Recept na hruškový makovec » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

hruskovy-makovec

Hruškový makovec

hruskovy-makovec

Hruškový makovec

  ,   , , ,   , , ,

Září 10, 2015

Hodnotit recept
Hruškový makovec
5.0 4

Tedy nevím jak vy, já ale funguji na sluneční pohon. Studené a pošmourné počasí v posledních dnech mi na náladě nepřidá. Co mi ale dokáže náladu zvednout, je krásně voňavý dezert 😉 A jestli je ze samých dobrých ingrediencí, tím líp. Pokud máte rádi vláčná tvarohová těsta, určitě tenhle makovník vyzkoušejte, i když žádný tvaroh neobsahuje – je totiž příjemně vláčný a přitom ryze paleo 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: cca 8 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

120 g mandlové mouky

100 g mletého máku

5 vajec

2 hrušky (2 x cca 150 g, sladší odrůda)

5 datlí

1 lžíce kokosového oleje

1-2 lžíce kokosového mléka

Postup

V mixéru si dohladka smíchejte 100 g mandlové mouky, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat) a 2 vejce.

Vzniklé řidší těsto nalijte do vhodné vyšší formy (já použila formu o průměru 20 cm) vyložené zmačkaným navlhčeným pečícím papírem.

V mixéru (není nutné ho vymývat) si připravte těsto na druhou vrstvu – rozmixujte 100 g mletého máku, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat), 1 lžíci kokosového oleje a 3 bílky. Vzniklé těsto nalijte jako druhou vrstvu do formy a trošku uhlaďte.

Mixér si nyní vymyjte a pak v něm rozmixujte 5 pokrájených datlí, 20 g mandlové mouky, 3 žloutky a cca 1-2 lžíce kokosového mléka.

Vzniklou směs nalijte jako třetí vrstvu do formy.

Připravený koláč vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečte cca 35-40 minut.

Po upečení koláč opatrně vyjměte z formy a nechte vychladnout.

Pak krájejte a podávejte 🙂

PS: Dort bude pro někoho možná málo sladký. První a druhou vrstvu můžete případně mírně dosladit medem či rozmixovanými datlemi.

00:00

7 Recenzí / komentářů

Dana H.

Duben 28, 2016

Skvělá a zdravá alternativa klasické makové buchty, která určitě stojí za vyzkoušení!

12309548_10206444974940754_5883964250429991770_o

maticka90

Květen 29, 2016

Krásně vláčné těsto. Kam se hrabe klasický makovec. I u nepaleo jedliků se po něm jen zaprášilo.

LG

Lucie

Květen 29, 2016

To mám radost, že chutnalo. To je vždycky nejlepší odměna slyšet, že se recept povedl a měl úspěch 🙂

Tereza

Červen 8, 2016

Výborný recept. Mooc chutnalo.

LG

Lucie

Červen 8, 2016

Takovéhle zprávy dostávám nejraději. Díky 🙂

Petra

Říjen 30, 2016

Výborný a jednoduchý koláč! Děkuji za recept, sklidil u nas pochvalu 🙂

LG

Lucie

Říjen 30, 2016

Pochvala patří kuchařce 😉 Ale moc díky za vyzkoušení a zprávu.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation