Panna cotta s kakaovým krémem
Panna cotta s kakaovým krémem
Dezerty Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské avokádo, kakao, kokosové mléko
2014-09-27
Ohodnotit receptTenhle recept se vám může hodit při přípravě vícechodového menu pro nějakou sváteční příležitost. Ne že si ho budete dělat každý den! 😉
- Příprava: 5 minut
- Vaření / pečení: 20 minut
-
5 minut
20 minut
25 minut
- Množství: 4 osoby
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 5 minut
- Vaření / pečení: 20 minut
-
5 minut
20 minut
25 minut
- Množství: 4 osoby
Postup
Nejdříve pár slov předem. Možná nevíte, co je to agar-agar. Jedná se o přírodní zahušťovadlo na bázi polysacharidů, které se vyrábí z červených mořských řas. Běžně ho seženete v prodejnách se zdravou výživou. Pokud ale tuto možnost nemáte, lze ho bez problémů nahradit kvalitní želatinou (pouze upravte postup podle návodu na obalu).
A teď k použitému kokosovému cukru. Ano, vím, že s ním už jsem na hraně (možná za hranicí) pravidel palea. Nicméně, snažím se volit menší zlo – kokosový cukr je čistě přírodní sladidlo (na rozdíl od umělých aspartamů apod.), má mnohem nižší glykemický index než třeba med (dokonce přibližně 3x) a jeho karamelová příchuť je velmi příjemná (na rozdíl od „pachuti“ stévie). Nicméně jeho použití nechávám zcela na vás – kvalitní kokosové mléko má nasládlou chuť a pro některé „mlsné jazýčky“není ani nutné přislazovat.
Kokosové mléko smíchejte s práškem agar-agar a kokosovým cukrem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Pak ihned odstavte a ještě horké nalijte do sklenic, ve kterých budete dezert podávat. Dejte chladit do lednice. V případě, že chcete dosáhnout šikmého efektu jako na fotce, sklenice umístěte do skloněné polohy. Jen při manipulaci dejte pozor na to, aby vám zahuštěné kokosové mléko nehezky „neupatlalo“ sklenici po celém vnitřku. Jakmile je kokosové mléko dostatečně ztuhlé, připravte si v mixéru kakaový krém. Stačí dohladka rozmixovat avokádo, banán a kakao (to můžete nahradit několika kousky hořké vysokoprocentní čokolády či pár zrnky umletých nepražených kakakových bobů). Doplňte do sklenic a nechte ještě chvíli vychladit.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
2 Recenzí / komentářů
Lucka
19 prosince, 2020
Tak udělej kakaovou vrstvu stejně jako tu bílou, jen do ní přidej to kakao, případně čokoládu. Někdo avokádo pozná na sto honů 😀
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Terka
18 prosince, 2020
trošku se bojím toho avokáda, není tam cítit? se bojím chutí rodičů a muže :d děkuu