📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Čokoládový dort s malinami (z kalendáře 2022)

Čokoládový dort s malinami (z kalendáře 2022)

    , , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Čokoládový dort s malinami (z kalendáře 2022)
5.0 3

V druhé polovině léta přichází sladké období malin. Až nebudete vědět co s nimi, určitě vyzkoušejte tenhle skvělý čokoládový dort. Protože jestli to nějakému ovoci sluší s hořkou čokoládou, jsou to právě příjemně nakyslé maliny, které s ní úžasně chuťově kontrastují. Recept je malou ochutnávkou ze stolního kalendáře (minikuchařky) pro rok 2022 a rozhodně stojí za vyzkoušení ❤️

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 2 hodin

    30 minut

    2 hodin 30 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

KORPUS

40 g kokosové mouky

40 g hořkého přírodního kakaa

5 g prášku do pečiva

cca 60 g sladidla * (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

120 g smetany na vaření

2 vejce

ROZVAR

150 g malin

1 lžička citrónové šťávy

ZDOBENÍ

50 g smetany na vaření

80 g hořké vysokoprocentní čokolády

100 g mascarpone

100 g malin

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 2 hodin

    30 minut

    2 hodin 30 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

Ukázkový recept z kalendáře pro rok 2022


Kalendář pro rok 2022

Prohlédnout si kalendář

KORPUS

Dobře promíchejte všechny sypké suroviny.

Stranou našlehejte nebo rozmixujte všechny tekuté ingredience.

Obě směsi důkladně promíchejte do hladkého řidšího těsta a nalijte do dortové formy (na 6 porcí průměr cca 17 cm), kterou jste si vyložili pečicím papírem.

Vložte do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečte cca 30 minut. Přesná doba bude záviset na počtu připravovaných porcí, průměru dortové formy a tudíž výšce těsta. V případě potřeby ji proto zkraťte nebo naopak prodlužte.

Míru propečení ke konci zkontrolujte zapíchnutím špejle do korpusu. Pokud vyjde čistá, máte hotovo.

Korpus nechte vychladnout a pak ho po celé ploše rozřízněte na dva pláty.

Jeden plát pomažte malinovým rozvarem (viz níže) a zaklopte druhým.

ROZVAR

V malé pánvičce rozmačkejte maliny s troškou citrónové šťávy a povařte do požadované hustoty.

Pro zbavení zrníček můžete rozvar propasírovat přes jemné sítko.

ZDOBENÍ

Smetanu zahřejte těsně pod bod varu a ještě horkou zalijte čokoládu nalámanou na malé kousky.

Nechte pár minut odstát a pak rozmíchejte dohladka. Nechte zchladnout v pokojové teplotě.

Do čokoládové směsi zapracujte studené mascarpone a rozmíchejte do hladkého krému.

Potřete jím na povrchu a ze stran připravený korpus a dejte vychladit do lednice.

Před podáváním dort ozdobte čerstvými malinami a nechte krátce odstát v pokojové teplotě, aby poleva příjemně povolila a změkla.

Pak nakrájejte na dílky a podávejte.

TIPY

Pozor při používání holandského kakaa. Má hodně výraznou hořkou chuť, proto jeho množství případně upravte podle sebe, nebo raději použijte přírodní nepražené kakao, které je jemnější a na chuť příjemnější.

Rozvar případně nahraďte oblíbeným nedoslazovaným džemem, nebo dort promažte krémem z mascarpone.

Zajímavou variantou je příprava řezů - těsto upečte v jednom plátu (bude stačit mnohem kratší doba pečení), potřete krémem z mascarpone (přidejte do něj o něco více šlehačky, aby byl měkčí) a ozdobte malinami.

Líbil se vám recept?

Jedná se jen o ochutnávku z kalendáře / minikuchařky pro rok 2022. Najdete v nich dalších 52 vyladěných receptů, pečlivě volených tak, aby odpovídaly danému ročnímu období a daly se připravit ze snadno dostupných surovin.

Prohlédnout si kalendář

* Výživové hodnoty jsou spočítané při použití erythritolu s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Energetická hodnota280 kcal / 1150 kJ
Sacharidy10 g *
Tuky22 g
Bílkoviny8 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

16 Recenzí / komentářů

Hana

9 září, 2021

Muze byt jako sladidlo med? Děkuji

Lucka

9 září, 2021

Záleží na vašem stravovacím stylu. Pokud jste zvyklá jej běžně používat, můžete i zde 🙂
PS: Zapomněla jsem původně tuto informaci do receptu doplnit, tak jsem to teď napravila. Děkuji za upozornění.

Marta

10 září, 2021

🙂 Podnětné, úžasné! Možná pro začátečníky uvést vychytávku čím přilepit na povrch maliny – bílek, med(?), či máte jiný vyzkoušený nápad?

Lucka

10 září, 2021

Děkuji za milou pochvalu receptu ❤️
Přiznám se, že nad přilepováním jsem vůbec nepřemýšlela 🙂 Ale myslím, že bude úplně stačit je na dort přidat, dokud bude poleva ještě měkká.

Pavlína

14 října, 2021

Vynikající dortík! vyzkoušen a za dva dny dělán znovu 🙂 Došlo kakao, nahrazeno karobem a super. Děkuji za tento recept 🙂

Lucka

14 října, 2021

Já děkuji za milý komentář ❤️ Udělá mi vždycky ohromnou radost, když vím, že si někdo pochutnal 🙂

Danča

30 října, 2021

Ahoj Lucko, tenhle recept se mi zdá jako vhodný i pro mírného cukrovkáře. Jen si nejsem jistá tím množstvím kokosové mouky (40g ?) – jestli nemělo být třeba 400g? Chtěla bych ho poslat mamce, aby dort mohla udělat taťkovi, tak se ptám pro jistotu.
Vařím podle tvých receptů dlouho dlouho a jsi fakt SKVĚLÁ
Díky Danča

Lucka

30 října, 2021

Ahoj, Dančo, já myslím, že všechny mé recepty low carb jsou pro cukrovkáře vhodné. Samozřejmě je vždy nutné přihlédnout k osobním omezením a aktuálnímu zdravotnímu stavu. A pak je samozřejmě důležité, čím daný cukrovkář “sladí”.
Ta gramáž je opravdu správně. Část mouky zastoupí kakao (jen pozor na holandské, to je strašné hořké) a kokosová mouka je extrémně savá, takže jí stačí mnohem méně než jiných druhů.
Moc doufám, že se dort povede a rodiče si pochutnají 🙂
Moc děkuju za krásnou pochvalu ❤️ Potěšila!

Hanele

26 prosince, 2021

Dobrý den,

od kolika let je dort vhodný vzhledem k použitým surovinám?

Děkuji

Lucka

27 prosince, 2021

Dobrý den, to bohužel přesně neporadím. Dětskému stravování se nevěnuji a dcera je již dospělá, takže doporučení ohledně vhodných surovin podle věku detailně neznám.

Šárka R.

22 května, 2022

Právě dodělán, z poloviny snězen výborný rychlý (navrh “jen” maskarpone s tvarohem a kakaem, a borůvkovy rozvar). A ještě, aby se rozleželo na zítra připraven ředkvičkový salát (koštovala jsem a taky moc dobrý, jen místo karbanatků k němu je přírodní kotleta) diky za inspirace….

Lucka

23 května, 2022

Šárko, moc děkuju za vaše nadšení, zkoušení receptů a milé komentáře ❤️ Vždy mi udělá velkou radost, že jste si pochutnala 🙂
Budu se těšit na viděnou u nějakého dalšího receptu.

Míla

13 září, 2023

Dobry den ,pekla jsem čokoládový dort s malinami, ale mam ho nizky malo naskočil,kde jsem udelala chybu?dekuji

Lucka

13 září, 2023

Dobrý den, to mě moc mrzí, že se dort nepovedl 🙁
Velmi těžko se takhle na dálku odhaduje, v čem by mohl být zádrhel. Dělala jste prosím v receptu nějaké úpravy či změny? Bylo těsto před vložením do trouby spíše tekuté? Vážila jste přesně na gramy? Nepoužila jste smetanu ke šlehání? Jaké sladidlo a v jakém množství jste použila? Nebyl prošlý prášek do pečiva? Nebyla vaše forma větší, než je uvedeno v postupu?

Míla

13 září, 2023

Špatně jsem si precetla ,dala jsem tam smetanu na šlehání.

Lucka

14 září, 2023

Děkuji za doplňující informaci. Pečení (a zejména to bezlepkové) je občas alchymie. Stačí změnit jednu drobnost a výsledek nevyjde, tak jak by člověk chtěl.
Ale pevně věřím, že příště to krásně vyjde ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky