Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

    , , , , ,   ,

Hodnotit recept
Krůtí pečeně
5.0 1

Sehnat kvalitní šunku bez „éček“ je nadlidský výkon, hraničící se zázrakem. Uzeninám (snad kromě slaniny) se proto snažím vyhýbat. Následující návod není sice na klasickou dušenou šunku, ale v mnoha receptech jí může s přehledem nahradit.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • 10 minut

    1 hodina 30 minut

    1 hodina 40 minut

  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1/2 kg krůtích prsou

sůl, pepř

1 lžíce sádla

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • 10 minut

    1 hodina 30 minut

    1 hodina 40 minut

Postup

Krůtí prsa osolte a okořeňte nahrubo mletým pepřem. Zahřejte na vysokou teplotu pánev, dejte na ní lžíci sádla a pak na ní ze všech stran dozlatova opečte krůtí prsa. Opečené maso vložte do vyhřáté trouby a pečte zakryté cca 1 hodinu na 100°C. Před krájením nechte maso vychladnout.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Miroslav

Listopad 24, 2017

Úžasný recept. Neveřil jsem, protože krůtí se moc neosvědčilo jako trhané maso, ale tohle je opravdu super.

Lucie

Listopad 25, 2017

Mám radost, že chutnalo. V čem se krůtí neosvědčilo v podobě trhaného masa? Bylo moc suché?

Miroslav

Listopad 25, 2017

Ano, bylo suché, Musel jsem také hodně dosolovat a kořenit, ale pečeni budu dělat, myslím tak 3x do měsíce. Minimálně
🙂

Lucie

Listopad 25, 2017

Krůtí prso je poměrně dost suché. Zkuste příště na trhané maso krůtí stehno, to je krásně šťavnaté.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.