📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Hruškový makovec

Hruškový makovec

  , ,   , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Hruškový makovec
5.0 32

Tedy nevím jak vy, já ale funguji na sluneční pohon. Studené a pošmourné počasí v posledních dnech mi na náladě nepřidá. Co mi ale dokáže náladu zvednout, je krásně voňavý dezert 😉 A jestli je ze samých dobrých ingrediencí, tím líp. Pokud máte rádi vláčná tvarohová těsta, určitě tenhle makovník vyzkoušejte, i když žádný tvaroh neobsahuje – je totiž příjemně vláčný a přitom ryze paleo 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: cca 8 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

120 g mandlové mouky

100 g mletého máku

5 vajec

2 hrušky (2 x cca 150 g, sladší odrůda)

5 datlí

1 lžíce kokosového oleje

1-2 lžíce kokosového mléka

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: cca 8 kousků

Postup

V mixéru si dohladka smíchejte 100 g mandlové mouky, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat) a 2 vejce.

Vzniklé řidší těsto nalijte do vhodné vyšší formy (já použila formu o průměru 20 cm) vyložené zmačkaným navlhčeným pečícím papírem.

V mixéru (není nutné ho vymývat) si připravte těsto na druhou vrstvu – rozmixujte 100 g mletého máku, 1 hrušku (zbavenou jádřince, není nutné loupat), 1 lžíci kokosového oleje a 3 bílky. Vzniklé těsto nalijte jako druhou vrstvu do formy a trošku uhlaďte.

Mixér si nyní vymyjte a pak v něm rozmixujte 5 pokrájených datlí, 20 g mandlové mouky, 3 žloutky a cca 1-2 lžíce kokosového mléka.

Vzniklou směs nalijte jako třetí vrstvu do formy.

Připravený koláč vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečte cca 35-40 minut.

Po upečení koláč opatrně vyjměte z formy a nechte vychladnout.

Pak krájejte a podávejte 🙂

PS: Dort bude pro někoho možná málo sladký. První a druhou vrstvu můžete případně mírně dosladit medem či rozmixovanými datlemi.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

75 Recenzí / komentářů

Dana H.

28 dubna, 2016

Skvělá a zdravá alternativa klasické makové buchty, která určitě stojí za vyzkoušení!

maticka90

29 května, 2016

Krásně vláčné těsto. Kam se hrabe klasický makovec. I u nepaleo jedliků se po něm jen zaprášilo.

Lucie

29 května, 2016

To mám radost, že chutnalo. To je vždycky nejlepší odměna slyšet, že se recept povedl a měl úspěch 🙂

Tereza

8 června, 2016

Výborný recept. Mooc chutnalo.

Lucie

8 června, 2016

Takovéhle zprávy dostávám nejraději. Díky 🙂

Petra

30 října, 2016

Výborný a jednoduchý koláč! Děkuji za recept, sklidil u nas pochvalu 🙂

Lucie

30 října, 2016

Pochvala patří kuchařce 😉 Ale moc díky za vyzkoušení a zprávu.

Radka

22 ledna, 2017

Makovec výborný pekla jsem již podruhé ale zatím se mi nedaří třetí vrstvu udělat tak pěknou jako máte vy.
Přijde mi moc tuhá a nešla dot dobře rozetřít po celé ploše.

Lucie

22 ledna, 2017

Mám radost, že chutná 🙂
U té třetí vrstvy hodně záleží na tom, jak moc vysušené datle jsou. Klidně přidejte víc kokosového mléka.

Zuzka

24 ledna, 2017

Už jsme vyzkoušeli i s jablky a je vynikající 🙂

Lucie

25 ledna, 2017

Díky za inspiraci na obměnu 🙂

Radek

30 ledna, 2017

Páni, cesto sa podarilo, robil som bez datlí s hruškami Williams a výsledok. Velmi chutné bez cukru, ale ty datle by tomu jidlu dali riz, tak priste.

Jana

4 února, 2017

Myslíte si, že by šlo nahradit mandlovou mouku pomletými vlašskými ořechy. Pokud ne, mám ještě mandle plátky, tak ty asi rozemlít? Chystám se zítra upéct. Vypadá moc pěkně. Děkuji za radu.

Lucie

4 února, 2017

Já myslím, že by to mohlo fungovat. Jen se nesmí přemixovat až do másla.

Vendul

7 března, 2017

Už několik let poslouchám přítele, pokaždé co jsem koupila makovec, jak to není ono a že na dálnici v jednom motorestu májí krásně vláčný.
Včera jsem vyzkoušela váš recept, tím jsem si ale pěkně zavařila :D.
Opravdová lahůdka, jen se po něm zaprášilo a na snídani mi už nic nenechal.
Děkuji za skvělý recept 🙂

Lucie

7 března, 2017

😀 To se omlouvám 😉 Ale mám radost, že chutná.

Petra

25 března, 2017

Výborný, vláčný, jednoduchý na přípravu.
Super web děláte, diky za inspiraci!

Lucie

25 března, 2017

Moc děkuju za pochvalu stránek a vyzkoušení receptu 🙂

Katharina

6 května, 2017

Výborný 🙂

Lucie

6 května, 2017

Díky! 🙂

Vocilkova.michaela@gmail.com

8 května, 2017

Dobry den,

Vyborna kombinace, opravdu mnaaam 🙂 Zkousela jsem z Vasich receptu uz i cokoladovo bananovy dezert a ted hruskovy, ale nekde delam chybu. Testo v troube vypada nadycane, ale kdyz vychladne, spadne a mam z nej takovy tuhy blato a je nizke…delam to presne podle vaseho receptu a nevim, kde sem udelala chybu

Lucie

8 května, 2017

Dobrý den, to mě moc mrzí, že se nedaří. Příčin může být hodně, těžko je na dálku takhle indentifikovat. Napadá mě – jakou mouku používáte? Děláte si ji sama, nebo kupovanou? Jakou máte troubu? Plyn, horkovzduch?

Misa H.

8 května, 2017

Mouku kupuju – takova ta Diana (jak delaji i baleni orisku) a trouba je elektricka…fakt nevim, ale i tak pokazeny je to chutove mooc dobre

Lucie

8 května, 2017

Mouku od Diany používám také. Tak to vážně nevím 🙁

Terka

8 května, 2017

Vyzkoušeno, makovec byl nějaký moc vlhký, ničím jsem nešetřila, ty hrušky tekly. Ze začátku byl zvláštní, ale snědli ho bez řečí všichni 🙂 Taková hutná snídaně, mňam 🙂

Mony

28 května, 2017

Super recept, len sa chcem opýtať, či tie datle sa dajú niečím nahradiť , nemôžem teraz nič také sladké – žiadne sušené ovocie, ostatné suroviny môžem 🙂

Lucie

28 května, 2017

Pokud nemůžete sladké, nic vyloženě přírodního použít nejde. Variantou by mohl být erythritol, což je sladidlo na bázi alkoholu. Neznám, ale vaše konkrétní výživová omezení, takže nemůžu potvrdit, zda je pro vás vyhovující.

Mony

30 května, 2017

Áno, ja používam aj erythritol a stéviu. .občas xylitol. ..držím nizkosacharidovú diétu , z ovocia môžem bobuľovité a jablká, hrušky. ..čiže akurát tie ďatľe som chcela niečím nahradiť, len som nevedela či nejakým cukrom lebo to má inú konzistenciu ako sušené ovocie

Lucie

1 června, 2017

V případě nízkosacharidové stravy nejsou vhodná ani jablka a hrušky. Ale jinak prostě datle vynechte a použijte sladidlo, jak jste zvyklá.

Pavla

4 srpna, 2017

Výborný! Během mixování mi došly mandle, tak jsem konečně vyzkoušela šáchorovou mouku (zemní mandle), co mám bůhvíjak dlouho ve špajzu 🙂 Datle jsem pro jistotu předem namočila. Příště je možná úplně vynechám, je to na mě sladké až až. Už se těším na snídani 🙂

Lucie

5 srpna, 2017

Mám radost, že se makovec povedl. Chuť sladkosti máme každý trošku někde jinde, je nutné upravit podle svých zvyklostí 🙂

Dorota

8 srpna, 2017

Dobrý den, recenzi píšu právě nad talířem rozjezeného vynikajícího makovce. Jelikož patřím mezi kuchaře, kteří se rozhodnou péct z minuty na minutu, často mi chybí základní ingredience a musím malinko improvizovat. V receptu jsem namísto mandlové mouky použila půl na půl rozemleté mandle a mouku pohankovou. Místo hrušky jablko. Koláč byl nadýchaný, velmi příjemně nasládlý (přidala jsem po lžičce medu) a jen se po něm zaprášilo. Děkuji za recept:)

Lucie

9 srpna, 2017

Dobrý den, já moc děkuji za milou zprávu a pochvalu receptu. Mám radost, že se makovec povedl a chutnal 🙂

Pavla

9 srpna, 2017

Tak už i u nás na nej došlo. Potřebuji Low carb nebo Paleo pro syna na snídaně, jelikož když mi ráno nevyleti na 12 a více zbytek dne je v krásných číslech ( má poruchu glukozove tolerance – protilátky t1) no a na senzoru to krásné vidíme… jako snida si jako “král” takže u nás za 1* a děkujeme.

Lucie

10 srpna, 2017

Mám radost, že chutná 🙂 Možná ale jako více Low crab variantu zvolte cuketové makovníky. Neobsahují žádné ovoce ani datle.

atekramz

1 září, 2017

Naprostá dokonalost děkuji za skvělý recept!

Lucie

2 září, 2017

Já díky za vyzkoušení. Mám radost, že se vydařil a chutnal 🙂

Dominika

7 září, 2017

Dobrý den, absolutní pecka! jen najdu někde nutriční hodnoty? 🙂 děkuji

Lucie

7 září, 2017

Dobrý den, mám radost, že chutnal 🙂 Nutriční hodnoty nenajdete. Recept pochází z doby, kdy jsem je k receptům nepočítala.

Evka

27 září, 2017

Tak uz jsem ho taky konecne vyzkousela a je vynikajici-mak proste doma milujeme jen jsem dala vic datli a mleka do treti vrstvy,aby to muj mixer zvladnul. Dalsi recept do meho sesitu,diky.

Lucie

28 září, 2017

Dostat se s jídlem do notýsku s oblíbenými recepty je úžasná pochvala, děkuju 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Lucka

2 listopadu, 2017

Musím jen a jen chválit, makovec byl výborný a i mému necukrfree a nepaleo manželovi moc chutnal ještě s hodnocením..

Lucie

2 listopadu, 2017

Mám radost, že makovec povedl a chutnal. Moc děkuji za hodnocení 🙂

Anna

15 března, 2018

Jednoduché a naprosto dokonalé! Měla jsem sladké hrušky a nebylo třeba ani doslazovat. Nevěřila bych, že bude tak nadýchaný..
Moc děkuji za tento recept a vůbec za celé stránky – hodně mi pomáhají obměňovat jídelníček … 🙂

Lucie

15 března, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂 Pokud vám moje stránky pomáhají změnit a obohatit váš jídelníček, přesně splnily svůj účel. Přesně proto je píšu. Moc děkuji za milou zprávu 🙂

Majka

14 dubna, 2018

Prosím,dá se tento koláč zamrazit?

Lucie

14 dubna, 2018

Bohužel netuším, nezkoušela jsem.

Hedvika Kopecká

30 června, 2018

Tak už se peče , snad bude tak nadýchaný jak tady píšete. Překvapilo mě že se nedává žádný kypřící prášek.Stránky jsou super. Děkuji za ně ☺️

Lucie

1 července, 2018

Tak jak to dopadlo? Doufám, že jste si doma pochutnali 🙂
Moc děkuji za pochvalu stránek <3

Jana

7 září, 2018

Luxus

Lucie

8 září, 2018

Mám radost, že chutná <3

Petra

13 listopadu, 2018

Dobrý den

je možně rozmixovat a smíchat vše dohromady a neoddělovat jednotlivé vrstvy? Děkuji za odpověď. Petra

Lucie

13 listopadu, 2018

Dobrý den, Petro, nezkoušela jsem, ale fungovat by to mohlo.

zuzana

6 června, 2019

úžasná buchetka, nahradila jsem datle kouskem žlutého melounu nebo banánem.. žužo

Lucie

6 června, 2019

To zní skvěle <3 Díky za sdílení tipu na obměnu receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Eliška Liedermannová

4 ledna, 2020

Vyzkoušeno i s tvarohem a pecka. Jen ty vrstvy pak nejsou taaaak dokonalé 😀

Lucka

5 ledna, 2020

Na dokonalosti vrstev vůbec nezáleží. Hlavní je chuť 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Moc děkuji za vložení tipu na přípravu s tvarohem.

Dagmar

18 ledna, 2020

Koláč je výborný, krásně se upekl, místo hrušek jsem dala jablka. Děkuji za další skvělý recept.

Lucka

19 ledna, 2020

Díky za vyzkoušení receptu a sdílení tipu na obměnu. Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Jiřina

25 října, 2020

Dobrý den!! Lucinko, moc děkuji za úžasné recepty. Tento jsem vyzkoušela a měl opravdu úspěch. Sice ne doma, ale v práci si moc chválili. Minulý týden ho po mě chtěla šéfová v práci, ale neměla doma mák. To ji ovšem nezastavilo a po vzoru pana Babici jsem nakonec použila do mandlové části mandle + erdmandel (dm) a do makové části místo máku kakao a lískové ořechy. A ještě na tu poslední vrstvu místo kokosového mléka mandlové. Výsledek byl super.
Takže se dá s receptem opravdu experimentovat a pořád je skvělý
A ty zemní mandle mají nasládlou chuť, tak to bylo i sladší. Jen nevím, jestli je to paleo??

Lucka

26 října, 2020

Krásný den, Jiřinko 🙂 To já moc děkuju, že si s recepty tak krásně hrajete a vychází takovéhle mňamky ❤️ Až mi tu slina ukápla 🙂
Zemní mandle jsem přiznám ještě nikdy nezkusila. I když je znám. Ale paleo jsou 🙂

Dana Štěpánková

27 října, 2020

Dobrý den Lucko,
recept je výborný, akorát mám problém s upečením, což ale není problém receptu, ale mojí trouby. Těsta, která jsou ve svojí podstatě těžší, mi buď vůbec nenakynou nebo nakynou a po vypnutí trouby klesnou. To se přesně stalo i mně. Tedy na chuti to nic nemění, ovšem taky bych chtěla nadýchanou buchtičku jako máte na obrázku vy…. :-). Zkoušela jsem horkovzduch i nechat dýl, zatím žádný úspěch. Děkuju za rady

Lucka

27 října, 2020

Dobrý den, Dano,
to mě mrzí, že se makovec úplně nedaří podle představ. Ale výsledné těsto není úplně “bábovkově” nadýchané, spíš takové to vlhké tvarohové.
V tomto receptu není kypřicí prášek, takže křehkost dodává rozmixování opravdu dohladka. Jinak bych si u uváděného dodatečnému spadnutí upečeného těsta tipla na příliš velké množství právě kypřicího prášku.
Ještě mě napadlo, zda nepoužíváte mandlovou mouku z DM drogerie. Ta je totiž odtučněná a hodně saje. Výsledek je pak úplně jiný než z běžně používané mandlové mouky, což jsou vlastně najemno rozmixované mandle.

Jarka

7 listopadu, 2020

Dobrý den Lucko, teprve nedávno jsem objevila Vaše stránky a jsou SUPER.
Před chvilkou jsem vytáhla z trouby hruškový makovec a výborný. Už se těším, až budu zítra zkoušet další recept.
Mějte se krásně a přeji hodně zdraví v této době a spoustu nápadů na nové recepty.
Zdraví Jarka

Lucka

8 listopadu, 2020

Dobrý den, Jarko,
vítejte u mě na stránkách 🙂 Moc ráda čtu, že se vám tu líbí a že vás recepty lákají k vyzkoušení.
Mějte se krásně, opatrujte se a ať chutná ❤️

Sylva

31 října, 2021

Lucko zdravím, výborný dezert, já přidala do spodní vrstvy ještě skořici. Je akorát sladký a fakt super změna po mém pečení z tvarohu. Recepty máte výborné!

Lucka

31 října, 2021

Sylvo, také moc zdravím a děkuji za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že chutná 🙂

Šárka R.

28 dubna, 2022

Luci, jako vždy vynikající. Nahradila jsem hrušku podušenou směsí ovoce (horké jsem si je dala v dobe sezóny), toto byly jablka a hroznové víno, a musím říci VÝBORNÉ 🙂 DÍKY ZA RECEPTY!

Lucka

29 dubna, 2022

Super kombinace! Úplně tu boží chuť cítím, mňam! Díky za tip ❤️

Lenka

19 ledna, 2023

Lucko, dnes poprvé vyzkoušeno a nemám slov. PROSTĚ FANTAZIE
Akorát jsem vynechala datle. Dosladila jsem to erythritolem (2malé lžičky),hrušky jsou dostatečně sladké.
Ještě jednou dík za skvělý recept

Lucka

20 ledna, 2023

Lenko, moc děkuju za krásný komentář. Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️
Máte pravdu, že hrušky potřebují minimální doslazení 🙂

Sandra

17 března, 2023

První pokus dopadl výborně, i když jsem použila několik obměn (podobně jako spousta dalších, jak je vidno z komentářů). První dvě vrstvy jsem přisladila a použila jsem arašídovou mouku místo mandlové a výsledek parádní. Příště ještě přidám do těsta vanilku pro ovonění. Každopádně pro milovníka máku báječný recept, díky za něj.

Lucka

17 března, 2023

Mám velkou radost, že se makovník povedl a pochutnala jste si ❤️
Děkuju za sdílení tipů na obměny. Určitě to bude skvělá inspirace pro další 🙂

Lusesita

18 prosince, 2023

To je tak super si v tomhle přeslazenym (prosincovym) období udělat něco sladkého tak akorát. Určitě zopakuju!!

Lucka

19 prosince, 2023

Lucko, to jsem moc ráda, že jste si na hruškovém makovci pochutnala ❤️ Krásné Vánoce vám přeji 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky