📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Smetanové kuře s houbami a špenátem

Smetanové kuře s houbami a špenátem

  ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Smetanové kuře s houbami a špenátem
5.0 1

Kuřecí maso, houby, špenát a smetana jsou suroviny, které si vzájemně velmi dobře rozumí. Jídla z nich jsou úžasně lahodná a krémově hebká. Stejně tak je tomu i u této dobroty, s jejíž přípravou se vejdete do půl hodinky a pak si už budete vrnět blahem u každého sousta ❤️

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

300 g čerstvých žampiónů nebo lesních hřibů

9 g olivového oleje nebo ghee

60 g slaniny

90 g cibule

300 g kuřecích prsou nebo stehenních plátků

6 g česneku

150 g smetany ke šlehání

60 g čerstvého špenátu

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Očištěné žampióny nebo hřiby nakrájejte na plátky silné cca 7 mm.

V jedné vrstvě je rozložte na suchou nepřilnavou pánev rozehřátou na střední teplotu.

Nechte je bez podlití, osolení či přidání tuku pustit šťávu a opéct jemně dozlatova. Pak plátky otočte a postupujte stejně i z druhé strany.

Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu.

Až budou houby i z druhé strany opečené dozlatova a všechna šťáva z nich vyvařená, slaninu k nim přisypte a nechte pustit tuk. Podle potřeby případně přidejte pár kapek oleje.

Vmíchejte nadrobno nakrájenou a jemně osolenou cibuli. Za častého promíchání ji opečte dozlatova (nenechte se zmást barvou, kterou jim dodají opečené houby).

Kuřecí maso nakrájejte na přibližně 1cm kostky, osolte a opepřete.

Až cibule změkne a opeče se dozlatova, maso přidejte do pánve a krátce ho orestujte, aby se zatáhlo.

Vmíchejte jemně utřený česnek a nechte chvíli rozvonět.

Pánev zalijte smetanou a 1-2 minuty povařte.

Přidejte listy špenátu a pánev zakryjte poklicí. Nechte špenát 1 minutu prohřát a zavadnout.

Směs podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Podávejte ji například s dýňovými noky, grusetkami či květákovými "gnocchi", hodit se bude i květáková rýže.

Jídlo uložené v lednici vydrží několik dní, pro zamrazení se spíše nehodí.

TIPY

Opačné opečení hub (tedy nejprve nasucho a až později s tukem) je sice o něco pomalejší než běžný postup, ale má tu výhodu, že není potřeba přidávat tolik oleje. Houby také takto získají výraznější chuť. Nekrájejte je na příliš tenké plátky - počítejte s tím, že výrazně zmenší svůj objem.

Dbejte na dostatečné opečení hub a cibule, protože tím dodáte omáčce intenzivnější chuť. Měkká zlatavá cibule také dodá omáčce hustotu.

Kuřecí maso naopak není nutné péct vyloženě dozlatova, stačí když se zatáhne. Bude se ještě prohřívat ve smetaně, takže se provaří, ale zároveň zůstane šťavnaté.

Pokud vám omáčka vyjde příliš řídká, můžete ji zahustit tak, že část slijete, přidáte pár opečených hub a cibule, vše rozmixujete dohladka a nalijete zpět do pánve. Je to také varianta, pokud chcete smetanu ke šlehání nahradit méně tučnou, ale také řidší smetanou na vaření.

Jestliže je výsledná omáčka naopak moc hustá, přidejte trošku vývaru nebo vody.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota380 kcal / 1600 kJ
Sacharidy7 g
Tuky26 g
Bílkoviny31 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

2 Recenzí / komentářů

Irena

17 listopadu, 2024

Uvařeno a bylo to vynikající! Recept je jednoduchý, příprava netrvala dlouho. Dýňové noky mě nadchly. Na talíři to byla úžasná pastva pro oči! Těším se až vyzkouším další recept. Zkusím něco z celeru 🙂

Lucka

17 listopadu, 2024

To je tak krásný komentář a pochvala ❤️ Moc děkuju za vložení. Úplně z toho cítím, jak Vám chutnalo.
Těším se na další společné vaření 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0