📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Panna cotta s kakaovým krémem

Panna cotta s kakaovým krémem

    , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Panna cotta s kakaovým krémem
0.0 0

Tenhle recept se vám může hodit při přípravě vícechodového menu pro nějakou sváteční příležitost. Ne že si ho budete dělat každý den! 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

500 ml kokosového mléka

3 g agar-agar

40 g kokosového cukru

1 banán

1 zralé avokádo

1/2 lžičky hořkého kakaa

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Nejdříve pár slov předem. Možná nevíte, co je to agar-agar. Jedná se o přírodní zahušťovadlo na bázi polysacharidů, které se vyrábí z červených mořských řas. Běžně ho seženete v prodejnách se zdravou výživou. Pokud ale tuto možnost nemáte, lze ho bez problémů nahradit kvalitní želatinou (pouze upravte postup podle návodu na obalu).

A teď k použitému kokosovému cukru. Ano, vím, že s ním už jsem na hraně (možná za hranicí) pravidel palea. Nicméně, snažím se volit menší zlo – kokosový cukr je čistě přírodní sladidlo (na rozdíl od umělých aspartamů apod.), má mnohem nižší glykemický index než třeba med (dokonce přibližně 3x) a jeho karamelová příchuť je velmi příjemná (na rozdíl od „pachuti“ stévie). Nicméně jeho použití nechávám zcela na vás – kvalitní kokosové mléko má nasládlou chuť a pro některé „mlsné jazýčky“není ani nutné přislazovat.

Kokosové mléko smíchejte s práškem agar-agar a kokosovým cukrem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Pak ihned odstavte a ještě horké nalijte do sklenic, ve kterých budete dezert podávat. Dejte chladit do lednice. V případě, že chcete dosáhnout šikmého efektu jako na fotce, sklenice umístěte do skloněné polohy. Jen při manipulaci dejte pozor na to, aby vám zahuštěné kokosové mléko nehezky „neupatlalo“ sklenici po celém vnitřku. Jakmile je kokosové mléko dostatečně ztuhlé, připravte si v mixéru kakaový krém. Stačí dohladka rozmixovat avokádo, banán a kakao (to můžete nahradit několika kousky hořké vysokoprocentní čokolády či pár zrnky umletých nepražených kakakových bobů). Doplňte do sklenic a nechte ještě chvíli vychladit.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

2 Recenzí / komentářů

Terka

18 prosince, 2020

trošku se bojím toho avokáda, není tam cítit? se bojím chutí rodičů a muže :d děkuu

Lucka

19 prosince, 2020

Tak udělej kakaovou vrstvu stejně jako tu bílou, jen do ní přidej to kakao, případně čokoládu. Někdo avokádo pozná na sto honů 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky
Ještě nemáš žádné nabídky!

Zkontrolujte později, zda jsou k dispozici nějaké nabídky.