📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

  , ,   , , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou
5.0 9

Vepřová panenka bývá prubířským kamenem mnoha domácích kuchařů. Nejeden z nich ji totiž peče či restuje příliš dlouho na vysokou teplotu a pak je maso zbytečně vysušené. Přitom k její základní přípravě opravdu stačí jen pár minut, které nechají maso krásně šťavnaté a měkoučké. Prostě takové, aby se při každém soustu rozplývalo na jazyku 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

400 g vepřové panenky

50 g pekanů

1 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj, saturejka aj.)

600 g směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) a batátů

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na stejně tenké kousky.

Nasypte je na pečícím papírem vyložený plech, pokapejte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°.

Pečte cca 20 minut (pak budete přidávat maso a péct dále).

Mezitím, co se peče zelenina, připravte si panenku.

Bylinky si nakrájejte nadrobno, rozdrťte si v hmoždíři pekany nebo je zabalené do kousku pečícího papíru rozbijte paličkou.

Smíchejte bylinky, pekany, trošku soli a pepře.

Směs rovnoměrně rozsypte po krájecím prkénku a pak po něm vyválejte váleček vepřové panenky.

Při tom na maso pořádně přitlačte, ať se co nejlépe obalí a směs na něm drží.

Po 20 minutách pečení přidejte k zelenině do trouby obalenou panenku, zvedněte teplotu na 200°C a pečte společně 15-20 minut.

Přesná doba závisí na výšce panenky, nižším kouskům stačí i méně než 15 minut.

Jakmile je panenka upečená (pomůckou může být pocit na dotek – pokud je příliš měkká ještě pečte, pokud je naopak už příliš tvrdá, bohužel jste ji již přepekli :-(; počítejte i s tím, že maso během odpočívání ještě trošku dojde), troubu vypněte, panenku vyndejte z trouby, lehce ji přikryjte alobalem a nechte cca 5 minut odpočinout.

Zeleninu zatím nechte v chladnoucí troubě.

Po odpočinutí panenku rozkrojte na větší špalíčky a podávejte s osolenou upečenou zeleninou.

Doplňte na talíři o nějaké dipy, například ochucenou domácí majonézu a švestkový dip.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota630 kcal / 2620 kJ
Sacharidy21 g
Tuky36 g
Bílkoviny47 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

31 Recenzí / komentářů

Anna M.

29 října, 2016

Jednoduchá a rychlá příprava a přitom naprosto vynikající. Tuhle panenku jsme měli dnes k obědu a olizovali jsme se až za ušima 🙂 Děkuji za všechny Vaše recepty jak tady na webu, tak v kuchařce!

Lucie

29 října, 2016

Ani nevíte, jakou mám z podobných zpráv radost 🙂 Moc moc díky za pochvalu.

Miroslav

19 prosince, 2016

Naprostá fantazie. Pokaždé slaví úspěch.

Lucie

19 prosince, 2016

Úspěch slaví kuchař za dobře odvedenou práci 😉 Mám radost, že recept chutná.

Renata

3 února, 2017

Dobrý den, chci se prosím zeptat, chtěla bych zkusit tenhle recept, ale chtěla bych péct panenku pomalé pečení podle Vašeho receptu, která byla vynikající šťavnatá, tady z toho rychlého pečení mám strach, abych ji neměla tvrdou, nebo nedopečenou. Ještě jsem chtěla poprosit o recept na švestkový dip. Předem moc děkuji za odpověď. R.Š.

Lucie

3 února, 2017

Dobrý den, tenhle recept úplně dodržet nelze. Při pomalém pečení se panenka nejdřív osmahne na pánvi, což tady kvůli ořechům nepůjde.
Můžete krok s orestování na pánvi vynechat, ale vůbec se nebojte ani rychlého pečení. I z něj je panenka krásně šťavnatá. Jednou vyzkoušejte s kratším časem. Pokud by byla panenka nedopečená, vraťte ji ještě na chvíli do trouby. A příště už budete perfektně vědět. Není třeba se bát, určitě se vám povede jedna báseň 🙂

Linda

8 února, 2017

Neskutečná dobrota!

Lucie

8 února, 2017

To mám radost, že chutnalo 🙂

Zuzana

2 března, 2017

Luci, další recept od Vás vyzkoušen a výborné. Doplnila jsem o pastiňákové pyré a snědla to celá rodina. 🙂 Nejdraději mám rychlé recepty s minimem práce. 🙂 Díky díky 🙂

Lucie

2 března, 2017

To mám radost 🙂 Pastinákové pyré je skvělá volba.

Jitka

5 června, 2017

Dobrý den, myslíte, že by panenka šla takto připravit den předem a pak jen strčit do trouby?

Lucie

5 června, 2017

Dobrý den, nějak by to asi vymyslet šlo, ale moc se k tomu nepřikláním. Panence opakované ohřívání nesvědčí a vzhledem k tomu, že se jedná o rychlý recept, nevidím žádný důvod, proč přípravu kouskovat.

Jitka

5 června, 2017

Díky za odpověď. Měla jsem na mysli jen fázi obalení panenky ve směsi ořechů a bylinek předem. Zítra zkusím. Jinak chválím pěkné stránky a srozumitelné recepty. Je to moje první whole 30, den 10.

Lucie

5 června, 2017

Ořechy podle mého hodně zvlhnou, sůl dopředu nedoporučuji používat vůbec. Raději bych postupovala podle receptu 😉
Moc děkuju za pochvalu! Pokud vám moje stránky alespoň trošku pomáhají s Whole30, splnily svůj úkol. Což mě samozřejmě moc těší.

Jitka

6 června, 2017

Připraveno podle receptu a výborné.

Lucie

6 června, 2017

To mám radost! Moc díky za zprávu.

Božena

31 července, 2017

Hranolky z celeru a mrkve,neskutečná dobrota.

Kristyna

26 listopadu, 2017

Skvělý recept! Opravdu velká dobrota, po obědě se jen zaprášilo 🙂 Na přípravu také velmi jednoduché. Moc děkuji za tip!

Lucie

27 listopadu, 2017

Já moc děkuju za vyzkoušení receptu a za milou zprávu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Michaela

19 ledna, 2019

Dobry den muzu se zeptat kolik to ma kcal? ( bilkoviny, sacharidy a tuky)Nikde jsem nenasla…pocitam si vse 🙂

Lucie

20 ledna, 2019

Dobrý den, to vám bohužel přesně neřeknu, protože záleží, jaké konkrétní suroviny a v jakém množství použijete (není uvedeno přesné množství panenky, druh zeleniny, záleží zda použijete švestkový dip atd.).
Pokud si počítáte kalorie a makra, budete si muset u tohoto jídla do tabulek zadat přesné množství i druh vámi použitých jednotlivých surovin. Bohužel to zrovna u tohoto receptu, tak jak je napsaný, nelze přesně vypočítat, omlouvám se.

Veronika

18 března, 2019

Úžasný recept! Rychlé, snadné a naprosto vynikající. Děkuji, děkuji, děkuji! 🙂

Lucie

21 března, 2019

Já děkuji, děkuji, děkuji za krásný komentář. 🙂 Ať chutná i příště.

Jarmila

9 dubna, 2019

Dokonalost sama, našla jsem ten recept v kuchařce a musela jej vyzkoušet. Jen jsme do krusty přidali parmezan a k tomu květákovou kaši. 🙂 Moc děkuji za inspiraci

Lucie

10 dubna, 2019

Já děkuju za vyzkoušení receptu a za sdílení nápadu na jeho přípravu a podávání. Mám velkou radost, že chutnalo.

Andrea

11 března, 2021

Vynikajici recept, panenka zas trochu jinak, vše sama zvladla i má 15ti leta dcera . Dekujiii

Lucka

11 března, 2021

Já děkuji za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že se panenka dceři povedla a chutnala ❤️

Tessa

12 dubna, 2021

Dobrý den, prosím jaké má váš recept kCal?
Děkuji

Lucka

13 dubna, 2021

Dobrý den, výživové hodnoty jsem doplnila. Budou se mírně lišit podle toho, jakou konkrétní zeleninu použijete.

Lusesita

11 října, 2023

Lidi, nebe v hubě to je tohle!!

Lucka

12 října, 2023

❤️❤️❤️ Mám velkou radost, že jste si pochutnala, Lucko!

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0