Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní
Pokud máte rádi vietnamskou kuchyni stejně jako já, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kombinace kořeněného masa s kyselou pikantní omáčkou a hromadou zeleniny je naprosto úžasná! Detail receptu »
Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“
Svíčková s knedlíkem – perla české kuchyně. Zastesklo se vám po ní, ale snažíte se jíst Low carb nebo zcela vynecháváte mouku? Není nutné si zoufat, s několika obměnami si jí můžete také dopřát. Detail receptu »
Indické krůtí karí
Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.
Poctivý boršč
Tohle úžasně barevné jídlo je přesně ten správný zástupce kategorie polévek „pro těhotné a kojící matky“ 😀 Tak se totiž už tradičně u nás doma říká všem polévkám, ve kterých stojí lžíce. Čeština má pro ně svůj vlastní název - přesnídávkové. Ale to nezní tak výstižně, no ne? Zkrátka, až budete mít chuť se zahřát miskou pořádné husté výživné polévky, která snadno nahradí hlavní chod, tohle je super volba ❤️ Příprava nějaký čas zabere... Ale ta chuť rozhodně stojí za to! Detail receptu »
Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)
Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory. Detail receptu »
Kuřecí polévka s “celestýnskými” nudlemi
Tenhle recept není nutné nijak blíže představovat. Jedná se o jídlo, které se běžně připravuje v každé domácnosti. Pro mě osobně je to neodmyslitelná součást chladného zimního období, nebo dní, kdy na mě skočí nějaký potvora bacil. Není pak nic lepšího, než se zavrtat do deky, v ruce s hrnkem horké kuřecí polévky ❤️ Detail receptu »
Kuřecí řízky a dýňový „bramborový“ salát
Vyhýbáte se mouce a bramborám? Nebo jen hledáte inspiraci na novou alternativu klasických řízků a bramborového salátu? Snadná pomoc, maso obalte v mandlích a parmazánu, salát připravte z dýně. Věřím, že budete velmi mile překvapeni. U nás doma se dýňový salát stal už štědrovečerní klasikou, která nesmí na stole chybět. Detail receptu »
Bigos
Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to. Detail receptu »
Pikantní krkovička s pečenou kořenovou zeleninou
Tohle jídlo si doma chodili všichni přidávat, dokud nezůstaly prázdné pekáče a nezmizely i porce na druhý den:-) Detail receptu »
Pikantní curry
Pokud máte v lednici otevřenou plechovku kokosového mléka a nevíte co s ním, tohle je ideální recept 🙂 Přidejte zeleninu, to správné koření a máte za chvíli hotový exotický pokrm, který v sobě kombinuje pikantnost curry pasty a jemnost kokosového mléka. Detail receptu »
Domácí kečup
Kečup je tak trochu fenoménem české kuchyně, děti ho milují a nejedna kuchařka ho používá na ochucení jídel při vaření. Nedávno proběhla médii debata o kvalitě prodávaných kečupů a o zdravotní závadnosti či nezávadnosti používaných ingrediencí. Proto vyzkoušejte tento recept na domácí kečup – budete přesně vědět, co jíte 🙂 Detail receptu »
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou
Tahle polévka v sobě kombinuje sladkost mrkve, pikantnost zázvoru a kyselost pomeranče. Její příprava je velmi jednoduchá… Detail receptu »