Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Žebra pečená v rukávu

Žebra pečená v rukávu

  ,   , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Žebra pečená v rukávu
5.0 1

Pokud milujete vepřová žebra hezky šťavnatá a měkoučká a nikdy se Vám to doma nepodařilo, tak tohle je způsob přípravy, podle kterého se to nemůže nepovést. Stačí sehnat „pečící rukáv“ (nebo sáček), věnovat nějaký čas přípravě a lahodu máte na stole 😉

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření: 1 hodina 50 minut
  • 8 hodin

    1 hodina 50 minut

    9 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1,5 kg vepřových žebírek

200 g rajčatového protlaku

2 lžíce uzené papriky

3 stroužky česneku

3 lžíce sádla

1 lžička soli

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření: 1 hodina 50 minut
  • 8 hodin

    1 hodina 50 minut

    9 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Určitě jste si už obchodě všimli tzv. „pečících sáčků“ (např. od Vitany). Obsahují směs koření a plastikový sáček se sponou, ve kterém podle návodu upečete určenou ingredienci. Je to super nápad, i když není tak nový, jak by se mohlo zdát. Tento způsob pečení se hojně používal v 70.-80. letech a pak se na něj tak nějak zapomnělo. Je to ale škoda, protože pomocí této přípravy je maso vždy krásně šťavnaté a navíc si ani neušpiníte pekáč 😉 Prodávané sáčky s předem připravenými kořenícími směsmi mají ale jednu zásadní vadu – koření je většinou vážně nedobré, navíc se spoustou „éček“. Cena taky není zrovna příznivá. Všechny tyto neduhy lze ale vyřešit zakoupením prázdných sáčků, nebo tzv. pečících rukávů. Osobně je kupuji u Tescomy, běžně je pak najdete v nabídce mnoha e-shopů. Určitě si nějaký kupte a vyzkoušejte. Vážně to stojí za to. A teď už k receptu…

Na rozehřátém sádle si osmahněte rajčatový protlak.

Po cca 2 minutách přidejte drcený česnek, uzenou papriku, sůl a krátce prohřejte.

Ustřihněte si potřebnou délku rukávu, na jedné straně ho stáhněte řemínkem.

Do vzniklé kapsy vložte žebra pokrájená na menší kusy.

Přidejte rajčatovou kořenící směs, sáček uzavřete druhou klipsou a vše dobře promíchejte, aby se každé žebro obalilo marinádou.

Při manipulaci s masem dejte pozor, aby vám ostré kosti neroztrhly sáček.

Maso dejte přes noc odpočinout do lednice.

Druhý den maso v pečícím sáčku položte do pekáčku (ten je jen pro jistotu, kdyby sáček praskl) a ten pak vložte do trouby vyhřáté na 150°c.

Pečte cca 1,5 hodiny.

Pak sáček opatrně rozřízněte (pozor na páru) a žebra dopečte cca 15 minut na 200°C.

Podávejte s nějakým dipem (třeba s česnekovou majonézou) a hromadou zeleniny. A samozřejmě jezte rukama 😉

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Sára

21 května, 2017

Skvělý recept, žebra byla výborná i přes to, že jsem neměla k dispozici „pečící rukáv“… Děkuji!

Lucie

22 května, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Luca

9 října, 2019

Dobrý den, Luci, rajčatový protlak dáváte opravdu ten hustý „kyselý“ prodávaný v konzervě, nebo passatu – rajčatové pyré? 😀 Děkuji, Luca

Lucka

9 října, 2019

Dobrý den, Luco, dávám ten hustý, dvakrát zahušťovaný (třeba z Lidlu ve skleničce nebo malé konzervě, nebo z DM drogerie v tubě). Ona se ta kyselost po tepelné úpravě částečně ztratí 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0