
Pečený tvaroh

Pečený tvaroh
Dezerty, Snídaně Bez lepku, Bez masa, Low Carb, Primal, Vegetariánské tvaroh, vejce
2025-05-03
Ohodnotit receptTenhle recept koluje Low carb komunitou už pěkných pár let a zaslouženě patří mezi stálice. Jeho obliba mě nepřekvapuje – je jednoduchý, nenáročný a přitom výborný. Tak jsem si řekla, že by si zasloužil místo i tady na webu. Vychlazený připomíná cheesecake, za tepla zase hebký pudink. Stačí jen pár základních surovin – a je hotovo. Ať chutná! ❤️
- Příprava: 1 hodina 30 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
1 hodina 30 minut
30 minut
2 hodin
- Množství: 3 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
1000+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 1 hodina 30 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
1 hodina 30 minut
30 minut
2 hodin
- Množství: 3 porce
Postup
ZÁKLADNÍ VERZE
Vidličkou zlehka rozšlehejte vejce s vanilkovým extraktem.
Následně do vajec zapracujte tvaroh a podle chuti i sladidlo.
Směs nalijte do vhodné zapékací misky (na 3 porce průměr cca 21 cm) a vložte do trouby předem vyhřáté na 170 °C (horkovzduch).
Pečte přibližně 30 minut. Okraje by měly začít zlátnout, ale prostředek zůstat jemně třaslavý (ztuhne po vychlazení).
Otevřete troubu a tvaroh v ní nechte zchladnout. Pak uložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Podávejte vychlazené, přímo v pečicí misce. Ať si každý nabere podle chuti.
Upečený tvaroh uložený v lednici vydrží několik dní. Pro zamrazení se nehodí.
TIPY NA OBMĚNY
Na přípravu nejlépe zvolte měkký balený tvaroh - má pevnější strukturu než ten z vaničky. Fungovat to ale bude s oběma druhy.
Část tvarohu lze nahradit například hustou tučnou zakysanou smetanou nebo jogurtem, rozmixovaným cottage sýrem či ricottou, smetanovým krémovým sýrem atd.
Pro větší hebkost přidejte k vejcím navíc samostatné žloutky (1 žloutek na 3 porce).
K dosažení mírně pevnější struktury do vajec (před přidáním tvarohu) zapracujte 20 g bramborového škrobu, případně trošku jemně strouhaného kokosu.
Vaječno-tvarohovou směs nemixujte, zbytečně by zřídla.
Před vložením do trouby můžete tvaroh doplnit oblíbeným ovocem, ať už čerstvým či mraženým. Hodit se budou například maliny, ostružiny, rybíz, borůvky nebo nakrájené jahody, broskve, nektarinky či meruňky. V zimních měsících jsou skvělá jablka či hrušky, které nakrájíte na kostičky a pár minut podusíte na pánvi (například se skořicí či badyánem nebo špetkou kardamomu).
Přesná doba pečení bude hodně závislá na připravovaném množství, průměru formy, výšce tvarohové směsi a požadované výsledné konzistenci. Proto ji upravte podle svých potřeb.
Tvaroh si můžete vychutnat i teplý, ihned po upečení. Někomu dokonce za tepla i více chutná. Nicméně po delším vychlazení se jeho konzistence zpevní a je podobná jako u cheesecake. Pokud nechcete čekat, tvaroh pečte o něco déle, aby se kompletně propekl.
* Druh a přesné množství sladidla záleží na vašich zvyklostech a chuti. Lze použít třeba xylitol, med, datlový sirup, kokosový cukr atd.
* Recept je rozpočítán na erythritol s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Hledáte další inspiraci?
Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.