📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Žebra pečená v rukávu

Žebra pečená v rukávu

  ,   , , , , ,   

Ohodnotit recept
Žebra pečená v rukávu
5.0 1

Pokud milujete vepřová žebra hezky šťavnatá a měkoučká a nikdy se Vám to doma nepodařilo, tak tohle je způsob přípravy, podle kterého se to nemůže nepovést. Stačí sehnat „pečící rukáv“ (nebo sáček), věnovat nějaký čas přípravě a lahodu máte na stole 😉

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření / pečení: 1 hodina 50 minut
  • 8 hodin

    1 hodina 50 minut

    9 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1,5 kg vepřových žebírek

200 g rajčatového protlaku

2 lžíce uzené papriky

3 stroužky česneku

3 lžíce sádla

1 lžička soli

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření / pečení: 1 hodina 50 minut
  • 8 hodin

    1 hodina 50 minut

    9 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Určitě jste si už obchodě všimli tzv. „pečících sáčků“ (např. od Vitany). Obsahují směs koření a plastikový sáček se sponou, ve kterém podle návodu upečete určenou ingredienci. Je to super nápad, i když není tak nový, jak by se mohlo zdát. Tento způsob pečení se hojně používal v 70.-80. letech a pak se na něj tak nějak zapomnělo. Je to ale škoda, protože pomocí této přípravy je maso vždy krásně šťavnaté a navíc si ani neušpiníte pekáč 😉 Prodávané sáčky s předem připravenými kořenícími směsmi mají ale jednu zásadní vadu – koření je většinou vážně nedobré, navíc se spoustou „éček“. Cena taky není zrovna příznivá. Všechny tyto neduhy lze ale vyřešit zakoupením prázdných sáčků, nebo tzv. pečících rukávů. Osobně je kupuji u Tescomy, běžně je pak najdete v nabídce mnoha e-shopů. Určitě si nějaký kupte a vyzkoušejte. Vážně to stojí za to. A teď už k receptu…

Na rozehřátém sádle si osmahněte rajčatový protlak.

Po cca 2 minutách přidejte drcený česnek, uzenou papriku, sůl a krátce prohřejte.

Ustřihněte si potřebnou délku rukávu, na jedné straně ho stáhněte řemínkem.

Do vzniklé kapsy vložte žebra pokrájená na menší kusy.

Přidejte rajčatovou kořenící směs, sáček uzavřete druhou klipsou a vše dobře promíchejte, aby se každé žebro obalilo marinádou.

Při manipulaci s masem dejte pozor, aby vám ostré kosti neroztrhly sáček.

Maso dejte přes noc odpočinout do lednice.

Druhý den maso v pečícím sáčku položte do pekáčku (ten je jen pro jistotu, kdyby sáček praskl) a ten pak vložte do trouby vyhřáté na 150°c.

Pečte cca 1,5 hodiny.

Pak sáček opatrně rozřízněte (pozor na páru) a žebra dopečte cca 15 minut na 200°C.

Podávejte s nějakým dipem (třeba s česnekovou majonézou) a hromadou zeleniny. A samozřejmě jezte rukama 😉

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Sára

21 května, 2017

Skvělý recept, žebra byla výborná i přes to, že jsem neměla k dispozici “pečící rukáv”… Děkuji!

Lucie

22 května, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Luca

9 října, 2019

Dobrý den, Luci, rajčatový protlak dáváte opravdu ten hustý “kyselý” prodávaný v konzervě, nebo passatu – rajčatové pyré? 😀 Děkuji, Luca

Lucka

9 října, 2019

Dobrý den, Luco, dávám ten hustý, dvakrát zahušťovaný (třeba z Lidlu ve skleničce nebo malé konzervě, nebo z DM drogerie v tubě). Ona se ta kyselost po tepelné úpravě částečně ztratí 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0