Recept na žebra pečená v rukávu » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

dscn0493b

Žebra pečená v rukávu

dscn0493b

Žebra pečená v rukávu

  ,   , , , , ,   ,

Listopad 5, 2014

Hodnotit recept
Žebra pečená v rukávu
0.0 0

Pokud milujete vepřová žebra hezky šťavnatá a měkoučká a nikdy se Vám to doma nepodařilo, tak tohle je způsob přípravy, podle kterého se to nemůže nepovést. Stačí sehnat „pečící rukáv“ (nebo sáček), věnovat nějaký čas přípravě a lahodu máte na stole 😉

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření: 1 hodina 50 minut
  • 8 hodin

    1 hodina 50 minut

    9 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1,5 kg vepřových žebírek

200 g rajčatového protlaku

2 lžíce uzené papriky

3 stroužky česneku

3 lžíce sádla

1 lžička soli

Postup

Určitě jste si už obchodě všimli tzv. „pečících sáčků“ (např. od Vitany). Obsahují směs koření a plastikový sáček se sponou, ve kterém podle návodu upečete určenou ingredienci. Je to super nápad, i když není tak nový, jak by se mohlo zdát. Tento způsob pečení se hojně používal v 70.-80. letech a pak se na něj tak nějak zapomnělo. Je to ale škoda, protože pomocí této přípravy je maso vždy krásně šťavnaté a navíc si ani neušpiníte pekáč 😉 Prodávané sáčky s předem připravenými kořenícími směsmi mají ale jednu zásadní vadu – koření je většinou vážně nedobré, navíc se spoustou „éček“. Cena taky není zrovna příznivá. Všechny tyto neduhy lze ale vyřešit zakoupením prázdných sáčků, nebo tzv. pečících rukávů. Osobně je kupuji u Tescomy, běžně je pak najdete v nabídce mnoha e-shopů. Určitě si nějaký kupte a vyzkoušejte. Vážně to stojí za to. A teď už k receptu…

Na rozehřátém sádle si osmahněte rajčatový protlak.

Po cca 2 minutách přidejte drcený česnek, uzenou papriku, sůl a krátce prohřejte.

Ustřihněte si potřebnou délku rukávu, na jedné straně ho stáhněte řemínkem.

Do vzniklé kapsy vložte žebra pokrájená na menší kusy.

Přidejte rajčatovou kořenící směs, sáček uzavřete druhou klipsou a vše dobře promíchejte, aby se každé žebro obalilo marinádou.

Při manipulaci s masem dejte pozor, aby vám ostré kosti neroztrhly sáček.

Maso dejte přes noc odpočinout do lednice.

Druhý den maso v pečícím sáčku položte do pekáčku (ten je jen pro jistotu, kdyby sáček praskl) a ten pak vložte do trouby vyhřáté na 150°c.

Pečte cca 1,5 hodiny.

Pak sáček opatrně rozřízněte (pozor na páru) a žebra dopečte cca 15 minut na 200°C.

Podávejte s nějakým dipem (třeba s česnekovou majonézou) a hromadou zeleniny. A samozřejmě jezte rukama 😉

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation