Rajčatový salát s nektarinkami a burratou
Znáte burratu - tradiční italský pařený sýr podobný mozzarelle, který je plněný smetanou a kousky sýra? Pokud ano, tak mi určitě dáte za pravdu, že je to láska na první ochutnání. A pokud snad tuhle pochoutku zatím neznáte, tak si ji určitě zamilujete ❤️ Třeba v tomhle krásně barevném letním salátu, kde se možná překvapivě, ale naprosto skvěle vzájemně doplňují zralá rajčata a sladké nektarinky. Detail receptu »
Broskvové čatní (chutney)
Čatní (čtěte čatný) je původně indická pikantní omáčka s výraznou sladkokyselou chutí, připravovaná nejčastěji z různých druhů ovoce. Je skvělým doplňkem mnoha jídel, které dokáže neuvěřitelně ozvláštnit a chuťově pozvednout. Hodí se dokonale například ke grilovanému masu či tuňákovému tataráku, lze jí ochutit pečené kuře či na talíři doplnit podávaný sýr. Můžete ji
třeba přimíchat do majonézy a získáte netradiční dip k pečené zelenině. Detail receptu »