Recept na panna cottu s kakaovým krémem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Panna cotta s kakaovým krémem

Panna cotta s kakaovým krémem

Září 27, 2014

Hodnotit recept
Panna cotta s kakaovým krémem
0.0 0

Tenhle recept se vám může hodit při přípravě vícechodového menu pro nějakou sváteční příležitost. Ne že si ho budete dělat každý den! 😉

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 ml kokosového mléka

3 g agar-agar

40 g kokosového cukru

1 banán

1 zralé avokádo

1/2 lžičky hořkého kakaa

Postup

Nejdříve pár slov předem. Možná nevíte, co je to agar-agar. Jedná se o přírodní zahušťovadlo na bázi polysacharidů, které se vyrábí z červených mořských řas. Běžně ho seženete v prodejnách se zdravou výživou. Pokud ale tuto možnost nemáte, lze ho bez problémů nahradit kvalitní želatinou (pouze upravte postup podle návodu na obalu).

A teď k použitému kokosovému cukru. Ano, vím, že s ním už jsem na hraně (možná za hranicí) pravidel palea. Nicméně, snažím se volit menší zlo – kokosový cukr je čistě přírodní sladidlo (na rozdíl od umělých aspartamů apod.), má mnohem nižší glykemický index než třeba med (dokonce přibližně 3x) a jeho karamelová příchuť je velmi příjemná (na rozdíl od „pachuti“ stévie). Nicméně jeho použití nechávám zcela na vás – kvalitní kokosové mléko má nasládlou chuť a pro některé „mlsné jazýčky“není ani nutné přislazovat.

Kokosové mléko smíchejte s práškem agar-agar a kokosovým cukrem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Pak ihned odstavte a ještě horké nalijte do sklenic, ve kterých budete dezert podávat. Dejte chladit do lednice. V případě, že chcete dosáhnout šikmého efektu jako na fotce, sklenice umístěte do skloněné polohy. Jen při manipulaci dejte pozor na to, aby vám zahuštěné kokosové mléko nehezky „neupatlalo“ sklenici po celém vnitřku. Jakmile je kokosové mléko dostatečně ztuhlé, připravte si v mixéru kakaový krém. Stačí dohladka rozmixovat avokádo, banán a kakao (to můžete nahradit několika kousky hořké vysokoprocentní čokolády či pár zrnky umletých nepražených kakakových bobů). Doplňte do sklenic a nechte ještě chvíli vychladit.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co zdravého zase vařit. Nová zimní KUCHAŘKA od Lucky!

x