Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní
Pokud máte rádi vietnamskou kuchyni stejně jako já, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kombinace kořeněného masa s kyselou pikantní omáčkou a hromadou zeleniny je naprosto úžasná! Detail receptu »
Quiche s cibulí a pórkem
Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál 😉 Detail receptu »
Kapustové karbanátky
Hlávková kapusta nepatří úplně mezi nejoblíbenější zeleninu. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Pokud i vy patříte mezi její odpůrce, tak možná až vyzkoušíte tyhle pečené karbanátky, vezmete ji na milost a dokonce si ji i oblíbíte. Alespoň u mě to tak bylo 🙂 Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“
Svíčková s knedlíkem – perla české kuchyně. Zastesklo se vám po ní, ale snažíte se jíst Low carb nebo zcela vynecháváte mouku? Není nutné si zoufat, s několika obměnami si jí můžete také dopřát. Detail receptu »
Indické krůtí karí
Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.
Poctivý boršč
Tohle úžasně barevné jídlo je přesně ten správný zástupce kategorie polévek „pro těhotné a kojící matky“ 😀 Tak se totiž už tradičně u nás doma říká všem polévkám, ve kterých stojí lžíce. Čeština má pro ně svůj vlastní název - přesnídávkové. Ale to nezní tak výstižně, no ne? Zkrátka, až budete mít chuť se zahřát miskou pořádné husté výživné polévky, která snadno nahradí hlavní chod, tohle je super volba ❤️ Příprava nějaký čas zabere... Ale ta chuť rozhodně stojí za to! Detail receptu »
Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)
Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory. Detail receptu »
Křupavé tacos
Mexická kuchyně je založená na ingrediencích, jako jsou fazole, kukuřice a pšeničná či kukuřičná mouka na tortilly, nachos a tacos. Že ani jednu z těchto surovin nejíte? Nevadí. Poradím vám, jak na to 🙂 Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Kuřecí salát
Tenhle salát od mojí nevlastní babičky Anny u nás doma vážně milujeme! Podáváme ho už dlouhá léta jako tradiční předkrm na Štědrý večer. Příprava je velmi jednoduchá, vystačíte si s pár základními surovinami, ale výsledek je prostě super ❤️ Jen si dobře ohlídejte závěrečné dochucení. Jak se salát rozleží, všechny chutě se hodně zjemní. Detail receptu »
Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami
Snadno a jednoduše, bez zbytečných složitostí – i takový přístup může zaručit překvapivě dobré jídlo. Stačí pár základních surovin…
Kuřecí řízky a dýňový „bramborový“ salát
Vyhýbáte se mouce a bramborám? Nebo jen hledáte inspiraci na novou alternativu klasických řízků a bramborového salátu? Snadná pomoc, maso obalte v mandlích a parmazánu, salát připravte z dýně. Věřím, že budete velmi mile překvapeni. U nás doma se dýňový salát stal už štědrovečerní klasikou, která nesmí na stole chybět. Detail receptu »
Dýňové chilli con carne
Chilli con carne je klasický texaský pokrm. V překladu název znamená směs s masem (ne s fazolemi, jak si spousta lidí chybně myslí). Receptů na „pravé“ chilli je nespočet, každá rodina v Americe či Mexiku má to svoje. Při jeho přípravě hodně záleží na vaší chuti, základem by ale mělo být hovězí maso a samozřejmě chilli papričky. Detail receptu »
Vepřová pečeně na zelí
Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😀 Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Houbové „risotto“ (Květákotto)
Máte chuť na krémové houbové risotto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – připravte si ho z květáku. Možná budete překvapeni, jak je to výborné ❤️ Detail receptu »
Salát z pečené červené řepy
V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu 🙂 Detail receptu »
Pečená kuřecí křídla
Tohle jídlo má doma vždycky úspěch. A přitom je tak jednoduché na přípravu a takřka bezpracné. Jen je potřeba dobře rozpočítat porce, aby se dostalo opravdu na všechny – jídlo nějak záhadně rychle mizí z talíře 😀 Detail receptu »
Masové kuličky s dýňovým pyré
Obě části tohoto pokrmu hravě zvládnete připravit najednou v troubě. Zapomeňte na zažité postupy – dýni totiž nemusíte pracně loupat a vařit, masové kuličky se také nemusí připravovat jen na pánvi.
Zelné placky
Pokud jste si uvařili bigos a zbylo vám hlávkové i kysané zelí, můžete si z něj připravit jednoduché a rychlé jídlo „za pár kaček“.
Bigos
Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to. Detail receptu »
Club sendvič
Nebudeme si nic nalhávat – občas je těžké odolat pokušením standardní stravy. Tím spíš, pokud si vaše okolí (ať už rodina, či kolegové v práci) okatě pochutnávají na, pro vás zakázaných, jídlech. Buďte na takovéto chvíle připravení a mějte v zásobě recepty, na kterých můžete občas „povoleně zhřešit“. Detail receptu »
Slané květákové muffiny
Už vám míchaná vajíčka „lezou krkem“? Nevíte, co k snídani? Zkuste jednou vejce trošku jinak… Muffiny si můžete připravit předem, stačí je pak pouze ohřát, skvělé jsou ale i studené. Detail receptu »