📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Jablečný koláč

Jablečný koláč

  ,   , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Jablečný koláč
5.0 30

Ať už jste milovníci sladkého nebo ne, chuť na nějaký dezert občas přijde. Pak je možné bez výčitek připravit koláč, který kromě ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr.

  • Příprava: 1 hodina 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 1 hodina 5 minut

    25 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 8 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

KORPUS

150 g mandlové mouky (neodtučněné)

150 g jablek (nejlépe nějaká moučnější a sladší odrůda)

3 vejce

5 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

15 g másla, ghee nebo kokosového oleje

1 lžička mleté skořice

JABLEČNÁ SMĚS

600 g jablek (nejlépe nějaká moučnější a sladší odrůda)

15 g másla, ghee nebo kokosového oleje

1 lžička mleté skořice

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 1 hodina 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 1 hodina 5 minut

    25 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 8 porcí

Postup

KORPUS

Všechny suroviny rozmixujte do hladkého řidšího těsta (jablka není nutné loupat, stačí je nakrájet na kostičky).

Směs nalijte do formy na koláč o průměru cca 25-30 cm, vyložené pomačkaným jemně navlhčeným pečicím papírem nebo vymazané troškou tuku.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C cca 20-25 minut.

JABLEČNÁ SMĚS

Na pánvi rozehřejte tuk a přidejte do něj na tenké plátky nakrájená oloupaná jablka.

Nechte většinu kousků jablek rozpustit, přisypte skořici a ještě krátce prohřejte.

Vzniklou směsí potřete upečený korpus.

Nechte alespoň hodinu odpočinout a podávejte.

SERVÍROVÁNÍ

Koláč chutná skvěle i samotný, ale můžete ho podávat třeba s kopečkem zmrzliny, klasické či kokosové šlehačky nebo s teplou vanilkovou omáčkou (připravenou z kokosového mléka či klasické smetany, žloutků a vanilky).

Lze ho posypat kousky nasucho opražených či upečených ořechů (třeba pekanů nebo vlašských), plátky mandlí nebo další skořicí.

Recept prošel dodatečnou úpravou, proto některé komentáře nesouhlasí se současnou verzí (týká se zejména použitého množství jablek).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/8 podle receptu
Energetická hodnota220 kcal / 910 kJ
Sacharidy12 g
Tuky15 g
Bílkoviny7 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

107 Recenzí / komentářů

Woko

22 února, 2016

Neskutecne dobry kolac! Co jsem na paleu tak nemuzu jist strudl ktery jsem vzdycky miloval, a tenhle jabkovy kolac je snad jeste lepsi! Jablek jsme dali asi kilo a pul at je poradne vysoky, jablka jsou prece to hlavni… k tomu spousta skorice 🙂 Diky za recept!

Lucie

22 února, 2016

Ani nevis, jak mi takovahle zpetna vazba dela radost 😉 Jsem opravdu moc rada, ze kolac chutnal.

Hazapa

22 února, 2016

Dnes jsem vyzkoušela a je opravdu výborný! Zatím asi nejlepší paleo dezertík 🙂 Děkuji!

Lucie

22 února, 2016

Moc díky za zpětnou vazbu 😉 Tenhle dezert je můj favorit a ještě čokoládovo banánový.

B.

22 února, 2016

Nezkoušela jste nahradit mandlovou mouku rýžovou? Nebo nevíte, jestli to bude fungovat?

Lucie

22 února, 2016

Nezkoušela, rýžová mouka do paleo nepatří. Podle mého to ale fungovat nebude, rýžová mouka vytváří úplně jinou konzistenci.

B.

22 února, 2016

Děkuji za odpověď. Vyzkoušela jsem a funguje – povedlo se.

Lucie

22 února, 2016

Já díky za info. Ačkoliv rýžovou mouku nepoužívám, jsem moc ráda, že se koláč povedl 🙂

Vall

22 února, 2016

Moc děkuji za recepty (obecně), jsou pro mě velkou inspirací. Tenhle je úžasnej, jen teda vršek budu dělat asi tak z 8-10 jablek (dneska hotovo z 5ti a je to pro nás málo), což teda vyjde asi na to kilo a půl jak už psal Woko :-). Ještě jednou díky.

Lucie

22 února, 2016

Díky, Vall, za pochvalu. Úplně chápu, že pro někoho může být jablek málo. Já osobně moc „ovocná“ nejsem, takže máte pravdu, že je recept možná trošku „poddimenzovaný“ 😀

Erika

22 února, 2016

Dobry den, rada by som sa spytala, ci v recepte nema byt aj nejaka tekutina pridana do cesta. Skusala som ho, ale cesto bolo uplne tuhe a suche, na riedke cesto sa to ani zdaleka nepodobalo. Jedine tekute tam vlastne isli vajcia a trosku oleja, ale to nepomohlo. Skusila som pridat trosku mandloveho mlieka, potom trosku vody, aby sa to aspon trosicku lialo. Bola chyba v tom, ze som to vsetko miesala rucne, nie mixerom?

Lucie

22 února, 2016

Dobrý den Eriko. V receptu nic nechybí. Naopak těsto je ve výsledku spíše tekuté. Rozhodně se ale musí mixovat, aby se jablka rozmělnila na pyré, které dodá těstu další vláhu. Teď o víkendu jsme koláč pekli na kurzu vaření a vyšel skvěle. Mrzí mě, že vám ne.

Erika

22 února, 2016

Cize bez mixera to asi nema zmysel robit, nie? Napriek pridanej vode a mlieku to vyzera, ze korpus vysiel celkom slusne, avsak je uplne nesladky, lebo jablka su len ako kusky, nie ako pyre, cize ta sladkost tam chyba. Nevadi, skusim nabuduce. Dakujem.

Lucie

22 února, 2016

Pokud nemáte mixér, napadají mě dvě varianty. V první nechat všechna jablka nejdříve rozpustit na oleji, část pak dát do těsta a zbytek pak na koláč jako polevu. Druhou variantou je jablko nakrájet na kostičky a pak rozmačkat vidličkou. Pokud je na vás těsto málo sladké, můžete si ho případně trošku přisladit. Raději bych ale volila nějakou sladší odrůdu jablek.

Lucka

19 dubna, 2016

Koláč vypadá báječně! Mohla bych mandlovou mouku nahradit kokosovou? U jiného receptu to je uvedeno jako možnost náhrady + přidat navíc 1 vejce. Šlo by to i tady? A kolik asi tak té kokosové mouky? Děkuji, už se mi sbíhají sliny 😀

Lucie

2 května, 2016

Upřímně, u tohoto receptu jsem to nezkoušela, ale můj tip je dát o něco menší množství kokosové mouky než je uvedeno té mandlové. Takže tak 65 g.

Mary

13 listopadu, 2016

Dakujem za recept, kolac bol vyborny. Len proporcne to velmi nevychadzalo. Na vrch kolaca treba minimalne 6 jablk, kludne aj viac. Do cesta som musela pridat vodu, lebo bolo velmi huste a suche. Nedalo sa mixovat, ani vyliat na plech.

Lucie

13 listopadu, 2016

Já děkuji za komentář. Nejste první, kdo poukazuje na disproporce surovin. Nicméně, mně to takto opravdu vychází (vícekrát odzkoušeno) 🙂 U těsta možná bude zádrhel v určení velikosti jablek. Většinou používám opravdu velká jablka, klidně i o váze 250 g. Navrch koláče je pak potřeba zvolit množství jablek podle vlastního uvážení. Jak píši výše v komentářích, osobně moc ovocná nejsem, tak jsem polevu možná trošku “poddimenzovala” 😉
Smím se zeptat – používala jste klasickou koupenou mandlovou mouku nebo domácí drť z mandlí?

Petra Brodecka

4 března, 2017

Po precteni recenzi jsem rovnou pridala jablko na vrch kolace. Je uuuzasny, dali jsme si ho jeste teply a myslim, ze nic lepsiho, rychlejsiho a jednodussiho jsem jeste nepekla. Diky Lucie

Lucie

4 března, 2017

Mám obrovskou radost, že chutnal 🙂

Lenka S

4 března, 2017

Dnes sme si na skusku upiekli tento kolacik (s pridanymi jablkami navrch) a bol vyborny. Velmi nas potesilo, ze chutil aj detom (3 a 6 rokov), zjedli ho rychlostou blesku.
Mate uzasne stranky a recepty nad ktorymi len slintame 😀
Dakujeme za zdielanie tychto uzasnych receptov (zajtra sa chystame na ‘kapustu’ z cvikle a kalerabu).

Lucie

4 března, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu. Koukám, že jsem ta jablka navrch vážně poddimenzovala 😀 Mám radost, že jste si pochutnali celá rodina.
Zelí z kedlubny a řepy vám bude určitě také chutnat 🙂

Jitka Macková

21 března, 2017

Recept na tento famózní koláč jsem už dávala minimálně 5 lidem! Nikdo nevěřil, že je bez cukru 🙂 Také jsem dala více jablek a jelikož jsem neměla rozinky, tak jsem zaimprovizovala a přidala goji a byl vynikající! Lucko, Vaše recepty MILUJU, nikdy nešlápnu vedle! 🙂

Lucie

22 března, 2017

Jitko, moc děkuju za takovou úžasnou propagaci mých receptů 🙂 a hlavně, že jim tak věříte!

Pavla Strejcová

22 dubna, 2017

To je taková dobrota! Korpus jsem přikořenila skořicí, hřebíčkem a badyánem (místo samotných mandlí jsem z lenosti použila svou už namíchanou směs na pečení – mandle, kokosová a tapioková mouka) a dala jsem víc jablek 🙂 Mám co dělat, aby mi něco zbylo k snídani do práce. Díky za recept!

Lucie

23 dubna, 2017

Mám radost, že vás můj recept inspiroval a že chutnalo 🙂

Monika

7 června, 2017

Dobrý den, děkuji za recept, je skvělé, že existuje zdravější náhražka za štrůdlík. 🙂
Prosím, mám dotaz – proč se plátky jablek nenaskládají rovnou na korpus a nepeče se to společně?
Děkuji.

Lucie

7 června, 2017

Dobrý den, věřím, že vám koláč bude chutnat 🙂
Jablka nepeču rovnou na koláči ze dvou důvodů – pustila by do těsta vláhu a to by bylo už příliš vlhké. Také je potřebujeme vyvařit, aby změkla, zahustila se a tím i zesládla.

Monika

7 června, 2017

Aha, trochu jsem to tipovala, za 20 minut pečení by asi tolik nezměkla. A jak dlouho je vyvařujete? Já je restovala/dusila asi 30 minut (už jsem neměla větší trpělivost) a pořád se ne a ne moc “rozpustit”…

Lucie

8 června, 2017

Většinou stačí doba, co se peče korpus. Ale pomůže jablka nakrájet na menší kousky a také zvolit vhodnou (měkčí) odrůdu.

Valentýnka

9 srpna, 2017

Dobrý den,

myslíte, že by šla nahradit mandlová mouka za kokosovou cca 100g a vynechat vinný kmen, bude to fungovat?:)

Lucie

9 srpna, 2017

Dobrý den,

vinný kámen můžete nahradit klasickým práškem do pečiva. Mandlovou mouku kokosovou ale nahradit v tomto receptu nedoporučuji. Kokosová mouka je extrémně savá a suchá. Nikdy neudělá stejnou chuť a konzistenci jako mandlová mouka.
Pokud se někde tyto mouky zaměňují, je potřeba kokosové mouky dát méně než polovinu té mandlové. Takže v tomto receptu tak 65 g. Ale myslím, že i tak bude výsledkem suchý nenadýchaný korpus.

Valentýnka

9 srpna, 2017

Aha, děkuji….tak já zkusím zaexperimentovat, dát méně té kokosové, přidat navíc 1 vejce a dám vědět:-)

Martina

30 září, 2017

Tento koláč je opravdu luxusní!!! Tento recept jsem zkoušela poprvé. Po tréninku jsem si dopřála první kousek na ochutnání a je to dokonalost! Jdu si přidat! 😀 Díky za recept.

Lucie

1 října, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu a milou zprávu 🙂

Iveta Součková

4 listopadu, 2017

Lucinko dnes jsem Váš recept zkoušela jablečný koláč je výborný…Děkuji i za všechny recepty co jste vymyslela šikulka a super pro nás co nechceme přibírat

Lucie

4 listopadu, 2017

Iveto, moc děkuji za milou zprávu a pochvalu 🙂 Mám radost, že se koláč podařil a chutnal.

Eva

25 listopadu, 2017

Další výborný recept. Jednoduché a rychlé pečení. Na polevu jsem dala 4 velká jablka a příště asi ještě 2 přidám. Těsto jsem malinkou osladila medem, ale po upečení a po ochutnání hotového koláče jsem zkonstatovala, že to bylo zbytečné.
Lucko, šlo by jablka nahradit hruškami???
Mějte se moc hezky, těším se, až uspořádáte kurz vaření. Určitě se přihlásím. Vaše recepty jsou prostě skvělé!

Lucie

25 listopadu, 2017

Mám velkou radost, že koláč chutnal 🙂 Hrušky budou fungovat na 100 %.
Kurz vaření v nejbližší době bohužel asi nebude. Trošku se mi obrací osobní život vzhůru nohama, takže na něj není zatím čas. Ale časem určitě zase nějaký uspořádám a budu se na něm na vás těšit 🙂

Kateřina

14 února, 2018

Dobrý den, není možné nahradit vinny kámen kypřícím práškem bez fosfátu?

Lucie

15 února, 2018

Dobrý den, ano, určitě. Ono to často je to samé. Tedy kypřící prášek bez fosfátů s vinným kamenem.

Jana

8 března, 2018

Výborné, děkuji za recept! Nahoru jsem dala cca 6 středních jablek a sneslo by to i víc.

Lucie

9 března, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂 Ono se to tady už řešilo. Já moc ovoce nemusím, tak jsem to množství jablek asi trošku podcenila.

Šárka

13 března, 2018

Dobrý den
Koláč je výborný. Svěží,nepřeslazený.
Rozhodně zařadím do oblíbených receptů.
Stejně tak super recept na jogurtový chlebík.
Moc děkuji.

Lucie

15 března, 2018

Dobrý den, Šárko, mám velkou radost, že koláč chutnal, stejně tak jogurtové pečivo. Moc děkuji za komentář 🙂

Jana

31 května, 2018

Dobrý den,
koláč je vynikající. Pekla jsem ho již několikrát a vždy s velikým úspěchem. I já jsem použila více jablek a ještě přidávám ořechy a rozinky.
Podle vašich receptů vařím a peču již téměř rok ( mám i všechny vaše kuchařky ) a ještě nikdy jsem nebyla zklamaná.
Jste šikulka; děkuji a přeji vše dobré.

Lucie

31 května, 2018

Dobrý den, Jano, moc děkuji za tak milý komentář. Já mám vždycky ohromnou radost, když někomu chutná. A pokud se někdo k mým receptům vrací opakovaně, je to největší pochvala a odměna 🙂 Děkuju moc!

Martina

11 září, 2018

Opravdu skvělý a rychlý recept! Použila jsem hrušky a jsou báječné. Děkuji za Vaše stránky, hodně mi pomáhají 🙂

Lucie

11 září, 2018

Hrušky jsou skvělá volba 🙂 Mám velkou radost, že chutná a že jsou vám moje stránky k užitku. Je super číst, že všechno to snažení má smysl 🙂

Maya

16 října, 2018

Luxusní! Udělala jsem tedy malý upgrade – do té polevy jsem vmíchala trochu bezlepkového pudinku s trochou vody (bez mléka) a je to luxusní. Navrch jsem pak ozdobila koláč malinama a v kombinaci s jablkama je to teda něco 🙂

Lucie

16 října, 2018

Upgrade zní naprosto skvěle <3 Mám velkou radost, že jsem vás receptem inspirovala a že chutnalo 🙂

Markéta

28 prosince, 2018

Recept se mi moc líbí, ale nejedu na paleo a mandlovou mouku doma nemám…nefungovalo by to i s normální moukou, třeba špaldovou?

Lucie

29 prosince, 2018

To bohužel neporadím. S jinou než mandlovou moukou jsem koláč nedělala, takže nevím, jak se zachová.

Marketa

6 února, 2019

Luci, co znamená prosím -nechte rozpustit plátky jablek? Jako si s tím receptem poradím i bez vysvětlení, prostě jablíčka na pánvi s kokosovym olejem, nechat zmeknout -zesklovatet -zkaramelizovat -asi? Moc díky za recept, uz se těším, až bude hotovo.

Lucie

6 února, 2019

Na přípravu tohoto koláče se nejlépe hodí měkčí jablka, která ještě více změknou po úpravě na pánvi a částečně se rozvaří.

Petra

21 února, 2019

Mňam zkrátka mňam 🙂 korpus opravdu povedený. Nejdříve vlhčí (možná mou chybou, nenechala jsem jej vychladnout a přikryla jablky) ale do druhého dne vyschl a byl ještě lepší, než den první. Do jablíček jsem přidala i dvě hrušky a super. Pekla jsem v malé formě 20cm, takže to byl “vysoký” dort. Mám jediný problém – nesníst ho na posezení :)) Děkuji

Lucie

22 února, 2019

Tak problém máme stejný. Vždy se musím držet aby to do mne nezapadlo ve vteřině. 😀 Děkuji moc za komentář a jsem ráda, že chutnalo.

Lenka

23 února, 2019

Výborný rychlý koláč, jen jsem přidala k jablkům trochu medu a dětem moc chutnal. Děkuji za recept.

Lucie

24 února, 2019

Já mnohokrát děkuji za vřelý komentář. 🙂

Soňa

27 března, 2019

Zkoušela jsem nakonec z té kokosové mouky, kterou jste nedoporučovala, protože jsem jinou neměla a chtěla jsem to zkusit. Bohužel jsem vás mněla poslechnout. Opravdu to moc nevyšlo. Těsto je takové suché, hutné. Já jsme na whole30, tak jsem to ani nezkoušela, ale doma mi to těsto moc nepochválili. Jablíčka nahoře jim moc chutnají, ale spodek pokulhává…. Musím to zkusit z té mandlové, ale počkám si, až skončím whole, abych mohla tu dobrotu taky ochutnat :o)

Lucie

28 března, 2019

Ona je ta kokosová mouka opravdu zrádná 🙁 Je hodně suchá, extrémně saje tekutiny, těsto z ní je hodně drolivé, nevláčné. Někde se tahle její vlastnost hodí, ale tady samotná kokosová mouka fungovat moc nebude.
Věřím, že z mandlové mouky si na koláči pochutnáte. Jen pozor na mouku z DM – chová se hodně podobně jako výše zmiňovaná kokosová mouka.

Lenka

5 května, 2019

Lucko teda to je božská mana… Použila jsem kešu mouku, protože mandlovou jsem neměla a zůstal mi tady jeden takový jetý banán, tak jsem ho do těsta rozmixovala s jablky. Najoru jsem použila asi 8 středních jablek a je to akorát. Opravdu, nebe v hibě.

Lucie

6 května, 2019

Úplně se mi sbíhají sliny, jen to čtu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo.

Bel

17 května, 2019

Mockrát děkuji za recept, je to asi to nejlepší sladké jídlo, co se mi za krátký čas na dietě podařilo ukuchtit! Mandlovou mouku jsem také neměla, použila jsem stejné množství mletých vlašských ořechů – struktura byla na jedničku a ta chuť, no v té kombinaci s jablky přímo geniální 🙂 Plus navrch ještě jedno jablíčko. Určitě u nás nebyl naposledy!

Lucie

17 května, 2019

Úplně tu kombinaci vlašáků a jablek cítím <3 Musela to být dobrota!
Díky moc za milý komentář a sdílení tipu na obměnu receptu.

Helena

18 května, 2019

Dobrý večer Lucie,
Po babičce jsem měla úplně nej recept na štrůdl. Zcela bez cukru. Jen ořechy a jablka. A teď to hlavní, těsto . 1:1:1 tvaroh/máslo/mouka. Byl úžasně dobrý a nesladký a jednoduchý. Až na tu mouku celkem paleo, co říkáte?
Já vždy nahrazovala část másla vejci, ale to byla čistě má kreace kvůli bílkovinám.
Myslíte že by ten recept fungoval i s jednoduchou obměnou s mandlovou moukou namísto obyčejné? Díky, těším se na váš názor ❣️

Lucie

19 května, 2019

Dobrý den, Heleno, to bohužel s jistotou potvrdit nemůžu. Ne vždy lze s úspěšným výsledkem nahradit klasickou mouku za mandlovou. Pokud to zkusíte, budu ráda za sdílení výsledku 🙂
Jen taková malá poznámka na vysvětlenou – paleo nepoužívá mléčné výrobky. Ty jsou přípustné v primal 🙂

Helena

21 května, 2019

Děkuji . Vyzkouším, zasdílím. To je fakt, tedy spíš LC ?

Lucie

21 května, 2019

Pro zařazení do LC záleží na přístupu 🙂 Pokud člověk počítá (alespoň odhadem) sacharidy a nedrží je až tak nízko, může se recept zařadit do nízkosacharidového stravování. Jablka obecně ale úplně typickou LC surovinou nejsou.
Ono tohle “škatulkování” je někdy hodně těžké 🙂

Karolína

17 srpna, 2019

Dobrý den, nemám doma kuchyňskou váhu a tak nevím jak cca odvážit 150g mandlové mouky, nemáte vyzkoušený trik např kolik gramů má 1 polévková lžíce? Moc děkuji za odpověď.

Lucie

17 srpna, 2019

Dobrý den, ono bohužel to vážení na lžíce a případně hrnky nebývá úplně přesné, takže ho raději neuvádím. A upečení, kde je znát každý gram, už vůbec ne 🙂
Ale 150 g mandlové mouky vychází přibližně na 7 vrchovatých lžic + 1 zarovnaná. Případně na 1 až po okraj plný 250 ml hrnek + 1 vrchovatá lžíce.

frantovad

26 října, 2019

Dobrý den, koláč je božský, nechala jsem ho vychladnout a během chvilky je půlka pryč, super recept, doporučuji.

Lucka

27 října, 2019

Dobrý den, to mám velkou radost, že se koláč povedl a chutnal Moc děkuji za komentář ❤️

Petra

26 ledna, 2020

Dobrý den,
použila jsem špaldovou mouku a dezert se i tak moc povedl. Opravdu výborná chuť! Navrch jsem posypala mandlovými lupínky.

Lucka

27 ledna, 2020

Dobrý den, to mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář.

Eva K.

10 července, 2020

Perfektní já koláč potřela ještě zakysankou a dala o jablko víc mám těhu cukrovku a tohle mě fakt potěšilo po dlouhé době

Lucka

11 července, 2020

Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️ Děkuji za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Přeji pohodové těhotenství 🙂

Šárka

23 srpna, 2020

Úžasný recept. Díky. Nikdy mi nic bez cukru nechutnalo, ale toto ano 😉

Lucka

24 srpna, 2020

To mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️ Děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂

Renata

4 září, 2020

Dobry den,
nadchly mne velice kladné recenze/komentáře a chystam se do koláče i já
Rada bych do korpusu přidala 30g proteinového prasku…jen si nejsem jista,zda nemám trochu poupravit množství mandlové mouky?!

Lucka

4 září, 2020

Dobrý den, těší mě, že vás recept zaujal, a doufám, že podle něj bude chutnat 🙂
S přidáním proteinového prášku ale bohužel neporadím. Nepoužívám ho, takže nevím, jak se zachová.

Blanka

12 září, 2020

Hledala jsem nějaký LC recept na jablkový koláč a musím uznat, že tenhle je fakt super, píši si ho do notýsku.Rychlý jednoduchý a chuťově naprosto skvělý.Děkuji

Helena Sedláčková

13 září, 2020

Minulý týden,jsem objevila tento recept. Vynikající,dneska jsem ho pekla podruhé,s malou změnou,do jablíček jsem přidala ještě švestky. Je to výborný. S dcerou jsme si moc pochutnaly. Díky za bezvadný recept.

Lucka

13 září, 2020

Blanko, děkuji za milý komentář. To moc ráda čtu, že koláč chutnal a že se k němu plánujete vrátit. Protože pro recept neexistuje větší pochvala než právě to. Díky ❤️

Lucka

13 září, 2020

Heleno, děkuji za vyzkoušení receptu a za sdílení tipu na jeho obměnu. Mám velkou radost, že chutnalo, vám i dceři ❤️

Jana Raiser

12 října, 2020

Naprosto super a to jsem zkoušela zatím jen s kokosovou moukou. Moc díky, bude to můj favorit! ❤

Lucka

12 října, 2020

Tak to beru jako mega pochvalu! Děkuju ❤️
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Jana

17 října, 2020

Protože syn má čerstvě diabetes 1.typu, hledala jsem recept na nizkosachar. dobroty… a tento je naprosto úžasný. Moc děkuji a určitě zařadíme …

Lucka

18 října, 2020

Děkuji za komentář 🙂 Mám radost, že jste našla recept, jaký jste hledala, a moc doufám, že vám podle něj i nějakých dalších bude chutnat ❤️

Katka

25 ledna, 2021

Tak tohle se moc nepovedlo:( prosim nejaky tip jaka jablka pouzit?

Moc diky

Lucka

25 ledna, 2021

To mě mrzí, že se koláč nepovedl 🙁 Co přesně nevyšlo?
Na přípravu koláče se hodí nejlépe sladká a ne vyloženě křupavá jablka. Třeba fuji nebo gala.

Gabka

1 července, 2021

Milujeme tento koláč, je skvělý 🙂 A jelikož milujeme jahody, zkusila ho dcera upéct s jahodami nahoře a přidala jednu hrušku. Takže to byl takový jahodovohruškovojablečný koláč 🙂

Lucka

1 července, 2021

Mám vždycky opravdu velkou radost, když někdo napíše, že si pochutnal. Děkuju ❤️
A také díky za tip na obměnu. Ty jahody a hruška zní skvěle ❤️

Markét

24 září, 2021

Dobrý den, nemáte náhodou někde schovaný ten starý recept před aktualizací? Tento koláč byl naprosto skvělý 🙂

Lucka

24 září, 2021

Dobrý den, to bohužel nemám. Ale ono se v receptu zas tak moc neměnilo. Těsto je stejné, jen jsem množství jablek vypsala přesně na gramy a navýšila jejich v množství v jablečné směsi. Zbytek je úplně stejný 🙂
Koláč jste zkoušela a nevyšel?

Ivana

5 března, 2022

Vynikající, do těsta jsem přidala karob, protože mám jablka štrůdláky, tedy kyselé a do jablek nakrájené datle….příště přidám jablka na nápln, polryly celý korpus, ale bylo jich málo 🙂

Lucka

6 března, 2022

Mám radost, že jste si na koláči pochutnala, a děkuji za tipy na obměnu 🙂

Margotka

12 března, 2022

Jsem stoprocentní čokoholik, vždy když dělám koláč bez čokolády, není to ono. Tenhle jsem pekla z nouze, z přebytku už vadnoucích jablek. Ovšem tenhle koláč, všechny mé předsudky vyvrací. JE ABSOLUTNĚ VÝBORNÝ! VYSOKÉ, NADÝCHANÉ TĚSTO, SKVĚLÁ NÁPLŇ! Jednoduchý, podávaný s kysanou smetanou. Nemá chybu! Díky

Lucka

13 března, 2022

Tyhle objevy jsou nejlepší. Když člověk až tak moc nečeká a pak si pochutná. Moc děkuju za vaše nadšení! Mám velkou radost, že vám koláč chutnal a třeba i udělal o trochu hezčí den ❤️

Janča

22 dubna, 2022

Dobrý den Lucko,

ten odkaz na kokosovou šlehačku nefunguje. Jak ji vyrobím?
Jinak tento koláč budu dělat již po 2. , je opravdu velmi jednoduchý a MOC mňam :-).
Děkuji moc za info.
Jana

Lucka

23 dubna, 2022

Dobrý den, Jano, díky za upozornění! 🙂 Opraveno.
Mám velkou radost, že vám koláč chutná ❤️

Marta

16 ledna, 2023

Naprosto luxusní koláč
Děkuji moc za recept
S dcerou jsme ho doslova sežraly

Lucka

17 ledna, 2023

Mám velkou radost, že jste si s dcerou pochutnaly ❤️ Děkuji za milý komentář 🙂
Doufám, že vám podobně bude chutnat i podle nějakého dalšího receptu.

Marcela

10 září, 2023

Moc mě mrzí, že ač dle receptu, měla jsem sypkou směs misto řidšího těsta. A to jsem dala o 100g více jablek. Musela jsem dojít celou šlehačku a 350 ml mléka navic. Nemám možnost mixovat jablka, pouze nasekat na drobno nebo ponorný mixér, který to nebyl schopen zpracovat. Až když byla směs ředěná, mohla jsem jej použít. Těsto se však drolí a je hutné. Nicméně
chuťově vynikaji tento recept ale. Snad v budoucnu vychytám lépe.

Lucka

10 září, 2023

To mě mrzí, že se koláč nepovedl 🙁
Těsto by po rozmixování mělo vyjít řidší a po upečení spíše vlhčí. Určitě ne drolivé. Podle popisu bych tipovala, že jste na přípravu použila odtučněnou mandlovou mouku. Kolik má prosím vaše mouka obsah tuku na 100 g? Pokud je to výrazně méně než 50 g, jedná se o odtučněnou mandlovou mouku, která se v receptech při stejném dávkování chová úplně jinak. Je hodně suchá, extrémně saje a těsta z ní jsou dusivá a drolivá.
Pokud budete koláč znovu zkoušet, použijte mouku z mletých mandlí (neodtučněnou) a pokud nemůžete jablko rozmixovat, tak ho předem nastrouhejte. Držím palce, ať to tentokrát vyjde ❤️

Marcela Spáčilová

11 září, 2023

Moc děkuji za vysvětlení, jsem ráda, že znam příčinu. Ano, použila jsem odtučněnou m. mouku (11,4g/100g).

Lucka

12 září, 2023

Děkuji za zprávu a za doplnění informací 🙂 Pokud budete ještě někdy koláč zkoušet, budu moc ráda, když dáte vědět, jak se povedl ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky