Recept na vepřovou panenku v ořechovo-bylinkové krustě
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

krusta2

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

krusta2

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Srpen 28, 2015

Hodnotit recept
Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou
0.0 0

Vepřová panenka bývá prubířským kamenem mnoha domácích kuchařů. Nejeden z nich ji totiž peče či restuje příliš dlouho na vysokou teplotu a pak je maso zbytečně vysušené. Přitom k její základní přípravě opravdu stačí jen pár minut, které nechají maso krásně šťavnaté a měkoučké. Prostě takové, aby se při každém soustu rozplývalo na jazyku 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400-500 g vepřové panenky

60 g pekanů

1 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj, saturejka aj.)

700 g směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) a batátů

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

2 lžíce majonézy (neplatí pro bezvaječnou dietu)

2 lžíce švestkového dipu

Postup

Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na stejně tenké kousky.

Nasypte je na pečícím papírem vyložený plech, pokapejte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°.

Pečte cca 20 minut (pak budete přidávat maso a péct dále).

Mezitím, co se peče zelenina, připravte si panenku.

Bylinky si nakrájejte nadrobno, rozdrťte si v hmoždíři pekany nebo je zabalené do kousku pečícího papíru rozbijte paličkou.

Smíchejte bylinky, pekany, trošku soli a pepře.

Směs rovnoměrně rozsypte po krájecím prkénku a pak po něm vyválejte váleček vepřové panenky.

Při tom na maso pořádně přitlačte, ať se co nejlépe obalí a směs na něm drží.

Po 20 minutách pečení přidejte k zelenině do trouby obalenou panenku, zvedněte teplotu na 200°C a pečte společně 15-20 minut.

Přesná doba závisí na výšce panenky, nižším kouskům stačí i méně než 15 minut.

Jakmile je panenka upečená (pomůckou může být pocit na dotek – pokud je příliš měkká ještě pečte, pokud je naopak už příliš tvrdá, bohužel jste ji již přepekli :-(; počítejte i s tím, že maso během odpočívání ještě trošku dojde), troubu vypněte, panenku vyndejte z trouby, lehce ji přikryjte alobalem a nechte cca 5 minut odpočinout.

Zeleninu zatím nechte v chladnoucí troubě.

Po odpočinutí panenku rozkrojte na větší špalíčky a podávejte s osolenou upečenou zeleninou.

Doplňte na talíři o majonézu a švestkový dip.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Anna M.

Říjen 29, 2016

Jednoduchá a rychlá příprava a přitom naprosto vynikající. Tuhle panenku jsme měli dnes k obědu a olizovali jsme se až za ušima 🙂 Děkuji za všechny Vaše recepty jak tady na webu, tak v kuchařce!

LG

Lucie

Říjen 29, 2016

Ani nevíte, jakou mám z podobných zpráv radost 🙂 Moc moc díky za pochvalu.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation