📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

    , , , , ,   

Ohodnotit recept
Krůtí pečeně
5.0 1

Sehnat kvalitní šunku bez „éček“ je nadlidský výkon, hraničící se zázrakem. Uzeninám (snad kromě slaniny) se proto snažím vyhýbat. Následující návod není sice na klasickou dušenou šunku, ale v mnoha receptech jí může s přehledem nahradit.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 30 minut
  • 10 minut

    1 hodina 30 minut

    1 hodina 40 minut

  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

1/2 kg krůtích prso

sůl, pepř

1 lžíce sádla

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 30 minut
  • 10 minut

    1 hodina 30 minut

    1 hodina 40 minut

Postup

Krůtí prsa osolte a okořeňte nahrubo mletým pepřem. Zahřejte na vysokou teplotu pánev, dejte na ní lžíci sádla a pak na ní ze všech stran dozlatova opečte krůtí prsa. Opečené maso vložte do vyhřáté trouby a pečte zakryté cca 1 hodinu na 100°C. Před krájením nechte maso vychladnout.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

4 Recenzí / komentářů

Miroslav

24 listopadu, 2017

Úžasný recept. Neveřil jsem, protože krůtí se moc neosvědčilo jako trhané maso, ale tohle je opravdu super.

Lucie

25 listopadu, 2017

Mám radost, že chutnalo. V čem se krůtí neosvědčilo v podobě trhaného masa? Bylo moc suché?

Miroslav

25 listopadu, 2017

Ano, bylo suché, Musel jsem také hodně dosolovat a kořenit, ale pečeni budu dělat, myslím tak 3x do měsíce. Minimálně
🙂

Lucie

25 listopadu, 2017

Krůtí prso je poměrně dost suché. Zkuste příště na trhané maso krůtí stehno, to je krásně šťavnaté.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky
Ještě nemáš žádné nabídky!

Zkontrolujte později, zda jsou k dispozici nějaké nabídky.