🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 990+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Kuřecí nugety se sýrem

Kuřecí nugety se sýrem

  , , , ,   , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Kuřecí nugety se sýrem
5.0 1

Kuřecí nugety - tuhle dobrotu, kterou milují děti i dospělí, budete mít v horkovzdušné fritéze či v troubě hotovou raz dva. Můžete ji použít jako základ večeře, nebo vzít i s sebou na cesty, protože chutná skvěle teplá i studená.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 20 minut

    10 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce (celkem 9 větších nugetů)
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

300 g kuřecích stehenních nebo prsních plátků

1 vejce

100 g strouhané tvrdé mozzarelly

20 g mandlové mouky (neodtučněné)

10 g jemně strouhaného sýru parmazánového typu

1/2 lžičky uzené nebo sladké papriky

1/2 lžičky mletého římského kmínu

1/3 lžičky sušeného česneku

sůl

pepř

990+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 20 minut

    10 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce (celkem 9 větších nugetů)

Postup

Kuřecí maso nakrájejte na menší kostky a pak spolu s vejcem několika delšími pulsy nahrubo rozdrťte v elektrickém sekáčku (food procesoru). Měla by vzniknout pasta s patrnými menšími kousky masa.

Masovou směs ochuťte solí a pepřem a smíchejte s nastrouhanou tvrdou mozzarellou. Nechte zatím stranou krátce odpočinout, aby sýr do sebe natáhl vlhkost z vejce.

V hlubokém talíři smíchejte mandlovou mouku, jemně strouhaný sýr parmazánového typu, koření a špetku soli.

Z mírně řidší masové směsi vytvořte 9 koulí po cca 50 gramech a postupně je obalte v ochucené mandlové mouce.

Vyskládejte je v jedné vrstvě do košíku předem vyhřáté horkovzdušné fritézy a pečte na 180 °C cca 6 minut. Pak je v košíku otočte, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dalších cca 5 minut.

Další možností je upečení v troubě - přibližně 20 minut na 190 °C.

Upečené kuřecí nugetky podávejte například s oblíbeným dipem (na fotce domácí tatarská omáčka) a přílohou v podobě zeleninových hranolků, pečené dýně, celerového salátu, květákové kaše atd.

Masové koule chutnají skvěle i zastudena, proto je můžete vzít s sebou na cesty.

Nugetky uložené v lednici vydrží několik dní, lze je i zamrazit.

TIPY

Nugetky připravené ze stehenních plátků jsou šťavnatější. Proto k prsům případně přidejte pár kapek oleje.

Pokud nemáte k dispozici food procesor, maso velmi najemno nasekejte nožem. Variantou je také mleté drůbeží či vepřové maso.

Místo mozzarelly lze použít i jiné druhy polotvrdých sýrů, například eidam, ementál atd. Volte ale spíše ty s nižším obsahem tuku, protože tolik nevytékají.

Masovou směs volitelně dochuťte například česnekem, sušenými rajčaty a/nebo bylinkami.

Koření použité k ochucení obalovací směsi můžete libovolně obměňovat. Přidejte například sušené bylinky, klasický mletý kmín, chilli, kari koření atd.

Přesná doba pečení bude záviset na připravovaném množství a také výkonu vašeho spotřebiče. Proto ho případně upravte podle sebe. Pro kontrolu propečení můžete jednu masovou kouli ke konci rozříznout a čas přípravy podle potřeby změnit.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu (3 nugety)
Energetická hodnota330 kcal / 1380 kJ
Sacharidy2 g
Tuky22 g
Bílkoviny31 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Renata

27 února, 2025

V ledničce kuřecí maso a já už od včerejška přemýšlím co s ním. Ráno otevřu telefon a on na mě vykoukne tento recept. Dnes bude dobrý den, začal perfektně :). Díky moc.

Erika

27 února, 2025

Lucko mňa v receptoch znepokojojú rozne orechové múky, semienka. Ich oxidácia pri vyšších teplotách je pre zdravie veľmi škodlivá. Keď je múka “aspoň” odtučnená, tak to trochu menej škodí, preto ju aj odtučnujú, aby tuky neoxidovali pri pečení. Čo si o tom myslíš?

Lucka

27 února, 2025

Tohle miluju, když se někomu trefím receptem do aktuální potřeby a chuti! ❤️ Renato, děkuji Vám za milý komentář a těším se na společné vaření. Ať chutná 🙂

Lucka

27 února, 2025

Pěkný den, Erika, děkuji Ti za komentář a za sdílení tvého pohledu.
Oxidace tuků je důležité téma a určitě stojí za pozornost. U ořechových a semínkových mouk záleží na druhu tuků, které obsahují – některé jsou náchylnější k oxidaci než jiné. Mandlová mouka má ale poměrně stabilní složení a je odolnější vůči žluknutí a vyšším teplotám (samozřejmě do určitých stupňů, ale to platí u všeho). Při pečení je také dobré vzít v úvahu, že obal na nugetách zůstává většinou vlhký a nepřichází do přímého kontaktu s tak vysokou teplotou jako třeba volně rozprostřený olej při smažení. To pomáhá minimalizovat degradaci tuků.
Ale i tak je dobré na to myslet a při používání mouky ze semínek a ořechů pokud možno volit spíše nižší teploty a také je do jídelníčku zařazovat spíše jen občas.
Odtučněná mouka (vlastně odpad po vylisování oleje z mandlí) má sice méně tuků, ale zároveň bohužel ztrácí část své chuti a také se při použití chová úplně jinak než ta klasická. Proto ji ve svých receptech nepoužívám. Každý si ale samozřejmě může vybrat podle svého přístupu ke stravě a případně sáhnout po variantě, která mu vyhovuje nejvíce.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0