Zas není co vytnout. Jenom možná že toho je zbytečně málo
Potvrzuju, že v silikonových formičkách to je 6 kusů a je to na 25 (a 5) minut
Tohle je taková pecka! Nevim proč jsem to tak odkládala. Odteď to rozhodně zařadim mezi pravidelný jídlo. V pomalym hrnci totálně bezúdržbový jídlo. A fakt příště rovnou dvojitou dávku. A mimochodem, pokud by někdo váhal stejně jako já, tak ať se nemusíte ptát, maso se v majdě opatlá, nedává se naspod hrnce
Ty jo tak to byla síla. Stačí trochu jedný suroviny a hned máte oheň v puse. Nebýt venku 28 stupňů ocenila bych ji trochu víc
Nedělala jsem sice tuhle svíčkovou, sáhla jsem v aplikaci po “svíčkové na smetaně z pomalého hrnce” (neni na stránkách a já mám potřebu napsat ji recenzi, takže píšu sem ), ale věřim, že jsou obě na stejnym levelu dobrot. Svíčková je podle mě jedna z takových těch “mytických” jídel, který má člověk pocit, že přece nemůže nikdy uvařit. My chytří naštěstí víme, že je tu pro nás vždycky po ruce Lucka, která nás nezklame a že se s ní můžeme vrhnout i na taková jídla. Byla to pecka!
Tak tohle je opět neskutečná pecka a utajenej poklad ze začátků webu! Myslíte že by to šlo i rozmixováním dýně a ne strouhání?
Vim, že je to stoletý recept, ale vzpomenete si jak si velká forma? O:-)
Velká nevýhoda receptů z Lucky počátků je to, že jejich fotky nejsou ani trochu Insta friendly. A přitom je to taková škoda! Nebudu lhát, k tomuhle receptu jsem se taky dlouho dokopávala. Čistě proto, že mě vizuálně nelákal. A teď mě mrzí, že už ho dávno nedělám! Mega dobrota!! Jinak dělala jsem v kulaté formě 22 cm a pekla 35 minut. No a já jdu vymysle, kdy ho udělám příště
To je taková stálice a známá firma, že asi není co dodávat!
Když se dopředu smíříte s tim, že si to rozhodně nenazdobíte tak jako Lucka, tak si perníčky náramně vychutnáte :D
Trochu jsem to ošidila koupenou předvařenou řepou. Ale jako pod/zimní salát je to rozhodně tutovka!
Tohle je přesně ta plévka kterou se chcete zahřát po běhu ve vánici!
Jde o to, jak se to “dobrý” podá. Takhle je jasný, že to za 3 neni
https://youtu.be/TSFgDZJVYbo?si=CBngNHGEH9PaL1ta
Tak jsem to moc neřešila, všechno uvařila naráz, všechno umixovala naráz Doporučuju!! Slaných koláčů není nikdy dost
Polévková nejsem. Ale po téhle šahám, když se pro ní rozhodnu. Navíc tohle je recept díky kterému jsem začala jíst celer. Taky jak by to mohlo nebýt dobré. Jak říká Joey. Smetana - dobrý. Niva - dobrý. Pekany - dobrý. Polévka - DOBRÝ!!
To je tak super si v tomhle přeslazenym (prosincovym) období udělat něco sladkého tak akorát. Určitě zopakuju!!
Všechny quiche od Lucky co jsem vařila byly výborný, o tom žádná. Ale tenhle je rozhodně ten můj nejoblíbenejší. A nebudu lhát, klidně ho snim celej Dneska jsem zkusila dát do směsi s cottage sušená rajčata. No, na originál to nemá a trochu mě mrzí, že jsem si ho nepatrně zkazila
Po tomhle receptu pokukuju asi od prvních dní co jsem objevila Paleosnadno. A furt jsem se nějak nemohla dokopat k tomu si ho udělat. Nevim proč. Vzhledem k jednoduchosti (jo, to strouhání na plátky je trošku vo*er, ale jinak ízy pízy recept) optimální recept na uspěchanej prosinec
Tyhle dobrotu jsem si dělala už tolikrát.. Dokonalá kombinace chutí ♥️
Tohle je stálice u mě v kuchyni. Jakmile jednou vyzkoušíte (a zjistíte, že lehčí a lepší už to být nemůže), tak nebude moct přestat!
Neskutečná lahoda a rychlovka. V rámci jednoduchosti si k tomu dávám klobásku ♥️
Luci prosím namlít z kapusty po uvaření tu středovou část nebo tu vyhodit a namlít ty listy?
Tak tohle je nejvíc návrat do dětství. Ne vaše krupicová kešu kaše (která je mimochodem milionkrát lepší než klasická krupicová kaše!), ale tohle. pokaždý když jsme přijeli k babičce bylo k obědu/večeři (snad i k snídani) kuře na paprice. Jéžiš, úplně jsem se teď zasnila. Ta Vaše je sice chuťově trochu jiná než ta babičky (budu muset vyzjistit, která přísada je ta co mi v receptu “chybí”), ale i tak to bylo úplný pohlazení po duši. Moc díky! ♥️
Tohle je moje komfort food. Může se zdát, že jsou noky pracnější na přípravu, ale jak se to člověk naučí, tak zjistí, že to vlastně nic neni. A omáčka je rychlovka
Rychlý, jednoduchý, (skoro) 5 minut. Zvolila jsem verzi s předpečením. Máslovku. A bomba. Ta kombinace s rozmarýnem je fatk boží
Tohle jídlo si rozhodně naplánujte předem. Přestože jsem to úplně nevydržela a ochutnala už v den přípravy (kdy je to taky výborný, takže kdyby náhodou, hlavu nevěšte, bude to výborný i tak), tak teda jako po 2 dnech.. Slast!
Jako takhle. Na tom receptu je totálně špatně to, že je toho málo! Rozhodně jsem z toho nedělala 3 porce. Celý jsem to snědla sama. A i tak toho bylo málo. Udělejte si větší porci, věřte mi
Měla jsem doma navíc sušená rajčata, tak jsem je přidala a velmi doporučuju!
Jako nevim jak chutná základní verze, ale lidi! Dejte si tam tu slaninku! Věřte mi ♥️
Však to je jedině dobře, že na nás čeká spoustu nových receptů, já už se jich nemůžu dočkat. Tohle máte “do zásoby”, když se nedostaví kreativita. On to stejně nikdo kromě mě nebude vědět, že to jsou “starý” recepty ze stránky A já mezitim hezky díky zimnímu období objevim spoustu úchvatných “ztracených” receptů ♥️
Oprava, plátků asi 25
Tenhle recept je dost peklo na moje OCD. Na Lucky receptech miluju rozepsanou přesnou gramáž, postup bod po bodu… Ale když se člověk vydá po stopě sezonních receptů a snaží se obohatit již připravené recepty, tak se stane to, že “musí” udělat i recept, který je kompletně mimo jeho komfortní zonu. Ale že to stálo za to!! Pro všechny pošahance jako jsem já, použila jsem 200 g slaniny (hodně na tenko, bylo asi 15 plátků), 550 g krůtího a 2 střední cibule!
Teda Luci, kde tenhle recept schováváte? Tohle si rozhodně zaslouží víc pozornosti, uvařit znova, přefotit a všude ho vyvěsit!! Nesehnala jsem broskve, takže jsem si nemohla udělat čatní a ani na netu neni k dispozici, tak jsem koupila hruškový (jestli můžu udělat reklamu, sehnala jsem na Goodie) a už při válení kuliček se vůně vinula po celý kuchyni. A chuť v kombinaci s pyré, které voní po badyánu je topovka!!!
Teda květákový pastýřský kolíč podle Lucky jsem dělala už několikrát a miluju ho. Ale řekla bych, že tenhle dýňový je ještě leší!!
Při použití v pomalém hrdni taky podlít? A případně kolik?
Ta masová směs je dokonalá směs chutí! Všem doporučuju. A i ty placky za tu práci stojí!
Lidi, nebe v hubě to je tohle!!
Dá se bůček nechat v lednici na později? A jak ho potom nejlépe doohřát? Opět v troubě?
Jasně, žádná z ingrediencí neni taková, že by mi nechutnala. Ale ta finální chuť? YUMMY!!! Vůbec jsem to nečekala a nakonec jsem měla problém nesníst celý jídlo naráz. Lucce to píšu často, ale ať to vidí i ostatní. Ona je prostě bohyně!! ♥️