Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Batátové krokety

Batátové krokety

  ,   , , , ,   

Ohodnotit recept
Batátové krokety
5.0 2

Pokud si chcete občas zpestřit jídelníček a až tak nehlídáte množství sacharidů, můžete si připravit krokety z pečených batátů. I když se doba přípravy zdá dlouhá, většinu času zabírá samotné upečení a vychladnutí batátů. A to oboje prakticky bez nutnosti vaší přítomnosti v kuchyni 🙂

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • 30 minut

    1 hodina 15 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

800 g batátů

60 g tapiokové mouky

50 g kokosové mouky

sůl

pepř

tuk na smažení

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • 30 minut

    1 hodina 15 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nejdříve si upečte batáty vcelku. Napíchejte je vidličkou nebo menším ostrým nožem ze všech stran, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 50-60 minut (záleží na velikosti batátů).

Upečené batáty rozřízněte napůl a nechte vychladnout. Pak svlékněte upečenou slupku nebo pomocí lžíce vydlabejte střed.

Upečené oloupané batáty rozmačkejte vidličkou a smíchejte s tapiokovou a kokosovou moukou. Osolte a opepřete podle chuti.

Z takto připravené směsi tvořte malé bochánky (cca množství jedné lžičky) a ty smažte z obou stran pár minut na pánvi v malé vrstvě tuku. Nesnažte se smažení příliš uspěchat. Ideální je střední teplota, kdy se vám krokety krásně opečou a střed nezůstane syrový. To trvá z každé strany cca 2 minuty.

Hotové krokety podávejte třeba s kusem masa a domácí ochucenou majonézou, nebo dušeným zelím či červenou řepou. Chutnají ale skvěle i samotné, teplé i studené.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




10 Recenzí / komentářů

Nina

20 května, 2016

Hahaaaa, tak to bude zítra k večeři 😀

Lucie

20 května, 2016

Tak ať chutná 🙂

Marcela

14 září, 2016

moc dobré. 🙂 muž se mohl utlouct. naučil se je a pokaždý, když vaří, tak je máme. dělá je i na různé párty a všem o nich vypráví 😀

Lucie

14 září, 2016

Jeeeeee, to jsem ráda! Takovéhle komentáře mi vždycky udělají obrovskou radost 🙂

Renáta

10 března, 2017

Dobrý den, Lucie.
Prosím, o radu, čím je možno nahradit tapiokovou mouku?
Děkuji.

Lucie

10 března, 2017

Dobrý den, Renáto. Jedině jiným typem škrobové mouky. Zrovna tapioková je ale jedna z těch nejdostupnějších paleo variant. Mohl by fungovat arrowroot (další paleo varianta), nebo třeba rýžová mouka (ta už ale paleo není) či bramborový škrob (také není paleo a to už bych raději udělala klasické bramborové krokety).

Kačka Tomanová

15 července, 2017

Luci nevíte, šly by v troubě, bez smažení.. pro dítě bych to chtěla trochu „ozdravit“ 🙂

Lucie

15 července, 2017

Kačko, nezkoušela jsem. Ale podle mého to půjde.

Pavla

26 listopadu, 2017

Krokety jsem upekla v troubě, byly výborné. Udělali jsme si je jen se šalvějovým máslem a posypali trochou sýra 🙂

Lucie

27 listopadu, 2017

To zní báječně! Skvělý tip, díky.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0