Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
42 Recenzí / komentářů
Margotka
21 června, 2017
Naprosto Luxusní
Lucie
21 června, 2017
🙂
Jitka Najtová
8 července, 2017
Jitka
8.7.2017
Vynikající, jinak už dělat nebudu
Lucie
8 července, 2017
To mám radost, že se vám recept líbí. Díky moc za zprávu!
ŠDvořáková
16 srpna, 2017
Mňam mňam a skoro bez práce 🙂
Lucie
17 srpna, 2017
A takové recepty jsou nejlepší, ne? 😉
Hana
21 září, 2017
Mohly by se škvarky přidat do jogurtového pečiva?
Lucie
21 září, 2017
Myslím, že mohly. Schválně dejte vědět, jaké to bylo. Ale už teď se mi sbíhají sliny 🙂
Hana
21 září, 2017
určitě, mám čerstvé škvarečky a zkusím
Radka
5 října, 2017
Dneska jsem dělala poprvé a určitě ne naposled!!!! Vynikající
Lucie
5 října, 2017
Super! Moc děkuju za zprávu 🙂
Káča
16 ledna, 2018
Dnes dělám podruhé, je to luxusní a především pohoda, zaručeně bez přepalování a prskání. To mám moc ráda…
Lucie
16 ledna, 2018
Mám radost, že se recept líbí a funguje 🙂
HK
2 března, 2018
Tak já dělám sádlo již několik let také v troubě v kameninovém hrnci, který mám na pečení chleba. Dostala jsem vnitřní sádlo v kuse, které jsem upekla v troubě a ze stejného prasátka jsem dostala už vyškvařené sádlo, no a kupodivu po ztuhnutí vnitřního sádla z trouby bylo tužší, což normálně je vždy opak. Sádlo je ale naprosto luxusní.
Lucie
3 března, 2018
Kamenina je stejně nejlepší 🙂
Pakostice
3 května, 2018
Tak právě jsme dodělali a jsou naprosto luxusní a hlavně takřka bez práce
Lucie
4 května, 2018
To mám velkou radost, že se škvarky povedly a chutnaly. Přesně jak píšete, je to skoro bez práce 🙂 Díky za komentář.
Jiří Semerád
21 května, 2018
Tak mě to naučila před mnoha lety moje sestra. Dělám to tak běžně a je to super. Občas přidám čili a škvarky jsou pak super!!!
Lucie
21 května, 2018
Chilli a škvarky je boží kombinace <3
Kateřina Pelikánová
16 července, 2018
Sádlo, respektive škvarky jsem vždycky pripalila, děsně jsem se s tím peklila a takhle jednoduché řešení mě nenapadlo. Zrovna slevam třetí sklenici a je to paráda, bez práce, nepořádku a pripaleni. Díky za tip!
Lucie
18 července, 2018
Kateřino, moc ráda čtu, když někomu moje recepty alespoň trošku zpříjemní život. Děkuju za komentář 🙂
Michaela
12 srpna, 2018
Dobrý nápad .-) já škvařím na elektrické pánvi, takové veliké, kulaté – nastavím teplotu a jen se těším na výsledek.
Lucie
13 srpna, 2018
Zajímavá vychytávka, to ani neznám. Díky za sdílení finty 🙂
Martina
12 února, 2019
Dobrý den, neprská to, když sádlo škvaříte nezakryté?
Lucie
12 února, 2019
Dobrý den, naprosto minimálně
Miroslav
28 května, 2019
Fantazie.
Lucie
28 května, 2019
To moc ráda čtu 🙂
Jiřina
16 července, 2019
Super, krasne bile sadlo a super skvarecky
Lucie
16 července, 2019
To mám radost, že se škvarky a sádlo povedlo 🙂 Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.
Vlada
24 července, 2019
Skvělý nápad. Ještě jsme ho trochu zdokonalili tak, že nakrájené sádlo dáváme do děrovaného pekáčku (byl v příslušenství trouby) a o rošt níž dáme pekáček normální. Sádlo tam samo skapává, není třeba sbírat a škvarky na konci není třeba sušit. To už je opravdu automat na škvaření 😉
Lucie
25 července, 2019
To je naprosto boží vychytávka! <3 Moc děkuju za komentář a informaci, že něco takového vůbec existuje. Budu se muset po tom podívat. Moc díky 🙂
Jarmila
7 října, 2019
Už jsem takto škvařila, dnes zopakuji! Už se těším na škvarečky.
Lucka
8 října, 2019
To mě moc těší, že se k receptu ráda vrátíte 🙂 Mám radost, že škvarky chutnají. Děkuji za komentář <3
Pavel
20 listopadu, 2020
Dekuji za recept, ale po sliti do kameninoveho sadelnaku je to sadlo takove jako ridke a ani po nekolika dnech neztuhlo. Dokonce se ve stredu uplne utvoril rybnicek dosti ridke tekutiny. Tak jsem to rozdelil na dve casti, to ridke a ostatni a dal zpet do trouby na 160 a zkusim tak 2 hod., jestli se to nejak neodpari. Uvidime. Davam zati jen 3 hvezdicky.
Lucka
20 listopadu, 2020
To mě moc mrzí, že se výsledek nepovedl podle vašich představ. Nenapadá mě, co by mohlo být za chybu v receptu, že sádlo neztuhlo. Není v něm nic, co by výsledek “naředilo”.
Máte sádlo uložené v chladu? Nepřidával jste do pekáčku třeba vodu nebo mléko, jak se jinak občas dělá? Použil jste jako vstupní surovinu hřbetní sádlo a ne třeba bůček?
Tonja
22 prosince, 2022
1) My máme rádi, když jsou škvarky tzv. masité, tedy když obsahují i kousky masa. Takové prorostené hřbetní sádlo se ale těžko shání.
2) Píšete, že při škvaření na pánvi na sporáku se v kuchyni vytvoří mastný povlak. Když je pekáč v troubě otevřený, není pak povlak v troubě? Není trouba uvnitř mastná?
3) Známý řezník dával vždy nakonec po slití všeho sádla do škvarků trochu mléka a ještě chviličku míchal a nechal na plameni. Škvarky tak byly pěkně hnědavé a více křupavé.
Lucka
23 prosince, 2022
Sto lidí, sto chutí 🙂 Je super, že si každý najde to svoje.
Neprská, nebo naprosto minimálně. Mnohem méně než na plotně díky rovnoměrněji rozloženému teplu.
Máte naprostou pravdu, přidání trošky mléka je skvělá varianta. Na plotně také občas dělám.
Janka
19 ledna, 2023
Práve som ich dokončila, prečítala som si niektoré komentáre a k poslednému môžem napísať, že rúra je čistá…ja som z tohto receptu nadšená! Škvarky sú luxusné, jediná práca bola – nakrájať to sadlo Lucka veľká vďaka, toľko sa pri Tebe naučím…
Lucka
20 ledna, 2023
Janka, ty jsi zlatá! Děkuju za komentář a potvrzení, že trouba zůstane čistá ❤️ Mám velkou radost, že ti škvarky z trouby chutnají 🙂
Soňa Svatošová
1 února, 2023
Zrovna jdu dávat 3 kg do trouby. Jinak nedělám. Vůbec nikde nestříká!!! Ani kapka. Pouze to netrvá 3 hodiny ale déle.
Lucka
2 února, 2023
Wow, 3 kila! To je pěkná hromádka na krájení! No při takové dávce se nedivím, že vám to trvá déle 🙂
Terka
6 března, 2017
Sádlíčko já jo..ale škvařit je otrava. Tohle mě nenapadlo, musím zkusit.