Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

    , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Dýňový cheesecake
0.0 0

Dýně je skvělá nejen do slaných receptů, její příjemně nasládlá chuť perfektně ladí i s dezerty. Proto nepropásněte dýňovou sezónu a skočte si jednu koupit 😉

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 55 minut
  • 25 minut

    55 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

150 g pekanů

2 větší banány

300 g dýně hokaidó

200 g mascarpone

50 g kokosového cukru

3 vejce

1 badyán

1 rulička skořice

3 hřebíčky

špetka mleté skořice na podávání

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 55 minut
  • 25 minut

    55 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4-6 porcí

Postup

Nakrájejte si dýni hokaidó včetně šlupky na kostičky.

Dýni vložte do vody spolu s kořením (badyán, celá skořice, hřebíček) a přiveďte k varu.

Vařte cca 15 minut do změknutí.

Pak dýni slijte, vyjměte koření a nechte vychladnout.

V mixéru rozdrťte pekany, pak přidejte 1 banán a vytvořte tuhé těsto.

To rozprostřete na dno dortové formy a pomocí prstů pečlivě umačkejte.

Připravený korpus dejte péct do vyhřáté trouby na 160°C na cca 10 minut.

Mezitím si v mixéru dohladka promíchejte vychladlou uvařenou dýni, 200 g mascarpone, 3 vejce, 1 banán a 50 g kokosového cukru (lze případně nahradit medem nebo datlemi).

Směs nalijte na upečený korpus a dejte péct do vyhřáté trouby na 130°C na cca 30 minut (doba pečení závisí na velikosti formy a tloušťce náplně, proto to musíte „vychytat“).

Krájejte až po vychladnutí.

Podávejte posypané skořicí a případně ozdobené šlehačkou.

Pro větší nadýchanost cheesecaku můžete vajíčka do krému zamíchat zvlášť žloutky a zvlášť bílky vyšlehané do tuhého sněhu.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Jana

16 února, 2016

Chybí mi informace, na jak velkou formu je recept stavěný.

Lucie

16 února, 2016

Díky za upozornění. Bohužel jsem doma neměla odpovídající klasickou kulatou formu, proto jsem cheesecake pekla v pekáčku o velikosti 13×22 cm.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0