Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kuře v kešu omáčce

Kuře v kešu omáčce

  ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Kuře v kešu omáčce
5.0 8

Prsní kuřecí maso bývá poměrně suché. Když ho ale na pár hodin naložíte do jogurtu nebo kokosového mléka s troškou citrónové šťávy, udrží si i po tepelné úpravě křehkost a šťavnatost. Hebkost a příjemně nasládlá chuť kešu ořechů vše jen podtrhne. Indové zkrátka umí a byla by škoda se od nich v kuchyni občas neinspirovat 🙂

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření: 40 minut
  • 2 hodin

    40 minut

    2 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

400 g prsních kuřecích řízků

100 g tučného jogurtu nebo tuhé části kokosového mléka

2 lžičky koření garam masala

50 g kešu

15 g ghee

100 g cibule

2 stroužky česneku

30 g rajčatového protlaku

400 g loupaných konzervovaných rajčat

250 ml vývaru nebo vody

sůl

podle chuti chilli

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření: 40 minut
  • 2 hodin

    40 minut

    2 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Kuřecí řízky nakrájejte na kostky. Jogurt smíchejte s 1 lžičkou koření garam masala a do marinády naložte přes noc (nebo aspoň na pár hodin) kuřecí maso. Kdo se vyhýbá mléčným výrobkům, může jogurt nahradit kokosovým mlékem s pár kapkami citrónu.

Kešu ořechy zalijte vlažnou vodou a nechte je alespoň 2 hodiny odpočinout (díky tomu změknou a budou také lépe stravitelné).

V hrnci si na ghí orestujte dorůžova nadrobno nakrájenou osolenou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte rozdrcený česnek a nechte ho rozvonět.

Přisypte druhou lžičku koření garam masala a krátce za stálého míchání orestujte.

Do hrnce přidejte rajčatový protlak a loupaná rajčata. Vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.

Přisypte slité a opláchnuté kešu, přilijte vývar. Vše opravdu co nejlépe rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Dejte si záležet, aby ve směsi nezůstaly žádné kousky kešu a omáčka byla opravdu krásně hebká.

Do omáčky vložte naložené kousky kuřete (včetně marinády) a povařte asi 10-15 minut 15 minut. Podle chuti osolte a přidejte případně i chilli.

Kuře podávejte s květákovou rýží anebo třeba i plackami ze základu cibulového koláče (neplatí pro Whole30 verzi), které ke konci pečení potřete troškou ghee s rozmačkaným česnekem.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota290 kcal / 1 213 kJ (bez přílohy)
Sacharidy12 g
Tuky14 g
Bílkoviny29 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




20 Recenzí / komentářů

Lenka

25 února, 2019

Tesila jsem se na to vic, nez mi to nakonec chutnalo, ale i tak to je super recept a chutna skvele!

Lucie

26 února, 2019

Leni, tenhle pocit znám. 😀 Člověk se na to těší tak moc, až to vysněné jídlo chutná lépe v mysli, než na talíři. 🙂 Každopádně děkuji moc za vyzkoušení receptu. 🙂

Zuzka

2 března, 2019

Dobrý den, Luci,
mně tedy chutnalo moc :-)). Dělala jsem přesně podle receptu až na maso, které jsem tedy nejdříve orestovala, aby se zatáhlo, a pak dala do omáčky. Vaše recepty jsou super! Děkuji!

Lucie

2 března, 2019

Dobrý den, Zuzi, to mám velkou radost, že chutnalo <3 Moc děkuju za pochvalu receptů a vaření podle nich 🙂 Doufám, že bude chutnat i nadále.

Leoš

9 března, 2019

Dobrý den,s velkou poklonou a nadšením děkuji za báječný recept,je to hotová fantazie chutí, vše se povedlo a chutná fakt skvěle

Lucie

11 března, 2019

Dobrý den, mnohokrát děkuji za tak krásný komentář! 🙂 Doufám, že recept bude chutnat i na podruhé. 🙂

Nikola

12 března, 2019

Wow, Lucie! Jeden z nejlepších receptů! I když všechny jsou obrovská inspirace při udržení zdravého a pestrého stravování. Vaše kuchařka je fantastická!

Lucie

13 března, 2019

Jééé, děkuji za tak krásný komentář! 🙂 Moc si toho vážím! <3

Radka

19 března, 2019

Dobrý den, Lucko, nejprve děkuji za Vaše recepty, jste mojí pravidelnou inspirací. Na tento mám naložné maso a budu vařit zítra. Chtěla bych se zeptat, myslíte, že by se dalo toto jídlo zamrazit? Budu ho mít asi větší množství než zvládneme tentokrát sníst 🙂

Lucie

20 března, 2019

Dobrý den, Radko, to já děkuju 🙂 Pokud se ke mně na stránky vracíte pro inspiraci, je to pro mě ta největší pochvala <3
Jídlo zmrazit půjde, nicméně se trošku bojím konzistence jogurtu v omáčce po rozmrazení, aby nezhrudkovatěl. Na chuť to ale vliv mít nebude. Pokud by se to stalo, mělo by pomoct opětovné rozmixování omáčky dohladka.

Veronika

23 března, 2019

Mě to zkoušení všech možných vaši receptů vážně baví. Tohle je zase něco úplně jiného 🙂 a opět moc chutnééé a snadné. Určitě stojí za vyzkoušení!

Lucie

23 března, 2019

Tenhle komentář mi opravdu udělal velkou radost! 🙂 Děkuji moc za vyzkoušení všech mých receptů a doufám, že další budou i nadále chutnat.

Zdeňka

7 května, 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli to jste to nezkoušela i z vepřového masa. Děkuji.

Lucie

7 května, 2019

Dobrý den, nezkoušela, ale vůbec bych se toho nebála. Bude to fungovat skvěle. Jen je potřeba zvolit dobrý kus vepřového, aby bylo měkké.

Lenka

12 května, 2019

Dobry den, dnes jsem to vařila s kokosovým mlékem a je to vynikající. Doporucuju přidat čerstvý koriandr, s nim je to top. Dekuji za skvělý recept.

Lucie

12 května, 2019

Dobrý den, mám radost, že chutnalo. Díky za tip 🙂

Hana

14 května, 2019

Dělala jsem podle receptu a chuť přesně taková, jakou jsem si ji představovala. Takže za mě TOP!!! (y)
Bylo to opravdu výborné, děkuji 🙂

Lucie

14 května, 2019

Mám velkou radost, že chutnalo. Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂

Josef Krkavec

19 července, 2019

Dobrý den, mám dotaz. Mám rád smetanové omáčky, třeba kuře na paprice. Co jsem koukal tak se všude zahustuje moukou….proč? Co můžu použít místo té mouky, to nestačí hustá smetana? Díky za odpověď.

Lucie

19 července, 2019

Dobrý den, jen smetanou omáčku moc nezahustíte. Většinou je jí potřeba trošku pomoct. Skvěle fungují třeba právě kešu ořechy (viz tento recept) nebo rozmixovaná zelenina. Konkrétně do kuřete na paprice dávám hodně cibule a chuťově neutrální cukety, které po orestování a povaření rozmixuji dohladka.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0