📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kokosová panna cotta s mango přelivem

Kokosová panna cotta s mango přelivem

    , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Kokosová panna cotta s mango přelivem
5.0 4

Kokosová panna cotta úžasně kontrastuje s mango přelivem nejen svojí barvou, ale i chutí – sladkost podtržená mírnou kyselostí, sněhově bílá jako podklad pro výraznou žlutou. S tímhle dezertem nemůžete šlápnout vedle, bude chutnat i těm, kteří o paleo nikdy neslyšeli. Jedinou nevýhodou je dlouhé čekání. Berte to ale jako cvičení pevné vůle 😉

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 40 minut

    10 minut

    50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

800 ml kokosového mléka

1 vanilkový lusk či 4 špetky vanilkového prášku nebo 1 lžička vanilkového extraktu

15 g práškové želatiny (upravte množství případně podle návodu na obalu)

60 g cca sladidla * (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

1 malé mango (cca 250 g)

1 lžíce kokosových lupínků (cca 20 g)

1 lžička kokosového oleje (volitelně, na vymazání nádobek)

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 40 minut

    10 minut

    50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

V kokosovém mléku rozmíchejte 15 g želatiny (pročtěte pečlivě instrukce na obalu a množství případně upravte).

Přidejte vanilku. Pokud použijete vanilkový lusk, rozkrojte ho a pomocí špičky nože z něj vyškrábněte vanilková zrníčka. Ty přidejte do kokosového mléka. Počítejte s tím, že zrníčka budou v bílé panna cottě vidět. Jedná se ale o známku použití kvalitní suroviny.

Stejně barevně „naruší“ bělost panna cotty i vanilkový prášek. Pro zachování čistě bílé barvy použijte vanilkový extrakt, nebo (v nejhorším případě) vanilku zcela vynechejte.

Stejný vliv na barevnost panna cotty má i přidané sladidlo.

Za střední teploty a častého míchání kokosové mléko s želatinou, vanilkou a sladidlem zahřívejte (nesmí se vařit), dokud se želatina zcela nerozpustí (na lžíci vám nebudou zůstávat kousky želatiny).

Horkou směs rozlijte do vhodných skleniček či hrníčků. Volte takové, abyste měli se závěrečnou manipulací s vychlazenou panna cottou co nejmíň práce, ale zároveň bylo servírování dostatečně efektní.

Pokud budete chtít panna cottu vyklopit, zvolte takovou velikost nádobek, abyste je odpovídajícím množstvím tekuté směsi zaplnili až po okraj (aby „bochánek“ při vyklápění nepadal z výšky).

Pro usnadnění vyklopení nádobku před nalitím teplé směsi jemně vymažte kokosovým olejem.

Pokud vám ani to nepomůže a obsah bude v hrnečku držet, můžete panna cottu opatrně objet po obvodu nožem nebo hrneček na pár vteřin ponořit do horké vody (tím se okraj mírně rozpustí a obsah půjde lépe vyklopit).

Pokud se nechcete se servírováním příliš trápit, nalijte teplou směs do skleniček, ve kterých budete panna cottu i podávat. Zde volte naopak trošku větší velikost, aby se vám tam vešel ještě mango přeliv a kokosové lupínky.

Připravené nádobky s teplou panna cottou dejte do lednice vychladit na několik hodin (nejlépe přes noc).

Před podáváním rozmixujte dohladka oloupané mango a touto směsí polijte vychlazenou panna cottu.

Dozdobte plátky kokosu a hned podávejte.

* Přesné množství sladidla záleží na použitém druhu a vaší chuti.
Lze použít třeba xylitol, med, datle, kokosový cukr atd.
Recept je rozpočítán na erythritol s nulovou kalorickou hodnotou.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota450 kcal / 1900 kJ
Sacharidy13 g *
Tuky41 g
Bílkoviny7 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Miroslav

27 července, 2016

Myslím, že je vynikající. Nezbyl na mě ani kousek… 🙂

Lucie

27 července, 2016

Myslím, že lepší ohodnocení receptu neexistuje 😀

Pavla

13 srpna, 2017

Opravdu delikatesa hotova za minutu – az na to čekání..; ale jak se říká” kdo si počká-ten se dočká” jednoduché jak facka a přitom opravdu famózní .

Lucie

13 srpna, 2017

Italové umí 🙂 Minimum práce, s velkým výsledkem. Jen holt to čekání, no 😀

Radka

25 ledna, 2018

Perfektní, bála jsem se té želatiny, nemám s tím zkušenost, ale šlo to dobře, trpělivost to chvilku chtělo, ale výsledek bezva. Chutnalo všem. 🙂

Lucie

25 ledna, 2018

Používání želatiny je vlastně hrozně jednoduché, jen poprvé je člověk nervózní. Je to taková malá zkouška trpělivosti – vydržet než ztuhne. Mám radost, že se panna cotta povedla a chutnala.

Jarmila

9 dubna, 2019

Dělala jsem to s lesním ovocem a bylo to dokonalé. Hlavně když se dobře zvolí želatina může se to podávat i jako veganské. Což moje kamarádka velmi ocení.

Lucie

10 dubna, 2019

Lesní ovoce je skvělá volba ❤️ Mám velkou radost, že chutnalo.
Jaká je prosím veganská želatina?

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0