Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

    , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou
5.0 5

Pomocí tohoto jídla jsem přesvědčila svou dceru, že Paleo jídla můžou být VÁŽNĚ moc dobrá. Při tom to nebylo nic složitého na přípravu.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 20 minut

    45 minut

    1 hodina 5 minut

  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

krůtí maso

slanina

cibule

květák

sůl

pepř

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 20 minut

    45 minut

    1 hodina 5 minut

Postup

Krůtí (kuřecí, vepřové) maso si nakrájejte na podlouhlé kousky a každý obalte v plátku kvalitní slaniny. Smažte na pánvi na středním plameni postupně ze všech stran, aby se maso dobře propeklo.

Na druhé pánvičce si na sádle osmažte na proužky nakrájenou cibuli, kterou podle chuti osolte. Smažte do zhnědnutí (cca 20-30 minut).

Na kaši si připravte květák, rozeberte ho na menší růžičky a ty dejte vařit do osolené vody. Vařte do změknutí, pak slejte vodu (můžete si ji spolu s částí vařeného květáku nechat na přípravu květákové polévky), uvařený květák rozmixujte na hladkou kaši, kterou osolte a opepřete podle chuti. Není nutné přidávat žádnou tekutinu, kaše bude mít konzistenci tak akorát. Můžete ale kaši zjemnit přidáním trošky kokosového mléka.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




14 Recenzí / komentářů

maticka90

17 června, 2016

Škoda, že chybí popis surovin. Nejvíce mě od Vás totiž inspirují variace koření, které používáte, ale i tak jsem to nějak tipla a jídlo bylo moc dobré. Dokonce i přítel si liboval a to paleu zrovna moc nedá, ale tohle se prostě jí i očima.

Lucie

18 června, 2016

To jsou ty moje začátky 🙁 Bohužel jsem recepty nesepisovala moc pečlivě. Ale tady bych si tipla si domácí grilovací koření 🙂

Erik

9 listopadu, 2016

U cibule je údaj smažit 20-30min. Opravdu tak dlouho? 🙂 Děkuji

Lucie

9 listopadu, 2016

Ano, opravdu tak dlouho. Cibule by měla být vypečená dohněda, s výraznou nasládlou chutí. Ne jen zesklovatělá. To nějaký čas zabere 🙂

Lenka

4 prosince, 2016

Zacinam s paleo a chci zkusit v lednu whole30, tak jen dotaz – tento recept bych v paleo nemohla kvuli te slanine, ktera je uzenina? Dekuji za odpoved i za skvele recepty 🙂

Lucie

4 prosince, 2016

Paleo není tak přísné jako Whole30, ale obecně se dá říct, že kvalitní uzeniny bez aditiv a ideálně z masa z bio chovu jsou povolené.
Takže, pokud seženete slaninu, která nebude obsahovat cukr (což je mnohem složitější než se zdá), můžete ji používat i během Whole30.

Miloslava

4 října, 2017

Vypadá to luxusně a určitě to bude i tak chutnat. Všechny použité suroviny mám ráda a proto vyzkouším. Vypraženou cibulku miluji…třeba na bramborové knedlíky s uzeným masem.

Lucie

5 října, 2017

Věřím, že si pochutnáte 🙂

Linda

22 ledna, 2018

Naprosto luxusní záležitost! Maso jsem měla od včerejška naložené v česneku a soli a pepri a olivovém oleji, cibuli jsem dělala spolu s masem na velké pánvi pomalu, půlka pánve cibule, půlka maso, z květáku mám i polévku na zítra. Takže dokonalý recept a hlavně rychlovka. Děkuji!

Lucie

23 ledna, 2018

Skvělé vylepšení a dokonalá příprava <3 Moc díky za jejich sdílení a pochvalu receptu.

Barbora

17 dubna, 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by šlo maso udělat i v troubě? Děkuji

Lucie

19 dubna, 2018

Dobrý den, ano, půjde to. Ale zrovna v tomto případě bych přece jen doporučovala tu pánev, protože se slanina lépe opeče a maso se nevysuší.

stepanikovi

8 května, 2019

Dobrý den, zrovna jsem tento recept zkusila! Je luxusní! 🙂 Ikdyž jsem tedy použila bio slaninu s cukrem! 🙁 Netušila jsem, že slanina může obsahovat cukr.. Objednávala jsem ze zdroje, kde objednávám domácí maso a tato Bio slanina mě nenapadla zkoumat, že by mohla být s cukrem! Ach jo… Nu což, už to máme na talíři a jinak výborná kombinace. Musela jsem objednat tištěnou knihu! 🙂 Děkuji 🙂

Lucie

9 května, 2019

Dobrý den, ono toho cukru je ve slanině minimum (většinou se používá do láku při marinování). Jednou za čas v malém množství to nijak neublíží 🙂 Hlavní je, že chutnalo.
Moc děkuji za zájem o knihu. Doufám, že se bude líbit a že se podle ní bude dobře vařit <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0