🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Zelné placky

Zelné placky

    , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Zelné placky
5.0 1

Pokud jste si uvařili bigos a zbylo vám hlávkové i kysané zelí, můžete si z něj připravit jednoduché a rychlé jídlo „za pár kaček“.

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 30 minut

    30 minut

    1 hodina

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1/4 hlávky zelí

100 g kysaného zelí

2 vejce

škvarky

sůl

pepř

kmín

sádlo

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 30 minut

    30 minut

    1 hodina

  • Množství: 2 osoby

Postup

Nakrouhejte si najemno hlávkové zelí, osolte ho a pečlivě několikrát promněte rukama, dokud nezkřehne a nepustí šťávu. Spolu s pokrájeným kysaným zelím ho dejte do cedníku a pečlivě vymačkejte. V míse si našlehejte 2 vejce, přidejte vymačkané kysané i krouhané hlávkové zelí, na drobno nakrájené škvarky, kmín a pepř. Směs promíchejte a pomocí polévkové lžíce tvořte na pánvi malé placičky, které smažte z obou stran na rozpáleném sádle. Těsto příliš nedrží pohromadě, proto s prvním otočením placek počkejte do stavu, kdy se ze spodní strany dostatečně opečou a vytvoří se křupavá krusta. K plackám je výborná cibuláda.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

blongie007

22 února, 2016

Pidi postřeh…. Dělala jsem jen z hlávkového, kysaný nemam rada…. První den jsem udělala půlku, bylo to dobrý, ale částečně rozpadavy, pak jsem šla spat a druhou půlku dodělala dnes a už se vůbec nerozpadaji… Možná to ulezenim jim tak na lince ty vajca líp nasaje a je to kompaktnější 😉

Lucie

22 února, 2016

Díky moc za postřeh. Bude se hodit.

Luca Luca

24 února, 2018

Neskutečně dobrý a lehký recept…

Lucie

24 února, 2018

To mám velkou radost, že chutnalo. Díky za komentář 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0