🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 990+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

  , , ,   , , , , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Pesto z medvědího česneku
0.0 0

Nepropásněte sezónu medvědího česneku! Tahle úžasná bylinka je doslova symbolem jara – svěží, voňavá a plná chuti. Ať už ji nasbíráte nebo koupíte, určitě se vám bude hodit tip na její použití. A právě pesto je skvělý způsob, jak si chuť medvědího česneku užít naplno – a klidně i do zásoby na na několik dlouhých týdnů. Tuhle skvělou pochoutku pak budete mít kdykoliv po ruce. Hodí se ke všemu možnému, její příprava je blesková a výsledek? Lahodně návykový! ❤️

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 18 porcí (lžiček)
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

60 g medvědího česneku

40 g kešu nebo pistáciových oříšků *

30 g parmazánu *

50 g olivového oleje

pár kapek citrónové šťávy (podle chuti)

sůl

990+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 18 porcí (lžiček)

Postup

Omyté listy medvědího česneku dokonale osušte (důležitá podmínka pro intenzivní chuť, hustší konzistenci a delší trvanlivost), po hrstech smotejte do balíčků a nakrájejte nadrobno.

Kešu nebo pistáciové oříšky nasekejte na menší kousky.

Všechny suroviny ve velkém hmoždíři rozdrťte na hrubší pastu a následně zapracujte i čerstvě nastrouhaný parmazán a panenský olivový olej.

Směs dochuťte pár kapkami citrónové šťávy a solí.

Pesto se hodí zejména k drůbežímu a vepřovému masu, sýrům, do zálivek na zeleninové saláty, k pečenému či vařenému květáku, kedlubnovým „bramborám“, cuketovým nudlím, jako pomazánka na křupavé tousty (například z opečeného jogurtového pečiva), do míchaných vajec či jako doplněk různých krémových polévek.

Připravené pesto přendejte do malých čistých skleniček, upěchujte a pro delší uchovávání povrch zalijte olivovým olejem. Uložené v lednici vydrží až několik týdnů. Pesto lze také zamrazit, ideálně v tvořítkách na led – usnadní to jeho další použití.

TIPY

Na přípravu pesta lze použít i klasickou bazalku nebo třeba špenát.

Pistáciové oříšky můžete nahradit tradičními piniovými semínky, nebo i slunečnicí, mandlemi, kešu, vlašskými či lískovými ořechy. Pro intenzivnější chuť lze semínka či ořechy předem krátce zprudka opražit na suché pánvi.

Výraznější chuť pesta můžete také podpořit přidáním trošky utřeného tradičního česneku.

Do pesta ve variantě bez mléčných výrobků, Whole30 či paleo použijte místo parmazánu sušené lahůdkové droždí nebo sýr zcela vynechte (ostatně to je ideální i pro delší trvanlivost).

I když se můžete velmi často setkat s recepty, kdy se všechny suroviny rozmixují do hladké omáčky, raději se tomu vyhněte. Správné pesto by mělo mít jemně zrnitou konzistenci, s patrnými kousky jednotlivých surovin. Při použití vysokých otáček během mixování také navíc dochází ke zhořknutí použitého olivového oleje, což nepříjemně ovlivní výslednou chuť pesta.

Pokud se přece jen rozhodnete kuchyňského pomocníka na přípravu (zejména většího množství) pesta využít, zvolte elektrický sekáček, nadrťte s ním základní suroviny a následně ručně zapracujte parmazán a olivový olej.

* Pro bližší informace a možnosti obměny surovin nakoukněte do TIPŮ na konci receptu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1 plná lžička (cca 10 g)
Energetická hodnota44 kcal / 190 kJ
Sacharidy1 g
Tuky4 g
Bílkoviny1 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0