🎄 Udělejte radost. Zaplacené objednávky do 18.12. doručíme do Vánoc VYBRAT DÁREK
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

    , , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou
5.0 5

Pomocí tohoto jídla jsem přesvědčila svou dceru, že Paleo jídla můžou být VÁŽNĚ moc dobrá. Při tom to nebylo nic složitého na přípravu.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 20 minut

    45 minut

    1 hodina 5 minut

  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

krůtí maso

slanina

cibule

květák

sůl

pepř

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 20 minut

    45 minut

    1 hodina 5 minut

Postup

Krůtí (kuřecí, vepřové) maso si nakrájejte na podlouhlé kousky a každý obalte v plátku kvalitní slaniny. Smažte na pánvi na středním plameni postupně ze všech stran, aby se maso dobře propeklo.

Na druhé pánvičce si na sádle osmažte na proužky nakrájenou cibuli, kterou podle chuti osolte. Smažte do zhnědnutí (cca 20-30 minut).

Na kaši si připravte květák, rozeberte ho na menší růžičky a ty dejte vařit do osolené vody. Vařte do změknutí, pak slejte vodu (můžete si ji spolu s částí vařeného květáku nechat na přípravu květákové polévky), uvařený květák rozmixujte na hladkou kaši, kterou osolte a opepřete podle chuti. Není nutné přidávat žádnou tekutinu, kaše bude mít konzistenci tak akorát. Můžete ale kaši zjemnit přidáním trošky kokosového mléka.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




14 Recenzí / komentářů

maticka90

Červen 17, 2016

Škoda, že chybí popis surovin. Nejvíce mě od Vás totiž inspirují variace koření, které používáte, ale i tak jsem to nějak tipla a jídlo bylo moc dobré. Dokonce i přítel si liboval a to paleu zrovna moc nedá, ale tohle se prostě jí i očima.

Lucie

Červen 18, 2016

To jsou ty moje začátky 🙁 Bohužel jsem recepty nesepisovala moc pečlivě. Ale tady bych si tipla si domácí grilovací koření 🙂

Erik

Listopad 9, 2016

U cibule je údaj smažit 20-30min. Opravdu tak dlouho? 🙂 Děkuji

Lucie

Listopad 9, 2016

Ano, opravdu tak dlouho. Cibule by měla být vypečená dohněda, s výraznou nasládlou chutí. Ne jen zesklovatělá. To nějaký čas zabere 🙂

Lenka

Prosinec 4, 2016

Zacinam s paleo a chci zkusit v lednu whole30, tak jen dotaz – tento recept bych v paleo nemohla kvuli te slanine, ktera je uzenina? Dekuji za odpoved i za skvele recepty 🙂

Lucie

Prosinec 4, 2016

Paleo není tak přísné jako Whole30, ale obecně se dá říct, že kvalitní uzeniny bez aditiv a ideálně z masa z bio chovu jsou povolené.
Takže, pokud seženete slaninu, která nebude obsahovat cukr (což je mnohem složitější než se zdá), můžete ji používat i během Whole30.

Miloslava

Říjen 4, 2017

Vypadá to luxusně a určitě to bude i tak chutnat. Všechny použité suroviny mám ráda a proto vyzkouším. Vypraženou cibulku miluji…třeba na bramborové knedlíky s uzeným masem.

Lucie

Říjen 5, 2017

Věřím, že si pochutnáte 🙂

Linda

Leden 22, 2018

Naprosto luxusní záležitost! Maso jsem měla od včerejška naložené v česneku a soli a pepri a olivovém oleji, cibuli jsem dělala spolu s masem na velké pánvi pomalu, půlka pánve cibule, půlka maso, z květáku mám i polévku na zítra. Takže dokonalý recept a hlavně rychlovka. Děkuji!

Lucie

Leden 23, 2018

Skvělé vylepšení a dokonalá příprava <3 Moc díky za jejich sdílení a pochvalu receptu.

Barbora

Duben 17, 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by šlo maso udělat i v troubě? Děkuji

Lucie

Duben 19, 2018

Dobrý den, ano, půjde to. Ale zrovna v tomto případě bych přece jen doporučovala tu pánev, protože se slanina lépe opeče a maso se nevysuší.

stepanikovi

Květen 8, 2019

Dobrý den, zrovna jsem tento recept zkusila! Je luxusní! 🙂 Ikdyž jsem tedy použila bio slaninu s cukrem! 🙁 Netušila jsem, že slanina může obsahovat cukr.. Objednávala jsem ze zdroje, kde objednávám domácí maso a tato Bio slanina mě nenapadla zkoumat, že by mohla být s cukrem! Ach jo… Nu což, už to máme na talíři a jinak výborná kombinace. Musela jsem objednat tištěnou knihu! 🙂 Děkuji 🙂

Lucie

Květen 9, 2019

Dobrý den, ono toho cukru je ve slanině minimum (většinou se používá do láku při marinování). Jednou za čas v malém množství to nijak neublíží 🙂 Hlavní je, že chutnalo.
Moc děkuji za zájem o knihu. Doufám, že se bude líbit a že se podle ní bude dobře vařit <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Marta Červený Kostelec před 7 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Pavla Praha 12 před 13 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Olga Šluknov před 13 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Hana Praha 3 před 14 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Renata Jablonec nad Nisou před 16 hodinami