🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 980+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Pikantní bůček v tomatové omáčce

Pikantní bůček v tomatové omáčce

  ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Pikantní bůček v tomatové omáčce
5.0 5

Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 4 hodin 30 minut
  • 10 minut

    4 hodin 30 minut

    4 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1,2 kg libovějšího vepřového bůčku bez kosti

500 g pasírovaných rajčat (passaty) nebo 1 konzerva loupaných rajčat

4 stroužky česneku

1 lžíce uzené nebo sladké papriky

1 zarovnaná lžička chilli vloček

3 lžíce balzamikového octa

sůl

pepř

1 větší dýně hokaido

1 lžíceolivového oleje

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 4 hodin 30 minut
  • 10 minut

    4 hodin 30 minut

    4 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Smíchejte dohromady rajčata, nahrubo rozdrcený oloupaný česnek, papriku, chilli, ocet, sůl a pepř. Vzniklou omáčkou zalijte očištěný bůček.

Další postup závisí na tom, zda máte pomalý hrnec.

Příprava v pomalém hrnci

Pokud ano, maso připravte v něm - 5 hodin na Low . Po této době maso vyjměte z omáčky, kůži nařežte do mřížky a bůček vložte do klasické trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 30 minut, dokud se neudělá kůrka.

Omáčku z pomalého hrnce slijte na pánev a za častého promíchání nechte vyvařit do požadované konzistence. Na povrchu se vám bude oddělovat tuk vypečený z bůčku. Můžete ho lžící opatrně odebrat a polít jím maso v troubě.

Spolu s bůčkem upečte v troubě i dýni zbavenou semínek a nakrájenou na klínky (včetně slupky). Stačí ji promíchat se lžící olivového oleje a troškou soli a dát péct do trouby na přibližně 20 minut doměkka.

Až bude bůček upečený, nechte ho chvíli trošku vychladnout. Těsně po vyndání z trouby je totiž hodně měkký a špatně by se vám porcoval. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte spolu s omáčkou a upečenou dýní.

Příprava v troubě

Pokud pomalý hrnec nemáte, připravte bůček v troubě. Maso s omáčkou dejte péct v dobře uzavíratelné nádobě na 4 hodiny na 120 °C. Pak pekáček odkryjte a postupujte stejně jako při přípravě v pomalém hrnci - omáčku redukujte na plotně a k masu do trouby na posledních 20 minut přidejte klínky dýně.

Jak v troubě, tak i v pomalém hrnci není nutné maso během přípravy ničím podlévat. Podmínkou je ale dobře těsnící pečící nádoba (to se týká zejména trouby).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 970+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

16 Recenzí / komentářů

Míša

4 září, 2017

Něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla. Postup vyšel krásně, chuť prostě úžasná. Moc děkujeme.

Lucie

4 září, 2017

Paráda! Mám radost, že chutnalo <3

Kristyna

3 prosince, 2017

Skvělé! Zkusila jsem recept i s vepřovou kotletou a bylo to opravdu famózní. Po obědě se jen zaprášilo 🙂 Děkuji!

Lucie

5 prosince, 2017

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za skvělý tip na obměnu masa.

Pavlína

6 února, 2018

Bůček jsem moc nemusela, ale po vyzkoušení tohoto receptu je všechno jinak!!!!!! Skvělý recept, výborná, ostrá chuť – chilli jsem přidala trochu víc, protože milujeme ostré.

Lucie

6 února, 2018

Pavlíno, skvělá zpráva! Mám vždycky radost, když si někdo díky mému receptu odbourá nechuť k nějaké surovině.

Dana

7 září, 2018

Dobrý den, Lucie,
Chci připravit v troubě ALE…. co je dobře těsnící nádoba ?! Hmmm, mám jen skleněnou s vikem…tak uvidime…

Lucie

8 září, 2018

Dobrý den, Dano, skleněná pečící nádoba s víkem bude fungovat dobře, nebála bych se toho 🙂

Soňka

13 března, 2019

Dobrý den, můžu použít máslovou dýni? Děkuji za info =)

Lucie

13 března, 2019

Dobrý den, ano určitě, to půjde. Jen ji na rozdíl od hokaido oloupejte.

Domča

5 srpna, 2019

Opět famózní jídlo. Vynikající. Luci vy by jste fakt měla dostat nobelovku za chutě a kombinace 🙂

Lucie

6 srpna, 2019

<3 Moc děkuju za milý komentář a pochvalu 🙂 Mám opravdu velkou radost, že chutná :-*

Eliška Liedermannová

3 ledna, 2020

Tak tohle, dámy a pánové, bylo neskutečné foodporno <3

Lucka

3 ledna, 2020

❤️ To mám mega radost, že chutnalo! Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři 🙂

Lusesita

10 října, 2023

Dá se bůček nechat v lednici na později? A jak ho potom nejlépe doohřát? Opět v troubě?

Lucka

11 října, 2023

Určitě! V lednici vydrží několik dní. Ohřát ho pak lze v troubě, v MKW i na plotně 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0