📖 VOŇAVÁ KUCHAŘKA - skladem poslední kusy. DOTISK NEBUDE! Poslední šance získat tuto kuchařku.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lněné krekry s parmazánem

Lněné krekry s parmazánem

  , , ,   , , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Lněné krekry s parmazánem
4.0 7

Po změně stravy pečivo prakticky téměř nejím. Nějak se mi samo vytratilo z jídelníčku. Ale občas, když přijde chuť na něco křupavého, na co se dá namazat pomazánka nebo třeba tatarák, připravím si tyhle jednoduché lněné krekry s parmazánem. Sice se nepečou pár minut, ale příprava je velmi jednoduchá. Tak je určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

40 g zlatého lněného semínka

40 g jemně strouhaného sýru parmazánového typu (parmazán, grana padano, gran moravia aj.)

50 ml vody

pár kapek olivového oleje

5 g loupaných sezamových semínek

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Lněná semínka umelte v elektrickém mlýnku na kávu co nejvíc najemno.

Umletá semínka smíchejte s jemně nastrouhaným sýrem parmazánového typu (parmazán, grana padano, gran moravia aj.). Pokud má sýr hrubší strukturu, můžete ho umlít spolu s lněnými semínky. Krekry pak budou mnohem jemnější.

Do semínkovo-sýrové směsi přilijte vodu a vše vypracujte do středně tuhého lepivého těsta. Nechte pár minut odležet.

Odpočinuté těsto jemně pokapejte olivovým olejem (opravdu stačí jen pár kapek) a mezi dvěma pečicími papíry vyválejte do co nejtenčí placky. Čím tenčí bude, tím více budou hotové krekry křupat.

Vrchní pečicí papír opatrně z placky stáhněte a tu posypejte sezamovým semínkem (lze ho případně vynechat či nahradit jinými drobnými semínky - mák, len aj.).

Těsto nakrájejte na požadované tvary a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C.

Pečte přibližně půl hodiny. Pak krekry rozlámejte podle řezů a na plechu otočte.

Krekry vraťte ještě asi na 10 minut do trouby, dokud nebudou krásně křehké a křupavé. Dobře je v posledních minutách hlídejte, snadno se díky sýru spálí a zhořknou.

Hotové krekry podávejte samotné jako malý snack, nebo je doplňte nějakou oblíbenou pomazánkou.

Lze je uchovávat v suchu v uzavřené nádobě. Při pozdějším podávání je pro obnovení křupavosti doporučuji krátce prohřát v troubě.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota150 kcal / 628 kJ
Sacharidy2 g
Tuky11 g
Bílkoviny7 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

20 Recenzí / komentářů

Petra Tomicová

14 srpna, 2020

Pochutnala jsem si, Lucie, děkuji moc! To křupnutí mi už chybělo. 🙂

Lucka

15 srpna, 2020

Petro, to mám radost, že recept přišel vhod a chutnalo podle něj. Děkuju za komentář ❤️

Simona

29 září, 2020

Som prekvapená príjemnou chuťou, skúšala som viaceré ketopeciva a skončili v koši, ale toto je fakt super

Lucka

30 září, 2020

Moc ráda čtu, že lněné krekry v koši neskončily 🙂 Děkuji za milý komentář ❤️

Dana

29 ledna, 2021

Luxusní, tak s tímhle rozhodně dokážu nahradit slané mlsání dlouhodobě … moc děkuji za recept, určitě vyzkouším i některé další

Lucka

30 ledna, 2021

To já děkuju. Dělá mi radost číst, že si někdo pochutnal a udělal si trošku radost ❤️
Doufám, že i nějaký další recept podobně potěší 🙂

Monika

21 dubna, 2021

Mam doma lnenou mouku a chtela bych ji pouzit v tomto receptu. Zajima mne, jestli 40g lneneho seminka odpovida 40g lnene mouky? Predpokladam, ze je to ten samy pomer. Je to tak? Diky, Monika

Lucka

21 dubna, 2021

Ano, 40 g mouky odpovídá 40 g semínek. Jen pozor na složení (do lněné mouky se často přidávají i další složky) a také na žluknutí (lněná mouka patří k těm, které se kazí nejrychleji).

Petra

18 srpna, 2021

Stahla jsem si tu hudbu, je bozi! A recept taky nekdy vyzkousim 😀

Lucka

18 srpna, 2021

To jsem ráda, že jsem inspirovala aspoň v hudbě 😀 ❤️

Lucia Jurcakova

2 dubna, 2022

Dobrý deň, vedela by ste mi povedať, aký mlynček používate? Používate ho tu dosť často. Dakujem

Lucka

2 dubna, 2022

Dobrý den, jedná se elektrický mlýnek na kávu Bosch
https://paleosnadno.cz/elektricky-mlynek-na-kavu-koreni-a-seminka/
Jeho pořízení vřele doporučuji 🙂

Lucie

21 ledna, 2023

Zkusila jsem, ale po 15 min pečení na 160°C jsem měla krekry hořké. Vyválela jsem těsto hodně na tenko. Tak asi zkusím dát troubu na míň.

Lucka

21 ledna, 2023

To mě mrzí, že se krekry nepovedly 🙁 Ona každá trouba peče bohužel úplně jinak a zrovna tady je znát každý stupeň, tak zkuste snížit teplotu. Krekry by se měly spíše sušit a po 15 minutách by ještě neměly být upečené. Hořkost způsobuje spálený sýr při dlouhé době pečení nebo příliš vysoké teplotě, nebo občas také žluklá koupená lněná mouka.

Majka

2 února, 2023

Zrovna včera jsem si koupila parmazán,tak ty krekry co nejdříve vyzkouším, určitě to bude mňamka už se těším

Lucka

2 února, 2023

Majko, doufám, že si hooodně pochutnáte ❤️

Mirka

12 září, 2023

Krekry jsou vynikající , děkuji za recept. Dnes zkusím přidat nasekaný rozmarýn.

Lucka

13 září, 2023

Mám radost, že jste si pochutnala ❤️ Rozmarýn je super nápad! I troška sušeného česneku k tomu, mňam!

Lenka

20 července, 2024

Pekla jsem 30 minut na 150° a byly hořké. 🙁 Musela jsem celý plát vyhodit. Lněné semínko bylo čerstvé, ale asi zhořknul sýr. Nenapadlo mě je ochutnávat dřív, když se měly péct ještě dalších 10 minut. 🙁

Lucka

20 července, 2024

Mrzí mě, že se krekry nepovedly 🙁 Chápu, že je škoda vyhozených surovin.
Bohužel u některých receptů je znát každý stupeň a všechny trouby pečou malinko jinak. Krekry připravuji opakovaně a teplota pro obě mnou používané trouby odpovídá.
Je potřeba, aby se těsto spíše sušilo, než peklo. Pokud tomu tak není, je nutné snížit teplotu nebo zkrátit dobu.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0