Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ovar se salátem z černé ředkve

Ovar se salátem z černé ředkve

  , , ,   , , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Ovar se salátem z černé ředkve
0.0 0

Jestli jste v oddělení zeleniny chodili bez povšimnutí okolo zvláštní černé bulvy, protože jste ani vlastně nevěděli, co to je a jak se to jí, tak s tím udělejte rychlý konec. Ignorujete totiž zeleninu, která je nabitá spoustou vitamínů a svojí mírně peprnou chutí, která se trošku podobá křenu, skvěle doplňuje vepřové maso. Ať už pečené, anebo jako v dnešním receptu hezky uvařené do měkka ve voňavém nálevu 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 2 hodin
  • 5 minut

    2 hodin

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Ovar

1 kg plecka (libovější maso) nebo 1,5 kg vepřového kolene (více tučného masa)

2 mrkve

1 větší petržel

1/3 bulvy celeru

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

10 kuliček celého pepře

2 lžíce jablečného octa

sůl

Salát z ředkve

1 bulva černé ředkve

1 jablko

cca 1 lžíce jablečného octa

1 lžíce domácí majonézy

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 2 hodin
  • 5 minut

    2 hodin

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Ovar

Do vroucí vody vhoďte koření (bobkový list, nové koření, sůl, pepř), oloupanou zeleninu vcelku, přilijte 2 lžíce octa a ponořte do ní omyté maso.

Vařte na mírném ohni cca 2 hodiny (doba hodně závisí na zvoleném kusu masa), dokud maso nebude úplně měkoučké, že by se dalo krájet lžící.

Pak maso vyndejte, přeceďte vývar a za vysoké teploty ho redukujte (vyvařte) na cca 2 dcl.

Dosolte ho a dopepřete podle chuti.

Salát z černé ředkve

Mezitím, co se maso vaří, si připravte salát.

Ředkev oloupejte a nastrouhejte najemno, stejně jako jablko.

V míse smíchejte nastrouhanou ředkev, jablko a 1 lžíci majonézy.

Dochuťte solí, pepřem a octem podle chuti.

Dejte uležet do lednice.

Maso podávejte pokrájené na plátky či větší kousky, zalité vývarem, doplněné ředkvovým salátem, kousky vařené zeleniny a troškou hořčice.

Pokud maso nebudete podávat hned po uvaření, anebo si budete chtít nechat část na zítřek, uchovávejte ho ve stejné nádobě s vývarem. Jedině tak se zbytečně nevysuší a naopak do sebe hezky natáhne vývar a bude krásně měkké.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.