Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

  , , , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Kapustové karbanátky
5.0 9

Hlávková kapusta nepatří úplně mezi nejoblíbenější zeleninu. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Pokud i vy patříte mezi její odpůrce, tak možná až vyzkoušíte tyhle pečené karbanátky, vezmete ji na milost a dokonce si ji i oblíbíte. Alespoň u mě to tak bylo 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

500 g hlávkové kapusty

500 g mletého vepřového nebo mix vepřového a hovězího masa

80 g cibule

4 stroužky česneku

2 vejce

1 lžička mletého kmínu

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

Z kapusty vyřízněte středový košťál, listy nakrájejte na nudličky a dejte vařit do osolené vody do změknutí (cca 15-20 minut).

Uvařenou kapustu slijte a jemně vymačkejte. Zeleninový vývar můžete použít na přípravu kapustové polévky.

Kapustu smíchejte s mletým masem, nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejci a kmínem. Osolte a opepřete. Pokud si nebudete jistí, zda je směs dostatečně ochucená, trošku jí opečte na pánvi ochutnejte.

Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z masové směsi nižší placičky, vložte do trouby a pečte dozlatova na 190 °C cca 25 minut.

Kromě pečení můžete placky také osmažit na pánvi na tuku.

Kapustové karbanátky podávejte například s květákovou kaší, celerovými hranolky, celerovým či dýňovým "bramborovým" salátem. Chutnají skvěle ale i samotné, jen s nějakým dipem a zeleninovým salátem. Můžete je zabalit i s sebou na cesty.

Ať chutná ❤️

PS: Recept proběhl dodatečnou úpravou. Ze surovin bylo odstraněno zbytečné psyllium (karbanátky krásně drží i bez něj či jakékoliv mouky) a přílohový celerový salát byl uveřejněn jako samostatný recept.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota410 kcal / 1710 kJ
Sacharidy7 g
Tuky26 g
Bílkoviny35 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




24 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

28 září, 2016

Obojí je fantastické, jak ten salát, tak i karbanátky. V této podobě mi kapustu jedli i mí potomci. Jinak ji ale nemuseli

Vlasta Mlejnková

28 září, 2016

Ale tenkrát jsem je zahušťovala strouhankou a smažila a nebyly paleo

Lucie

28 září, 2016

Já se taky díky těmto karbanátkům naučila jíst kapustu. Školní jídelna mi ji bohužel hodně znechutila 🙁

Jirina

7 února, 2017

Vynikající. Dokonalá kombinace ‍

Lucie

7 února, 2017

A přitom tak jednoduché 😉 Jsem moc ráda, že chutnalo.

Katka

20 března, 2017

Vyborne fasirky, najviac mi chutia studene 🙂 Robila som z morcacieho masa.

Lucie

20 března, 2017

Přiznám se, že i já je mám moc ráda studené 🙂

Terka

4 dubna, 2017

Proč vlastně to psyllium? Díky.

Lucie

4 dubna, 2017

Zahušťuje. Ale lze ho případně vynechat. I tak to bude držet.

Terka

5 dubna, 2017

Aha, díky.

Monika

6 července, 2017

Naprosto úžasný pokrm, chutný i druhý den! Vhodný na cesty 🙂 A salát chutná všem i našim malým dětem a to jinak saláty vůbec nejedí (žádná smíchaná zelenina 😀 ) Stojí to za ty přípravy!!!

Lucie

6 července, 2017

Tohle jídlo patří k mým oblíbeným. Mám radost, že chutná 🙂

Pavla

6 července, 2017

Výborné. My měli sice víc kapustové než masové, ale i děti si neustále přidávaly, takže příště z dvojnásobné dávky 🙂

Lucie

6 července, 2017

Děti jsou nejpřísnější kritici jídla. Když to chutná dětem, musí už úplně každému 🙂

Eva

5 listopadu, 2017

Zdravím Lucko,
karbanátky jsou vynikající!!! Akorát jsem přidala víc česneku, ať to má grády :-). Díky za další parádní recept. Zatím se vše povedlo, jste moc šikovná a držím palce, ať získáte titul „Blogerka roku“.

Lucie

5 listopadu, 2017

Zdravím, Evo. Pokud se vše povedlo, tak je to vaše pochvala 🙂 Já jen dodávám nápady a tipy, vy vaříte.
Blogerkou roku určitě nebudu, na to je v soutěži příliš velká konkurence. Ale už samotnou nominaci a hlavně tu podporu, kterou mi lidi vyjadřují, beru jako výhru 🙂

Jana

11 května, 2018

Nejim veprove maso. Mohu nahradit hovezim?

Lucie

12 května, 2018

Můžete, jen karbanátky budou trošku tužší.

Linda

13 května, 2018

Super recept. Rozhodla jsem ze svého jídelníčku vyřadit bílou mouku a cukr a ejhle ono to jde a co více, cítím se lépe a i kila jdou pomalu dolů. Vaše recepty velká inspirace.

Lucie

14 května, 2018

Mám radost, že chutnalo a ještě větší, že vyloučení mouky a cukru hodnotíte takto pozitivně. Ať se daří 🙂

Macy

28 června, 2018

Zkusila jsem karbanátky, překvapilo mě jak jsou šťavnaté. Dělala jsem k nim celerové hranolky, je to prima varianta celeru, kde chybí obvyklá „pachuť“ celeru.
Výborný recept!

Lucie

28 června, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo <3 Moc díky za komentář.

Stanislava Coufalová

26 září, 2020

Milá Lucie, opět další super recept, moc jsme si pochutnali
Vyzkoušela jsem mnoho receptů včetně dezertů a ani jeden nezklamal.
Mockrát děkujeme a přejeme další úspěchy ve Vašem tvoření ‍
Stáňa

Lucka

26 září, 2020

Milá Stáňo, ani nevíte, jak velkou radost mám, že chutná ❤️
Takže to já děkuju! Za to, že vaříte podle mých receptů a že jste si našla čas na vložení komentáře.
Mějte se krásně a doufám, že bude chutnat i nadále. Opatrujte se 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0