📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

JAK SE STÁT KRÁLEM ČI KRÁLOVNOU GRILOVÁNÍ?

Tady je pár základních a velmi jednoduchých tipů, se kterými se vám každá grilovačka povede a osttaní vás budou chválit až do nebes!

  • Pokud grilujete na uhlí, podpalte ho minimálně půl hodiny před plánovanou přípravou jídla. Správnou a rovnoměrnou teplotu získáte až poté, kdy budou uhlíky dostatečně rozžhavené.
  • Nepřeceňujte působení marinády. To, že nějaké maso naložíte na 3 dny do směsi oleje a koření, z tuhé “podešve” neudělá měkoučkou a šťavnatou dobrotu. Raději se soustřeďte na výběr správného a kvalitního masa. Ne každé se totiž na grilování hodí.
  • Nestyďte se za používání teploměru. Vnitřní teplota masa má na výsledek zásadní vliv. Pokud třeba kuřecí prsa neprohřejete alespoň na 70 °C, je na bezpečné servírování ještě čas. Nechcete přece svým hostům přivodit zažívací problémy. Ale ani vysušený hamburger nikoho neoslní. Správná teplota uvnitř masa je prostě alfou a omegou každé povedené grilovačky.
  • Nezapomeňte si předem připravit veškeré náčiní. Ať ho nehledáte na poslední chvíli. Někdy totiž stačí jen pár vteřin a plameny se postarají o zničení celého vašeho díla, zatímco vy se sháníte třeba po kleštích na obrácení masa.
  • Nabídněte hostům kromě masa i další grilované pochoutky. Třeba celé jarní cibulky, papriky, chřest, cukety, hlavičky portobelllo žampiónů, sýry typu halloumi či panýr, vegetariánské špízy…
  • A nezapomeňte na dezert! I ten můžete připravit na grilu. Třeba takové grilované nektarinky s vanilkovým tvarohem a křupavými oříšky nebo horkou směs lesního ovoce s kopečkem smetanové zmrzliny neodmítne nikdo 😋
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0