Stravovací styl: Keto
Květáková rýže
Přiznám se, že rýže nikdy nepatřila k mým oblíbeným surovinám. Maximálně v sushi, ale ne jako příloha. To se rychle změnilo, když jsem před několika lety ochutnala její variantu připravenou z květáku. I když jsem této úpravě zeleniny ze začátku moc nevěřila, naprosto mě nadchla. Detail receptu »
Podzimní zelná polévka
Podzim nemám úplně v lásce. Nemůžu mu sice upřít nádhernou barevnost, ale to počasí! Takže - kdy už podzim, tak zatopit v krbu, hezky se zachumlat do deky, za zvuku deště si pustit nějaký pěkný film a k tomu si do misky nalít horkou sytou polévku. To by šlo, co říkáte? Detail receptu »
Gratinovaný květák
Naprosto jednoduché jídlo s naprosto úžasným výsledkem. Jestli to nějaké zelenině sluší se smetanou a sýrem, je to právě květák. Když ho rozmixujte s vypečenou smetanou, vytvoříte hebkou omáčku, která celé jídlo přivede k dokonalosti. Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Lososovo-cuketové pečené nugety
Když o něčem, co obsahuje cuketu, moje dcera prohlásí, že je to "jako fakt dobrý", beru to jako mega úspěch. Takže by bylo škoda se o takový recept s vámi nepodělit. Proto, až vás začne nudit losos jen tak pečený v troubě či připravený na pánvi, vyzkoušejte tyhle měkoučké nugetky. Detail receptu »
Domácí Cini minis
Cítíte tu neuvěřitelnou vůni? Kdo by nemiloval voňavé, křupavé snídaňové čtverečky Cini minis? Moc rádi byste si je zase dali, ale moc to nepasuje do vašeho nového způsobu stravování, ať už bez lepku nebo zbytečné hromady cukru? Opravdu velmi snadná pomoc - připravte si je doma sami :-) Detail receptu »
Domácí Lučina
Mnohá kupovaná oblíbená jídla či suroviny si můžete velmi snadno připravit doma sami. U některých vás jednoduchost přípravy překvapí natolik, že si budete říkat, proč jste to tak nedělali už dřív a kupovali zbytečně drahé výrobky. Navíc si je můžete ochutit tak, jak máte rádi. Jedním z takových příkladů je i domácí smetanový sýr na způsob Lučiny. Detail receptu »
Čokoládová panna cotta
Panna cotta (čtěte pana kota) je klasický italský chlazený dezert, jehož název v překladu znamená vařená smetana. V tradiční verzi se připravuje ze smetany, mléka, vanilky a želatiny. Existují ale i různé další varianty - od ovocných (svařené a rozmixované ovoce se přidá do smetany) po kávové či čokoládové. Detail receptu »
Cuketové makovníky
Jako malá jsem milovala všechno, co obsahovalo mák. Mohla jsem ho v jakémkoli množství. Tahle obliba se postupem času vytratila, ale já včera dostala neuvěřitelnou chuť si ji připomenout. A protože se výsledek myslím opravdu povedl, tady máte recept. Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Jogurtové pečivo (chléb, bagetky aj.)
Na začátku, při změně stravy bývá pečivo tím nejvíce řešeným bodem. Co budu jíst, když - "nemůžu lepek", "držím sacharidy na minimu" atd. Postupně si člověk na nový způsob stravování tak zvykne, že pečivo zařazuje opravdu jen občas, protože mu prostě nechybí. A pro tyhle případy mám pro vás tip, jak si upéct vlastní chleba či bagetky. Detail receptu »
Mléčné řezy
Nevím, jestli máte děti a pokud ano, zda to u vás probíhá (či probíhalo) stejně, ale moje dcera vždycky milovala mléčné míša řezy (Milch-Schnitte od Kinder). Někdy se jich v obchodě dožadovala velmi důrazně :-D O co bych to měla tehdy jednodušší, kdybych věděla, že je můžu připravit doma sama, a to dokonce velmi snadno. Detail receptu »
Cuketové rollatini
Rollatini se běžně připravují ze silnějších plátků lilku, které se předem upečou, aby byly dostatečně měkké. Přeci jen, lilek je tvrdohlavý a trvá mu to o něco déle, než zvláční. Tento klasický italský recept jsem si drze půjčila a upravila ho do verze s cuketou. Detail receptu »
Pečené ořechové tyčinky
Většina kupovaných i domácích tyčinek obsahuje datle, které je nejen výrazně osladí, ale také slouží jako pojivo, aby tyčinky dobře držely pohromadě. Zkuste je ale jednou upéct. I bez datlí budou krásně pevné. Detail receptu »
Těstoviny bez mouky (grusetky)
Máte rádi těstoviny, ale vyhýbáte se mouce, takže jste se jich museli vzdát? Nudle z cukety vám až tak nechutnají, nebo se úplně nehodí do všech jídel? Snadná pomoc! Pokud jíte mléčné výrobky, mám tu pro vás bombu - pečené těstoviny z vajec a mozzarelly, které si určitě zamilujete. Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Tiramisu
Tiramisu patří jako jedno z mála k mým oblíbeným dezertům. Vyhovuje mi kombinace hořké a sladké chuti. Většina kupovaných ale bývá na můj vkus příliš přeslazená, proto si ho raději občas připravím doma sama. Cukrářské piškoty oproti klasickému receptu nahrazuji drtí z korpusu, připraveného z oříškového másla. Detail receptu »
Čokoládový fondant (lávový dortík)
Představte si dortík, ze kterého po rozkrojení vyteče horká čokoláda. Tu si naberete na lžičku spolu s troškou zmrzliny nebo šlehačky a necháte v ústech rozpustit. Božská představa, ne? :-) A když vám slíbím, že příprava je ohromně jednoduchá (nenechte se vyděsit vypsaným postupem, je jen podrobný, ne složitý) a také neskutečně rychlá, máte výběr dalšího dezertu jasný. Detail receptu »
Lilkový “falafel”
Máte rádi falafel, ale z různých důvodů se vyhýbáte luštěninám? Úplnou náhodou, při jednom z mých alchymistických pokusů v kuchyni, se mi podařilo vytvořit něco chuťově velmi podobného. Musím říct, že výsledek mě i samotnou překvapil. Nejdřív jsem říkala "Škoda tak drahého sýru" :-( Ale nakonec mi to tak zachutnalo, že jsem tuhle lahůdku připravila během pár dní hned několikrát. Detail receptu »
Květákové “gnocchi”
Dlouho jsem přemýšlela, jak tenhle recept nazvat. Gnocchi? S originální italskou recepturou a typickými ingrediencemi to nemá vlastně nic společného. Květákové tolárky? Pod tímhle názvem by to asi nikdo nehledal. Nakonec jsem dospěla k názoru, že je to vlastně úplně jedno. Hlavně, že jsou chuťově výborné. Tak je vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnaly. Pro zastánce dodržování klasických postupů a názvů jsem přidala závorky ;-) Detail receptu »
Lívanečky z krémového sýru
Lívance, lívanečky... snad nejoblíbenější a nejvíce vyhledávaný dezert na internetu. Jejich varianta z banánů a vajec je dokonce jedním z nejdiskutovanějších jídel během Whole30. Pokud ale zrovna Whole30 nedržíte a nevyhýbáte se mléčným výrobkům, zkuste tyto velmi jednoduché, ale chuťově výborné lívanečky. Detail receptu »
Panenka v krémových žampiónech
Vepřová panenka je úžasně šťavnaté a chuťově výborné maso. Pokud teda víte, jak na ní ;-) Ideální je ji zprudka orestovat na pánvi a pak dopéct v troubě. Zkaramelizovaný povrch udrží v mase veškerou šťávu a každé sousto vás pak vynese na vrchol blaha. Pokud ho navíc doplníte krémovou omáčkou se žampióny, úspěch je zaručen. Detail receptu »
Čokoládová pěna
Jestli máte jen trošku rádi čokoládu, tenhle recept si zamilujete. Hebká, nadýchaná, hořko-sladká, jemňoučká pěna, která se přímo rozplývá na jazyku. Co víc si přát? Má to jedinou vadu - musíte pocvičit svou trpělivost a hezky pár hodin počkat, než se dezert vychladí a čokoláda mírně ztuhne. Detail receptu »
Masové kuličky v oopsie plackách
Vždycky, když na stůl připravíte spoustu mističek s různými ingrediencemi (od nakrájené zeleniny, přes různé dipy a maso) a necháte hosty, ať si každý sestaví jídlo sám, vždycky uspějete. Navíc přípravou takového pohoštění nestrávíte hodiny v kuchyni. Přesně takový je i recept na jehněčí kuličky v plackách ze sýru a vajec. Detail receptu »