📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

    , , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Čokoládová pěna
5.0 5

Jestli máte jen trošku rádi čokoládu, tenhle recept si zamilujete. Hebká, nadýchaná, hořko-sladká, jemňoučká pěna, která se přímo rozplývá na jazyku. Co víc si přát? Má to jedinou vadu - musíte pocvičit svou trpělivost a hezky pár hodin počkat, než se dezert vychladí a čokoláda mírně ztuhne.

  • Příprava: 8 hodin 20 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 8 hodin 20 minut

    5 minut

    8 hodin 25 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

60 g + 10 g hořké vysokoprocentní čokolády (min. 85%)

60 g másla nebo ghee

2 vejce

15 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

špetička soli

100 g + 100 g smetany ke šlehání nebo kokosového mléka

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 8 hodin 20 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 8 hodin 20 minut

    5 minut

    8 hodin 25 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Pokud používáte na přípravu kokosové mléko, začněte tím, že si z něj slijete 1,5 dcl té nejhustší části na přípravu kokosové šlehačky a dáte ji na několik hodin vychladit do lednice (spolu s připravenou čokoládovou pěnou). U šlehačky můžete tento krok vynechat.

Rozpusťte si v mikrovlnné troubě či na nízkou teplotu na plotně máslo s 60 g čokolády. Promíchejte je do hladké směsi. Její teplota by měla být na dotek teplá, ale ne vařící. Potřebujeme, aby čokoláda a máslo po spojení se studenými vejci příliš neztuhly, ale zase nechceme, aby se vejce uvařila.

Rozdělte si žloutky a bílky. Žloutky našlehejte se zvoleným sladidlem do pěny, bílky vymixujte se špetičkou soli do tuhého sněhu.

Teplou čokoládovou směs dobře promíchejte s našlehanými žloutky. Pak přilijte 1 dcl kokosového mléka nebo smetany a opět dobře promíchejte.

Nakonec velmi opatrně (ručně, rozhodně ne mixérem) po částech přimíchejte sníh z bílků. Čím jemněji budete se sněhem pracovat, tím bude čokoládová pěna nadýchanější.

Hotovou směs rozdělte do 3 skleniček či pohárků a dejte přes noc vychladit do lednice.

Před podáváním vyšlehejte z vychlazeného kokosového mléka či zbytku smetany tuhou šlehačku. Ozdobte s ní připravenou čokoládovou pěnu a vše posypte 10 g nastrouhané čokolády.

Podávejte vychlazené.

Přesné dávkování sladidla hodně záleží na tom, jak sladkou chuť ve finále chcete u pěny mít, ale také na cukru obsaženém v samotné čokoládě. Pokud použijete vysokoprocentní čokoládu zcela bez cukru, možná trošku medu či jiného sladidla o pár gramů přidejte. Někomu ale chutná pěna úplně hořká.
* Výživové hodnoty jsou rozpočítané pro použití erythritolu nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota540 kcal / 2 259 kJ *
Tuky54 g
Bílkoviny8 g
Cukry6 g *

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

12 Recenzí / komentářů

David Lengyel

19 května, 2017

Dokonalost!

Lucie

19 května, 2017

Tak od tebe, jako znalce a milovníka čokolády, si pochvaly obzvlášť cením 🙂

Jantcha

13 června, 2017

nemá chybu :-)…

Lucie

13 června, 2017

Že jo? 🙂 Nejsem zrovna extra milovník čokolády, ale tohle vážně můžu <3

Božena

8 srpna, 2017

luxusní

Lucie

9 srpna, 2017

🙂 ano, lepší popis neexistuje

Jana

7 září, 2018

Dobrý den,
dělám po několikáté a manžel je nadšený. Výborný a jednoduchý recept. I já, ač na sladké nejsem, jsem překvapená, jak je to dobré.

Lucie

8 září, 2018

Dobrý den, já také na sladké nejsem 🙂 Ale tady, podobně jako vy, udělám ráda výjimku. Mám radost, že pěna chutná.

Pavča

25 října, 2018

mňamkaaaa. příště uberu sirup. použila jsem lžičku kokosového. už na sladkou chuť nejsem moc zvyklá, ale občas přijde chuť a tohle je přesně ono. díky a už se moc těším na knihu až přijde.

Lucie

25 října, 2018

Moc díky za komentář. Mám radost, že jste si pochutnala 🙂 Kniha už se tiskne, ale ještě to chvíli potrvá. Bude rozesílaná přibližně v polovině listopadu 🙂

Dáda

29 února, 2020

Určitě s velkou chutí zítra zkusím udělat. Jen si nejsem jistá, jestli zvládnu vydržet čekat, než se vychladí. :))))

Lucka

1 března, 2020

Nejste náhodou netrpělivý Beran jako já? 😀 Držím palce, ať čekání rychle uteče a pěna chutná ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0