📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Vepřová panenka s růžičkovou kapustou
5.0 2

Některé druhy zeleniny jsou v Čechách neprávem opomíjené. Anebo bývají připravované tak, že se nenechá vyniknout jejich přirozená chuť. Typickým příkladem je růžičková kapusta. Většinou se s ní setkáváme jen v zeleninových směsích do polévky. Zkuste si ji ale připravit samotnou, hezky čerstvou, třeba jako přílohu k masu, a možná objevíte novou oblíbenou surovinu. A co k říci k panence? Asi nic, ta reklamu nepotřebuje 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

400 g vepřové panenky (2-3 kusy bez "palce", tzn. užšího konce)

150 g plátkové slaniny (u Whole30 podle vašeho uvážení a možností sehnat slaninu vyhovující pravidlům)

1 lžíce hořčice

1 lžička olivového oleje

500 g čerstvé růžičkové kapusty

1 lžíce sádla

sůl

pepř

2 lžíce domácí majonézy

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

V osolené vodě vařte cca 15 minut růžičky kapusty pokrájené na půlky.

Pak je slijte a nechte dobře okapat.

Špalíčky panenky si nakrájejte na kousky, které budou cca 4 cm tlusté.

Na 4 cm široké proužky si nakrájejte i slaninu.

Rozmíchejte hořčici s olivovým olejem. Touto směsí namažte plátek slaniny a do ní po obvodu zabalte kousek vepřové panenky.

Připravenou „rolku“ napíchněte na špejli tak, abyste propíchli konce slaniny a tím jim zabránili se rozbalovat.

Na jednu špejli takto napíchněte 3 kousky masa. Netlačte je příliš k sobě, nechte mezi nimi pár milimetrů místa.

Na rozpálené pánvičce rozpusťte sádlo a na něm pak ze všech stran naprudko osmahněte masové špízy (každá strana cca 1-2 minuty).

Takto připravené maso pak vložte do rozpálené trouby (na cca 150°C) a pečte ještě 5-7 minut.

Mezitím si na pánvi, kde jste osmahli maso, opečte zbytek na kostičky nakrájené slaniny.

Pak přihoďte předvařené kapustičky a opečte je do zlatova.

Maso vyndejte z trouby, osolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout.

Podávejte s opečenou kapustou a troškou domácí majonézy.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

10 Recenzí / komentářů

Danwe

16 února, 2016

Tento recept jsem už zkoušela,ale teprve až dnes včetně kapusty. Její premiéra v naší kuchyni dopadla dobře a tímto se kapustě veřejně omlouvám za to,že jsem se jí celé dlouhé roky obloukem vyhýbala 😀 😀
Zároveň díky za úvodní slova k receptům, která mě dost často přinutí k akci 😉

Lucie

16 února, 2016

To ráda „slyším“, že ta moje písmenka někoho rozhoupou k akci 😀 Ještě je tolik potravin, které jsou nespravedlivě přehlížené 😉

Iva Lozanová Malířová

6 prosince, 2017

My moc děkujeme za inspiraci! Měli jsme doma kapustu a já hledala právě něco jiného než do polívky. Udělali jsme ji jen tak bez masa, na sádle, s trochou koření a česneku. A teď se synkem (5 let) smlouvám, kolik kousků mi nechá. 🙂

Lucie

7 prosince, 2017

Kombinace kapustiček a česneku je skvělá. Někdy vážně stačí hrozně málo a pochoutka je na stole. Mám velkou radost, že vás můj recept inspiroval a že chutnalo 🙂

Bohumila Mészáros

27 září, 2018

Zdravím, Paní Lucie, nebo jen Lucie, musím říci, že Vaše stránky jsou pro mne ta největší pecka, a díky Vám teď jedu 4 den Whole 30, inspirace kde jinde než tady. Takže tento týden dojde i na kapustičky….odvádíte skvělou práci, klobouk dolů… a díky

Lucie

28 září, 2018

Zdravím, Bohumilo, moc děkuji za pochvalu stránek. Mám radost, že se Vám líbí a že Vám pomáhají s Whole30 🙂 S programem držím palce!

Ivana

3 listopadu, 2019

Hledala jsem recept na růž.kapustu + vepř.panenku a tento vypadá nejlíp! Zítra jdu do toho.

Lucka

4 listopadu, 2019

To mám radost, že se recept líbí a moc doufám, že bude i chutnat 🙂 Budu se těšit na zprávu, jak se povedlo <3

Dana

27 února, 2021

Dnes jsme vyzkoušeli, opravdu luxusní jídlo, děkujeme za inspiraci…:)

Lucka

27 února, 2021

Já děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0