Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cibulačka

Cibulačka

  ,   , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Cibulačka
5.0 3

Při přípravě této polévky se ani tak neprojeví, jaký jste kuchař, ale spíše, kolik máte trpělivosti 😉 Karamelizace cibulky zabere čas, potom se vám ale odvděčí krásně nasládlou chutí.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • 5 minut

    1 hodina 30 minut

    1 hodina 35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

0.75 kg cibule

1 pórek

1 svazek jarní cibulky

olivový olej

3 bobkové listy

1 lžíce balsamicového octa

sůl

bílý pepř

100 g slaniny (ve Whole30 variantě podle vašeho uvážení)

sádlo

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • 5 minut

    1 hodina 30 minut

    1 hodina 35 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nakrájejte si cibuli na tenké proužky, jarní cibulku a pórek na slabá kolečka.

V širokém hrnci rozehřejte olivový olej (v primal verzi přidejte 2 plátky másla), vhoďte nakrájenou cibuli, osolte a za občasného nechte cibuli změknout.

Přidejte nakrájený pórek, jarní cibulku a bobkové listy.

Duste na středním plameni, občas promíchejte a přitom seškrabujte ze dna zkaramelizovanou cibuli.

To vše vydržte co nejdéle, cca 40-60 minut.

Cibule by měla být krásně hnědá, jarní cibulka a pórek se téměř rozpustí.

Na závěr přidejte 1 lžíci balsamicového octa (pozor na výrobky s přidaným cukrem) a nechte vyvařit.

Přilijte 1 litr vody (nebo vývaru), opepřete, dosolte a krátce povařte.

Z polévky vyberte bobkové listy, dejte si stranou část cibule a zbytek dohladka rozmixujte.

Do rozmixované polévky vraťte cibuli, kterou jste si dali stranou.

Na pánvičce si na sádle opečte cibuli a slaninu nakrájenou na proužky.

Při podávání každému polévku ozdobte touto směsí a pokud jíte primal, můžete přidat i lžíci zakysané smetany, popřípadě posypat strouhaným sýrem.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




8 Recenzí / komentářů

Lukýno

6 dubna, 2017

super recept:))

Lucie

6 dubna, 2017

To jsem ráda, že se líbí 🙂

Ptolemai

19 února, 2019

Skvělá a s posypkou z grana padano je to velká pecka 🙂

Lucie

19 února, 2019

Až mi z té představy zakručelo v břiše. 🙂

Kristina

25 července, 2019

Dělala jsem poprvé a byla výborná…. Fakt super. Zakysana Smetana nahoru s křupavou slaninou…. Ale těch slz

Lucie

26 července, 2019

Cibulačka za ty slzy stojí <3 Mám velkou radost, že chutnalo. Moc díky za komentář 🙂

Pavel

20 srpna, 2019

Bude mít cibule a porek vůbec ještě nějakou výživovou hodnotu po hodině vaření?

Lucie

20 srpna, 2019

Při každé tepelné úpravě zelenina ztrácí vitamíny. Nicméně některá jídla bez delší tepelné úpravy připravit nejdou. A zrovna cibulačka mezi ně patří. Ze syrové cibule by určitě polévka měla mnohem vyšší výživnou hodnotu, ale nebyla by vůbec dobrá 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0