Recept na hruškový makovec » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Hruškový makovec

Hruškový makovec

  ,   , , ,   , , ,

Září 10, 2015

Hodnotit recept
Hruškový makovec
5.0 13

Tedy nevím jak vy, já ale funguji na sluneční pohon. Studené a pošmourné počasí v posledních dnech mi na náladě nepřidá. Co mi ale dokáže náladu zvednout, je krásně voňavý dezert 😉 A jestli je ze samých dobrých ingrediencí, tím líp. Pokud máte rádi vláčná tvarohová těsta, určitě tenhle makovník vyzkoušejte, i když žádný tvaroh neobsahuje – je totiž příjemně vláčný a přitom ryze paleo 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: cca 8 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

120 g mandlové mouky

100 g mletého máku

5 vajec

2 hrušky (2 x cca 150 g, sladší odrůda)

5 datlí

1 lžíce kokosového oleje

1-2 lžíce kokosového mléka

Postup

V mixéru si dohladka smíchejte 100 g mandlové mouky, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat) a 2 vejce.

Vzniklé řidší těsto nalijte do vhodné vyšší formy (já použila formu o průměru 20 cm) vyložené zmačkaným navlhčeným pečícím papírem.

V mixéru (není nutné ho vymývat) si připravte těsto na druhou vrstvu – rozmixujte 100 g mletého máku, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat), 1 lžíci kokosového oleje a 3 bílky. Vzniklé těsto nalijte jako druhou vrstvu do formy a trošku uhlaďte.

Mixér si nyní vymyjte a pak v něm rozmixujte 5 pokrájených datlí, 20 g mandlové mouky, 3 žloutky a cca 1-2 lžíce kokosového mléka.

Vzniklou směs nalijte jako třetí vrstvu do formy.

Připravený koláč vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečte cca 35-40 minut.

Po upečení koláč opatrně vyjměte z formy a nechte vychladnout.

Pak krájejte a podávejte 🙂

PS: Dort bude pro někoho možná málo sladký. První a druhou vrstvu můžete případně mírně dosladit medem či rozmixovanými datlemi.

00:00

29 Recenzí / komentářů

Dana H.

Duben 28, 2016

Skvělá a zdravá alternativa klasické makové buchty, která určitě stojí za vyzkoušení!

maticka90

Květen 29, 2016

Krásně vláčné těsto. Kam se hrabe klasický makovec. I u nepaleo jedliků se po něm jen zaprášilo.

Lucie

Květen 29, 2016

To mám radost, že chutnalo. To je vždycky nejlepší odměna slyšet, že se recept povedl a měl úspěch 🙂

Tereza

Červen 8, 2016

Výborný recept. Mooc chutnalo.

Lucie

Červen 8, 2016

Takovéhle zprávy dostávám nejraději. Díky 🙂

Petra

Říjen 30, 2016

Výborný a jednoduchý koláč! Děkuji za recept, sklidil u nas pochvalu 🙂

Lucie

Říjen 30, 2016

Pochvala patří kuchařce 😉 Ale moc díky za vyzkoušení a zprávu.

Radka

Leden 22, 2017

Makovec výborný pekla jsem již podruhé ale zatím se mi nedaří třetí vrstvu udělat tak pěknou jako máte vy.
Přijde mi moc tuhá a nešla dot dobře rozetřít po celé ploše.

Lucie

Leden 22, 2017

Mám radost, že chutná 🙂
U té třetí vrstvy hodně záleží na tom, jak moc vysušené datle jsou. Klidně přidejte víc kokosového mléka.

Zuzka

Leden 24, 2017

Už jsme vyzkoušeli i s jablky a je vynikající 🙂

Lucie

Leden 25, 2017

Díky za inspiraci na obměnu 🙂

Radek

Leden 30, 2017

Páni, cesto sa podarilo, robil som bez datlí s hruškami Williams a výsledok. Velmi chutné bez cukru, ale ty datle by tomu jidlu dali riz, tak priste.

Jana

Únor 4, 2017

Myslíte si, že by šlo nahradit mandlovou mouku pomletými vlašskými ořechy. Pokud ne, mám ještě mandle plátky, tak ty asi rozemlít? Chystám se zítra upéct. Vypadá moc pěkně. Děkuji za radu.

Lucie

Únor 4, 2017

Já myslím, že by to mohlo fungovat. Jen se nesmí přemixovat až do másla.

Vendul

Březen 7, 2017

Už několik let poslouchám přítele, pokaždé co jsem koupila makovec, jak to není ono a že na dálnici v jednom motorestu májí krásně vláčný.
Včera jsem vyzkoušela váš recept, tím jsem si ale pěkně zavařila :D.
Opravdová lahůdka, jen se po něm zaprášilo a na snídani mi už nic nenechal.
Děkuji za skvělý recept 🙂

Lucie

Březen 7, 2017

😀 To se omlouvám 😉 Ale mám radost, že chutná.

Petra

Březen 25, 2017

Výborný, vláčný, jednoduchý na přípravu.
Super web děláte, diky za inspiraci!

Lucie

Březen 25, 2017

Moc děkuju za pochvalu stránek a vyzkoušení receptu 🙂

Katharina

Květen 6, 2017

Výborný 🙂

Lucie

Květen 6, 2017

Díky! 🙂

Vocilkova.michaela@gmail.com

Květen 8, 2017

Dobry den,

Vyborna kombinace, opravdu mnaaam 🙂 Zkousela jsem z Vasich receptu uz i cokoladovo bananovy dezert a ted hruskovy, ale nekde delam chybu. Testo v troube vypada nadycane, ale kdyz vychladne, spadne a mam z nej takovy tuhy blato a je nizke…delam to presne podle vaseho receptu a nevim, kde sem udelala chybu

Lucie

Květen 8, 2017

Dobrý den, to mě moc mrzí, že se nedaří. Příčin může být hodně, těžko je na dálku takhle indentifikovat. Napadá mě – jakou mouku používáte? Děláte si ji sama, nebo kupovanou? Jakou máte troubu? Plyn, horkovzduch?

Misa H.

Květen 8, 2017

Mouku kupuju – takova ta Diana (jak delaji i baleni orisku) a trouba je elektricka…fakt nevim, ale i tak pokazeny je to chutove mooc dobre

Lucie

Květen 8, 2017

Mouku od Diany používám také. Tak to vážně nevím 🙁

Terka

Květen 8, 2017

Vyzkoušeno, makovec byl nějaký moc vlhký, ničím jsem nešetřila, ty hrušky tekly. Ze začátku byl zvláštní, ale snědli ho bez řečí všichni 🙂 Taková hutná snídaně, mňam 🙂

Mony

Květen 28, 2017

Super recept, len sa chcem opýtať, či tie datle sa dajú niečím nahradiť , nemôžem teraz nič také sladké – žiadne sušené ovocie, ostatné suroviny môžem 🙂

Lucie

Květen 28, 2017

Pokud nemůžete sladké, nic vyloženě přírodního použít nejde. Variantou by mohl být erythritol, což je sladidlo na bázi alkoholu. Neznám, ale vaše konkrétní výživová omezení, takže nemůžu potvrdit, zda je pro vás vyhovující.

Mony

Květen 30, 2017

Áno, ja používam aj erythritol a stéviu. .občas xylitol. ..držím nizkosacharidovú diétu , z ovocia môžem bobuľovité a jablká, hrušky. ..čiže akurát tie ďatľe som chcela niečím nahradiť, len som nevedela či nejakým cukrom lebo to má inú konzistenciu ako sušené ovocie

Lucie

Červen 1, 2017

V případě nízkosacharidové stravy nejsou vhodná ani jablka a hrušky. Ale jinak prostě datle vynechte a použijte sladidlo, jak jste zvyklá.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x