🎄 Udělejte radost. Zaplacené objednávky do 18.12. doručíme do Vánoc VYBRAT DÁREK
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

    , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Dýňový cheesecake
0.0 0

Dýně je skvělá nejen do slaných receptů, její příjemně nasládlá chuť perfektně ladí i s dezerty. Proto nepropásněte dýňovou sezónu a skočte si jednu koupit 😉

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 55 minut
  • 25 minut

    55 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

150 g pekanových ořechů

2 větší banány

300 g dýně hokaidó

200 g mascarpone

50 g kokosového cukru

3 vejce

1 badyán

1 rulička skořice

3 hřebíčky

špetka mleté skořice na podávání

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 55 minut
  • 25 minut

    55 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4-6 porcí

Postup

Nakrájejte si dýni hokaidó včetně šlupky na kostičky.

Dýni vložte do vody spolu s kořením (badyán, celá skořice, hřebíček) a přiveďte k varu.

Vařte cca 15 minut do změknutí.

Pak dýni slijte, vyjměte koření a nechte vychladnout.

V mixéru rozdrťte pekany, pak přidejte 1 banán a vytvořte tuhé těsto.

To rozprostřete na dno dortové formy a pomocí prstů pečlivě umačkejte.

Připravený korpus dejte péct do vyhřáté trouby na 160°C na cca 10 minut.

Mezitím si v mixéru dohladka promíchejte vychladlou uvařenou dýni, 200 g mascarpone, 3 vejce, 1 banán a 50 g kokosového cukru (lze případně nahradit medem nebo datlemi).

Směs nalijte na upečený korpus a dejte péct do vyhřáté trouby na 130°C na cca 30 minut (doba pečení závisí na velikosti formy a tloušťce náplně, proto to musíte „vychytat“).

Krájejte až po vychladnutí.

Podávejte posypané skořicí a případně ozdobené šlehačkou.

Pro větší nadýchanost cheesecaku můžete vajíčka do krému zamíchat zvlášť žloutky a zvlášť bílky vyšlehané do tuhého sněhu.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Jana

Únor 16, 2016

Chybí mi informace, na jak velkou formu je recept stavěný.

Lucie

Únor 16, 2016

Díky za upozornění. Bohužel jsem doma neměla odpovídající klasickou kulatou formu, proto jsem cheesecake pekla v pekáčku o velikosti 13×22 cm.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Tomáš Žatec před 23 minutami
 
Osobní diář MÉ NOVÉ JÁ + 1 Item
zakoupil/a: Vanda Praha 5-Košíře před 33 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Petra Třinec před 35 minutami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Eva Praha 9 před 39 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Vendula Opočno před 1 hodinou