🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Panna cotta s kakaovým krémem

Panna cotta s kakaovým krémem

    , , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Panna cotta s kakaovým krémem
0.0 0

Tenhle recept se vám může hodit při přípravě vícechodového menu pro nějakou sváteční příležitost. Ne že si ho budete dělat každý den! 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 ml kokosového mléka

3 g agar-agar

40 g kokosového cukru

1 banán

1 zralé avokádo

1/2 lžičky hořkého kakaa

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Nejdříve pár slov předem. Možná nevíte, co je to agar-agar. Jedná se o přírodní zahušťovadlo na bázi polysacharidů, které se vyrábí z červených mořských řas. Běžně ho seženete v prodejnách se zdravou výživou. Pokud ale tuto možnost nemáte, lze ho bez problémů nahradit kvalitní želatinou (pouze upravte postup podle návodu na obalu).

A teď k použitému kokosovému cukru. Ano, vím, že s ním už jsem na hraně (možná za hranicí) pravidel palea. Nicméně, snažím se volit menší zlo – kokosový cukr je čistě přírodní sladidlo (na rozdíl od umělých aspartamů apod.), má mnohem nižší glykemický index než třeba med (dokonce přibližně 3x) a jeho karamelová příchuť je velmi příjemná (na rozdíl od „pachuti“ stévie). Nicméně jeho použití nechávám zcela na vás – kvalitní kokosové mléko má nasládlou chuť a pro některé „mlsné jazýčky“není ani nutné přislazovat.

Kokosové mléko smíchejte s práškem agar-agar a kokosovým cukrem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Pak ihned odstavte a ještě horké nalijte do sklenic, ve kterých budete dezert podávat. Dejte chladit do lednice. V případě, že chcete dosáhnout šikmého efektu jako na fotce, sklenice umístěte do skloněné polohy. Jen při manipulaci dejte pozor na to, aby vám zahuštěné kokosové mléko nehezky „neupatlalo“ sklenici po celém vnitřku. Jakmile je kokosové mléko dostatečně ztuhlé, připravte si v mixéru kakaový krém. Stačí dohladka rozmixovat avokádo, banán a kakao (to můžete nahradit několika kousky hořké vysokoprocentní čokolády či pár zrnky umletých nepražených kakakových bobů). Doplňte do sklenic a nechte ještě chvíli vychladit.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Pavla před 1 hodinou
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Martina Kyjov před 12 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Martin Praha 5 – Smíchov před 14 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Jiří Zlín před 14 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Bc. Eliška Bruntal před 15 hodinami