017

Dobrý den ted jsem je udělala i snědla jsou vynikající fakt super.

Lucie

Červenec 25, 2017

Dobrý den, to mám radost, že chutnaly. Díky za vyzkoušení receptu a za zprávu.

Simona W

Červenec 26, 2017

SUPER****

Lucie

Červenec 26, 2017

🙂

Míša

Červenec 27, 2017

Stráášně dobrý :)! Díky za skvělý (z mnoha dalších skvělých) receptů!

Lucie

Červenec 27, 2017

A já moc díky za super milou zprávu 🙂

Ruzena Krickova

Červenec 31, 2017

Dekuji urcite vyzkousim.

Jarka

Srpen 1, 2017

Absolutní bomba, lepší bezlepkové těstoviny jsem nejedla, kam se “hranou” ryžové nebo kukuřičné a hlavně opravdu super rychlé a jednoduše připravené

Lucie

Srpen 2, 2017

Mám radost, že chutnalo <3

Aneta

Srpen 4, 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se těstoviny dají udělat do zásoby a nezkazí se. Případně jak je skladujete?

Lucie

Srpen 4, 2017

Dobrý den, vyloženě do zásoby jako klasické těstoviny ne. Ale vydrží bez úhony několik dní zakryté v lednici, nebo v mrazáku zabalené i několik měsíců.

Matylda

Srpen 14, 2017

Hihi a jenom mě z toho vylezl jakože chleba 😀 ale dobré to bylo aj tak

Lucie

Srpen 15, 2017

Chleba v jakém smyslu? Bylo to moc vysoké, nebo tvrdé?

Jahu

Srpen 21, 2017

Perfektní! Mohla bych je jist na milion způsobů a pořád

Kamila

Srpen 22, 2017

Dobrý den,

myslíte, že je možné je ohřát? Myslím, kdyz udělám večer na druhý den k obědu do práce? Děkuji

Lucie

Srpen 22, 2017

Upřímně? Já taky! 😀 Mám radost, že chutnají.

Lucie

Srpen 22, 2017

Dobrý den, ano, určitě. V lednici vydrží z uzavřené nádobě i několik dní a dají se bez úhony ohřát. Dají se dokonce i zamrazit.

Klára

Srpen 25, 2017

Parádní recept! Dnes jsem na něj narazila a jsem nadšená. Určitě vyzkouším, protože vajíčka miluju! 😀 Můžu je jíst pořád, hlavně míchaná ke snídani a nebo omelety 🙂

Jen mám otázku. Na co je potřeba/k čemu je dobré Psyllium? (jen jako zdroj vlákniny?) Doma nemám, nikdy jsem to nepoužívala. 🙂

Lucie

Srpen 26, 2017

Jsem moc ráda, že se vám recept líbí a doufám, že vám bude i chutnat 🙂 Psyllium je důležitou složkou. Zahušťuje celé těsto, dělá z něj trochu víc než jen sýrovou omeletu a svými vlastnostmi mírně nahrazuje fungování lepku v klasické mouce. Dnes se už dá psyllium naprosto běžně sehnat v lékárnách.

Klára

Srpen 30, 2017

Dobrý den, Lucie,
musím říci, že recept nepotěšil pouze mě, ale i mého přítele, který stihl udělat těstoviny dříve, než já. 😀 Povedly se mu opravdu skvěle a moc nám chutnají! Díky díky díky.

Helena

Srpen 31, 2017

Dobrý den paní Lucie, včera jsem zkoušela, dnes mám v práci k obědu s rybou a na ochutnání pro kolegyně a opravdu jsou moc dobré, rychlé, jednoduché…. chutnají všem 🙂
Vaše web stránky mi poslala kamarádka a jsem z nich nadšená !
Mám dotaz: šlo by místo celých vajec použít jen bílky?
Děkuji a přeji klidný den,
Helena

Lucie

Srpen 31, 2017

Dobrý den, Heleno, mám opravdu upřímnou radost, že vám těstoviny chutnají 🙂 Jen bílky bych určitě nepoužívala, to právě žloutky dodávají těstovinám tu správnou konzistenci.

Lucie

Srpen 31, 2017

Dobrý den, Kláro, super zpráva! Lepší recenze receptu neexistuje, než že podle něj chutná 🙂

Bronislava

Září 6, 2017

Dobry vecer Lucie,
chtela bych se jen zeptat,jestli je mozne to testo zpracovat v choperu, nejsem si jista,jak se to spravne pise, ptam se proto,ze mam jen ten a nebo nutribullet. Dekuji za odpoved, Brona

Lucie

Září 6, 2017

Dobrý večer, jestli je to sekáček nebo mixér, tak to bude fungovat. I v tom Nutribulletu.

Slavomíra Randisová

Září 28, 2017

Dobrý den,
Lucka cestoviny sú vyborné,(mixujem ich v nutribulletu) a ešte ich osmažim na slaninke a dávam na ne tvrdý sýr,no proste famoznééé, pekný den Slávka

Míla

Září 28, 2017

Dobrý den,paní Lucie včera jsem vyzkoušela vás recept. Část jsem udělala se špenátem,část se sušenými rajčaty. K tomu kuřecí masíčko. Moc jsme si pochutnali.

Lucie

Září 29, 2017

Dobrý den, Slávko. Moc díky za zprávu, mám radost, že těstoviny chutnají 🙂

Lucie

Září 29, 2017

Dobrý den, no to věřím, že jste si pochutnali, protože to zní jako naprosto skvělá kombinace. Mám radost, že chutnalo.

Hana Breburdová

Září 30, 2017

Luci, daji se grusetky udelat bez psyllia? Ja mu nejak nemohu prijit na chut. Uz jsem si s nim par veci “pokazila”

Lucie

Září 30, 2017

Někdo to zkoušel i bez něj, či ho nahradil rozemletým lnem, ale za mě už to prostě není ono. Ztratí to takovou tu typickou “těstovinovou” konzistenci. Nepomůže to psyllium ani rozemlít extra najemno?

Alex Soudilová

Říjen 5, 2017

Skvělé!! Chutnalo moc, jednoduché 🙂

Lucie

Říjen 6, 2017

To mám radost, díky za zprávu 🙂

Ivana Suková

Říjen 23, 2017

Vynikající chuť, jednoduchá a rychlá příprava (Y)

Iveta

Říjen 23, 2017

Naprosto skvělý, jednoduchý a rychlý recept. Děkuji 🙂

Lucie

Říjen 23, 2017

Já děkuju za zprávu 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Juli

Říjen 29, 2017

Perfektní recept…

Lucie

Říjen 30, 2017

To mám radost, děkuju

Jajda

Říjen 30, 2017

Upřímně někdy žasnu, co se dá vymyslet Dnes jsem těstoviny poprvé dělala a při vkládání plechů do trouby jsem byla trochu skeptická. Ale povedly se, vypadají jako na obrázku a chutnaly skvěle (konzistence mi trochu připomíná palačinky ale to není na závadu) s rajčatovo-tuňákovou omáčkou, a navrch trošku goudy pro plnohodnotný pocit 😀 Nemůžu říct, že by mi těstoviny nějak extra chyběly, ale na zpestření jídelníčku super (a řekla bych že třeba do lasagní bude toto lepší než pšeničné pláty – myslím že to brzo otestuju)

Lucie

Říjen 31, 2017

Mám opravdu upřímnou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly 🙂 S lasagnemi je to skvělý nápad, dejte vědět, jak se povedl.

Lucie

Říjen 31, 2017

Mám radost, že se recept líbí a chutná podle něj.

Renča

Listopad 10, 2017

Právě jsem vyzkoušela a pecka! Těstoviny již jiné nechci, díky za recept 🙂

Lucie

Listopad 11, 2017

Já díky, za vyzkoušení receptu a za milou zprávu 🙂 Mám radost, že chutná.

Luc

Listopad 14, 2017

Těstovinky jsou luxusní… Dávám si je i s mákem a máslem a lahoda 🙂 Děkuji za recept!

Lucie

Listopad 14, 2017

To věřím, že to musí být dobrota 🙂 Já díky za vyzkoušení a za zprávu.

Lenka

Listopad 20, 2017

Milá Lucko ,těstoviny jsem zkusila dneska poprvé a velmi se povedly – chuť naprosto skvělá,dávám mezi oblíbené recepty 🙂 Moc děkuji za recept. Lenka

Lucie

Listopad 20, 2017

To já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za milou zprávu. Mám radost, že chutnalo.

Veronika M

Prosinec 4, 2017

Nejlepsi testoviny!

Lucie

Prosinec 4, 2017

To moc ráda čtu, díky 🙂

Veronika

Prosinec 7, 2017

Mne se nepodarilyByly po 8 min.porad vlhke a nesly sloupnout z pec.papiru. Asi mame spatnou troubu a chtelo to tam nechat dyl.

Lucie

Prosinec 8, 2017

To mě mrzí, že se nepodařilo 🙁 Na kolik plechů vám dávka vyšla?
Papír sloupávejte z těsta, ne těsto z papíru. To by mohlo jít lépe.

Vlasta

Leden 7, 2018

Jsou výborné, jednoduchý recept a povedlo se hned napoprvé. Určitě vyzkouším další recepty.

Gabina

Leden 8, 2018

Ze srdce Vám chci poděkovat, že jste mi vrátila chuť vařit. Vždy sem ráda vařila a když jsem se vrhla na změnu ve stravování myslela jsem si, že to bude hračka. Vyzkoušela sem jak jinak věci, které mi chyběly a to pečivo. Vše z netu a musím říct, že pro mne jen škoda vyhozenych surovin. Tak jsem se rozhodla vynechat náhražky. Dlouho jsem uvažovala, že zkusím grusetky ale po předešlých zkušenostech jsem neměla odvahu. Dnes jsem je ale zkusila a musím říct, že famózní. S cuketou na olivači s česnekem a parmazanem naprostý skvost. Někde jsem četla že se takto dají udělat i tousty, nebo se pletu?

Pavla Nesvadbová

Leden 12, 2018

Dobrý den,
děkuji za úžasný recept. Povedly se na jedničku.

Martina

Leden 14, 2018

Dobrý den chci se zeptat jestli je mohu udelat dnes ale pouzit je treba,az v tydnu jak je mam skladovat, aby vydrzely moc dekuji za,odpověď Martina

Pavlína

Leden 15, 2018

Vyzkoušeno o víkendu, těstoviny jsou opravdu luxusní a syté, se zelenými fazolkami a slaninou naprostá dobrota. Děkuji za recept, ukládám do svých stálic.

Lucie

Leden 15, 2018

To já děkuju! Za vyzkoušení receptu i milou zprávu. Mám radost, že chutná.

Lucie

Leden 16, 2018

Dobrý den, grusetky můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici bez problémů 2-3 dny, lze je také dlouhodobě zamrazit.

Lucie

Leden 16, 2018

Dobrý den, pochvala patří tomu, kdo je připravoval 🙂 Mám radost, že se povedly a chutnaly.

bobo

Leden 16, 2018

Ta porce se ma vylít na jeden plech nebo dva

Lucie

Leden 16, 2018

Pokud vaříte podle uvedeného množství surovin, vyjdou 2 porce, rozlité na 2 plechy. Tzn. 1 plech dotenka rozetřeného těsta = 1 porce

Lucie

Leden 16, 2018

To mám radost, že se recept povedl a chutnalo. Doufám, že budete podobně spokojená i s dalšími mými recepty 🙂

Lucie

Leden 17, 2018

Dobrý den, Gábino, mám velkou radost, že vás moje stránky inspirují a navrací chuť vařit. To je ta nejlepší pochvala moji práce 🙂
Ano, ve FB skupině Nízkosacharidového stravování grusetky někteří lidé používají na tousty. Pláty po upečení naplní podle chuti a zapečou v toustovači. Osobně jsem to ale ještě nezkoušela.

Monika

Leden 20, 2018

Dobrý večer, Lucie, dnes poprvé, jsou vynikají, snadné k přípravě. Fakt pecka! Jste moc šikovná, díky. Ať se vám daří.

Lucie

Leden 21, 2018

Dobrý den, Moniko, mám radost, že se těstoviny povedly a chutnaly. Šikovná jste vy, já u vás doma v kuchyni nestála 🙂

LenkaR

Leden 21, 2018

Nakrájené na čtverce, naplnit čímkoliv povoleným a zapéct v toastovači, mňam!! Díky za super recept.

Lucie

Leden 21, 2018

Já díky za sdílení skvělého nápadu na využití grusetek 🙂

IvanaP

Leden 23, 2018

Pani Lucko, prosim, jak jste docilika ty barevne varianty na obrazku?
Dekuji a zdravim!

Lucie

Leden 23, 2018

Zdravím, Ivano, tyhle konkrétně jsou s použitím špenátu a sušených rajčat.

Michaela

Leden 23, 2018

Mohu se prosím zeptat jaký používáte pro přípravu Grusetek mixér? Je mi jasné, že nejspíš stolní, ale jaký typ, aby tu výrobu ‘těsta’ zvládl 🙂 Jsem teprve LC a Paleo začátečník, ale vaše recepty vypadají velice chutně a tak si potřebuji dovybavit kuchyň pro jejich přípravu.
Děkuji za odpověď

Jitka K.

Leden 24, 2018

ÚŽASNÉ! Ostatně jako všechny recepty od paní Lucie. Já už vařím jen podle jejích receptů. 🙂

Lucie

Leden 24, 2018

Míšo, zrovna pro tento recept používám násadu s velkou nádobou pro ponorný mixér. Takovou tu s točícími se noži okolo středové osy, tzv. sekáček.

Lucie

Leden 24, 2018

Jitko, moc děkuju za tak úžasnou pochvalu! Hned mám krásnější ráno <3

Simona

Leden 24, 2018

Vynikající, povedli se a chuťově skvělé. Moc děkuji❤

Lucie

Leden 25, 2018

To já děkuju – za vyzkoušení receptu i milý komentář <3

Jana Lepšíková

Leden 28, 2018

Dobrý den Lucko,dneska jsem je zkusila poprvé,udělala jsem špenátové,jsou vynikající,děkuji moc za skvělý a opravdu rychlý a jednoduchý recept,je to mňamka a prostě bomba nápad .Velké díkyyy☺

Lucie

Leden 28, 2018

Dobrý den, Jano. To mám velkou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly. Se špenátem jsou skvělé 🙂 To já děkuju – za milou zprávu i za vyzkoušení receptu.

Irena

Leden 31, 2018

Ty grusetky! Bozinku, to je zradlo! 😀

Lucie

Únor 1, 2018

Mám velkou radost, že chutná!

Mirek

Únor 2, 2018

Díky za luxusní a jednoduchý recept. Dnes jsem je vyzkoušel s rajčatovou omáčkou a byly vynikající.

Lucie

Únor 3, 2018

Já díky za komentář. Vždycky mám velkou radost, když někomu chutná 🙂

eliska

Únor 4, 2018

dekuji za recept prave dodelano a mohu rict moc dobre budu tento recept delat dal

Lucie

Únor 5, 2018

Mám radost, že se vám recept líbí, chutná podle něj a budete se k němu vracet. To je totiž ta největší pochvala. Díky 🙂

Soňa

Únor 5, 2018

Grusetky se mi na poprvé nepovedly, byly stále polotekuté a to byly ve vyhřáté el.troubě na 160 horní i dolní ohřev 10 min. Pak mi bylo vysvětleno, že dva studené plechy odeberou velké množství tepla, zpomalí tedy začátek pečení a trvá déle, než plechy dosáhnou požadované teploty. Napodruhé jsem dávala po jednom a čas 8 minut sedí.
Namísto pečícího papíru, který se opravdu krabatí, jako čert, používám silikonový a grusetky jsou extra stejnoměrné. No a nakonec. Tahle dávka je u nás jen na jeden velký plech. Od kraje ke kraji.

Lucie

Únor 5, 2018

Díky za sdílení tipů. On je zádrhel v tom, že každá trouba je úplně jiná. Jinak peče, jinak distribuuje teplo, má jiný objem a tím i jinak velké plechy. Mně to v té mojí vychází přesně tak, jak jsem napsala do receptu 🙂
Silikonový plát na pečení je super, už jsem o něm slyšela. Velmi dobře ale poslouží i namočený a následně vymačkaný pečící papír (doplním tuhle fintu Pavly Hlavičkové do receptu).

Margit

Únor 7, 2018

Lucie, jsou fakt skvělé a zkusím je doporučit ve videu – samozřejmě s odkazem na tuto stránku, jak jsme se domluvily.

Lucie

Únor 8, 2018

Margit, od vás si pochvaly cením dvojnásob. Moc děkuju!

Katka V.

Únor 12, 2018

Vyzkoušeno. Velká spokojenost !! Děkuji za tento recept. Strašně mě baví ta jednoduchost a rychlost receptu:-)

Lucie

Únor 12, 2018

Já děkuju za vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám radost, že se vám líbí a chutná.

Bára Ryšková

Únor 14, 2018

Grusetky jsou úžasmý. Baví mě i zelenina jako příloha, ať už ve formě různých placek, zeleninové “rýže”, nebo i jen tak čerstvá. Ale občas se člověku zasteskne po těstovinách a toto je místo nich prostě super. Vlastně je to ještě lepší, protože člověk může ukojit chutě a přitom nezhřešit. 😉

Dělám je podle receptu, ale jednou se mi stalo, že jsem až při výrobě zjistila, že doma došla mozzarella. Protože si ale dělám domácí lučinu, tak jsem to zkusila udělat z ní. A výsledek byl taky výborný. V syrovém “těstu” sice byly i po rozmixování malé hrudky, při pečení se ale ztratily a grusetky byly hladké a dobré, stejně jako ty z originálního receptu. Myslím, že by fungoval i nějaký měkký sýr jako blaťácké zlato. Takže přidávám tip, co dělat, pokud u někoho nastane stejná situace, jako u nás. 🙂

Lucie

Únor 14, 2018

Báro, děkuji za super komentář. Mám radost, když někdo objeví sílu a obrovské možnosti zeleninových příloh.
Díky za sdílení tipu na úpravu receptu. Skvěle jste si poradila 🙂

Ladislav

Únor 25, 2018

Dobry den, dekujeme za recept jsou uzasne 🙂 ale mohu mit dotaz? Udelal jsem je dle vaseho receptu ale problem je ze je nemohu dostat z papiru doslova se mi na papir lepi a sloupnout je docela um. Mohu poprosit o radu? Dekuji predem.

Abes

Únor 25, 2018

Nejlepsi

Lucie

Únor 27, 2018

Dobrý den, Ladislave, to mě mrzí, že se úplně nedaří s těstem pracovat, jak by mělo. Někteří ale zmiňují stejný problém jako vy. Já se s tím osobně nesetkala, tak se mi velmi špatně odhaluje příčina. Nicméně tipla bych si pár drobných rad. Zkuste vyměnit papír za jiný druh, před namazáním těsta ho zmačkejte, namočte, vymačkejte a pak znovu rozložte, mírně prodlužte dobu pečení a otočený plát těsta před odlepováním papíru na pár vteřin zakryjte mírně navlhčenou utěrkou. Doufám, že něco z toho zabere 🙂 Dejte prosím případně vědět.

Lucie

Únor 27, 2018

To moc ráda čtu 🙂

Zdeňka

Únor 27, 2018

Těstoviny jsou úžasné, dělala jsem normální, pak se špenátem a s kurkumou…

Lucie

Únor 28, 2018

Mám radost, že chutná 🙂

MONIKA

Březen 4, 2018

Zdravím 🙂 taky jsem dnes zkoušela grusetky dala jsem si je jako přílohu k boloňské a mám i na zítra jsou opravdu vynikající 🙂

Lucie

Březen 4, 2018

Zdravím, Moniko. Mám radost, že se povedly a chutnaly. I já je dneska měla. Ale na zítřek mi bohužel nezbylo 😀

Jana

Březen 7, 2018

Dnes jsem udělala grusetkovou roládu..inspirovala mne kolegyně z práce..je vynikající..zatím nevím jak přidat foto..snad to nějak půjde 🙂

Jana

Březen 7, 2018

Ještě bych chtěla dodat, že je chyba, že nejnovější komentáře jsou až na konci diskuse..mělo by to být obráceně..

Lucie

Březen 7, 2018

Mám radost, že se roláda povedla a chutnala. Je to skvělá obměna na uvedený recept. Fotky vkládat nelze, pouze komentáře.

Lucie

Březen 7, 2018

Děkuji za vyjádření názoru. Osobně to jako chybu nevidím, zvolila jsem to takto záměrně. Přijde mi logičtější, když jsou komentáře seřazeny od nejstaršího k nejnovějšímu. Beru to jako určitou formu rozhovoru a přijde mi divné začínat čtením posledního příspěvku. Ale ani jeden přístup není fakticky špatně. Já se nicméně rozhodla pro tento.

Pepa

Březen 10, 2018

Zdravím, jak je prosím ohříváte když jsou studené?
Děkuji za odpověď.

Lucie

Březen 10, 2018

Buď s omáčkou krátce přímo na pánvi nebo v mikrovlnce.

Jana Jindáčková

Březen 19, 2018

Výborný a rychlý recept.Povedl se mi napoprvé a chutnal celé rodině 🙂 Díky,zatím,co jsem vyzkoušela bylo výborné ,vychucené.

Lucie

Březen 20, 2018

Mám radost, že chutnalo celé rodině. Moc děkuju za pochvalu receptů. Pokud se daří a chutnají, je to hlavně vaše zásluha 🙂

Zdenka

Březen 23, 2018

prvni pokus a testo mam cele prilepene na pecicim papire. Ten jsem i namocila a vymackala, testo nalila na nej a po upeceni vubec ani rozek nejde odlepit…..prikryla jsem po upeceni vlhkou uterkou ……. asi jsem nekde udelala chybu….. nevadi zkousim dale

Lucie

Březen 24, 2018

Zdeni, my jsme to asi společně řešily ve FB skupině. Podařilo se nakonec? Jak jsem tam psala, já tu poznámku o namočeném papíru nakonec smazala, protože i mě to na něm párkrát nevyšlo, tak ať to tu lidi nemate.

Iva N.

Březen 24, 2018

Dobry den, je mozne nahradit mozarelu za mascarpone? Recept me moc zaujal,ale nemam rada mozarelu. Dekuji

Lucie

Březen 25, 2018

Dobrý den, někdo to tak dělá. Za mě ale z toho vyjde už něco úplně jiného 🙂 Nicméně jsem přesvědčená, že chuť mozzarelly v grusetkách nepoznáte.

Irena

Březen 26, 2018

Vytecne! Pridavam svuj tip, plechy postrikam vodou z rozprasovace,potom polozim pecici papir a rozetru testo.Po upeceni smotam jeste horke i s papirem do rulicky a necham vychladnout tak, aby se s plackou pohodlne manipulovalo,pote stahnu bez problemu papir. Pridavam recept na nudle,ktere rada delam a pouzivam je jako prilohu. Potrebujeme 1 tucny mekky tvaroh (ne ten vanickovy), 5 vajec,sul. Z bilku udelame snih, zloutky rozetreme se soli a tvarohem, obe hmoty lehce promichame,rozetreme na pecici papir na 1 plech a vlozime do trouby predehrate na 180 st. Kdyz zacne povrch lehoucce zlatnout vyndame,smotame do rulicky,nechame prochladnout,sejmeme pecici papir,opet smotame do rulicky a nakrajime na platky. V lednici v uzavrene nadobe vydrzi az tyden.

Lucie

Březen 26, 2018

Díky za skvělý tip! To zní skvěle. Hodně to připomíná oopsie těsto.

Irena

Březen 26, 2018

Ano,je to testo na oopsie,jen forma je jina,vzniknou uhledni sneci,kteri dobre saji omacku nebo jsou neprkonatelni osmazeni na masle. Nicmene ty Vase nudle jsou vyjimecne.Vysoce ocenuji tento Vas blog,kam rada chodim pro inspiraci,jen tak dal :o)!

Aknel

Duben 8, 2018

S LC jsem začala tento týden a moc mi vyhovuje. Dnes jsem vyzkoušela Vaše těstoviny a je to naprosto úžasný ,jednoduchý,rychlý recept a hlavně skvěle chutnají. Vaši stránku jsem našla dnes ráno a jak jsem se dívala na ostatní recepty už se nemůžu dočkat dalších chuťových zážitků. Díky moc!!!

Lucie

Duben 9, 2018

Takovéhle zprávy čtu obzvlášť ráda 🙂 Pokud někomu dle mého receptu chutná a s nadšením se plánuje pustit do zkoušení dalších jídel, udělá mi to obrovskou radost. Moc díky 🙂

Iris

Duben 9, 2018

Děkuji za recept maso pečené v alobalu .Luxusní bylo.

Lucie

Duben 10, 2018

To mám radost. Díky za komentář 🙂

Jana Veselá

Duben 11, 2018

Cestoviny sú skvelé, skúsila som ubrať vajíčka a pridať vodu z mozzarely a vyšlo to :). skúsim z tohto “cesta” ešte varenú knedľu, myslím že nebude problém. Ďakujem za skvelé inšpirácie.

Lucie

Duben 11, 2018

Zajímavý tip. Dejte vědět, jak to vyšlo 🙂

Veronika

Duben 11, 2018

Luxusní, chutnají i manželovi a to je co říct !

Lucie

Duben 12, 2018

Super, to mám radost! Díky za komentář.

Ladislav

Duben 13, 2018

Ladislav
Únor 25, 2018

Dobry den, dekujeme za recept jsou uzasne ale mohu mit dotaz? Udelal jsem je dle vaseho receptu ale problem je ze je nemohu dostat z papiru doslova se mi na papir lepi a sloupnout je docela um. Mohu poprosit o radu? Dekuji predem.

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Omlouvám se, že reaguji až teď ale upravil jsem si teplotu trouby na 220° a 8min. Hlavně jsem použil nový papír pečící a jde to jak po másle. Už když otáčím papír tak mi těsto sjede. Papír jsem nyní koupil v Lidlu takový bílí a s ním to jde suprově.

Eva Šterclová

Duben 13, 2018

Dneska jsem zkusila Grusetky poprvé. Určitě napoprvé chyby, ale příště už budu vědět jak výborně chutnají, budu se víc soustředit na tvar. Ale chuť je skvělá. Děkuji. Je možné zasílat některé z vašich receptů na email. Pokud ano, tu možnost uvítám. Nyní od 1.1.2018 držím dietu KetoFit a u zhubla jsem přes 15kg. Neměla bych jíst vůbec celá vejce, ale po třech měsících udělám výjimku. Zdravím a děkuji.

Lucie

Duben 14, 2018

Dobrý den, super, to ráda čtu 🙂 Jen ta teplota mi přijde nějaká hodně vysoká. Ale je pravda, že hodně záleží na konkrétní troubě.

Lucie

Duben 14, 2018

To mám radost, že se povedly a chutnaly. S každou další přípravou budou lepší a lepší 🙂
Co prosím myslíte zasíláním receptu na mail? Pokud si chcete některý zaslat sobě do mailu, nebo někomu, můžete využít příslušné tlačítko nad a pod každým receptem. V případě, že byste měla zájem o zasílání upozornění ohledně nově zveřejněného receptu, stačí se přihlásit k jejich odběru pomocí ikonky zvonku v levém spodním rohu stránky.

Jana

Duben 16, 2018

Dobrý večer,
tak právě vyzkoušeno, a jsou dokonalé. Polovinu mi snědla dcera. Rozhodně zařazuji.

Lucie

Duben 16, 2018

Dobrý večer, Jano, takovéhle komentáře mám nejraději – když někomu recept chutná a rád se k němu vrátí. Protože to je ta největší odměna. Vědět, že to má smysl. Takže moc moc děkuju 🙂

Pavel Lukášek

Duben 18, 2018

Snadné, rychlé, luxusní 🙂

Lucie

Duben 19, 2018

Mám radost, že se recept líbí a chutná 🙂

Ivča

Duben 21, 2018

Jsou výborné, myslíte, že by se dala nahradit mozzarella za eidam nebo jiný sýr?

Alena

Duben 22, 2018

Tak jsem se po dlouhém váhání pustila do těstovin, bála jsem se toho, “vylejte” na plech, ale za mě všechny hvězdičky 🙂

Lucie

Duben 23, 2018

Mám radost, že chutnají 🙂 Za mě ne, už to bude mít jinou konzistenci a chuť, ale někdo to tak dělá.

Lucie

Duben 23, 2018

Mám radost, že se těstoviny i přes počáteční obavy podařily a chutnaly 🙂

Katka

Duben 26, 2018

Výborné, jsem opravdu nadšena. Nejen že krásně vypadají ale i chutnají. Už se těším zítra do práce, až se mě všichni budou ptát, co to mám 🙂

Lucie

Duben 27, 2018

Mám mega radost, že recept líbí a že grusetky chutnají 🙂 Moc mě zajímá reakce kolegů v práci! Dejte vědět 😉

Patricie

Květen 7, 2018

Lucko, chci moc poděkovat za úžasné nápady a recepty. Mám extrémně vybiravého muže a většinou u nových receptů remcá. Jídlo podle Vašich receptů zbožňuje a grusetky vyžaduje kdykoliv se zeptám na co má chuť. Jste neuvěřitelnou inspiraci a já tajně doufám, že si jednou Vašims receptama a nápadama budu listovat v tištěné kuchaře. Děkuji!

Lucie

Květen 7, 2018

Patricie, moc děkuju za komentář a pochvalu receptů 🙂 Jestli to nebude trošku tím, že mě učil vařit tatínek a tak vlastně malinko vařím jako chlap 😀
Na tištěné kuchařce pracuju. Bude. Ne hned, ale bude. Tak doufám, že vás potěší a recepty v ní se vám budou také líbit.
Ještě jednou moc děkuju za milý komentář, dobil mě pozitivní energií <3

Renáta

Květen 15, 2018

Dobrý den, Lucko…je možné grusetky připravit jinak než pečením v troubě? Maminka má jen mikrovlnku a ráda by je zkusila. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. PS: jste úžasná

Lucie

Květen 15, 2018

Dobrý den, Renáto, jinak než v troubě jsem je nezkoušela, takže přesně odpovědět neumím. Ale podle mého by MKW mohla fungovat, stejně tak i nějaká větší a rovná pánev.

Mika

Květen 21, 2018

Dneska jsem udělala poprvé, nedokážu si život bez těstovin představit, toto je úžasná (náhražka ) moc mi chutnají a mám dobrý pocit…..

Lucie

Květen 21, 2018

A já má zase velkou radost z vaší zprávy. Protože takovéhle komentáře jsou pro mě ta nejlepší odměna. Vždy mě ohromně potěší, když někomu podle mých receptů chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jana před 19 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zuzana před 8 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Martina před 22 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Tomáš před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zdeněk před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jaroslav před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jana před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Tereza před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Radek před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Tereza před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Šárka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Pavla před 5 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 5 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Renata před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lenka před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: MUDr.Zdeňka před 7 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Dana před 1 týdnem
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x