
Ovar se salátem z černé ředkve

Ovar se salátem z černé ředkve
Hlavní jídla, Maso, Přílohy, Saláty Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Paleo, Primal, Whole30 majonéza, ocet, ovoce, vepřové, zelenina
Listopad 22, 2014
Hodnotit receptJestli jste v oddělení zeleniny chodili bez povšimnutí okolo zvláštní černé bulvy, protože jste ani vlastně nevěděli, co to je a jak se to jí, tak s tím udělejte rychlý konec. Ignorujete totiž zeleninu, která je nabitá spoustou vitamínů a svojí mírně peprnou chutí, která se trošku podobá křenu, skvěle doplňuje vepřové maso. Ať už pečené, anebo jako v dnešním receptu hezky uvařené do měkka ve voňavém nálevu 😉
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 2 hodin
-
5 minut
2 hodin
2 hodin 5 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
Dobrá volba. Co uvaříte příště?
Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit.
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.
Suroviny
Ovar
1 kg plecka (libovější maso) nebo 1,5 kg vepřového kolene (více tučného masa)
Salát z ředkve
1 lžíce domácí majonézy
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 2 hodin
-
5 minut
2 hodin
2 hodin 5 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Ovar
Do vroucí vody vhoďte koření (bobkový list, nové koření, sůl, pepř), oloupanou zeleninu vcelku, přilijte 2 lžíce octa a ponořte do ní omyté maso.
Vařte na mírném ohni cca 2 hodiny (doba hodně závisí na zvoleném kusu masa), dokud maso nebude úplně měkoučké, že by se dalo krájet lžící.
Pak maso vyndejte, přeceďte vývar a za vysoké teploty ho redukujte (vyvařte) na cca 2 dcl.
Dosolte ho a dopepřete podle chuti.
Salát z černé ředkve
Mezitím, co se maso vaří, si připravte salát.
Ředkev oloupejte a nastrouhejte najemno, stejně jako jablko.
V míse smíchejte nastrouhanou ředkev, jablko a 1 lžíci majonézy.
Dochuťte solí, pepřem a octem podle chuti.
Maso podávejte pokrájené na plátky či větší kousky, zalité vývarem, doplněné ředkvovým salátem, kousky vařené zeleniny a troškou hořčice.
Pokud maso nebudete podávat hned po uvaření, anebo si budete chtít nechat část na zítřek, uchovávejte ho ve stejné nádobě s vývarem. Jedině tak se zbytečně nevysuší a naopak do sebe hezky natáhne vývar a bude krásně měkké.
0 Recenzí / komentářů

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.