Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Žebra pečená v rukávu

Žebra pečená v rukávu

  ,   , , , , ,   ,

Hodnotit recept
Žebra pečená v rukávu
5.0 1

Pokud milujete vepřová žebra hezky šťavnatá a měkoučká a nikdy se Vám to doma nepodařilo, tak tohle je způsob přípravy, podle kterého se to nemůže nepovést. Stačí sehnat „pečící rukáv“ (nebo sáček), věnovat nějaký čas přípravě a lahodu máte na stole 😉

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření: 1 hodina 50 minut
  • 8 hodin

    1 hodina 50 minut

    9 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1,5 kg vepřových žebírek

200 g rajčatového protlaku

2 lžíce uzené papriky

3 stroužky česneku

3 lžíce sádla

1 lžička soli

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření: 1 hodina 50 minut
  • 8 hodin

    1 hodina 50 minut

    9 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Určitě jste si už obchodě všimli tzv. „pečících sáčků“ (např. od Vitany). Obsahují směs koření a plastikový sáček se sponou, ve kterém podle návodu upečete určenou ingredienci. Je to super nápad, i když není tak nový, jak by se mohlo zdát. Tento způsob pečení se hojně používal v 70.-80. letech a pak se na něj tak nějak zapomnělo. Je to ale škoda, protože pomocí této přípravy je maso vždy krásně šťavnaté a navíc si ani neušpiníte pekáč 😉 Prodávané sáčky s předem připravenými kořenícími směsmi mají ale jednu zásadní vadu – koření je většinou vážně nedobré, navíc se spoustou „éček“. Cena taky není zrovna příznivá. Všechny tyto neduhy lze ale vyřešit zakoupením prázdných sáčků, nebo tzv. pečících rukávů. Osobně je kupuji u Tescomy, běžně je pak najdete v nabídce mnoha e-shopů. Určitě si nějaký kupte a vyzkoušejte. Vážně to stojí za to. A teď už k receptu…

Na rozehřátém sádle si osmahněte rajčatový protlak.

Po cca 2 minutách přidejte drcený česnek, uzenou papriku, sůl a krátce prohřejte.

Ustřihněte si potřebnou délku rukávu, na jedné straně ho stáhněte řemínkem.

Do vzniklé kapsy vložte žebra pokrájená na menší kusy.

Přidejte rajčatovou kořenící směs, sáček uzavřete druhou klipsou a vše dobře promíchejte, aby se každé žebro obalilo marinádou.

Při manipulaci s masem dejte pozor, aby vám ostré kosti neroztrhly sáček.

Maso dejte přes noc odpočinout do lednice.

Druhý den maso v pečícím sáčku položte do pekáčku (ten je jen pro jistotu, kdyby sáček praskl) a ten pak vložte do trouby vyhřáté na 150°c.

Pečte cca 1,5 hodiny.

Pak sáček opatrně rozřízněte (pozor na páru) a žebra dopečte cca 15 minut na 200°C.

Podávejte s nějakým dipem (třeba s česnekovou majonézou) a hromadou zeleniny. A samozřejmě jezte rukama 😉

00:00

2 Recenzí / komentářů

Sára

Květen 21, 2017

Skvělý recept, žebra byla výborná i přes to, že jsem neměla k dispozici “pečící rukáv”… Děkuji!

Lucie

Květen 22, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.