Domácí nutella
Domácí nutella
Dezerty, Ostatní, Snídaně Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské čokoláda, kakao, kokosové mléko, máslo, ořechy, smetana
2017-04-01
Ohodnotit receptNebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to extra jedlé, dobré, voňavé. Zkrátka až moc mňam 🙂
- Příprava: 8 hodin
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
8 hodin
1 hodina
9 hodin
- Množství: 15 plných lžic
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu nebo zrníčka z 1/2 vanilkového lusku
40 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)
20 g ghee nebo másla
15 g hořkého kakaa
100 ml kokosového mléka nebo klasické smetany
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 8 hodin
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
8 hodin
1 hodina
9 hodin
- Množství: 15 plných lžic
Postup
Pro lepší stravitelnost namočte na 8 hodin ořechy do vlažné vody se špetkou soli.
Pak je slijte, osušte utěrkou a nechte na lince oschnout alespoň hodinu. Tento krok můžete případně vynechat. Ale pokud chcete z ořechů získat maximum výživných látek a naopak si neškodit, doporučuji ho provést.
Připravené ořechy vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C. Teplotu a dobu nepřekračujte, ať se ořechy nespálí. Protože každá trouba peče trošku jinak, dobře je hlídejte. Zejména ke konci. Měly by se rozvonět a být krásně křupavé, bez příchuti spáleniny.
Upražené ořechy přesypte do čisté bavlněné utěrky a mnutím z nich odstraňte volné slupky.
Ořechy nasypte do vhodného mixéru (s ponorným to nepůjde) a vyrobte z něj oříškové máslo. Tohle je ta nejotravnější část celého receptu. Počítejte s tím, že vám to v závislosti na výkonu vašeho mixéru nějakou dobu zabere. Je nutné občas přístroj zastavit, setřít z krajů nádoby oříškovou hmotu a nechat motor mixéru odpočinout, abyste ho nezavařili.
Konzistence ořechů by se měla během několika (dlouhých 😉 ) minut změnit z drti, přes mouku a pastu, až po hladké oříškové máslo. Během mixování nepřidávejte jinou (zejména tekutou) surovinu, jinak nedosáhnete požadované hladkosti.
Do hustého, ale tekutého másla pak přimixujte ostatní suroviny.
Hotovou nutellu uchovávejte v lednici. Lze ji případně i zamrazit.
Hodí se například na přípravu různých dezertů (krémů či zmrzliny) nebo jako pomazánka na palačinky. Chutná skvěle i samotná s ovocem. Má jen jednu vadu - je ohromně "žravá", tak se s jejím mlsáním trošku hlídejte 🙂
Kakao a část ghee můžete nahradit rozpuštěnou hořkou vysokoprocentní čokoládou.
* Výživové hodnoty jsou rozpočítané pro použití erythritolu nebo při úplném vynechání sladidla.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
79 Recenzí / komentářů
Lucie
1 dubna, 2017
Namáčení ořechů (a luštěnin) má zásadní význam pro jejich lepší stravitelnost, pomáhá totiž snížit množství kyseliny fytové, která zabraňuje vstřebávání některých látek. Díky tomu jsou pak živiny obsažené v ořechách lépe dostupné pro tělo a méně zatěžují trávicí systém.
Marcela
4 dubna, 2017
Dobry deň Da sa použiť aj ine mlieko ako kokosove? Alebo s čim sa to da nahradiť?
Lucie
4 dubna, 2017
Dobrý den, určitě lze použít i jiné mléko, ať už rostlinné či klasické.
topinka
11 dubna, 2017
Priznám sa, orechy som zabudla namočiť.. ale nutella je aj tak absolútne prvotriedna, všetky varovania sú namieste 😉
Recept je supereasy. Ďakujem
Lucie
11 dubna, 2017
Nenamočení ořechů nic na chuti nezmění, jen se vylepší jejich stravitelnost.
Mám radost, že se recept povedl a nutella vám chutná 🙂
Zlata
12 dubna, 2017
Dobry den, muzou se nahradit liskove orisky arasidama?
Lucie
12 dubna, 2017
Dobrý den, fungovat to bude, ale nedoporučovala bych. Už to nebude nutella, bude to prostě chutnat jinak. Tahle oříšková pomazánka se typicky připravuje právě z lískových ořechů. Fungovat to ale bude, i chuťově to bude dobré.
Pokud lískové ořechy nechcete nebo nemůžete použít, doporučovala bych spíše nějaký jiný druh ořechů. Třeba mandle nebo kešu. Arašídy nejen že nejsou ořechy (je to luštěnina), ale bohužel bývají velmi často napadené plísněmi, o výživové hodnotě nemluvě.
Kateřina Jiroušková
30 dubna, 2017
Dobrý den,
jak dlouho prosím nutella vydrží v lednici? Děkuji
Lucie
30 dubna, 2017
Dobrý den, přiznám se, že jsem nikdy nezkoušela, jak dlouho vydrží. Vždycky se dřív snědla. Odhadem tak max 14 dní.
Romana
16 července, 2017
Když jsem ji udělala, tak mě moc nenadchla :/, ale jak se uležela do druhého dne, noooo 😀
Jana
21 srpna, 2017
Absolutně nechápu, kam na ty recepty a nápady chodíte, ale mám obavu, že jsem v životě nic lepšího nejedla :). Cokoliv podle vás zkouším (a že už toho bylo) vždycky klapne na první dobrou. Mimochodem tohle byl můj asi pátý pokus o domácí nutellu a teprve teď jsem nejen spokojená, ale přímo nadšená!
Lucie
22 srpna, 2017
Jani, vy jste zlatá <3 Moc děkuju za úžasnou pochvalu. Z vašeho nadšení jsem nadšená i já 🙂
Michala
7 září, 2017
Zdravim, asi se zeptam blbe, ale muzu ghee nahradit normalnim maslem? Zatim jsem se neodvazila si ho vyrobit a kupovane je silene drahe, i kdyz casem k nemu asi budu muset dozrat.
Lucie
7 září, 2017
Zdravím, neptáte se blbě, ale máslo se chová trošku jinak – je tužší a dříve se kazí. Fungovat to bude, ale raději bych použila třeba kokosový olej než klasické máslo. PS: Udělat ghee je strašně jednoduché. Uvidíte 🙂
Jana
8 září, 2017
Dobrý den Lucie, držíme s dcerou Whole 30 a ten med bohužel nemůžeme zařadit, je možné tuto Nutellu vyrobit ale něčím nahradit med ? Děkuji 🙂
Lucie
8 září, 2017
Dobrý den, Jano, pokud držíte Whole30, nemůžete si udělat Nutellu, i kdyby byla kompletně bez medu. Sladká jídla a náhražky podobných mlsek” jsou ve W30 tabu. Takže budete muset s přípravou počkat, až po dokončení celého programu. Ale recept tu na vás počká 😉 Držím palce, ať Whole30 úspěšně dokončíte.
Jitka
6 října, 2017
Dobrý den, umixovat oříšky byl tedy oříšek. ☺ trvalo to tedy dost dlouho, k maslu jsem se asi nedomixovala, hodila jsem tam misto ghee kakaove máslo, ostatní ingredience a ono se to nakonec spojilo v hladkou hmotu a je výborna. ☺ Děkuji za recept.
Lucie
8 října, 2017
Dobrý den, já děkuji za jeho vyzkoušení a za zprávu. Použití kakaového másla je zajímavá varianta. Ale neztuhla vám nutela po vychlazení až moc? 🙂
Martina
9 listopadu, 2017
Dobrý den, nutela vypadá náramně chutně. Akorát jsem uprostřed receptu a sekla jsrm se ve fázi drceni ořechů a bohužel ne a ne postopit dál, než jen na jakousi mouku/pastu. Dělám už hodinu a nic. Prosim o radu jaký typ mixéru používáte. Moc děkuji
Lucie
11 listopadu, 2017
Dobrý den, je pravda, že vyrobit domácí ořechové máslo dá zabrat 🙂 Osobně používám nástavec na bylinky z robotu Philips https://www.philips.cz/c-p/HR7761_00/viva-collection-kuchynsky-robot nebo malý sekáček k ponornému mixéru Braun https://mixery.heureka.cz/braun-mq-9037-x/. Ani jeden způsob ale není vyloženě komfortní.
Jitka
9 ledna, 2018
Dobrý den, reaguji na použíti kakaoveho másla z 8.10.2017. Jj, ztuhlo to pak víc. Byla to spíš oříškova cokolada.☺ ale lžičkou to šlo ukrajovat. Ted se chystám na další pokus a zase nemam ghee. Tak tam zkusím dat ten kokosový olej.
Lucie
9 ledna, 2018
Můžete zkusit i klasické máslo, jen bude kratší doba trvanlivosti. Držím palce, ať se další pokus vydaří 🙂
Alenka D.
15 května, 2018
Špatný. Moc špatný… Už to nebudu asi dělat… Protože bych to zase hned slupla, jak to bylo dobrý 😀 Ale při mé morálce to nevydržím a udělám další…
Lucie
16 května, 2018
Tyhle komentáře mi vždycky uberou pár let 😀 Mám radost, že to není tak, jak se na začátku čtení zdálo a že chutná 🙂 Ale je pravda, že k některým jídlům je lepší si pořídit i zámek 😀
Míša
21 července, 2018
Manžel nutellu miluje,ale protože se se mnou pustil do zdravějšího způsobu stravování,tak na klasickou nutellu musel zapomenout. Podle Vašich receptů vařím ráda a často a tahle nutella? Milionkrát lepší než klasická kupovaná a nezdravá varianta!!❤️Jste gastronomický génius a na Vaše recepty a nápady nedám dopustit. Za mě jednička s hvězdičkou a dvakrát podtržená
Lucie
23 července, 2018
Mám mega radost, že chutná a že se vám moje recepty líbí 🙂 Ale mezi námi – každý recept je jen tak dobrý, jako ten, kdo podle něj vaří <3
Šárka
20 srpna, 2018
Mám otázku možná hloupou .Ty ořechy musejí být asi oloupané že.?
Lucie
20 srpna, 2018
Ořechy se omnou utěrkou po upražení a tím oloupou. Je to uvedeno v receptu 🙂
Martina
24 listopadu, 2018
prosím,lískové ořechy nemám…ale mám plno vlašáků.Dá se to udělat i s tím?
Lucie
25 listopadu, 2018
I vlašáky lze použít. Jen už to nebude mít klasickou lískooříškovou chuť, typickou pro nutellu.
Kristýna
27 listopadu, 2018
Váš recept se mi hodně libí :), těším se až ho vyzkouším. Myslíte, že bych mixování ořechů mohla obejít použitím této lískooříškové pasty (píšou, že je 100%) https://www.svetplodu.cz/liskove-orechy-orisky-pasta/?
Děkuji předem za odpověď 🙂
Lucie
28 listopadu, 2018
Ano, to by mělo fungovat skvěle. Jen už se to finančně moc nevyplatí 🙂
Mirka
10 prosince, 2018
Hezký den,
Recept vypadá výborně. Nutella je skvělá k čerstvém pečivu. V létě jsem ji dělala podle tohoto vylepšeného receptu https://erecepty.eu/nutella-z-avokada/ je to zdravá domácí nutella z avokáda. Je skvělá pro děti. Je v ní méně cukru které je nahrazené zdravým avokadem. Doporučuji
Lucie
12 prosince, 2018
Hezký den, díky za sdílení další varianty na přípravu domácí nutelly.
Tomáš
10 února, 2019
Teď jsem dodělal domácí nutellu a je to naprosta bomba. Jen jsem misto medu použil nižší dávku xylitolu. Naprostá dobrota.
Lucie
11 února, 2019
To mám radost, že se nutella povedla a chutná 🙂 Díky za komentář.
Verka
26 března, 2019
Chystam se na nuttelu abych si zpertrila cekani na porod, ale mam gestacni diabetes a nemuzu med ani jinou sladkou nahradi. Myslite ze i tak bude dobra? Pro me je ted vrchol sladkosti i kousek jablicka.
Lucie
26 března, 2019
To bohužel neumím posoudit 🙂 Každý máme chuť sladkosti posunutou někde jinde. Myslím ale, že trošičku datlí nebo medu neuškodí ani při vašem omezení. Však to nesníte celé hned najednou 🙂
Zuzana
1 května, 2019
Právě jsem ji dodělala, je úžasná. A to mixování oříšků není zas takový problém. Použila jsem na to Nutribulet. Bomba, dík za recept.
Denisa
3 května, 2019
Dobrý den,můžu použít přímo už oloupané lískové oříšky abych nemusela dávat do trouby?a vanilka se musí dát nebo se může vynechat?
Lucie
4 května, 2019
Dobrý den, loupané oříšky můžete použít. Nicméně bych je i tak krátce v troubě upražila. Dodá jim to lepší chuť.
Lucie
6 května, 2019
To mám radost, že se nutella povedla a chutná <3 Pokud máte dobrý mixér, jde rozdrtit oříšku mnohem lépe, to je pravda 🙂
Veronika
16 prosince, 2019
Musím říct, ze je to “nebe v hubě” a Ježíšek ma o dárek navíc. Jste skvělá!!!!
Lucka
17 prosince, 2019
Vy jste zlatá! Děkuju za komentář ❤️ Mám velkou radost, že chutná. Ale skvělá jste vy – vy jste nutellu připravila, vám se povedla 🙂
Tereza G
15 března, 2020
Dobry den,
Hned vyzkouseli,bohuzel muj mixer tutu kapacita nemel,tak jsem zu oriskovou mouku nasledne umlela v mlynku na mak,vznikla spis pasta,maslo az byl mlynek vevnitr horky.Takze vysledkem byla nutellova pasta a napumpovane bicaky na obou rukach. Ale taky moc vynikajici.A hned pulka padla na kakaove livance…super snidane,Ale asi trochu bombicka.
P.s.snad jezisek prinese noveho robota na vselijake mixovani..
Lucka
15 března, 2020
Dobrý den, máte pravdu, že domácí příprava jakéhokoliv oříškového másla je “trošku” náročná 😀
Máte můj obdiv, že jste do toho šli s takovou vervou, a jsem moc ráda, že chutnalo ❤️
PS: Držím palce, ať Ježíšek vybere pořádného robota, se kterým bude v kuchyni vše jednodušší 🙂
Eliška Liedermannová
4 dubna, 2020
Dělala jsem z kupované pasty (mám doma sekáček a tyčák, tak mám stále z strach z odvaření), dala jsem o polovinu méně sladidla a musela jsem se odtrhávat od skleničky. Je to ohromně žravé. Takže recept ukládám, děkuji a klaním <3
Lucka
5 dubna, 2020
Moc díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám radost, že chutná ❤️
Chutná
23 srpna, 2020
právě vyzkoušeno, chuť taková jiná (od nutely), ale spíš je to o zvyku. Ale chutná. Děkuji za recept
Lucka
24 srpna, 2020
Já děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že chutná ❤️
Milos
10 listopadu, 2020
Recept skvělý, jenom jsem přepekl ořechy (dělali jsme to podle receptu), takže jsem musel to hodně vychutit. Chutná to úžasně.
Lucka
10 listopadu, 2020
Ona každá trouba peče trošku jinak, ořechy je potřeba hlídat 🙂 Každopádně moc ráda čtu, že i přes problém s přepečením ořechů se nutella povedla a chutná. Děkuji za komentář 🙂
Šimon
16 listopadu, 2020
Recept je výborný. Jednu dávku jsme snědli vlastně okamžitě.
Chtěl bych se ale zeptat k postupu v receptu. Jestli se může sundat slupka z oříšků před pražením. A jak vlastně pak má vypadat konzistence oříšků? U nás to byla zvláštní tekutá hmota a ne úplně hladká.
Nic méně stejně byla výborná 🙂
Lucka
16 listopadu, 2020
S velkou radostí čtu, že chutnalo ❤️
Slupky můžete sundat i před pečením. Ale po upražení to jde snadněji a také jich odstraníte víc.
Konzistence by měla být stejná jako u klasické nutelly (viz fotka). Takový hustý hladký krém 🙂 Na výsledek má zásadní vliv dostatečně jemné rozdrcení ořechů. Nemůže být zádrhel v tom? Já vím, že tahle část receptu je hrozně zdlouhavá a otravná, ale bez opravdu dohladka rozmixovaných ořechů na máslo to nebude ono.
Gabriela
28 února, 2021
Prosím Lucko, vytvoří mi to mixér Sencor 1000 wattů? Že bych to zkusila do toho stolního? Já mám obavu, že máslo mi to neudělá… Děkuji.
Lucka
1 března, 2021
Moc se omlouvám, ale takhle neumím odpovědět. U každého spotřebiče je to jiné. Záleží hlavně na jeho tvaru, obsahu a jak snadno se s ním pracuje (zejména otevírání a stírání ze stran). Na výrobu běžného množství ořechového másla se spíše hodní menší, ale výkonné mixéry.
Gabriela
21 dubna, 2021
Lucko, jen prosím ještě nerozumím tomu, proč k ořechům nemohu rovnou přidat např. ghí nebo kokosové máslo, kt. se často přidává – právě proto, aby se lépe mixovalo, některé mixéry jinak nemají šanci si myslím.
Lucka
22 dubna, 2021
Ono bude asi hodně záležet na konkrétním přístroji 🙂 Mně se to právě s předem přidaným olejem nikdy pořádně nerozmixovalo úplně dohladka.
Gabriela
22 dubna, 2021
Ještě se zeptám, co slupky, které nejdou mnutím odstranit?
Lucka
22 dubna, 2021
Vůbec nevadí 🙂 Někdo lískové ořechy dokonce vůbec neloupe. Za mě ale příliš velké množství slupek dodává oříškovému máslu zbytečný “ocásek” hořkosti, hůře se i mixuje.
Gabriela
22 dubna, 2021
Děkuji Lucko. Já dala ty, kde se slupka nesloupla, ještě jednou do trouby na pár min na 200 stupňů (podle internetu) – udělala jsem chybu? 🙁 Teď přemýšlím, jestli jsem tak nezničila ty látky v nich.
Lucka
22 dubna, 2021
Pro ořechy nejsou vysoké teploty úplně to nejlepší. Ale pro jednou a kvůli těm pár minutám bych to nijak neřešila 🙂
Gabriela
22 dubna, 2021
Děkuji, to jste mě trochu uklidnila. Byla to ode mě hloupost no, našla jsem to na internetu, bylo to do 5 minut, no. Nevím.
Gabriela
23 dubna, 2021
Tak máslo se mi podařilo, ale pak už ne a ne se zbavit drobných kousíčků oříšků. Tak nevím… Ale možná by člověk nemusel být až takový perfekcionista 🙂 Dělala jsem ani ne z polovičního množství, což byla pěkná hloupost, hned to bylo pryč 😀 Ještě mám prosím jeden zásadní dotaz. Zaujalo mě, že zde v receptu je možné ořechy usušit za tak krátkou dobu na tolik stupňů – jinde se uvádí, že je nutné sušit cca kolem 40 stupňů např. přes noc. Mohla byste mi to prosím objasnit? 🙂 Mockrát děkuji.
A mohu oříšky nechat namočené 24 hod., nebo se tím něco pokazí?
Lucka
24 dubna, 2021
Ty zbytky ořechů se mi právě staly, když jsem přidala tuk moc brzy. Ale ono vážně hlavně záleží na konkrétním spotřebiči, jeho výkonnosti, tvaru, připravovaném množství surovin. Ne vždy to jde úplně dohladka.
V receptu není uvedena možnost sušení (taková ta po pravidelném namáčení ořechů), ale spíš pražení (pro chuť a vůni). Proto je doba kratší a teplota vyšší. Jinak je určitě lepší sušit za nižších teplot a déle.
Některé ořechy vám po delší době vyklíčí a změní se i jejich chuť. Ale myslím, že zrovna u lískových to nevadí. Každopádně pozor, ať nezačnou kvasit, déle už bych nenamáčela žádný druh.
Iva
6 října, 2021
Dobrý den, již zkouším ponekolikate a pokaždé když přidám suroviny do mixeru, tak mi vznikne hnědá pasta a spousta oleje který nejde zamixovat. Už nevím co s tím. Vůbec to nevypadá jak nutela. 🙁
Lucka
6 října, 2021
Dobrý den, to mě moc mrzí, že se oříškový krém nedaří. Bohužel takhle na dálku se jen velmi těžko odhaduje, v čem by mohl být problém 🙁
Píšete o “surovinách”. Ale na začátku se dlooooooouuuuze mixují jen samotné oříšky. Nebo máte na mysli přidání těch dalších do už rozmixovaného oříškového másla? A je to oříškové máslo v této fázi opravdu krásně hebké a tekuté?
Výsledek také velmi záleží na výkonu mixéru. Ne každý oříškové máslo zvládne, anebo to trvá vážně hodně dlouho.
Sandra
9 prosince, 2022
Dobry den, mam tehotenskou cukrovku, mohu tuto nutelu? Poradite mi, cim bych mohla nahradit sladidlo v receptu? Slo by to s cekankovym sirupem? Dekuji
Lucka
10 prosince, 2022
Dobrý den, pokud jste během těhotenství zvyklá používat čekankový sirup (pozor na jeho mírně projímavé účinky a volte ideálně variantu pro děti bez přidané sukralózy), tak v receptu použít lze.
Gabriela
10 dubna, 2023
Chci se jen zeptat, když ořechy namočím…není nutné je pak sušit? Například když namáčím mandle, rychle se pak kazí…
Lucka
10 dubna, 2023
Ony se usuší během přípravy – nejdříve oschnou na lince a pak opečou v troubě.
Gabriela
11 dubna, 2023
ale po 8 hodinách namáčení se přece Luci neusuší tak rychle – nebo proč pak lidé suší pomalu a dlouho v sušičce?
Gabriela
14 dubna, 2023
Můžu nechat mokré ořechy přes noc v lednici? poté, co jsem namáčela 8 h?
Lucka
16 dubna, 2023
V sušičce se používá mnohem nižší teplota. Tady se ořechy spíše praží než suší.
Po namáčení bych ořechy bez usušení či upražení v lednici spíše nenechávala, nebo bych je co nejvíce rozprostřela, aby neležely ve vyšší vrstvě.
Gabriela
18 dubna, 2023
aby se nezkazily? A ještě Luci, dělala jsem z méně gramů ořechů od oka. Dala jsem do lednice skvělý krém. Pak jsem krém měla mimo lednici a jak se to roztopilo, oddělil se kokos. olej od zbytku a udělal divnou vodovou vrstvu nad zdrclým zbytkem. Nevím, čím to.
Lucka
19 dubna, 2023
Ano, nevysušené ořechy mají tendenci chytat plíseň 🙁
Těžko radit takhle na dálku, v čem by mohl být zádrhel. Ale pokud se jen oddělil kokosový olej, mělo by pomoct opětovné promixování nebo důkladné promíchání.
Eva
23 dubna, 2024
Výborná jasne že chutí inakšie ako z obchodu. Ale… nejdem tu rozoberať či kúpiť či vyrobiť doma. Ja som za domáce. Ráno som piekla lúpačky. Ale bol doma dotaz , že nutela nie je? Nie, nie je, ja to nekupujem. Ale vyrobím ti Ďakujem, ako vždy skvelý recept od vás ❤️
Lucka
24 dubna, 2024
Tak tomu říkám nasazení! Někdo na něco dostane chuť a vy se do toho s vervou pustíte ❤️
Moc děkuji za milý komentář a krásnou pochvalu. Mám velkou radost, že se vám nutella povedla a chutnala 🙂
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Marcela
1 dubna, 2017
Prosím, jaký je smysl namáčení ořechů, když se pak zase nechávají vysušit?