Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Batátové krokety

Batátové krokety

    , , , ,   

Hodnotit recept
Batátové krokety
5.0 2

Pokud si chcete občas zpestřit jídelníček a až tak nehlídáte množství sacharidů, můžete si připravit krokety z pečených batátů. I když se doba přípravy zdá dlouhá, většinu času zabírá samotné upečení a vychladnutí batátů. A to oboje prakticky bez nutnosti vaší přítomnosti v kuchyni 🙂

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • 30 minut

    1 hodina 15 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

800 g batátů

60 g tapiokové mouky

50 g kokosové mouky

sůl

pepř

tuk na smažení

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • 30 minut

    1 hodina 15 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nejdříve si upečte batáty vcelku. Napíchejte je vidličkou nebo menším ostrým nožem ze všech stran, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 50-60 minut (záleží na velikosti batátů).

Upečené batáty rozřízněte napůl a nechte vychladnout. Pak svlékněte upečenou slupku nebo pomocí lžíce vydlabejte střed.

Upečené oloupané batáty rozmačkejte vidličkou a smíchejte s tapiokovou a kokosovou moukou. Osolte a opepřete podle chuti.

Z takto připravené směsi tvořte malé bochánky (cca množství jedné lžičky) a ty smažte z obou stran pár minut na pánvi v malé vrstvě tuku. Nesnažte se smažení příliš uspěchat. Ideální je střední teplota, kdy se vám krokety krásně opečou a střed nezůstane syrový. To trvá z každé strany cca 2 minuty.

Hotové krokety podávejte třeba s kusem masa a domácí ochucenou majonézou, nebo dušeným zelím či červenou řepou. Chutnají ale skvěle i samotné, teplé i studené.

00:00

10 Recenzí / komentářů

Nina

Květen 20, 2016

Hahaaaa, tak to bude zítra k večeři 😀

Lucie

Květen 20, 2016

Tak ať chutná 🙂

Marcela

Září 14, 2016

moc dobré. 🙂 muž se mohl utlouct. naučil se je a pokaždý, když vaří, tak je máme. dělá je i na různé párty a všem o nich vypráví 😀

Lucie

Září 14, 2016

Jeeeeee, to jsem ráda! Takovéhle komentáře mi vždycky udělají obrovskou radost 🙂

Renáta

Březen 10, 2017

Dobrý den, Lucie.
Prosím, o radu, čím je možno nahradit tapiokovou mouku?
Děkuji.

Lucie

Březen 10, 2017

Dobrý den, Renáto. Jedině jiným typem škrobové mouky. Zrovna tapioková je ale jedna z těch nejdostupnějších paleo variant. Mohl by fungovat arrowroot (další paleo varianta), nebo třeba rýžová mouka (ta už ale paleo není) či bramborový škrob (také není paleo a to už bych raději udělala klasické bramborové krokety).

Kačka Tomanová

Červenec 15, 2017

Luci nevíte, šly by v troubě, bez smažení.. pro dítě bych to chtěla trochu “ozdravit” 🙂

Lucie

Červenec 15, 2017

Kačko, nezkoušela jsem. Ale podle mého to půjde.

Pavla

Listopad 26, 2017

Krokety jsem upekla v troubě, byly výborné. Udělali jsme si je jen se šalvějovým máslem a posypali trochou sýra 🙂

Lucie

Listopad 27, 2017

To zní báječně! Skvělý tip, díky.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.