Recept na jehněčí kofty s pečenou mrkví, rajčatovým salátem
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

15-04-04-03

Jehněčí kofty s pečenou mrkví, rajčatovým salátem a citrónovou majonézou

15-04-04-03

Jehněčí kofty s pečenou mrkví, rajčatovým salátem a citrónovou majonézou

  , , , ,   , , ,   , , , ,

Duben 4, 2015

Hodnotit recept
Jehněčí kofty s pečenou mrkví, rajčatovým salátem a citrónovou majonézou
0.0 0

Jehněčí maso není běžnou surovinou na klasickém českém jídelníčku. Jenže zrovna u tohoto masa máte téměř 100% jistotu, že bude ze zvířete volně chovaného a tedy bez zbytečné chemie a nepřirozeného dokrmování, takže rozhodně stojí za občasné zařazení. A pokud máte ze zpracování jehněčího respekt, zkuste nejdříve třeba tento recept z mletého masa, které je na přípravu nejjednodušší.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

450 g mletého jehněčího masa

200 g květáku

800 g mrkve

300 g cherry rajčat

3 šalotky

4 vrchovaté lžíce domácí majonézy

šťáva z 1 citrónu

2 hrsti čerstvé máty

2 hrsti čerstvého koriandru

2 lžičky mletého koriandru

2 lžičky drceného římského kmínu

2 lžíce semínek sezamu

olivový olej

sůl

pepř

Postup

Oškrábejte si mrkve a nakrájte je na špalíčky.

Rozprostřete je na plech vyložený pečícícm papírem, lehce zakápněte olivovým olejem, promíchejte a dejte je péct doměkka do trouby na 30-40 minut na 180°C (cca na posledních 10 minut mrkev posypte sezamovými semínky). Mrkev osolte a opepřete až před podáváním, ať zbytečně nepustí vodu. Přesná doba pečení záleží na kvalitě mrkve a velikosti nakrájených špalíčků.

Květák rozeberte na jednotlivé růžičky. Vložte je do mixéru a rozdrťte na zrníčka velikosti rýže.

Ta nasypte do vhodné misky a za občasného promíchání ji nechte „uvařit“ v mikrovlnné troubě. Doba záleží na výkonu vaší trouby a množství květáku, ale většinou stačí cca 7-10 minut.

Pokud vám použití mikrovlnky vadí, nechte květáková zrníčka podusit pod pokličkou na malém množství vody.

Uvařenou květákovou „rýži“ promíchejte s mletým jehněčím, nadrobno pokrájenou mátou a dochuťte kořením (mletým koriandrem, drceným římským kmínem, solí a pepřem).

Ze vzniklé směsi vytvořte válečky okolo špejlí. Ty dejte péct na 20 minut do trouby k mrkvi.

Než se vám maso a mrkev upeče, připravte si rajčatový salát a citrónovou majonézu, které skvěle doplní nasládlou chuť mrkve a mátové kofty.

Majonézu smíchejte se šťávou z půlky citrónu, šťávu z druhé půlky pak s drobně pokrájenými rajčaty a šalotkou. Rajčatový salát ještě dochuťte pokrájenými lístky čerstvého koriandru.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation