Už nikdy vám žádný nový recept neuteče
Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.
55 Recenzí / komentářů
Lucie
1 dubna, 2017
Namáčení ořechů (a luštěnin) má zásadní význam pro jejich lepší stravitelnost, pomáhá totiž snížit množství kyseliny fytové, která zabraňuje vstřebávání některých látek. Díky tomu jsou pak živiny obsažené v ořechách lépe dostupné pro tělo a méně zatěžují trávicí systém.
Marcela
4 dubna, 2017
Dobry deň Da sa použiť aj ine mlieko ako kokosove? Alebo s čim sa to da nahradiť?
Lucie
4 dubna, 2017
Dobrý den, určitě lze použít i jiné mléko, ať už rostlinné či klasické.
topinka
11 dubna, 2017
Priznám sa, orechy som zabudla namočiť.. ale nutella je aj tak absolútne prvotriedna, všetky varovania sú namieste 😉
Recept je supereasy. Ďakujem
Lucie
11 dubna, 2017
Nenamočení ořechů nic na chuti nezmění, jen se vylepší jejich stravitelnost.
Mám radost, že se recept povedl a nutella vám chutná 🙂
Zlata
12 dubna, 2017
Dobry den, muzou se nahradit liskove orisky arasidama?
Lucie
12 dubna, 2017
Dobrý den, fungovat to bude, ale nedoporučovala bych. Už to nebude nutella, bude to prostě chutnat jinak. Tahle oříšková pomazánka se typicky připravuje právě z lískových ořechů. Fungovat to ale bude, i chuťově to bude dobré.
Pokud lískové ořechy nechcete nebo nemůžete použít, doporučovala bych spíše nějaký jiný druh ořechů. Třeba mandle nebo kešu. Arašídy nejen že nejsou ořechy (je to luštěnina), ale bohužel bývají velmi často napadené plísněmi, o výživové hodnotě nemluvě.
Kateřina Jiroušková
30 dubna, 2017
Dobrý den,
jak dlouho prosím nutella vydrží v lednici? Děkuji
Lucie
30 dubna, 2017
Dobrý den, přiznám se, že jsem nikdy nezkoušela, jak dlouho vydrží. Vždycky se dřív snědla. Odhadem tak max 14 dní.
Romana
16 července, 2017
Když jsem ji udělala, tak mě moc nenadchla :/, ale jak se uležela do druhého dne, noooo 😀
Jana
21 srpna, 2017
Absolutně nechápu, kam na ty recepty a nápady chodíte, ale mám obavu, že jsem v životě nic lepšího nejedla :). Cokoliv podle vás zkouším (a že už toho bylo) vždycky klapne na první dobrou. Mimochodem tohle byl můj asi pátý pokus o domácí nutellu a teprve teď jsem nejen spokojená, ale přímo nadšená!
Lucie
22 srpna, 2017
Jani, vy jste zlatá <3 Moc děkuju za úžasnou pochvalu. Z vašeho nadšení jsem nadšená i já 🙂
Michala
7 září, 2017
Zdravim, asi se zeptam blbe, ale muzu ghee nahradit normalnim maslem? Zatim jsem se neodvazila si ho vyrobit a kupovane je silene drahe, i kdyz casem k nemu asi budu muset dozrat.
Lucie
7 září, 2017
Zdravím, neptáte se blbě, ale máslo se chová trošku jinak – je tužší a dříve se kazí. Fungovat to bude, ale raději bych použila třeba kokosový olej než klasické máslo. PS: Udělat ghee je strašně jednoduché. Uvidíte 🙂
Jana
8 září, 2017
Dobrý den Lucie, držíme s dcerou Whole 30 a ten med bohužel nemůžeme zařadit, je možné tuto Nutellu vyrobit ale něčím nahradit med ? Děkuji 🙂
Lucie
8 září, 2017
Dobrý den, Jano, pokud držíte Whole30, nemůžete si udělat Nutellu, i kdyby byla kompletně bez medu. Sladká jídla a náhražky podobných mlsek“ jsou ve W30 tabu. Takže budete muset s přípravou počkat, až po dokončení celého programu. Ale recept tu na vás počká 😉 Držím palce, ať Whole30 úspěšně dokončíte.
Jitka
6 října, 2017
Dobrý den, umixovat oříšky byl tedy oříšek. ☺ trvalo to tedy dost dlouho, k maslu jsem se asi nedomixovala, hodila jsem tam misto ghee kakaove máslo, ostatní ingredience a ono se to nakonec spojilo v hladkou hmotu a je výborna. ☺ Děkuji za recept.
Lucie
8 října, 2017
Dobrý den, já děkuji za jeho vyzkoušení a za zprávu. Použití kakaového másla je zajímavá varianta. Ale neztuhla vám nutela po vychlazení až moc? 🙂
Martina
9 listopadu, 2017
Dobrý den, nutela vypadá náramně chutně. Akorát jsem uprostřed receptu a sekla jsrm se ve fázi drceni ořechů a bohužel ne a ne postopit dál, než jen na jakousi mouku/pastu. Dělám už hodinu a nic. Prosim o radu jaký typ mixéru používáte. Moc děkuji
Lucie
11 listopadu, 2017
Dobrý den, je pravda, že vyrobit domácí ořechové máslo dá zabrat 🙂 Osobně používám nástavec na bylinky z robotu Philips https://www.philips.cz/c-p/HR7761_00/viva-collection-kuchynsky-robot nebo malý sekáček k ponornému mixéru Braun https://mixery.heureka.cz/braun-mq-9037-x/. Ani jeden způsob ale není vyloženě komfortní.
Jitka
9 ledna, 2018
Dobrý den, reaguji na použíti kakaoveho másla z 8.10.2017. Jj, ztuhlo to pak víc. Byla to spíš oříškova cokolada.☺ ale lžičkou to šlo ukrajovat. Ted se chystám na další pokus a zase nemam ghee. Tak tam zkusím dat ten kokosový olej.
Lucie
9 ledna, 2018
Můžete zkusit i klasické máslo, jen bude kratší doba trvanlivosti. Držím palce, ať se další pokus vydaří 🙂
Alenka D.
15 května, 2018
Špatný. Moc špatný… Už to nebudu asi dělat… Protože bych to zase hned slupla, jak to bylo dobrý 😀 Ale při mé morálce to nevydržím a udělám další…
Lucie
16 května, 2018
Tyhle komentáře mi vždycky uberou pár let 😀 Mám radost, že to není tak, jak se na začátku čtení zdálo a že chutná 🙂 Ale je pravda, že k některým jídlům je lepší si pořídit i zámek 😀
Míša
21 července, 2018
Manžel nutellu miluje,ale protože se se mnou pustil do zdravějšího způsobu stravování,tak na klasickou nutellu musel zapomenout. Podle Vašich receptů vařím ráda a často a tahle nutella? Milionkrát lepší než klasická kupovaná a nezdravá varianta!!❤️Jste gastronomický génius a na Vaše recepty a nápady nedám dopustit. Za mě jednička s hvězdičkou a dvakrát podtržená
Lucie
23 července, 2018
Mám mega radost, že chutná a že se vám moje recepty líbí 🙂 Ale mezi námi – každý recept je jen tak dobrý, jako ten, kdo podle něj vaří <3
Šárka
20 srpna, 2018
Mám otázku možná hloupou .Ty ořechy musejí být asi oloupané že.?
Lucie
20 srpna, 2018
Ořechy se omnou utěrkou po upražení a tím oloupou. Je to uvedeno v receptu 🙂
Martina
24 listopadu, 2018
prosím,lískové ořechy nemám…ale mám plno vlašáků.Dá se to udělat i s tím?
Lucie
25 listopadu, 2018
I vlašáky lze použít. Jen už to nebude mít klasickou lískooříškovou chuť, typickou pro nutellu.
Kristýna
27 listopadu, 2018
Váš recept se mi hodně libí :), těším se až ho vyzkouším. Myslíte, že bych mixování ořechů mohla obejít použitím této lískooříškové pasty (píšou, že je 100%) https://www.svetplodu.cz/liskove-orechy-orisky-pasta/?
Děkuji předem za odpověď 🙂
Lucie
28 listopadu, 2018
Ano, to by mělo fungovat skvěle. Jen už se to finančně moc nevyplatí 🙂
Mirka
10 prosince, 2018
Hezký den,
Recept vypadá výborně. Nutella je skvělá k čerstvém pečivu. V létě jsem ji dělala podle tohoto vylepšeného receptu https://erecepty.eu/nutella-z-avokada/ je to zdravá domácí nutella z avokáda. Je skvělá pro děti. Je v ní méně cukru které je nahrazené zdravým avokadem. Doporučuji
Lucie
12 prosince, 2018
Hezký den, díky za sdílení další varianty na přípravu domácí nutelly.
Tomáš
10 února, 2019
Teď jsem dodělal domácí nutellu a je to naprosta bomba. Jen jsem misto medu použil nižší dávku xylitolu. Naprostá dobrota.
Lucie
11 února, 2019
To mám radost, že se nutella povedla a chutná 🙂 Díky za komentář.
Verka
26 března, 2019
Chystam se na nuttelu abych si zpertrila cekani na porod, ale mam gestacni diabetes a nemuzu med ani jinou sladkou nahradi. Myslite ze i tak bude dobra? Pro me je ted vrchol sladkosti i kousek jablicka.
Lucie
26 března, 2019
To bohužel neumím posoudit 🙂 Každý máme chuť sladkosti posunutou někde jinde. Myslím ale, že trošičku datlí nebo medu neuškodí ani při vašem omezení. Však to nesníte celé hned najednou 🙂
Zuzana
1 května, 2019
Právě jsem ji dodělala, je úžasná. A to mixování oříšků není zas takový problém. Použila jsem na to Nutribulet. Bomba, dík za recept.
Denisa
3 května, 2019
Dobrý den,můžu použít přímo už oloupané lískové oříšky abych nemusela dávat do trouby?a vanilka se musí dát nebo se může vynechat?
Lucie
4 května, 2019
Dobrý den, loupané oříšky můžete použít. Nicméně bych je i tak krátce v troubě upražila. Dodá jim to lepší chuť.
Lucie
6 května, 2019
To mám radost, že se nutella povedla a chutná <3 Pokud máte dobrý mixér, jde rozdrtit oříšku mnohem lépe, to je pravda 🙂
Veronika
16 prosince, 2019
Musím říct, ze je to „nebe v hubě“ a Ježíšek ma o dárek navíc. Jste skvělá!!!!
Lucka
17 prosince, 2019
Vy jste zlatá! Děkuju za komentář ❤️ Mám velkou radost, že chutná. Ale skvělá jste vy – vy jste nutellu připravila, vám se povedla 🙂
Tereza G
15 března, 2020
Dobry den,
Hned vyzkouseli,bohuzel muj mixer tutu kapacita nemel,tak jsem zu oriskovou mouku nasledne umlela v mlynku na mak,vznikla spis pasta,maslo az byl mlynek vevnitr horky.Takze vysledkem byla nutellova pasta a napumpovane bicaky na obou rukach. Ale taky moc vynikajici.A hned pulka padla na kakaove livance…super snidane,Ale asi trochu bombicka.
P.s.snad jezisek prinese noveho robota na vselijake mixovani..
Lucka
15 března, 2020
Dobrý den, máte pravdu, že domácí příprava jakéhokoliv oříškového másla je „trošku“ náročná 😀
Máte můj obdiv, že jste do toho šli s takovou vervou, a jsem moc ráda, že chutnalo ❤️
PS: Držím palce, ať Ježíšek vybere pořádného robota, se kterým bude v kuchyni vše jednodušší 🙂
Eliška Liedermannová
4 dubna, 2020
Dělala jsem z kupované pasty (mám doma sekáček a tyčák, tak mám stále z strach z odvaření), dala jsem o polovinu méně sladidla a musela jsem se odtrhávat od skleničky. Je to ohromně žravé. Takže recept ukládám, děkuji a klaním <3
Lucka
5 dubna, 2020
Moc díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám radost, že chutná ❤️
Chutná
23 srpna, 2020
právě vyzkoušeno, chuť taková jiná (od nutely), ale spíš je to o zvyku. Ale chutná. Děkuji za recept
Lucka
24 srpna, 2020
Já děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že chutná ❤️
Milos
10 listopadu, 2020
Recept skvělý, jenom jsem přepekl ořechy (dělali jsme to podle receptu), takže jsem musel to hodně vychutit. Chutná to úžasně.
Lucka
10 listopadu, 2020
Ona každá trouba peče trošku jinak, ořechy je potřeba hlídat 🙂 Každopádně moc ráda čtu, že i přes problém s přepečením ořechů se nutella povedla a chutná. Děkuji za komentář 🙂
Šimon
16 listopadu, 2020
Recept je výborný. Jednu dávku jsme snědli vlastně okamžitě.
Chtěl bych se ale zeptat k postupu v receptu. Jestli se může sundat slupka z oříšků před pražením. A jak vlastně pak má vypadat konzistence oříšků? U nás to byla zvláštní tekutá hmota a ne úplně hladká.
Nic méně stejně byla výborná 🙂
Lucka
16 listopadu, 2020
S velkou radostí čtu, že chutnalo ❤️
Slupky můžete sundat i před pečením. Ale po upražení to jde snadněji a také jich odstraníte víc.
Konzistence by měla být stejná jako u klasické nutelly (viz fotka). Takový hustý hladký krém 🙂 Na výsledek má zásadní vliv dostatečně jemné rozdrcení ořechů. Nemůže být zádrhel v tom? Já vím, že tahle část receptu je hrozně zdlouhavá a otravná, ale bez opravdu dohladka rozmixovaných ořechů na máslo to nebude ono.
Marcela
1 dubna, 2017
Prosím, jaký je smysl namáčení ořechů, když se pak zase nechávají vysušit?