🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňový salát s bylinkami

Dýňový salát s bylinkami

  ,   , , , , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Dýňový salát s bylinkami
5.0 2

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

750 g máslové dýně nebo hokaido

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

1 velká hrst oblíbených čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, koriandr, bazalka aj.)

1 lžíce vinného nebo jablečného octa

40 g okapaných sušených rajčat

chilli (volitelně a podle chuti)

60 g šalotky

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Máslovou dýni oloupejte, hokaido stačí omýt. Dýni zbavte případných semínek a nakrájejte na kostky.

Promíchejte je s troškou olivového oleje a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte i neoloupané stroužky česneku.

Vložte do trouby vyhřáté na 200-210 °C a pečte přibližně 20 minut.

Rozmixujte na hrubou pastu oblíbené čerstvé bylinky, olivový olej, ocet a sušená rajčata. Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat i trošku chilli (ať už čerstvou chilli papričku bez semínek, vločky nebo koření).

Oloupanou šalotku nakrájejte na tenké nudličky.

Vyjměte z trouby upečenou dýni a česnek. Stroužky vymáčkněte, měkký vnitřek rozetřete a vmíchejte do připravené bylinkové pasty.

V míse smíchejte ještě teplou upečenou dýni, bylinkový dresink a nakrájenou šalotku.

Podle chuti osolte a opepřete.

Salát můžete hned podávat. Chutná výborně nejen teplý, ale i studený. Hodí se skvěle k pečenému nebo grilovanému masu.

Pokud budete chtít někdy zkusit i jinou variantu salátu, můžete olivový olej v dresinku nahradit třeba zakysanou smetanou (neplatí pro Whole30 či paleo) nebo majonézou. V takovém případě zálivku promíchejte s dýní až poté, co po upečení vychladne.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Kalorie300 kcal
Bílkoviny4 g
Tuky19 g
Sacharidy24 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Eva

Říjen 25, 2019

Naprosto úžasný salát, Luci. Moc za něj děkuji

Lucka

Říjen 25, 2019

Evi, to já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám velkou radost, že salát chutná <3

Honza

Listopad 5, 2019

Vynikající, nadchl mě.

Lucka

Listopad 6, 2019

To mám velkou radost, že salát chutnal <3 Děkuju za vyzkoušení receptu a vložení komentáře.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Sarka Praha před 9 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lenka Blansko před 11 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Petra Chrudim před 11 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Irena Lysá nad Labem před 11 hodinami
 
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Květoslava před 11 hodinami