Největší česká Low Carb kuchařka. To je pořádná dávka receptů (170) a inspirace. 🎁   Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

    , ,   , ,

Ohodnotit recept
Dýňový cheesecake
0.0 0

Dýně je skvělá nejen do slaných receptů, její příjemně nasládlá chuť perfektně ladí i s dezerty. Proto nepropásněte dýňovou sezónu a skočte si jednu koupit 😉

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 55 minut
  • 25 minut

    55 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

150 g pekanů

2 větší banány

300 g dýně hokaidó

200 g mascarpone

50 g kokosového cukru

3 vejce

1 badyán

1 rulička skořice

3 hřebíčky

špetka mleté skořice na podávání

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 55 minut
  • 25 minut

    55 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4-6 porcí

Postup

Nakrájejte si dýni hokaidó včetně šlupky na kostičky.

Dýni vložte do vody spolu s kořením (badyán, celá skořice, hřebíček) a přiveďte k varu.

Vařte cca 15 minut do změknutí.

Pak dýni slijte, vyjměte koření a nechte vychladnout.

V mixéru rozdrťte pekany, pak přidejte 1 banán a vytvořte tuhé těsto.

To rozprostřete na dno dortové formy a pomocí prstů pečlivě umačkejte.

Připravený korpus dejte péct do vyhřáté trouby na 160°C na cca 10 minut.

Mezitím si v mixéru dohladka promíchejte vychladlou uvařenou dýni, 200 g mascarpone, 3 vejce, 1 banán a 50 g kokosového cukru (lze případně nahradit medem nebo datlemi).

Směs nalijte na upečený korpus a dejte péct do vyhřáté trouby na 130°C na cca 30 minut (doba pečení závisí na velikosti formy a tloušťce náplně, proto to musíte „vychytat“).

Krájejte až po vychladnutí.

Podávejte posypané skořicí a případně ozdobené šlehačkou.

Pro větší nadýchanost cheesecaku můžete vajíčka do krému zamíchat zvlášť žloutky a zvlášť bílky vyšlehané do tuhého sněhu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

2 Recenzí / komentářů

Jana

16 února, 2016

Chybí mi informace, na jak velkou formu je recept stavěný.

Lucie

16 února, 2016

Díky za upozornění. Bohužel jsem doma neměla odpovídající klasickou kulatou formu, proto jsem cheesecake pekla v pekáčku o velikosti 13×22 cm.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky