Archiv novinek
z pravidelného newsletteru
CHCI SE DOZVĚDĚT NOVINKY JAKO PRVNÍ
připojit se k 40 000 odběratelů
Svatomartinské menu (trošku) jinak
Jak jste užili nedávný prodloužený víkend? Já mám ve svátcích tak trošku zmatek a občas se do nich pěkně zamotám. Kvůli práci musím sledovat ty české a kvůli zavřeným místním obchodům zase ty španělské. Tahle data se málokdy sejdou a občas pro jeden zapomenu na druhý. Přesně jako minulý týden – v pondělí jsem byla překvapená, proč je na českých sociálních sítích takové ticho, a v pátek zase stála s prázdnou taškou u zavřeného španělského Lidlu I brzký svátek svatého Martina (bohužel bez zaslouženého volna) je typicky český a na rozdíl třeba od Německa a Rakouska ho ve Španělsku (skoro) neslaví. Pokud na pondělí 11.11. plánujete připravit nějakou sváteční dobrotu, mám tu pro vás dnes pár tipů. Tradiční husu a svatomartinské rohlíčky v nich sice přímo nenajdete, ale věřím, že i s voňavou a měkoučkou kachnou uděláte na slavnostním menu velkou parádu Když přidáte navíc i nějaký úžasný předkrm, hebkou polévku a ořechový dezert, úspěch je zaručený! ✌️ ️
Odesláno 7.11.2024 na 41 139 odběratelů
Celer nad zlato ❤️
Jak už víte, část roku žiju v prosluněné Andalusii, která se stala mým druhým domovem ☀️ Miluju to tady, ale na některé odlišnosti si pořád nějak nemůžu zvyknout. Třeba na (pro mě naprosto záhadný) systém měření polštářů, peřin a povlečení A pak také na jinou nabídku zeleniny. Například takový kořenový celer! ©️ Neříkám, že se tu nedá naprosto vůbec sehnat, ale zdaleka není tak běžně k dostání jako v Česku. Přitom s touhle skvělou zeleninou, která má sezónu vlastně celý rok, se dá v kuchyni vyloženě kouzlit Proto jsem pro vás dnes vybrala dobroty právě z celeru a na web také přidala jeden (staro)nový recept, který již delší dobu slaví úspěch v aplikaci, ale na stránkách chyběl. Což je škoda, protože je to lahoda ❤️ ️
Odesláno 24.10.2024 na 41 126 odběratelů
Houbové dobroty a Češi jako světová rarita
Jaká je nejčastější otázka tohoto období? Po “Sousedko, nechcete cukety?” přichází na řadu “Tak co, rostou?” No a jak? Rostou? Jestli jste v tomto směru byli úspěšní, tak vám teda malinko závidím. Ale hlavně mám pro vás hromadu inspirace na ty nejlepší houbové dobroty. A jestli jste úspěšní nebyli, tak nevadí. Skočte do obchodu a také si se mnou připravte něco dobrého na zub Protože dnes je vážně z čeho vybírat ️
Odesláno 10.10.2024 na 41 081 odběratelů
Pravidelné denní jídelníčky ️
Tak jakpak jste ukončili “prázdninový provoz”? Bolelo to? Musím přiznat, že mě jo, a to hodně Během posledních pár týdnů jsem nějak “zvlčila” a už se to začalo projevovat na mojí fyzické a psychické pohodě. Proto jsem se rozhodla pustit do svého šestého Whole30. Vím totiž, že tenhle super stravovací program dokáže v tomhle směru zázraky Pokud jste o něm nikdy neslyšeli (nebo jen letmo), anebo pokud ho právě jedete či ho plánujete, tak v dnešním newsletteru najdete spoustu zajímavých informací. Na své si ale přijdou úplně všichni Protože pro vás mám pár drbů ze zákulisí aplikace, důležité informace o novém kalendáři a také vás nechám nakouknout do mého talíře ️
Odesláno 12.09.2024 na 41 124 odběratelů
50+2 paprikových nápadů
Prázdniny končí a s nimi se pomalu chýlí ke konci i celé léto. Věděli jste, že tohle období spolu s celým zářím a částečně i říjnem patří v nabídce místní sezónní zeleniny a ovoce k těm nejbohatším? Já si dlouho myslela, že je to červen a červenec. A ono ne! Právě teď to začíná být opravdu barevné a pestré Navíc jsou některé suroviny, ty v nejvyšší sezóně, často nabízeny s opravdu velmi zajímavou cenou, která se zase několik dlouhých měsíců nebude opakovat. Třeba cukety, rajčata, okurky… K těm všem jsme tematické newslettery už nedávno měli. Co tu tedy chybí? No přece papriky!
Odesláno 29.08.2024 na 41 055 odběratelů
Osvěžující recepty do horkých dní ☀️
Svěží den přeji ️ A že by takový byl potřeba! Nedávno jsem se zase na chvíli vrátila ze svého druhého domova na slunném jihu Španělska. Musím tedy říct, že takové dusno, jaké mě přivítalo tady v Česku, nebylo ani tam! Nevím, jestli je to věkem, že vedro hůř snáším, ale jakmile teplota stoupne nad 27 °C (a hlavně v noci neklesne pod 20 °C), tak jsem celý den jak praštěná pytlem rýže přes hlavu A to až tak, že se mi nechce vařit. Což je u mě teda vážně něco, to musíte uznat. Proto v posledních týdnech funguju na jídlech, kde plotnu a troubu zapínám jen minimálně, nebo nejlépe vůbec. Tak jsem si říkala, že jste na tom třeba podobně a budou se vám hodit tipy na jídla, která připravíte pěkně zastudena ❄️ PS: Nad tím zapnutím plotýnky na opražení semínek v novém receptu a uvaření láku na utopence přivřete prosím oko
Odesláno 15.08.2024 na 40 995 odběratelů
Skvělé pochoutky z rajčat (nejen) na celé léto
Tak jak prožíváte začátek léta? Občas je vedro přímo k padnutí, že se člověku nechce nic složitě vařit. Proto doufám, že jste si v minulém newsletteru vybrali nějaký osvěžující okurkový salát a pořádně si na něm pochutnali. Nevím, jak vám, ale když se řekne léto a okurky, automaticky mi k tomu v hlavě naskočí další druh zeleniny (i když někde a pro někoho je to ovoce) – rajská jablíčka nebo-li rajčata. Tak si pojďme dnes připravit něco skvělého právě z nich Mám tu pro vás výběr těch nejlepších rajčatových receptů (nejen) na celé léto
Odesláno 18.07.2024 na 40 835 odběratelů
10 nejlepších okurkových salátů ✌️
Dnes to bude úplně, ale úúúúúplně jiné. Začalo nám totiž nejen léto, prázdniny a období dovolených, ale také se naplno rozjela okurková sezóna A to v obou významech tohoto slovního spojení. Tak jsem si řekla, že tomu přizpůsobím i dnešní newsletter. Nenajdete v něm žádné drby ze zákulisí, chybí i nový recept z webu a “chytré” zelené okénko… Tenhle e-mail je ale na druhou stranu přímo napěchovaný super tipy na ty nejlepší okurkové saláty z celého světa. A kdy jindy se podívat za hranice všedních dní než právě v létě ️ Je mi naprosto jasné, že některé z nich vás asi hodně překvapí kombinací surovin, ale… Všechny jsem poctivě odzkoušela na vlastní jazyk a za všechny dávám ruku do trouby, že vážně (vážně vážně) stojí za vyzkoušení ✌️ Protože se v nich sem tam objeví i méně známé ingredience, připojila jsem k nim odkazy, abyste věděli, co, kde a jak. Tak si nalaďte chuťové pohárky a pojďme na to! ❤️
Odesláno 04.07.2024 na 40 718 odběratelů
Připravte se na cuketovou sezónu
Tedy… Ten pozdrav platí, jen pokud nový newsletter čtete ve čtvrtek před 22:51. Jestli jste se k němu dostali až později, tak už vás zdravím na začátku léta Protože to letošní začíná vládnout přesně 69 minut před půlnocí z 20. na 21.6. A aby tohle léto bylo pořádně pohodové, je dobré se na něj připravit. Proto se dnešní e-mail ponese v duchu hesla “Kdo je připraven, není zaskočen!” ✌️ Až se zpoza plotu ozve: “Sousedko (sousede), nechcete cukety? Máme jich nějak moc!”, vrhnete se na nabídku s otevřenou náručí. Protože s nápady z tohoto newsletteru bude nakonec i celé pole cuket málo
Odesláno 20.06.2024 na 40 597 odběratelů
Nejvychytanější jogurtové vychytávky ❤️
I když to tak v posledních dnech s uplakaným počasím nevypadalo, za dveřmi je léto ☀️ A s ním úplně jiný jídelníček. Nebo alespoň já to tak mám. Po všech různých polévkách, dušených masech a hřejivé pečené zelenině přicházejí na řadu svěží jídla plná čerstvých surovin, chutí a barev – různé zeleninové saláty, skládané misky, rychlé ovocné dezerty, grilovaná masa a také jídla do ruky. Tak se posaďte a ochutnejte se mnou ty nejlepší letní lahůdky, kterým dodává skvělou svěží chuť jedna důležitá ingredience
Odesláno 06.06.2024 na 40 520 odběratelů
Tajemství batátů odhaleno!
Jak jste se měli posledních 14 dní? Pohltil vás hokej nebo nová řada Bridgertonových? Já osobně nepropadla ani jednomu. Ale co mě totálně pohltilo, je natáčení video receptů. A také jejich střih. “Ležím” v tom už několik týdnů a neustále každý den objevuju nové věci. Připomíná mi to dobu, kdy jsem začínala s focením a vůbec nechápala, k čemu jsou všechna ta nastavení na foťáku a co vlastně přesně dělají. Teď mám to samé, jen s mobilem a režimem Profesionální video. O finálním sestřihu záběrů ani nemluvím Tak dnes se mnou pro pobavení nakoukněte do mého “video studia”, pochutnejte si na nejlepších receptech s batáty a také odhalte jeden velmi rozšířený “bramborový” mýtus x
Odesláno 23.05.2024 na 40 525 odběratelů
100+1 barevných salátů
Jak prožíváte poslední 2 týdny? Také jste díky volným středám lehce zmatení, co je vlastně za den? Já teda rozhodně! Ve čtvrtek mám pondělí, v úterý pátek a ve středu zase sobotu, po které nepřichází neděle. Ale snad se mi to nějak v hlavě brzy srovná Tak si pojďme udělat pořádek i v dalších věcech. Třeba v tom, jak snadno a s přehledem vyšvihnout 100+1 skvělých salátů, které budou pokaždé chutnat jinak, ale stále skvěle. Zamáváme také drobným chybám v aplikaci a společně ukončíme jednu éru. Tak pojďme na to!
Odesláno 09.05.2024 na 40 500 odběratelů
25 pomazánek a 9 let ❤️
To nám to počasí v posledních dnech ale šílí, že? Měla jsem připravený krásný úvod k dnešnímu pomazánkovému tématu ve stylu: “Je teplo! Kdo by se pařil v kuchyni? Mám tu pro vás hromadu úžasných pomazánek! ❤️”. Hmmm a teď koukám, že bych možná spíš měla zopakovat nedávný polévkový newsletter pro zahřátí . Ale ne, téma měnit nebudu! Myslím si totiž, že na pomazánkách si můžeme pochutnat, i kdyby mrzlo . Souhlasíte?
Odesláno 25.04.2024 na 40 466 odběratelů
Chytré vaření z 5 surovin ❤️
Pěkný den přeji Teda doufám, že ho máte a budete mít pěkný. Protože mně se v poslední době nějak nedaří Ale nemůže být pořád posvícení, že? Naopak tyhle chvíle, kdy nejde vše tak, jak by člověk chtěl, často přinesou nové zkušenosti, nápady a taky zjištění. A to se mi přesně stalo i teď. Zjistila jsem… Teda opravuji – věděla jsem, ale potvrdila si, že jste naprosto skvělí Že se dá uvařit úplně boží jídlo ze zbytků nebo pouhých pár surovin A že na chvíle, kdy to drhne, je lepší být připraven Protože pak to drhne o trochu míň.
Odesláno 11.04.2024 na 40 418 odběratelů
19 nejlepších tipů, co s vejci natvrdo ❤️
Pořád se něco děje a dnešní newsletter je toho důkazem. Mám tu pro vás barevný mix (po)velikonočních lahůdek, vychytaných vaječných tipů a jednu malou výzvu. Nejdřív společně ochutnáme jednoduchou, ale neodolatelně hebkou vajíčkovou pomazánku, ze které budete nadšení už u prvního sousta. Potom bych vám ráda poděkovala za vaši nedávnou pomoc – jste skvělí! ❤️ Ale jak to už bývá, není vše jen růžové. V mobilní aplikaci PaleoSnadno se objevila taková malá záhada, která nám nedává spát. A za vaši (další) pomoc bychom byli moc vděční Tak se v klidu posaďte, uvařte si voňavý čaj, velikonočně se nalaďte a nakoukněte, co tu dnes pro vás mám
Odesláno 28.03.2024 na 40 405 odběratelů
80 snídaní, které se neomrzí
Začnu hned otázkou: Jak to máte se snídaněmi – snídáte, nebo ne? Je tohle jídlo pro vás důležité jako správný start do nového dne? Pokud jste odpověděli ANO, tak dnešní newsletter je přesně pro vás! Na své si ale přijdou úplně všichni, protože kde je psáno, že si luxusní mňamku z rána nemůžete dát třeba na oběd. No ne? Kromě hromady dobrot, na kterých si pochutnáte bez ohledu na pozici hodinových ručiček, také společně vykouzlíme jednu lahůdku navíc. Něco, co lidé milují, ale moc to doma nedělají, protože nevědí jak na to, nebo se jim to nedaří. My to ale společně vyš(vihneme)leháme jedna radost!
Odesláno 14.03.2024 na 40 393 odběratelů
Horká novinka JÍDELNÍČKY!
Dnes to bude trochu jiný newsletter, než jste zvyklí. Mám tu totiž pro vás horkou novinku, která ve vašem způsobu plánování jídel udělá úplné salto mortale! ✌️
Jsem nadšená, že vám po měsících pilné práce a usilovného ladění můžu představit novou aktualizaci aplikace PaleoSnadno. Přináší něco, na co jste (a upřímně řečeno i my) dlouho čekali. Ano, správně tušíte – mluvím o zbrusu nové funkci Plánování jídelníčků ❤️
Odesláno 29.02.2024 na 40 357 odběratelů
Tipy na zkrocení červené řepy
Jak jste oslavili Valentýna? A co je u vás nového? Já tu dnes pro vás mám spoooouuustu novinek! Co třeba? Pochutnáme si společně na hromadě dobrot z červené řepy, zamyslíme se nad budoucností videoreceptů a nakoukneme za oponu aplikace, protože tam na vás něco čeká! A úplně na závěr se vás zeptám na takovou hodně osobní otázku Ale nebojte, nebude to nic, za co by se člověk musel stydět
Odesláno 15.02.2024 na 40 293 odběratelů
Zahřejte se 128 polévkami ❤️
Dnes se společně pořádně zahřejeme, protože řeč bude hlavně o polévkách. Také je máte tak rádi? Já je přímo miluju! A podle vašich ohlasů i vy Společně už jsme si pochutnali na neuvěřitelných 127 polévkách a dnes tu pro vás mám jednu novou, stodvacátou osmou. To už je pořádný polévkový výběr, co říkáte? Nakoukneme také společně do skladu a připravíme si skvělý vývar. Tak pojďme na to!
Odesláno 01.02.2024 na 40 258 odběratelů
Návrat super salátu a konec mega slevy ⏱️
Jak jste se zatím skamarádili s rokem 2024? Klape vám to spolu, nebo skřípe? Já si nějak nemůžu po návratu ze Španělska zvyknout na tu zimu A tomu odpovídá i můj jídelníček. Snažím se co nejvíc vnitřně zahřát. Proto u mě od začátku roku hrají prim různé polévky a vývary. A z nich mi zbyde pěkně měkoučké uvařené maso. Co k němu? Třeba skvělý zelný salát, který jsme v devadesátkách všichni milovali a tak trochu se na něj v poslední době zapomnělo. A to by byla škoda! Je totiž vážně boží Tak ho se mnou určitě vyzkoušejte! Nenechte si také ujít mimořádnou slevovou akci, která právě končí. Na konec připojím pár tipů. Nebo spíš výpis vlastních chyb, které jsem dělala a divila se, že to nefunguje. Třeba se v nich také najdete
Odesláno 18.01.2024 na 40 167 odběratelů
Tohle je jen pro ty, kteří…
Tak jak jste oslavili konec roku 2023? Vstoupili jste do toho nového pěkně pravou nohou? A co předsevzetí? Dali jste si nějaká? Přiznám se, že já konec roku nijak bujaře neslavím. Od té doby, co jsem měla paní psovou, která velmi těžce snášela silvestrovský hluk, jsem si zvykla konec roku tak trochu ignorovat a trávit ho někde v ústraní. Paní psová se mnou už bohužel není, ale tenhle zvyk mi zůstal. Čemu ale neodolám ani já, je s příchodem nového roku tak trochu bilancovat a s nadějí koukat do budoucna. Vyloženě velká předsevzetí si nedávám. Spíš přemýšlím, co bych mohla udělat jinak, abych se v novém roce cítila lépe. Ať už se to týká zdraví, sebepoznávání nebo vnitřní pohody.
Možná to máte podobně. Nebo jste se rozhodli k velkým změnám a vykročili úplně novým směrem. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, připravila jsem pro vás hromadu tipů, které vám pomůžou a budou oporou ve vašem rozhodnutí. Všem nám držím palce a přeji úžasný nový rok, na který budeme s láskou vzpomínat
Odesláno 04.01.2024 na 39 688 odběratelů
2023
Slíbené recepty nejen na Nový rok
Doufám, že největší zmatky už máte za sebou a naplno si začínáte užívat vánoční atmosféru. Posílat vám takhle těsně před svátky tipy na štědrovečerní jídla by bylo jak nošení stromečků do lesa Určitě už máte sváteční menu v hlavě dávno připravené A kdyby náhodou ne a inspirace by se ještě hodila, nakoukněte do minulého vánočního newsletteru, kde najdete spoustu zaručených svátečních lahůdek.
I když se to teď možná zdá daleko a všichni se soustředíme jen na Vánoce, za pár dní je tu Nový rok. Proto pro vás dnes mám připravené dobroty, které potěší vaše chuťové pohárky (nejen) na první den roku 2024 Budou totiž z tradiční novoroční čočky Ale na své si přijdou i ti, kteří se luštěninám z různých důvodů vyhýbají. Zkrátka, pochutná si každý ❤️
Odesláno 21.12.2023 na 39 600 odběratelů
Tipy na vánoční dobroty a vychytané dárky
Jak jste si užili zasněženou první adventní neděli a nedávného Mikuláše? Už to u vás voní Vánoci? Zastavte se na chviličku, ochutnejte se mnou pár lahůdek z našeho rodinného vánočního menu a také naplánujte přípravu sváteční kachny. Nalijte si k tomu panáčka domácího vaječného likéru a nechte se inspirovat tipy na vychytané vánoční dárky. Zabalte se do hřejivé deky, pusťte si k tomu nějaké koledy a jdeme na to
Odesláno 07.12.2023 na 39 598 odběratelů
Zelená kapusta a černý pátek ⏬
Jak se máte? Už se začínáte ladit na vánoční atmosféru, nebo na vás spíš padá stres z vymýšlení a nákupu dárků? V obou případech tu pro vás něco mám! Pro zahřátí a podzimní pohodu si spolu připravíme skvělá jídla z kapusty, která si zamilujete A “dárkový” stres? Ten vám pomůžu vyřešit. Výjimečný, nadupaný vánoční MEGAbalík potěší každého milovníka dobrého jídla ✌️A úplně nakonec si ukážeme, jak vyřešit jednu zásadní otázku.
Odesláno 23.11.2023 na 39 552 odběratelů
50 dýňových receptů a nová e-cuketa ❤️
Jak jste se měli posledních 14 dní? Přiznám se, že já docela náročně. Měla jsem u sebe na 2týdenní dovolené rodiče. A jestli se něco říká o hostech a rybě, tak u rodičů to platí dvojnásob Ale všichni jsme přežili (hurá ), tak tu pro vás i dnes mám pořádnou receptovou inspiraci. A tentokrát to bude opravdu hodně výživné, protože jsem vybrala ty nejlepší lahůdky z dýně a také vám představím novu cuketovou e-kuchařku (jupí!). Čeká na nás celkem víc než 100 dobrot, tak se nezdržujme a pojďme ochutnat
Odesláno 26.10.2023 na 39 442 odběratelů
Voňavá jablka a sladké hrušky
Jak si užíváte babí léto? Tentokrát se teplé počasí vážně dlouho nechce vzdát vlády. Ale myslím, že už si to asi s podzimem vyříkaly a chladné dny jsou za dveřmi. Abyste měli po ruce dostatek voňavé podzimní a zimní inspirace, připravila jsem dnes pro vás jablečné a hruškové recepty, které vás krásně zahřejí a pohodově naladí. Podíváme se také, jak dopadla anketa z minulého newsletteru (díky moc za reakce ). Dny se pomalu krátí a času není nazbyt, tak pojďme na to.
Odesláno 12.10.2023 na 39 373 odběratelů
Recepty z hlívy, které vás překvapí
Zdravím vás při prvním podzimním a také svátečním čtvrtku Jaká byla letos vaše houbařská sezóna? U mě bohužel nulová. Nějak jsem to nestihla a navíc u nás na chalupě tentokrát houby ani moc nerostly Ale co by to bylo za přelom léta a podzimu bez nějaké houbové dobroty! Proto jsem pro vás dnes připravila ty nejlepší lahůdky z hub, konkrétně hlívy. Protože tu si můžete dopřát kdykoliv, ať už houby rostou nebo nerostou. Některé recepty vás asi hodně překvapí. Ale za všechny dávám ruku do ohně, že si na nich pochutnáte ✌️ Zkusím také sílu internetu a poprosím vás o pomoc. Třeba společně vymyslíme název nové e-kuchařky. Tak pojďme na to!
Odesláno 28.9.2023 na 39 127 odběratelů
Hebký Stroganov a smetanové kouzlení ❤️
Jak jste se měli posledních 14 dní? U mě to byla pěkná jízda, to vám povím! V místním obchodě už si o mě snad začínali myslet, že jsem překupník se smetanou. Protože takové množství jí snad nikdo zatím nekoupil Zkrátka, když o něčem píšu, že to funguje, musím to vyzkoušet. A ideálně i víckrát. (Pochopíte, až dočtete do konce ) Do toho jsem pilovala poslední recepty do nové cuketové e-kuchařky a radostně nadskočila při každém upozornění na novou objednávku kalendáře A že to cinkalo jak zvonkohra! Děkuju! Jste nejlepší! Těším se na další společné vaření
Odesláno 14.9.2023 na 39 093 odběratelů
Zázračné kvašení a překvapení skladem ❤️
Prázdniny se nám pomalu, ale jistě přehouply do poslední čtvrtiny. I když je stále pěkné teplo, zpoza rohu už vykukuje podzim a s ním i menší výběr sezónní zeleniny. Jak ji uchovat až do zimy? Můžete ji zamrazit, usušit, zavařit… a ještě něco, co z ní udělá přímo super zdravou pochoutku. Proto jsem pro dnešní newsletter zvolila téma, kterého se spousta lidí stále (zbytečně) bojí – kvašení I já jsem z tohoto domácího dobrodružství měla ještě před pár lety vyloženě hrůzu. Představovala jsem si, jak mi po otevření páchnoucí obsah sklenice vybuchuje po kuchyni Dneska vím, že šlo o strach naprosto zbytečný. Třeba se mi podaří přesvědčit i vás, abyste se mnou do kvašení pustili a připravili si super zdravé a moc dobré pochoutky. A pokud už jste kvasicí matadoři, tak doufám, že najdete v článku nějakou užitečnou informaci.
Ale to není všechno! Mám tu pro vás (a vlastně i pro mě) jedno velké překvapení. Jaké? Čtěte dál
Odesláno 17.8.2023 na 39 071 odběratelů
Cuketové recepty, které musíte vyzkoušet!
Úplně na úvod vám chci moc poděkovat. Jste naprosto neskuteční! ❤️ Přišla mi od vás obrovská hromada milých zpráv na můj minulý newsletter. Tak velkou podporu jsem na to mé upřímné přiznání vůbec nečekala. Doufala jsem, že pár z vás napíše. Ale vůbec by mě nenapadlo, že mi přijde téměř 200 odpovědí. O to víc mě mrzí, že není v mých silách všem osobně napsat a poděkovat. Tak prosím přijměte můj velký dík takto Jste úžasní!
Co tu dnes pro vás mám? Aktuální období by se mohlo popsat hláškou “Sousedko, nechcete cukety? Nějak se jich nám hodně urodilo!”. Tak jsem si říkala, že i když jsme tu cukety už kdysi měli, vůbec neuškodí si to zopakovat. Protože cuketové inspirace není nikdy dost A aby jí bylo ještě víc, na web jsem přidala rovnou 2 nové recepty.
Odesláno 3.8.2023 na 39 005 odběratelů
Nejlepší mexické recepty a pikantní odhalení
Jak se máte? Jak zvládte ta horka? V posledních týdnech je takové vedro, že si člověk připadá jak někde v Mexiku Možná i proto jsem dostala chuť na něco z jejich kuchyně, kterou mám vážně hodně ráda A co v takovém případě nesmí na stole chybět? No přece tortilly! Proto jsem se rozhodla oprášit jeden svůj starý recept ze stránek a znovu ho nafotit (vážně si to už zasloužil ). Jenže! Nějak selhala příprava a já doma neměla všechny potřebné suroviny. Říkala jsem si, že to nějak obejdu. Že to na fotce stejně nikdo nepozná. Ale víte co? Výsledek je nakonec mnohem lepší než ty původní tortilly Tak je určitě vyzkoušejte a rovnou si k nim připravte i nějakou další “mechiko” dobrotu. Dneska to totiž bude pěkně barevné a pikantní! ️
Odesláno 20.7.2023 na 38 961 odběratelů
Nejlepší recepty s lilkem na celé léto i podzim
Dnes to vezmeme pěkně zlehka a dovolenkově ️ Je mi jasné, že spousta z vás čerpá zasloužené volno a užívá si sluníčka. To si dnes společně vychutnáme i v receptech, které jsem pro vás připravila. Protože všechny voní létem a také jižní Francií. Nalijte si něco osvěžujícího, hoďte nohy nahoru a pojďme na to
Odesláno 6.7.2023 na 38 904 odběratelů
Hola, hola! Léto a Španělsko volá
Prázdniny jsou na spadnutí a počasí už začíná vypadat opravdu letně. Ale dlouho to nebylo úplně to pravé ořechové, co říkáte? Tak to dnes vezmeme pěkně od podlahy! Společně si připravíme věhlasnou mandlovou pochoutku a pro inspiraci na letní vaření nakoukneme pod pokličku teplejších krajin, konkrétně Španělska Podělím se s vámi o pár zážitků a protože mi vždy dobře poradíte, chci s vámi rozlousknout jeden oříšek. Tak pojďme na to
Odesláno 22.6.2023 na 38 860 odběratelů
Brokolice a kouzlo změny teploty
Jak jste se měli posledních 14 dní? Doufám, že jste užili sluníčka, které se konečně objevilo a ukázalo, co umí. S příchodem teplejšího počasí se rozrůstá i nabídka místní sezónní zeleniny, tak si z ní pojďme společně něco dobrého uvařit V novém receptu najdete jednoduchou fintu, jak z hovězího masa připravit krásně měkoučké nudličky, aniž byste museli kupovat drahé steakové maso nebo ho bylo nutné dlouze dusit. Když přidáte blanšírovanou brokolici, máte na stole výbornou večeři doslova za pár minut. Možná jste se blanšírování doteď vyhýbali. S tipy na konci e-mailu už ale budete vědět, že tahle úprava (nejen) zeleniny je vážně skvělá. Tak se se mnou do ní pusťte. A nezapomeňte mi dát vědět, jestli se můžu těšit na naše společné kouzlení v kuchyni i v příštím roce
Odesláno 8.6.2023 na 38 802 odběratelů
Kouzelné dipy a omáčky
Zdá se, že sluníčko konečně pořádně vylezlo a odráží se to i na vyšších denních teplotách. S nimi ruku v ruce přichází období čerstvých salátů a také grilovaného masa a zeleniny. Jestli něco umí z těchto jídel rázem vykouzlit ty nejúžasnější pochoutky, tak jsou to různé dipy a omáčky Stačí pár minut v kuchyni, několik běžně dostupných surovin, bylinky pro vůni a chuť a hned budete za hvězdu. Ať máte na léto v záloze pořádnou dávku inspirace, ukážeme si nejrůznější dipy a omáčky a společně se také zakousneme do pěkně křupavého obalovaného květáku A jako vždy vás nechám nakouknout mi pod ruce a prozradím pár věcí ze zákulisí mé kuchyně.
Odesláno 25.5.2023 na 38 763 odběratelů
Chřestová sezóna je tu!
Konečně je to tady! Začala chřestová sezóna! Hodně lidí má k této zelenině vztah podobný jako třeba ke kapustě – buď chřest milují, nebo ho nenávidí. I když si tak trošku myslím, že ta druhá skupina ho prostě jen neochutnala v té správné úpravě. Vím, o čem mluvím. Měla jsme to taky tak Proto mu chci věnovat hlavní téma dnešního newsletteru. Doufám, že v něm první skupina najde nový oblíbený recept a z té druhé, že ubyde pár lidí, protože chřestu dají novou šanci a zamilují si ho. Kromě toho se dnes společně mrkneme i na aplikaci a jednu velkou novinku v ní. Také vám představím jednu skvělou knihu, která mi pomohla pochopit, jak to v našem těle funguje. Je to takový návod jak na to, když chcete pálit tuky a neukládat je. Což se teď před plavkovou sezónou víc než hodí ️
Odesláno 11.5.2023 na 38 706 odběratelů
Korejské kulinářské dobrodružství a vyhlášení výherců ❤️
Hlásím se vám opět z reality všedního dne. Také vás ty návraty z dovolených tak bolí? Já bych po 15 dnech volna potřebovala dalších 2 týdny na zotavenou Navíc jsem si z cest přivezla ukázkovou virózu (ne, žádný covid, prostě klasickou rýmičku), takže jsem pár dní po návratu strávila hlavně v posteli Pobyt v jihokorejském Soulu uběhl tak rychle, až mám pocit, že se tam teprve chystám. Ale v hlavě mi zůstala obrovská hromada skvělých chutí a neskutečných zážitků, takže mám na dlouhou dobu z čeho čerpat novou energii a inspiraci
Odesláno 27.4.2023 na 38 633 odběratelů
Velikonoce klepou na dveře
Jak jste se měli posledních 14 dní? Já dostala horečku Tu cestovní. Už pěkně plaším s přípravou na cestu do Koreji. Nechci si toho s sebou brát moc, ale představa, že bych doma nechala třeba pas nebo platební kartu, mě děsí. Všechno ostatní se dá nějak vyřešit, ale tohle by byl asi “smolík” Ale než v pátek ráno sednu do letadla, chtěla jsem vám poslat novou receptovou inspiraci. Protože nám na dveře klepou Velikonoce, téma je jasné. Vejce Co z nich připravit a pochutnat si. Jak překvapit koledníky vajíčky barvenými ve spíži. Zkrátka jak si tu blížící se “vajíčkovou kalamitu” užít
Odesláno 30.3.2023 na 38 050 odběratelů
Dobroty z jednoho hrnce
Minule jsme společně šetřili peníze díky porcování kuřete. Dnes ušetříme nádobí. Uvaříme si totiž z jednoho hrnce nebo pánve. Mrkneme na to, co se u mě za posledních 14 dní událo, a také nakoukneme trochu do budoucnosti. Tak pojďme na to!
Odesláno 16.3.2023 na 37 934 odběratelů
Šetříme s kuřetem na 20 způsobů
Dneska začnu poděkováním. Minule jsem od vás dostala spoustu zpráv a hlasů pro světlý či tmavý motiv aplikace PaleoSnadno. Moc vám za ně děkuju ❤️ I když to tmavá varianta vyhrála na plné čáře, slibuju, že nepřijdete ani o tu světlou. Každý si bude moct zvolit podle sebe.
A o čem bude dnešní newsletter? O kuřeti O tom, jak na něm ušetřit, jak z něj připravit některý z 20 receptů a jak si na něm skvěle pochutnat. Koupit celé kuře a naporcovat ho je něco, čeho se někteří stále tak trošku bojí. Ale úplně zbytečně! Není to totiž vůbec nic složitého A navíc – ohromně se na tom dá ušetřit. Což je v současné době víc než potřeba. Pak se vám k něčemu otevřeně přiznám a také vás pozvu na dovolenou. Tak pojďme na to!
Odesláno 2.3.2023 na 37 535 odběratelů
Nejlepší na talíři
Jak jste se měli posledních 14 dní? Já pěkně zmrzle Na jihu Španělska se hodně ochladilo a vytrvale několik dní lilo (čtěte padaly trakaře). Topení tu v bytech není, takže člověku nezbývá nic jiného než se zahřát horkým nápojem ☕ a něčím dobrým k jídlu Ideálně třeba nějakým krásně doměkka dušeným hovězím ❤️ Jak na to, aby masíčko bylo opravdu jak dort a dalo se krájet lžící? Přesně o tom je tento nový newsletter.
Odesláno 16.2.2023 na 37 363 odběratelů
Kapustičky aneb zelíčka z Bruselu
Leden byla pěkná jízda, co říkáte? Jak se vám daří s vaším předsevzetím? Držíte se, nebo pomalu ztrácíte motivaci? Nevzdávejte se! Třeba vám v tom pomůže i dnešní kapustičkový newsletter
Únor je měsícem, kdy si hodně lidí naříká, že není z čeho vařit. Že není žádná místní čerstvá zelenina a ta dovážená nemá žádnou chuť a navíc je pekelně drahá. Víte ale, že to není tak úplně pravda? V únoru je větší výběr než třeba v březnu a dubnu. Pro mě to bylo nedávno docela zajímavé zjištění. Třeba takový kadeřávek a… kapustičky. Tyhle druhy zeleniny skvěle zvládají mrazy, takže se můžou sklízet i během zimy. Přemrznutí jim dokonce vyloženě svědčí. Chutnají pak lépe Tak ať máte dostatek inspirace, co si z těch druhých jmenovaných zelených kuliček dobrého připravit, posílám novou dávku receptů. Dokonce s jedním speciálním navíc, na ochutnávku ze stolního kalendáře
Odesláno 2.2.2023 na 37 167 odběratelů
Než skončí dýňová sezóna a jak se stát profíkem
Jak se vám po první půlce ledna daří? Co novoroční předsevzetí? Rozplynula se jak pára nad hrncem, nebo jste hrdinové a stále se držíte? Věřím, že to druhé. A kdyby snad ne, vůbec nevadí si dát pár dní pauzu a začít pěkně odznovu. Vaše zítřejší já vám za to poděkuje ❤️ Ať tak, nebo tak, oběma skupinám posílám novou dávku inspirace.
Pomalu bude končit dýňová sezóna Tak bychom si ji ještě pořádně užili, vybrala jsem pro vás ty nejlepší recepty, kde právě tahle surovina hraje prim. Připravila jsem i jeden úplně nový, na kterém si s vámi pochutná celá vaše rodina. Abych vás ve vaší snaze ozdravit jídelníček podpořila, připomenu všechny pomocníky (protože opakování je… no však to znáte) a navíc připojuji užitečný návod, jak se vyznat v etiketách potravin. S ním z vás budou rychle profíci ✌️
Odesláno 19.1.2023 na 37 019 odběratelů
Pomoc (nejen) s předsevzetím
Když jsem před 8 lety (sakryš, to to letí!) začínala se změnou stravy, hledala jsem na internetu, co by mi pomohlo. Ať už přehledné informace, recepty, kalorickou kalkulačku, diář… Ale moc toho tehdy v češtině nebylo. Tak jsem si to nakonec vytvořila sama Třeba právě hledáte něco podobného, tak se o to s vámi chci podělit. Je tu první letošní newsletter! Tentokrát nabitý tipy na různé pomocníky a vychytávky, které vám pomohou s novoročním předsevzetím. Že jste si žádné nedali? Nevadí! Určitě i vy objevíte něco super užitečného
Odesláno 5.1.2023 na 36 625 odběratelů
2022
SPECIÁL: 25 vánočních jídel z celého světa
Už to u vás voní Vánoci? Připravujete salát a naklepáváte řízky? Nebo bude kapr? To jsou jídla, bez kterých si většina z nás neumí Vánoce představit. Mají to v jiných zemích stejně, nebo úplně jinak? Pojďme společně nakouknout na vánoční stoly v zahraničí. Připravila jsem pro vás takový menší vánoční speciál a sepsala různá vánoční jídla z celého světa. Přiznám se, že mě některá pěkně překvapila! Pozor, je to dlouhé a budete potřebovat víc času. Tak si uvařte nějaký dobrý čaj a hoďte nohy nahoru ☕
Odesláno 22.12.2022 na 36 221 odběratelů
Vánoční menu a ježíškovská sleva
Vánoce jsou blíž a blíž. Už víte, co připravíte na štědrovečerní stůl? Pokud ne, mám pro vás pěknou dávku inspirace na celé menu – od předkrmu, přes polévku, hlavní jídlo, až po vánoční nápoj. Věřím, že nějakou dobrotu najdou i ti, kteří už v tomhle směru mají dávno jasno A co dárky, už máte vše nakoupené? Jestli ano, tak gratuluju! Velkou část předvánočního stresu máte vyřešenou. Jestli ne (a v minulém newsletteru vás nic necvrnklo přes nos), mám tu pro vás pár dalších pár tipů. Tentokrát z mojí “kuchyně” Navíc i s mimořádnou ježíškovskou slevou Tak se nezdržujme a pojďme na to.
Odesláno 8.12.2022 na 36 092 odběratelů
Dárky a “cukroví” na Vánoce
Všimli jste si kalendáře? Přesně za měsíc jsou tu Vánoce! Tak jsem si říkala, že je ta správná chvíle vybrat pro vás pár voňavých vánočních tipů. Za dveřmi je čas pečení cukroví, proto posílám několik nápadů na netradiční vánoční sladkosti. Ale tentokrát to nebude jen o receptech. Jak jsem slíbila v posledním newsletteru, sepsala jsem pro vás i nějakou inspiraci na dárky pro milovníky dobrého jídla a kouzlení v kuchyni. Zkrátka věci, které by pod stromečkem potěšily třeba i mě
Odesláno 24.11.2022 na 35 985 odběratelů
Zázračné zelí
Další dávka kuchařské inspirace je tady. Tentokrát plná šťavnatého a hlavně na vitamíny bohatého zelí. Uvaříme společně několik skvělých pochoutek z hlávkového zelí a poodhalíme, jak nás výrobci potravin balamutí s popisky na tom kysaném. Ať chceme nebo ne, Vánoce pomalu začínají klepat bušit na dveře. Takovým předčasným dárkem pro mě, ale doufám, že hlavně pro vás, je nová aktualizace aplikace se super funkcemi. Psali jste si o ně, tak jsme na nich zamakali
Odesláno 10.11.2022 na 35 893 odběratelů
Vepřové a sůl nad zlato
Všimli jste si, že za necelé dva měsíce jsou tu Vánoce? Přiznám se, že mě tahle představa trošku vyděsila Ale než nám to tu začne vonět vanilkou a skořicí, uvařme si společně pár jídel, která jsou do chladnějšího počasí jak dělaná. Nevím, jestli to máte podobně, ale chutě se mi během roku mění. Nejen na zeleninu, ale také na maso. V létě dávám přednost drůbežímu a rybám, v zimě zase hovězímu a vepřovému. A tomu poslednímu jmenovanému bude věnovaný dnešní “vepříkový” newsletter. Společně se také podíváme na zoubky krystalků soli, protože bez téhle ingredience dobré maso prostě nepřipravíte.
Odesláno 27.10.2022 na 35 780 odběratelů
Zahřejte se 111 polévkami
Dnes se společně pořádně zahřejeme, protože řeč bude hlavně o polévkách. Z tohoto tématu už se stala taková říjnová tradice. Posílám vám ho ve stejnou dobu každý rok a vždy doplním nějaké nové dobroty. Takže letos už si společně můžeme pochutnat na neuvěřitelných 111 polévkách. Ne, to opravdu není překlep a nezasekla se mi klávesa Je jich skutečně stojedenáct. Ale dobrých polévek není nikdy dost ❤️ Na konci e-mailu nepřehlédněte tipy na přípravu toho nejlepšího vývaru.
Odesláno 13.10.2022 na 35 647 odběratelů
Mňam! Masové kuličky 10x jinak
Vítám vás u prvního podzimního newsletteru, napěchovaného těmi nejlepšími dobrotami (dnes i s jednou novu, dříve slibovanou surovinou) a zajímavými informacemi. Dnes to bude mít koule a bude to maso! Nakoukneme společně do skladu s kalendářem 2023 a také do archivu všech dřívějších newsletterů. Na závěr samozřejmě nesmí chybět oblíbený tip. Pokud se se mnou pustíte do přípravy některého ze zaslaných receptů, mohlo by se vám hodit pár rad, jak nakoupit to správné mleté maso.
Odesláno 29.09.2022 na 35 487 odběratelů
Horká novinka – kalendář s 53 recepty JE TU! ❤️
Podzim je doslova za dveřmi a s ním i chladnější počasí a plískanice. Proto bude dnešní newsletter pěkně žhnoucí – s tou nejžhavější novinkou, horkým ovocem a rozpáleným olejem Konečně je tu KALENDÁŘ 2023 a s ním i zajímavá sleva jen pro vás ❤️ Jako poděkování, že patříte mezi mé pravidelné odběratele a rádi se mnou vaříte. Je ale časově omezená, proto čtěte pozorně! Samozřejmě se dostane i na recepty a na závěr připojím pěkně rozpálené informace o tucích při vaření.
Odesláno 15.09.2022 na 35 389 odběratelů
Lákavá vůně Asie
Prázdniny skončily a je tu nový školní rok s každodenními starostmi. Aby mezi ně nepatřila otázka, co dobrého zase uvařit, přináším vám, jako vždy, pár tipů na super dobroty. Tentokrát 7 skvělých receptů s vůní Asie, které rozhodně stojí za vyzkoušení A abyste je mohli jíst pěkně stylově, hůlkami, trošku si tohle jídelní náčiní blíže představíme Věřím, že zjistíte nečekané a objevíte nevídané
Odesláno 01.09.2022 na 35 279 odběratelů
Okurková sezóna
Rajčata už jsme tu měli, papriky také… Tak co chybí? No přece okurky ! Zbývající člen do letní zeleninové “svaté trojice” Okurková sezóna je v plném proudu. A to nejen proto, že právě dozrávají ty nejkřupavější okurčičky. Tohle označení se používá i pro období, kdy se děje minimum mediálně zajímavých událostí. Moje stránky sice mediálně známé nejsou, ale i ony právě prožívají tak trochu “plonkovou sezónu”. Nic vyloženě zásadního se na nich neděje. Řekla jsem si ale, že je to dobrá příležitost shrnout, co za “skryté podklady” na mých stránkách najdete a může být pro vás, nejen při vaření, užitečné. Schválně nakoukněte. Věřím, že tam objevíte zajímavá překvápka
Odesláno 18.08.2022 na 35 158 odběratelů
Největší pochoutky z rajčat
Polovina letních prázdnin je za námi a okurková rajčatová sezóna v plném proudu. Doufám, že si užíváte (nebo jste si užili, případně se teprve těšíte) zasloužené dovolené ️ Dnes se s vámi podělím o další dávku receptů, ve kterých tentokrát budou hlavní roli hrát rajská jablíčka Přidám malé nakouknutí pod pokličku mojí kuchyně a zároveň vás poprosím o radu a váš názor. Protože se vám minule zajímavosti o paprikách líbily, sepsala jsem nějaké i o rajčatech.
Odesláno 04.08.2022 na 34 999 odběratelů
Paprika jako pochoutka i výchovný prostředek
Dnes je takové vedro, že si Češi ani nevzali ponožky do sandálů Léto je v plném proudu, prázdniny skoro v polovině a u mě tak trochu okurková sezóna, co se nějakých zákulisních drbů týká. Ale receptů tu pro vás mám zase pěknou hromadu, včetně pár zajímavostí o jedné oblíbené typické letní zelenině. Protože, nevím jak vám, ale mně, když se řekne “léto” a “zelenina”, automaticky v hlavě naskočí trojkombo “papriky, okurky, rajčata”. Proto budou dnešní tématem právě ty první jmenované a další si necháme na příště
Odesláno 21.07.2022 na 34 891 odběratelů
Barevné prázdninové grilování
Léto to rozpálilo plnou silou, lidé si užívají dovolené a teplé večery vyloženě vyzývají ke grilovačkám. Tak než hodíte nějakou tu flákotu masa na gril, nakoukněte, co tu dnes pro vás mám, protože inspirace není nikdy dost. Výběr masa, sýrů či zeleniny na grilování je důležitým krokem k úspěchu. Vše ale můžete posunout ještě o stupeň výš, když k nim na stole přidáte různé saláty, omáčky a dipy. Správná grilovačka prostě musí být barevná!
Odesláno 07.07.2022 na 34 782 odběratelů
Mňam saláty na celé léto
14 dní se vypařilo jak pára nad hrncem a já tu pro vás mám další šťavnatý newsletter. Tentokrát zaměřený hlavně na saláty. Teplé počasí k jejich přípravě a konzumaci doslova vybízí. Proto si vyberte některý ze zaslaných salátových receptů a nebo si připravte vlastní podle jednoduchého návodu. S touhle boží pomůckou se vám už nikdy nestane, že nebudete vědět, co rychlého a dobrého si v létě připravit k jídlu. Možností je tolik!
Odesláno 23.06.2022 na 34 700 odběratelů
Květák na všechny způsoby
Mám tu pro vás první červnový newsletter. Tentokrát bude plný barevných dobrot, které si můžete připravit z květáku. Možná si řeknete, že je to pěkně nudná surovina. Já si ale myslím, že je to přímo naopak a že se s ním dá v kuchyni vyloženě kouzlit. Tak tedy: Abrakadabra!
Odesláno 09.06.2022 na 34 559 odběratelů
Nejdřív milovaná a pak nenáviděná
14 dní zase uteklo jako voda a já jsem tu s další pravidelnou náloží receptů. A protože začíná oblíbená (ale po nějaké době i nenáviděná) sezóna cuket , bude právě tahle zelenina dnes středem pozornosti i v receptech. Emotikon , který napříč newsletterem používám, je sice ve skutečnosti okurka, ale protože ikonka cukety neexistuje, tak snad mi tento grafický přešlap odpustíte
Odesláno 26.05.2022 na 34 367 odběratelů
Dokonalé přílohy, které si zamilujete
Alespoň podle teplot v posledních dnech to vypadá spíš na léto než na jaro a příroda vyloženě září. Tak ať si pořádně probarvíme i talíře, podíváme se dnes společně hlavně na přílohy. Protože právě ty nejčastěji řešíte při změně stravy. Vybrala jsem pro vás opravdu bohatou a pěkně barevnou dávku inspirace. Stačí vybrat si, na co máte právě chuť.
Odesláno 12.05.2022 na 34 149 odběratelů
Nejoblíbenější dezerty
Dneska vám to trošku “osladím” . Samozřejmě zdravě, protože se nic nemá přehánět. Mám pro vás pořádnou dávku dezertů. Těch nejlepších a nejoblíbenějších podle hodnocení 80 tisíců uživatelů mobilní aplikace ❤️. Týdenní oslava mých narozenin je v plném proudu, tak jen připomenu jaké dárky rozdávám. Podíváme se také na poslední aktualizaci aplikace, která proběhla o víkendu.
Odesláno 28.04.2022 na 33 881 odběratelů
Mám pro vás 3 dárky
Raději dárky dáváte, nebo dostáváte? Já (většinou) to první Proto jsem se rozhodla k příležitosti mých narozenin vám nějaké rozdat. Ať to pěkně společně oslavíme, než budu muset od května zdražit, jak už jsem vysvětlovala v minulých newsletterech.
Odesláno 24.04.2022 na 33 826 odběratelů
Velikonoční inspirace
Velikonoce jsou doslova za rohem a já tu pro vás mám novou dávku receptů plnou inspirace. A z čeho jiného než hooooodně vajec. Nejde sice vyloženě o tradiční velikonoční recepty, ale říkám si, že po Velikonocích budete mít doma vajec víc než dost, tak se vám třeba budou hodit nějaké nápady na jejich zpracování. Zkrátka odpověď na každoroční otázku KAM S NIMI?
Odesláno 14.04.2022 na 33 698 odběratelů
Rychlá varianta večeře, svačiny či snídaně?
Dalších čtrnáct dní je za námi, jaro před námi a já pro vás mám opět pořádnou dávku šťavnatých receptů. Tentokrát ve stavu pomazaném Minulý týden začalo jaro a počasí to potvrdilo přímo na jedničku s hvězdičkou. Teda alespoň v Čechách. Tady na jihu Španělska je to o dost horší. Lije a lije. Aneb slovy klasika “Chč..e a chč..e” ️ Ale co už. Hlavně že je tu jaro a začíná být vidět i v nabídce čerstvé zeleniny. V kuchyni tak začne přibývat jarních svěžích pokrmů.
Odesláno 31.03.2022 na 33 491 odběratelů
Což takhle dát si špenát?
Čtrnáct dní zase uteklo jak voda (doslova, ale o tom až níže), tak posílám nový newsletter plný svěžích receptů a také malého nakouknutí do zákulisí PaleoSnadno. Jaro je už klepe na dveře. Proto jsem pro vás tentokrát vybrala recepty, které mi svojí barvou tohle roční období hodně připomínají. Jsou totiž plné špenátu. Myslím, že Pepek námořník by z nich měl radost
Odesláno 17.03.2022 na 33 316 odběratelů
Hoďte starosti na pekáč
Posílám můj pravidelný newsletter o vaření, ale dnes bez mých oblíbených smajlíků. Nemůžu předstírat, že se nic neděje. Že je svět v pořádku. Poslední dny neustále přemýšlím, jak nejvíc v rámci svých možností pomoct. Samozřejmě kromě finanční a materiální podpory, kterou beru tak nějak automaticky. Nakonec, abych se úplně nezbláznila, jsem to vyhodnotila tak, že se budu dál snažit dělat to, co mě baví, nabíjí a co umím nejlépe. Připravovat nové recepty, které vám doufám zpříjemní a snad i trochu rozjasní den a posunou ho zpět malinko k normálu. Snad tím nikoho neurazím.
Odesláno 03.03.2022 na 33 125 odběratelů
Z čeho vařit v zimě? ⛄️
Možná to pro vás nebude žádná novinka, ale jsem velký zastánce sezónního vaření. Myslím, že člověk by měl jíst jinak v létě a jinak v zimě. Často se ale lidi zlobí, že je zelenina v zimě drahá a je jí malý výběr. Zkuste si schválně tipnout, kdy je bohatší nabídka místní zeleniny – ať už čerstvé nebo uskladněné (zkrátka té, která k nám necestovala přes půl světa, nebo nebyla ve skleníku vybuzena k růstu mimo své přirozené období). V lednu a únoru? Nebo naopak v březnu a dubnu? Tipněte si!
Odesláno 17.02.2022 na 32 873 odběratelů
V hlavní roli čokoláda
Jak se máte v novém měsíci? A jak jste na tom s novoročními předsevzetími? Ať odpovíte jakkoliv, zasloužíte odměnu! Za snahu, za výdrž, nebo že se prostě znáte a žádné jste si nedali Vše se cení! Proto dnes začneme čokoládou, přivoníme, ochutnáme a prokoušeme se celým čokoládovým newsletterem, abychom skončili zase u čokolády Tahle surovina je tak oblíbená, že si zaslouží samostatné téma. Takže si nalaďte chuťové pohárky a jdeme na to!
Odesláno 03.02.2022 na 32 459 odběratelů
75 snídaní, které se neomrzí
Jak jste na tom se snídaněmi? Snídáte, nebo ne? V tomto newsletteru přináším hromadu receptových tipů na první jídlo dne, ze kterých si ale vyberou i ti z vás, kteří snídani vynechávají. A jako vždy se s vámi podělím i o další novinky z mé kuchyně.
Odesláno 20.01.2022 na 32 132 odběratelů
7 věcí, které vám pomůžou se změnou stravy
Když jsem před 7 lety začínala se změnou stravy, hledala jsem na internetu, co by mi pomohlo. Ať už informace, recepty nebo různé pomůcky (kalkulačku, diář aj.). Ale moc toho tehdy nebylo, tak jsem si vše potřebné nakonec vytvořila sama. Třeba hledáte něco podobného, tak se o to s vámi chci dnes podělit.
Odesláno 06.01.2022 na 31 296 odběratelů
2021
32 silvestrovských dobrot a dárek
V posledním letošním newsletteru vám posílám pěknou dávku dobrot na silvestrovský slavnostní stůl, společně s vychytávkami, které vám (doufám) pomůžou s už tak trošku tradičními hubnoucími novoročními předsevzetími. A navíc přidávám dodatečný vánoční dárek, se kterým budou přípravy pohoštění na poslední den v roce úplná hračka.
Odesláno 30.12.2021 na 30 106 odběratelů
Tradičně netradiční vánoční inspirace na talíři
V minulém pravidelném newsletteru jsem vás zahrnula vánočními sladkostmi. Dnes u Vánoc ještě zůstaneme. Mám pro vás tipy na slané sváteční recepty a dva hřejivé nápoje, které určitě stojí za ochutnání. Drby ze zákulisí samozřejmě také nesmí chybět. Takže třeba i ten o zbrusu nové aplikaci PaleoSnadno
Odesláno 16.12.2021 na 29 915 odběratelů
Soutěž o Svěží kuchařku
Raději dárky dáváte, nebo dostáváte? Já určitě to první Proto bych ráda někomu udělala radost novou Svěží kuchařkou. A vy pak můžete zase někomu dalšímu.
Do půlnoci pondělí 13. 12. 2021 si na mém Facebooku nebo Instagramu můžete snadno zasoutěžit o 2 výtisky Svěží kuchařky.
Odesláno 10.12.2021 na 29 711 odběratelů
Sladké vánoční dobroty
Jsem tu opět s pořádnou dávkou receptů, tentokrát se sladce vánočními Protože je mi jasné, že u spousty z vás už to začíná vonět Vánoci a někteří už pečou cukroví, tak přináším pár tipů. Vím, není to klasika. Ale chutnají skvěle, hotovo budete mít za chvilku a stačí je připravit jen pár dní před Štedrým večerem. Anebo klidně hned teď na ochutnávací zkoušku a teprve pak naostro
Odesláno 02.12.2021 na 29 532 odběratelů
Svěží kuchařka je na světě!
Je to tady! Svěží kuchařka je na světě a právě se přesouvá z tiskárny na sklad. Pokud jste si už Svěží kuchařku výhodně předobjednali, můžete se začít pořádně těšit. Knihy se začnou postupně rozesílat v průběhu příštího týdne. Ještě se musí totiž doplnit dárkem, který jsem pro vás připravila, a to nějaký čas zabere. Ale už na tom pracujeme.
Odesláno 25.11.2021 na 29 577 odběratelů
Třináct svěžích receptů a šest červených
Je tu pravidelný čtrnáctidenní newsletter s recepty. Dnes to bude pořádná nálož, ve které ochutnáte 3 + 6 + 10 receptů. První 3 jsou výjimečné, alespoň pro mě osobně. Každý je jiný, ale spojuje je jedna věc, a tou je . Dalších 6 je krásně sytě červených. A pro posledních 10 stačí kliknout a stáhnout si je pěkně pohromadě i s těmi 3 prvními.
Odesláno 18.11.2021 na 29 452 odběratelů
Gejzír barev a chutí v každém soustu
Dalších 14 dní uteklo jako voda a já jsem tu opět s pořádnou dávkou receptů. Tentokrát to bude výběr těch nejbarevnějších, nejvoňavějších a chuťově nejintenzivnějších jídel. Protože přesně to je Indie. Navíc se dozvíte, co se děje na pozadí mobilní aplikace PaleoSnadno. A na závěr se podělím o další voňavý filmový tip.
Odesláno 04.11.2021 na 28 692 odběratelů
Bum! Předprodej Svěží kuchařky odstartoval!
Po víc než roce práce a spoustě bezesných nocí je to tady! Odstartoval předprodej Svěží kuchařky a já se o to s vámi prostě musím podělit. Jestli jste na dnešní den, stejně jako já, netrpělivě čekali, neváhejte a skočte si… VÝHODNĚ PŘEDOBJEDNAT SVĚŽÍ KUCHAŘKU
Odesláno 01.11.2021 na 26 322 odběratelů
Talíř horké polévky a žhavá ukázka Svěží kuchařky
Dalších 14 dní uteklo jako voda a já jsem tu opět s pořádnou dávkou receptů. Tentokrát to bude výběr těch nejlepších polévek na zahřátí. Protože na podzim a v zimě nic nepotěší žaludek tak, jako právě pořádná miska horké polévky. Navíc tu pro vás mám úplně nejžhavější drb ze zákulisí a také velké poděkování, že se mnou vaříte. Jako úplně první můžete nakouknout do připravované Svěží kuchařky, jejíž vydání už se pomaličku blíží.
Odesláno 21.10.2021 na 27 467 odběratelů
To je MASO!
Vypadá to, že tepleji už na delší dobu nebude. Proto začneme trávit více času doma a změní se i naše chutě – svěží lehká jídla nahradí ta hřejivá a pořádně výživná, ve kterých bude stále častěji hrát hlavní roli maso.
Mám pro vás další poodhalení chystané kuchařky, což tak trochu “nenápadně” naznačuji úvodním obrázkem balíčku Všimli jste si ho?
Odesláno 07.10.2021 na 26 605 odběratelů
Dezert ze zeleniny? No jasně!
To neusmlouváme, podzim je tady. Nevím jak vy, ale já rozhodně funguju na sluneční pohon, takže podzimní sychravé dny moc ráda nemám. Aby nám nebylo smutno po létě, dala jsem dohromady výběr těch nejlepších dezertů, které zvednou náladu. A budou překvapivě… ze zeleniny! Zní to divně? Nenechte se odradit. Jsou vážně skvělé. Za to dám ruku do podzimního deště ️
Odesláno 23.09.2021 na 26 132 odběratelů
Kalendář 2022 s 53 recepty je tu!
Stolní kalendář s 53 recepty pro rok 2022 je konečně tady! A jak jsem slíbila, dávám vám přednostně vědět. Proto bude dnešní newsletter malinko jiný než ty ostatní. Ráda bych vám kalendář trochu blíže představila, protože letos v něm najdete novou vychytávku. A samozřejmě nesmí chybět recept, tak posílám dobrotu z kalendáře na ochutnávku.
Odesláno 09.09.2021 na 25 179 odběratelů
Rostou! Co z nich připravit?
Poslední prázdninový newsletter je tu. Sociální sitě zaplavily plné košíky úlovků z našich lesů. Není divu, jsme národ houbařů. Proto se dnes zaměřím pro inspiraci na recepty, kde hrají hlavní roli právě houby. Také pro vás mám další ochutnávku kalendáře, který už je za dveřmi. A vše zakončíme překvapivě… houbami
Odesláno 26.08.2021 na 24 505 odběratelů
Dýňový nářez
Léto se přehouplo do druhé poloviny a dozrávají další a další suroviny. Je jich tolik, že občas dochází inspirace, co dobrého z nich uvařit. Abyste to měli snazší, zkusím vám zase pomoct s pár tipy. Určitě si vyberete něco dobrého na zub. Já mezitím dokončuji kalendář s recepty na rok 2022 a přichází ta nejtěžší chvíle – zmáčknout Enter a poslat ho do tisku. Držte mi palce!
Odesláno 12.08.2021 na 24 149 odběratelů
Promíchat a servírovat
V posledních dnech je vedro na padnutí. Komu by se chtělo v takovém počasí zdlouhavě vařit? Proto jsem vám dnes připravila dávku dobrot, jejichž přípravou strávíte v kuchyni jen minimum času (no dobře, uznávám, s některými o malinko víc). A také už mám zase dilema, se kterým mi určitě (jako vždy) dobře poradíte
Odesláno 29.07.2021 na 23 788 odběratelů
Kdo to řekl, kdo to byl?
Kdo řekl, že dorty, muffiny a třeba vafle musí být jen sladké? Na těch ze zeleniny, masa, vajec či sýru si lze pochutnat úplně stejně. Navíc se velmi často hodí jako jídlo zabalené s sebou na cesty, což se právě během prázdnin může hodit. Tak nakoukněte a nechte se inspirovat
Odesláno 15.07.2021 na 23 587 odběratelů
Pozvánka na barevnou grilovačku
Léto se rozjelo plnou silou a teplé večery vyloženě vyzývají ke grilovačkám. Tak než hodíte nějakou tu flákotu masa či zeleninu na gril, nakoukněte, co tu dnes pro vás mám. Třeba vás něco inspiruje
Odesláno 01.07.2021 na 23 259 odběratelů
Cucurbita pepo útočí
(Meteorologické) léto udeřilo plnou silou ☀️ Protože je tu čtvrtek a víkend za dveřmi, mám tu pro vás další dávku receptů. Ale nebude to jen o jídle. Budu také moc ráda za vaši reakci na téma, nad kterým už dlouho přemýšlím. Pomůžete? Nakonec se zásobíme dávkou cuketových MEMEček. Protože – kdo je připraven, není zaskočen
Odesláno 17.06.2021 na 22 914 odběratelů
108 receptů pro červen
Léto je už za rohem a množství sezonních surovin, ze kterých můžeme vařit, se nám příjemně rozrůstá. Než se na ně společně podíváme, nakoukněte, co tu pro vás dnes mám. Což takhle dát si špenát tlačenku? A s česnekem, nebo bez?
Odesláno 03.06.2021 na 22 485 odběratelů
Obsahuje přílohy (na talíř)
Když přejdete na nový stravovací styl, ze začátku to možná vypadá, že nic nemůžete. Že už si nikdy nedáte žádnou pořádnou přílohu a že to zkrátka bude nuda na talíři. Já ale doufám, že po tomhle e-mailu bude vaším jediným problémem jakou přílohu zvolit dřív.
Odesláno 20.05.2021 na 21 945 odběratelů
Mažu tě!
Rozhodla jsem se udělat jarní úklid. Nejen doma, ale i v e-mailech. Proto… pokud nechcete dostávat mé newslettery, odhlaste se prosím z databáze jedním kliknutím… Děkuju. A máme promazáno a uklizeno. S vámi ostatními se podíváme, co mazaného tu dnes pro vás mám
Odesláno 06.05.2021 na 22 585 odběratelů
Sladké hříchy
V posledních týdnech jsme spolu vařili pohodově, zabalení do hřejivé deky, pak rychle do půl hodinky od otevření lednice, nebo naopak pěkně pomalu a lenivě, a minule chutně a křupavě, ze sezónních surovin. Dneska si spolu sladce zahřešíme
Odesláno 21.04.2021 na 21 715 odběratelů
Ředkvičky a medvědi
Máme tu první „pořádný” jarní měsíc, a tak se společně podíváme na sezonní suroviny a tipy co z nich vařit. Připravila jsem pro vás i recept, který právě teď stojí za vyzkoušení.
Odesláno 07.04.2021 na 29 472 odběratelů
Rychle a chutně do 30 minut
Dnes spolu budeme vařit rychle. Protože doba je rychlá. Posílám pár fofr novinek a také tip jak z česneku vymáčknout maximum. Pojďme bleskově proletět dnešním newsletterem.
Odesláno 18.03.2021 na 28 231 odběratelů
Jídla na pohodu
V chladném počasí, do kterého by ani psa nevyhnal, si děláme pohodu hlavně doma. A k ní patří i dobré jídlo. Angličtina pro něj má krásný výraz “comfort food”. Přesné pojmenování v češtině neexistuje, ale nejblíže je tomu asi termín “jídlo na pohodu”.
Odesláno 10.02.2021 na 24 892 odběratelů
Ťuk, ťuk – kdo je na druhé straně?
Věnujete mi prosím 3 minuty svého času? Pomůžete mi posunout stránky a recepty na další úroveň? Upřímně mě zajímá, kdo je na druhé straně. Jaké problémy vás při vaření a výběru jídel trápí. Co vám u mě možná chybí.
Odesláno 30.01.2021 na 23 819 odběratelů
2020
Co mají společného Nový rok, pondělí a zítra?
Hádanka má jasnou odpověď: Spousta lidí začíná hubnout. ZASE. Já vím, není to jednoduché. Sama moc dobře vím, o čem mluvím (píšu). Prvotní velké odhodlání časem pomalu slábne, až se nějak v každodenním shonu ztratí.
Odesláno 31.12.2020 na 18 546 odběratelů
Ježíšku, co letos uvaříš?
Také se už těšíte na Vánoce a začíná to u vás vonět skořicí a vanilkou? Nebo nevíte kam dřív skočit, a to, že Štědrý večer je tu přesně za 14 dní, vás spíš děsí? Klid, to zvládneme. Stejně jako každý rok. Vánoce nejsou o tom, jestli máme napečených 150 druhů cukroví a naleštěná okna. Důležitý je klid a pohoda ve společnosti našich blízkých ❤️️
Odesláno 10.12.2020 na 17 719 odběratelů
Než začnete číst, dejte vařit vodu
Dlouho jsem se neozvala, tak tu pro vás teď mám hromadu novinek. Od nových receptů, až po drobné vychytávky na webu. Uvařte si kávu nebo dobrý čaj, hoďte nohy nahoru a ochutnejte, co jsem pro vás uvařila.
Odesláno 09.11.2020 na 21 142 odběratelů
Polévka na zahřátí? Mám pro vás 55 receptů
Nedávno se mě někdo ptal, jaké je moje nejoblíbenější jídlo. Bez rozmýšlení jsem vyhrkla POLÉVKY ❤️ Šla jsem se pak podívat k sobě na stránky, kolik polévek tam mám a číslo mě mile překvapilo. Protože přichází chladnější období, kdy polévky přijdou vhod, přidala jsem nový recept na dýňový krém a celkový počet zvýšila na 55.
Odesláno 06.10.2020 na 18 654 odběratelů
Nový recept na každý týden v roce
Víte, co je zvláštní? Čekala bych, že si postupně zvyknu, ale ono ne. Při psaní podobných zpráv se mi stále klepou prsty. No aby ne Když představujete lidem svoji několikaměsíční práci a moc doufáte, že se jim bude líbit a hlavně… že podle receptů bude chutnat ❤️
Odesláno 08.09.2020 na 15 219 odběratelů
Nová kuchařka jako dárek a novinky z mojí kuchyně
Mám pro vás malý dárek jako poděkování za to, že vaříte podle mých receptů. Připravila jsem novou e-kuchařku s low carb recepty, kterou si teď všichni můžete stáhnout zdarma. A klidně si ji vytisknout na klasický formát A4, je na to nachystaná. Čeká vás 10 skvělých snídaní, 10 voňavých obědů a 10 lahodných večeří.
Odesláno 20.08.2020 na 14 706 odběratelů
4 letní recepty do teplých dní na oslavy, ke grilu nebo skleničce s přáteli
Léto je v plném proudu, víkend za rohem, a tak tu pro vás mám rovnou 4 nové recepty na prázdninovou sezónu. Jestli se chystáte grilovat nebo jen pozvat domů své přátele na večerní posezení, budou se vám tyhle recepty hodit. Jen se připravte na všetečné otázky, jak jste to připravili a jestli náhodou nemáte recept. Samozřejmě máte
Odesláno 23.07.2020 na 14 626 odběratelů
Exotika, nebo raději tradičně?
Dnes pro vás mám dva nové recepty a jednu otázku. Pomůžete mi prosím?
Patřím mezi lidi, kteří neumí jíst podle předem naplánovaného jídelníčku. Vždy vařím podle toho, na co mám zrovna chuť. A že mám někdy pěkně mlsný jazyk Ráda objevuji nové koření, suroviny a jejich kombinace, inspiruji se mnoha zahraničními kuchyněmi.
Odesláno 27.05.2020 na 12 953 odběratelů
Dárky raději dáváte nebo dostáváte? Já rozhodně to první ❤️
Dnes mám pro vás hned 3 novinky. Nebudeme troškařit
Tou první je nový recept na stránkách. Tentokrát opět s video postupem, aby byla jeho příprava co nejjednodušší. Druhou novinkou je výše částky, kterou jsem společně vybrali na sbírku ADRA pro pomoc lidem zasaženým onemocněním COVID-19. A třetí? Mám pro vás připravené dárky!
Odesláno 06.05.2020 na 12 797 odběratelů
Rozmázneme to spolu?
Jak to máte vy? Já osobně miluju stát v kuchyni, vymýšlet nové dobroty, kombinovat různé suroviny a přemýšlet, jak budou společně chutnat. Je to pro mě způsob relaxu a odpočinku, čistím si tak hlavu. Na druhou stranu naprosto chápu, že každý to tak nemá a pro mnoho lidí je každá minuta strávená v kuchyni navíc utrpením. Proto jsem minule na stránky do vyhledávání receptů přidala kategorii Rychlovky (s přípravou do 30 minut) a nyní nově také vznikla kategorie Pomazánky.
Odesláno 27.04.2020 na 19 308 odběratelů
Dobrota z jednoho hrnce, která zahřeje i u srdce
Za hranice se asi nějaký čas nepodíváme. Proč si ale neuvařit něco dobrého, inspirovaného zahraniční kuchyní? Třeba poslední novinku na mých stránkách – andaluské dušené zelí s masovými kuličkami. Tahle dobrota vás zahřeje nejen u srdce. Hodí se skvěle pro chladnější dny a večery, kterých nás před začátkem léta ještě určitě dost čeká.
Odesláno 09.04.2020 na 26 355 odběratelů
Pojďme si pomáhat. Zbývají mi už jen 2 dny
Zbývá mi posledních několik desítek hodin nucené karantény po návratu z rizikového Španělska. 12 dní jsem nevystrčila nos z bytu, a i když jako introvert samotu snáším docela dobře, teď už z toho trošku šílím. Jen představa vynesení odpadků mi připadá jako velké dobrodružství. A co teprve dojít nakoupit!
Odesláno 28.03.2020 na 26 254 odběratelů
Korejština, knihy a dobré jídlo
Události posledních dní nám všem změnily život. To, co jsme brali jako samozřejmost, dnes neplatí. Čelíme něčemu, na co naprostá většina z nás nebyla připravená. Ale nevzdávejme se. My to zvládneme! Pevně tomu věřím ❤️
Odesláno 24.03.2020 na 26 289 odběratelů
Tiskne se už po čtvrté. Díky vám!
Píšu, abych vám moc poděkovala. Jste totiž úžasní! ❤️ Naprosto přesně si vybavuji moment, kdy jsem po sepsání Voňavé kuchařky stála před rozhodnutím, kolik kusů nechat vytisknout. Doufala jsem, že se vám kniha bude líbit a bude podle ní chutnat.
Odesláno 08.03.2020 na 25 339 odběratelů
Bůček – milujete, nebo nenávidíte?
Všimli jste si, že některé potraviny lidi buď milují nebo nenávidí? Nic mezi tím. Třeba takové avokádo, krevety a… bůček Když jsem nedávno dělala na svém Instagramu anketu na toto téma, výsledky mě docela překvapily. Necelá třetina lidí odpověděla, že bůček jako NEEE. Já jsem ale přesvědčená, že spousta z nich jen neochutnala ten dobře připravený, kdy se každé sousto rozplývá na jazyku, jak je maso krásně měkoučké ❤️
Odesláno 01.03.2020 na 1 328 odběratelů