Recept na ovar se salátem z černé ředkve » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

dscn0852b

Ovar se salátem z černé ředkve

dscn0852b

Ovar se salátem z černé ředkve

  , , ,   , , , , ,   , , , ,

Listopad 22, 2014

Hodnotit recept
Ovar se salátem z černé ředkve
0.0 0

Jestli jste v oddělení zeleniny chodili bez povšimnutí okolo zvláštní černé bulvy, protože jste ani vlastně nevěděli, co to je a jak se to jí, tak s tím udělejte rychlý konec. Ignorujete totiž zeleninu, která je nabitá spoustou vitamínů a svojí mírně peprnou chutí, která se trošku podobá křenu, skvěle doplňuje vepřové maso. Ať už pečené, anebo jako v dnešním receptu hezky uvařené do měkka ve voňavém nálevu 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 2 hodin
  • 5 minut

    2 hodin

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Ovar

1 kg plecka (libovější maso) nebo 1,5 kg vepřového kolene (více tučného masa)

2 mrkve

1 větší petržel

1/3 bulvy celeru

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

10 kuliček celého pepře

2 lžíce jablečného octa

sůl

Salát z ředkve

1 bulva černé ředkve

1 jablko

cca 1 lžíce jablečného octa

1 lžíce domácí majonézy

sůl

pepř

Postup

Ovar

Do vroucí vody vhoďte koření (bobkový list, nové koření, sůl, pepř), oloupanou zeleninu vcelku, přilijte 2 lžíce octa a ponořte do ní omyté maso.

Vařte na mírném ohni cca 2 hodiny (doba hodně závisí na zvoleném kusu masa), dokud maso nebude úplně měkoučké, že by se dalo krájet lžící.

Pak maso vyndejte, přeceďte vývar a za vysoké teploty ho redukujte (vyvařte) na cca 2 dcl.

Dosolte ho a dopepřete podle chuti.

Salát z černé ředkve

Mezitím, co se maso vaří, si připravte salát.

Ředkev oloupejte a nastrouhejte najemno, stejně jako jablko.

V míse smíchejte nastrouhanou ředkev, jablko a 1 lžíci majonézy.

Dochuťte solí, pepřem a octem podle chuti.

Dejte uležet do lednice.

Maso podávejte pokrájené na plátky či větší kousky, zalité vývarem, doplněné ředkvovým salátem, kousky vařené zeleniny a troškou hořčice.

Pokud maso nebudete podávat hned po uvaření, anebo si budete chtít nechat část na zítřek, uchovávejte ho ve stejné nádobě s vývarem. Jedině tak se zbytečně nevysuší a naopak do sebe hezky natáhne vývar a bude krásně měkké.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation