🚚 Dopravci slibují doručení do 🎄Vánoc u objednávek dokončených do 20.12., 📦 Česká pošta do 16.12.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Mega rychlý chia pudink

Mega rychlý chia pudink

  ,   , , , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Mega rychlý chia pudink
5.0 36

Chia (čti čia) semínka šalvěje hispánské v posledních letech získala zpět svou bývalou slávu. Dávní Aztékové je používali jako skvělou a snadno přenosnou zásobárnu energie, nebo dokonce jako platidlo. Neuvěřitelná schopnost chia na sebe vázat tekutinu a vytvářet jemný gel se využívá v mnoha moderních receptech. Mně osobně ale v tolik známém chia pudinku vadí konzistence s kuličkami. Proto jsem ho zkusila připravit z rozmixovaných semínek a funguje to víc než skvěle.

  • Příprava: 5 minut
  • 5 minut

    5 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

25 g chia semínek

200 ml kokosového mléka nebo klasické smetany ke šlehání či na vaření

20 g hořkého kakaa

15 g sladidla podle vašeho stravovacího stylu (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) *

  • Příprava: 5 minut
  • 5 minut

    5 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Rozemelte chia semínka v elektrickém mlýnku na kávu co nejvíc najemno.

Rozdrcená chia rozmixujte s vychlazeným kokosovým mlékem nebo smetanou, kakaem a sladidlem.

Můžete hned podávat. Pudink ozdobte třeba kopečkem šlehačky a nastrouhanou hořkou čokoládou.

* Přesné množství sladidla záleží na použitém druhu a vaší chuti. Výživové hodnoty jsou rozpočítány na erythritol s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota270 kcal / 1 130 kJ
Sacharidy5 g
Tuky24 g
Bílkoviny6 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




84 Recenzí / komentářů

Zlatka

18 února, 2018

Právě odzkoušeno….luxusní dezertík!!!!

Radka

18 února, 2018

Ahoj, koupila jsem mouku ze chia seminek, predpokladam, ze ji muzu pouzit? Je to klasicka konzistence mouky… Tyhle stranky jsou bozi, jedna velka studna inspirace! Diky za ne!! 🙂

Lucie

18 února, 2018

Díky za rychlé vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám velkou radost, že chutná <3

Lucie

18 února, 2018

Ahoj, Radko. Přiznám se, že chia mouku neznám. Ale fungovat by to asi podle mého mělo. Moc díky za pochvalu stránek, udělala mi velkou radost 🙂

Zdenka

20 února, 2018

Právě „uvařené“ a snědené ….. vynikající dezert!!!

Lucie

21 února, 2018

Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂

Lenka Kapitanova

21 února, 2018

Je luxusní a zajimalo vy mě jak dlouho vydrží, vlastně asi nevydrží

Zdena

21 února, 2018

Včera vyzkoušeno, před chvílí snědeno ke svačině a opravdu výborná věc. Budu dělat určitě častěji. Navrch jsem ještě dala horké maliny. Byla to prostě bomba, děkuji za recept.

Lucie

21 února, 2018

Lenko, přiznám se, že jsem nikdy nezkoušela testovat, jak dlouho pudink vydrží 🙂 Vždy ho dělám těsně před samotnou konzumací. Ale podle mě, tak odhadem 2-3 dny. Mám velkou radost, že chutná 🙂

Lucie

21 února, 2018

Tak ovšem kombinace s horkými malinami musela být skvostná <3 Mám radost, že se recept líbí a chutná 🙂

Zuzka

24 února, 2018

Dobrý den, asi blbá otázka, ale chtěla jsem se zeptat, zda by se dala použít zakysaná smetana 🙂

Lucie

24 února, 2018

Dobrý den, žádná otázka není blbá 🙂 Určitě to půjde. Těch chia ale bude stačit méně.

Zuzka

24 února, 2018

Tak jsem zkusila s tou zakysanou smetanou a je to také výborné, mám bez sladidla, jelikož žádné nemám, ale i tak je výborný

Lucie

24 února, 2018

Super, moc díky za sdílení zkušenosti s obměnou. Mám radost, že chutnalo.

topinka

26 února, 2018

Je to super nápad, geniálne jednoduchý, pre veľký úspech opakujeme.. a opakujeme.. a musíme pre nové zásoby kokosového mlieka..:-)

Lucie

27 února, 2018

V jednoduchosti je krása 🙂 Mám velkou radost, že se u vás doma pudink setkal s takovým nadšením.

Zdena

3 března, 2018

Mňam , díky.

Lucie

4 března, 2018

To mám radost, že chutná <3

Blanka

9 března, 2018

Lucko, děkuju – to je první pudink, který synek snědl bez zastavení, bez dotazů, „co to tam zase je“ 🙂 ukládám do seznamu supr dezertů!

Lucie

9 března, 2018

To mám radost, že se recept probojoval do TOP receptů! Pokud se k nějakému receptu někdo opakovaně vrací, je to pro něj ta nejlepší pochvala <3

Ivana Vlkova

12 března, 2018

Chci se optat . To mleko se nevari?

Lucie

12 března, 2018

Ano, nevaří. Není potřeba, zhoustne to i tak.

Romana

28 března, 2018

Pudink je vyborny. Urcite ho zaradim do jidelnicku. Jen by me zajimalo, jestli si muze dat i syn 2 roky. Dekuji za info

Lucie

28 března, 2018

Pokud pudink přisladíte nějakým přirozeným sladidlem (datle, med), nevidím důvod, proč by tento pudink jednou za čas váš syn nemohl.

Eva

4 dubna, 2018

Vyzkoušeno, výborné a hlavně velmi rychlé! Chia semínka jsme pomleli na mlýnku na mák.

Lucie

5 dubna, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂

Katarína

23 dubna, 2018

Skvělý a rychlý dezert. Jen jsem se chtěla zeptat jaké použit kokosové mléko? Nikdy nevím, zdali to z plechovky, které je hustejsi, nebo mužů použit domaci? Prvně jsem totiž použila smetanu 33% a bylo to hodne huste, tak jsem naredila mlékem. Děkuji.

Lucie

23 dubna, 2018

Mám radost, že chutná 🙂 Můžete použít oboje a případně podle potřeby přidat nebo ubrat chia semínka.

Zuzana Kolářová

26 dubna, 2018

Můžu se zeptat …ta smetana se má vymixovat do tuha ,jako slehačka, nebo jen smíchat s těmi semínky? Děkuji moc.

Lucie

26 dubna, 2018

Stačí smíchat. Chia to zahustí samy o sobě 🙂

Ditta

8 května, 2018

Je to výborné! 🙂

Lucie

9 května, 2018

To moc ráda čtu 🙂 Díky za vyzkoušení receptu a komentář

Lucka

15 května, 2018

Luci diky Vam mam chia seminka zase rada :-). Jak jednoduche, staci je proste rozemlet ;-)). Dekuji za skvely dezertik!

Lucie

16 května, 2018

Taky mi ta celá moc nejedou 🙂 Mám radost, že chutná.

Lenka

21 května, 2018

Dobry den, lze prosim místo kokos.mleka, normalni polotucne mleko? Dekuji

Lucie

21 května, 2018

Dobrý den, osobně polotučné mléko nepoužívám, ale fungovat by to mělo.

Ivis

25 května, 2018

přímo mňamÓzní vynikající a rychlý fakt super

Lucie

26 května, 2018

Mám radost, že vám chutnalo 🙂 Díky za komentář.

Vanda Károlyi

3 června, 2018

Lucko-znam hodne maminek s detma,co maji diabetes1 a jedou low-carb.ve skolnich jidelnach,skolach v prirode a taborech detem dzvaji buchticky se sodo a ty nase deti na to jen koukaj tecou jim sliny a trpi jak zvirata.nemohla by jste vymyslet receptik”ala buchticky se sodo”?ja jsem zkousela,ale neni to nic moc.udelala by jste vsem detem,ale i nam maminkam obrovskou radost!dekuju vam a drzim palec!

Lucie

3 června, 2018

Ty jo, tak to bude oříšek! Já tohle jídlo nikdy vlastně moc nejedla, ani jako dítě. Šodo není problém, ale ty buchtičky nevím nevím, jestli dám. Bohužel teď mám navíc rozpracovanou kuchařku a trošku nevím, co dřív, takže se tomuhle úkolu nebudu moct aktuálně věnovat. Můžete se mi zkusit případně za pár týdnů připomenout? 🙂

Lucie

26 června, 2018

možem sa opytať aky mlynček použivate na rozmixovanie chia semienok? dakujem

Lucie

27 června, 2018

Kávomlýnek Bosch. Více zde https://paleosnadno.cz/tipy-a-doporuceni/pomocnici-kuchyni/

Yveta

25 července, 2018

Lucko, nadhera. Delam uz asi po dvacate, smetana i kokosove mleko, kdyz mam jahody, tak nesladim, samotne malinko, holky v praci se muzou utlouct. Jo, a porcicku jsem nechala “odlezet” tri dny, dele jsem nevydrzela. A bylo stale bez vady. Super rychly, super chutny, dekuju.

Lucie

26 července, 2018

Yveto, to já děkuju. Za vyzkoušení receptu i komentář. Udělal mi radost. Vždycky mě moc potěší, když někomu chutná 🙂

Jana

4 září, 2018

Dobrý den, Luci,
vynikající… luxusní!! Včera večer jsem recept objevila, dnes koupila mlýnek a před chvilkou jsem dala dezertíky-pudinky chladit do ledničky. Udělala jsem rovnou z dvojité dávky. Na mě méně sladké (sladila jsem medem), tak jsem med ještě přidala. Příště zkusím nedat „dvojité“ kakao
Děkuji za skvělý a rychlý recept

Lucie

5 září, 2018

Dobrý den, Jani,
mám radost, že se vám recept tak líbil, že jste s nadšením pustila do jeho přípravy. Doufám, že jste si doma pochutnali 🙂
S tím slazením – on to má každý trošku jinak, takže je úplně v pořádku, pokud jste med přidala. Důležité je, aby chutnalo 🙂
Mějte se hezky a děkuji za komentář.

Jana

5 září, 2018

Zdravím Vás, Luci,
takže „příště“ bylo už dnes . A tentokrát jsem navrch ozdobila přelivem z čerstvých jahod a mátou. Výborná záležitost ☺️ S manželem jsme si pochutnali i včera a dnes si s námi pochutnala i návštěva. Ještě jednou velké díky za bezvadný recept.

Lucie

6 září, 2018

Zdravím, Jani, zní to úžasně, úplně tu chuť cítím <3 Mám radost, že chutnalo 🙂

Šárka

20 září, 2018

Ten se poved! skvělý, rychlý a zdravý 🙂 Děkuji Lucko. Mám ráda vaše recepty (jogurtový chleba, grusetky, pastýřský koláč, květáková kaše, cini minies, mléčné řezy, ….).. protože mi vždy výjdou hned napoprvé a jsou dokonalé 🙂

Lucie

21 září, 2018

Mám velkou radost, že chutná <3 To, že se recepty daří, je hlavně vaše zásluha 🙂

Jitka

15 října, 2018

Ahoj Lucie,prosím chtěla bych se zeptat jestli je možné dezert udělat z obyčejného tučného mléka. Jinak recepty jsou tady opravdu super.

Lucie

15 října, 2018

Ahoj, Jitko. To by mělo bez problémů fungovat.
Moc díky za pochvalu receptů 🙂

Ivana V.

12 listopadu, 2018

Uplne nebe v puse dekuji za bajecny recept jednoduchy a uzasny

Lucie

12 listopadu, 2018

To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář.

Mila G.

5 ledna, 2019

Jedním slovem výborné ! Děkuji za recept 🙂

Lucie

6 ledna, 2019

Děkuji za komentář a pochvalu receptu <3

Jitka

7 ledna, 2019

Odzkoušeno a musim říct, že jsem se do Vašich receptů zamilovala, jednoduché na pripravu a hlavně chutné, 1☆Jitka

Lucie

9 ledna, 2019

Moc děkuju, beru to jako velkou poctu <3 Mám radost, že se recepty líbí a že chutná 🙂

Veronika

4 února, 2019

Lucie, vynikající! Rychlé, jednoduché a naprosto skvěle chutná. Děkuji za Vás!

Lucie

5 února, 2019

Já děkuju <3 Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Šárka

10 února, 2019

Recept je naprosto skvělý a rychlý, a hlavně dobrý 🙂 Díky moc za recept. (Jen mi jako naschvál došla smetana, tak byla napůl s plnotučným mlékem (je to i tak dobré). Ozdobené rozehřátými jahodami (z mrazaku). Prostě BOMBA 🙂

Lucie

11 února, 2019

To mám velkou radost, že pudink chutná 🙂 Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář. S těmi jahodami to musela být božská mana <3

Timea

3 března, 2019

Ospravedlnujem sa, nezvyknem moc kritizovat, ale toto rozhodne nebude moj oblubeny recept :/ mam pocit, ze to chuti po bananoch, ktore do seba ani nahodou nedokazem dostat. Zaroven by som Vas chcela poprosit, ci by bolo mozne pisat viac detailne postupy alebo pridavat viac fotiek z pripravy? Takyto jednoduchy recept a nam sa ten puding zdrcol na hrudky, nevedela som, CIM to mam rozmixovat – kedze tam ide slahacka, nechcela som pouzit mixer a vznikol z toho beton, z ktoreho som nevedela pomaly vysekat lyzicu – priliala som tam deci mlieka a rozmixovala tycovym mixerom a uz sa to dalo pozit, ale ziadny zazrak :/ coz ma mrzi, lebo inak vase recepty milujem.

Lucie

3 března, 2019

To mě mrzí, že se pudink nepovedl a nechutnal vám. Ale neexistuje žádné jídlo na světě, které by chutnalo naprosto všem 🙂 Co jednomu přijde výborné, druhému nechutná.
Co se týká podrobnosti receptů – většinou lidi píší, že je dělám možná až moc zbytečně podrobné. Takže mě váš komentář v tomto směru, přiznám se, překvapil.
Fotky z postupu zatím nemám v plánu. Kdysi jsem se o to snažila, ale bylo to opravdu hodně pracné a lidem to přišlo zbytečné. Můj web na to není ani uzpůsoben. Takže se moc omlouvám, ale vaší prosbě aktuálně nemůžu vyhovět.
Nevím, kde mohla v postupu vzniknout chyba. Napadá mě jen nepřesné odvážení chia semínek (bohužel některé váhy nejsou úplně přesné a zrovna i chia je znát každý gram). Každopádně mě vážně mrzí, že se pudink nepovedl podle vašich představ 🙁

Vlaštovka

25 dubna, 2019

Lucie, i já moc děkuju za tento recept. Honila mě mlsná a nevěda „samou roztažností, co bych do huby nacpala“, pustila jsem se do tohoto 🙂 Pudink z celých chia mě taky neokouzlil, ač semínka cpu taky do všeho možného… Na výrobu tohoto jsem použila chia mouku, konzistencí mi to připomínalo spíš krupičnou kaši, ale i přes mou modifikaci to bylo dobré 😀 Nemaje kokosového mléka, použila jsem sušený pohankový nápoj ve vodě rozmíchaný plus smetanu a na dosladění javorový sirup… Všeho od oka a aj tak se zadařilo 😀 Někdy to zkusím i s tím kokosovým mlíkem, to bude bašta… Jelikož jsem tento recept jistě nespáchala naposledy… Takže moc děkuju za inspirativní, nevšední a především chutné recepty 🙂 Low carb prozatím neberu jako svůj hlavní směr, nicméně stravování tohoto typu zařazuju čím dál častěji… Prostě protože mi chutná 😀 Tak ještě jednou DÍK! 🙂

Hezdapst

3 května, 2019

Výborné.

Lucie

4 května, 2019

To mám radost, že chutnalo 🙂 Díky za komentář.

Lucie

8 května, 2019

Vlaštovko, to mám velkou radost, že chutnalo a že jsou pro vás moje stránky inspirací. Mějte se krásně, ať se daří a chutná 🙂

Martina

11 května, 2019

Naprosto geniální, přesně tohle jsem teď potřebovala 🙂 díky za recept!

Lucie

11 května, 2019

To mám velkou radost, že jsem se receptem trefila do aktuální chuti <3

Janulka

13 května, 2019

Dezertik odskusany aj zjedeny. Famozny. Vsetkym velmi chuti. Super 5 hviezdiciek / aj 6, ale 5 je teda maximum/.
Vymyslajte prosim dalsie lahodky.
Zdravim zo Slovenska :))

Lucie

13 května, 2019

Zdravím na Slovensko 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo. Díky moc za milý komentář a vysoké hodnocení. Moc mě potěšilo <3

Renata

5 června, 2019

Lucie
Prave jsem vyzkoušela tento receptik a to rovnou z dvojité dávky. Výsledek super výborný detertik, určitě budu pokračovat s něčím slanym. Dekuju moc!!!

Lucie

6 června, 2019

Renato, to mám velkou radost, že se pudink podařil a chutnal <3 To já moc děkuju! Za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Doufám, že bude chutnat i podle dalšího receptu.

Zdeberuška

7 června, 2019

Vyzkoušeno a (s prominutím) sežr.no, jde to rovnou do ledvin, jak říkával Kája Mařík. 🙂 Dělala jsem to bez sladidla, ze smetany, je to nadýchané, takové trochu jako hustší pařížská šlehačka. Včera jsem chia poctivě odvážila, dneska jen tak od oka nasypala, ale přišlo mi to podobný. Do včerejší 1. ochutnávky jsem kápla i trochu vanilkové příchutě, nebylo to špatný. No a dneska už uvažuju o upgradu s troškou tvarohu, že by to mohlo být trochu hutnější. Nezkoušela jste to? A už mě napadá namazat to na nějaký dortový korpus nebo cupcake a ozdobit ovocem… Ježišmarjá, já nesmím vymejšlet a cpát se sladkým!!!!! Vždyť potřebuju zhubnout! 😀 😀 😀

Lucie

8 června, 2019

😀 Váš komentář mě opravdu pobavil a prodloužil život o pár chvil 😀 Úplně vidím sebe a některé své „zakázané“ představy 😀
S tvarohem jsem to nezkoušela, ale fungovat by to mělo. Stejně tak přidání trošku chia navíc a delší odležení, pokud nebyla konzistence dostatečně hutná. Myslím, že jako krém na dort by to byla skvělá varianta <3

Johana

14 února, 2020

Výborné! Přidala jsem ještě kokos, sbalila do krabiček a vzala s sebou na víkend na snídaně místo rohlíků se šunkou. Všichni záviděli 🙂

Lucka

15 února, 2020

No aby nezáviděli! S tím kokosem to zní úžasně ❤️ Kam se hrabe nějaký rohlík se šunkou 🙂

Milu

14 května, 2020

Paní Lucko, hlásím, že „náhoda“ tomu chtěla, abych dnes našla tento recept, který mě nabudil v tom okamžiku, kdy jsem četla o rozemletých (a to je ovšem nápad na Nobelovku!) chia semínkách – dceři v jídle vadí a proto je doma nepoužíváme. Apropó – dcera nejí ani kokos, natož aby pila kokosové mléko! No a tak jsem pudink tajně připravila aby mě neviděla při práci a zavolala ji k hotovému a světe div se – dcera vylízala sklenici a mami chci ještě a zítra tu dobrotu uděláš znovu? Udělám! 🙂 A z čeho je? Neřeknu. 🙂
Jen manžel tentokráte smutně koukal – ten zase totiž miluje pouze pudink vanilkový.
Takže hlásím, že DĚKUJI! za recept a kdybyste věděla, jak na vanilkový, prosím, dejte mi tip. 🙂 Krásný dobrý večer a zůstávejte ve zdraví.
Srdečně zdraví milu

Lucka

17 května, 2020

Milu, mám velkou radost, že pudink dceři chutnal ❤️ Její averzi vůči kuličkám chia naprosto chápu 😀 Také mi v jídle vadí.
Manželovi můžete zkusit připravit pudink ze smetany, vanilky a žloutků. Nikdy nebude tak tuhý jako ten běžný (protože do toho se přidává navíc ještě škrob), ale je skvělý. Jen je potřeba hodně žloutků (2-3 na 1 dcl smetany na šlehání) a dobře hlídat teplotu, aby se žloutky zahřály, ale neuvařily do podoby míchaných vajec. Variantou by mohla být i pomletá bílá chia semínka. Hůř se shání, než ta klasická tmavá, ale občas je mají v prodejnách se zdravou výživou.
Mějte se hezky a moc děkuji za milý komentář ❤️

Petra P.

25 srpna, 2020

Lucko, moc děkujeme za další prima rychlovku 🙂 Velmi příjemná, zajímavá chuť nadýchané pěny, určitě jsem nedělala naposledy.
Musím říct, že s Vámi mě po mnoha letech zase baví vařit, a ještě s bonusem myšlenky navíc, že se člověk cpe rozumnější alternativou potravin 🙂
Mějte se. Petra

Lucka

26 srpna, 2020

Petro, moc děkuji za vyzkoušení dalšího receptu. Mám radost, že chutná 🙂
To, že vás začalo znovu bavit vaření a já jsem k tomu mohla malinko přispět, beru jako tu největší pochvalu ❤️ Moc děkuju 🙂

Vlasta

3 listopadu, 2020

Pudink z celých chia semínek nemám vůbec ráda, vadí mi tam ta celá semínka a tato varianta mě navnadila. Musím říct, že chuťově povedené, syn si pochutnal, ale já pořád nejsem spokojená s konzistencí, která byla taková slizojidní až snoplojidní. Dělala jsem z kokosového mléka, které je samo o sobě takové husté, tak možná ubrat semínek?

Lucka

3 listopadu, 2020

Možná ubrat. Ale ony chia tuhle „slizoidní“ konzistenci prostě dělají 🙂 Naprosto stejné klasické škrobové konzistence pudinku s nimi nedosáhnete. Ale možná zkuste čokoládovou variantu, kdy se v mléku cca 15 °C pod bodem varu zahřejí žloutky a čokoláda, a pak se vše nechá vychladit.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0