Recept na hruškový makovec » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Hruškový makovec

Hruškový makovec

  ,   , , ,   , , ,

Září 10, 2015

Hodnotit recept
Hruškový makovec
5.0 10

Tedy nevím jak vy, já ale funguji na sluneční pohon. Studené a pošmourné počasí v posledních dnech mi na náladě nepřidá. Co mi ale dokáže náladu zvednout, je krásně voňavý dezert 😉 A jestli je ze samých dobrých ingrediencí, tím líp. Pokud máte rádi vláčná tvarohová těsta, určitě tenhle makovník vyzkoušejte, i když žádný tvaroh neobsahuje – je totiž příjemně vláčný a přitom ryze paleo 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: cca 8 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

120 g mandlové mouky

100 g mletého máku

5 vajec

2 hrušky (2 x cca 150 g, sladší odrůda)

5 datlí

1 lžíce kokosového oleje

1-2 lžíce kokosového mléka

Postup

V mixéru si dohladka smíchejte 100 g mandlové mouky, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat) a 2 vejce.

Vzniklé řidší těsto nalijte do vhodné vyšší formy (já použila formu o průměru 20 cm) vyložené zmačkaným navlhčeným pečícím papírem.

V mixéru (není nutné ho vymývat) si připravte těsto na druhou vrstvu – rozmixujte 100 g mletého máku, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat), 1 lžíci kokosového oleje a 3 bílky. Vzniklé těsto nalijte jako druhou vrstvu do formy a trošku uhlaďte.

Mixér si nyní vymyjte a pak v něm rozmixujte 5 pokrájených datlí, 20 g mandlové mouky, 3 žloutky a cca 1-2 lžíce kokosového mléka.

Vzniklou směs nalijte jako třetí vrstvu do formy.

Připravený koláč vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečte cca 35-40 minut.

Po upečení koláč opatrně vyjměte z formy a nechte vychladnout.

Pak krájejte a podávejte 🙂

PS: Dort bude pro někoho možná málo sladký. První a druhou vrstvu můžete případně mírně dosladit medem či rozmixovanými datlemi.

00:00

18 Recenzí / komentářů

Dana H.

Duben 28, 2016

Skvělá a zdravá alternativa klasické makové buchty, která určitě stojí za vyzkoušení!

maticka90

Květen 29, 2016

Krásně vláčné těsto. Kam se hrabe klasický makovec. I u nepaleo jedliků se po něm jen zaprášilo.

Lucie

Květen 29, 2016

To mám radost, že chutnalo. To je vždycky nejlepší odměna slyšet, že se recept povedl a měl úspěch 🙂

Tereza

Červen 8, 2016

Výborný recept. Mooc chutnalo.

Lucie

Červen 8, 2016

Takovéhle zprávy dostávám nejraději. Díky 🙂

Petra

Říjen 30, 2016

Výborný a jednoduchý koláč! Děkuji za recept, sklidil u nas pochvalu 🙂

Lucie

Říjen 30, 2016

Pochvala patří kuchařce 😉 Ale moc díky za vyzkoušení a zprávu.

Radka

Leden 22, 2017

Makovec výborný pekla jsem již podruhé ale zatím se mi nedaří třetí vrstvu udělat tak pěknou jako máte vy.
Přijde mi moc tuhá a nešla dot dobře rozetřít po celé ploše.

Lucie

Leden 22, 2017

Mám radost, že chutná 🙂
U té třetí vrstvy hodně záleží na tom, jak moc vysušené datle jsou. Klidně přidejte víc kokosového mléka.

Zuzka

Leden 24, 2017

Už jsme vyzkoušeli i s jablky a je vynikající 🙂

Lucie

Leden 25, 2017

Díky za inspiraci na obměnu 🙂

Radek

Leden 30, 2017

Páni, cesto sa podarilo, robil som bez datlí s hruškami Williams a výsledok. Velmi chutné bez cukru, ale ty datle by tomu jidlu dali riz, tak priste.

Jana

Únor 4, 2017

Myslíte si, že by šlo nahradit mandlovou mouku pomletými vlašskými ořechy. Pokud ne, mám ještě mandle plátky, tak ty asi rozemlít? Chystám se zítra upéct. Vypadá moc pěkně. Děkuji za radu.

Lucie

Únor 4, 2017

Já myslím, že by to mohlo fungovat. Jen se nesmí přemixovat až do másla.

Vendul

Březen 7, 2017

Už několik let poslouchám přítele, pokaždé co jsem koupila makovec, jak to není ono a že na dálnici v jednom motorestu májí krásně vláčný.
Včera jsem vyzkoušela váš recept, tím jsem si ale pěkně zavařila :D.
Opravdová lahůdka, jen se po něm zaprášilo a na snídani mi už nic nenechal.
Děkuji za skvělý recept 🙂

Lucie

Březen 7, 2017

😀 To se omlouvám 😉 Ale mám radost, že chutná.

Petra

Březen 25, 2017

Výborný, vláčný, jednoduchý na přípravu.
Super web děláte, diky za inspiraci!

Lucie

Březen 25, 2017

Moc děkuju za pochvalu stránek a vyzkoušení receptu 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co zdravého zase vařit. Nová zimní KUCHAŘKA od Lucky!

x