Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ovocné plátky

Ovocné plátky

  , , , ,   , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Ovocné plátky
5.0 2

I když se jedná o netradiční „vánoční cukroví“, rozhodně stojí za vyzkoušení. Při jeho přípravě můžete experimentovat a jablka vyměnit za jiný druh ovoce, skořici nahradit třeba špetkou mletého hřebíčku nebo badyánu atd.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin
  • 5 minut

    2 hodin

    2 hodin 5 minut

  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

3 jablka

1 citrón

7 sušených vypeckovaných datlí

1/2 lžičky mleté skořice

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin
  • 5 minut

    2 hodin

    2 hodin 5 minut

Postup

Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky.

Pak je rozmixujte dohladka se šťávou z citrónu, s drobně pokrájenými datlemi a skořicí.

Vzniklou hmotu rozetřete na pečícím papírem (nebo ještě lépe pečící fólií) vyložený plech do vrstvy tenké několik milimetrů.

Vložte do trouby vyhřáté na 120°C a pečte cca 1 hodinu.

Pak plát ostrým nožem nakrájejte na proužky o šířce cca 5 cm a vraťte do trouby na dalších 30-60 minut.

Čas vám opravdu více nemůžu upřesnit. Každá trouba peče jinak, záleží jak silnou vrstvu jste udělali atd.

Ke konci je potřeba troubu často kontrolovat, ať se plátky příliš nevysuší.

Vodítkem by vám měla být barva plátků a pocit na dotek – těsto by nemělo příliš lepit, od krajů by se mělo dát snadno odlepit od papíru a plátky by měly jít zavinout, ale nebudou se při tom lámat. Je to potřeba zkoušet 😉

Dobrá rada na závěr – rolujte plátky ještě za tepla a zavažte je stužkou. A pokud se vám plátky přepečou a jsou příliš lámavé, anebo příliš rychle vystydnou a vy je nestihnete zarolovat, jednoduše je nalámejte na kousky 😉

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




11 Recenzí / komentářů

Moonlight

16 února, 2016

Tak na tohle se šíleně těším až udělám!

Lucie

16 února, 2016

Je to hodně netradiční, ale moc dobré. Doufám, že vám to bude chutnat stejně jako nám. Dejte vědět 😉

Martina

16 února, 2016

Zajímavé, moc se mi to líbí. A hlavně, jablka a skořice, má víc než oblíbená kombinace.

Lucie

16 února, 2016

Tuhle kombinaci taky miluju 😉

Moonlight

16 února, 2016

Nakonec byly po okrajích trochu vysušenější, tak popraskaly, ale z pár jsem zvládla udělat svitek 🙂 A zbytku rodiny, který byl nanejvýš skeptický k mému paleo cukroví chutnaly tyto plátky nejvíc 🙂 Díky!

Lucie

16 února, 2016

To mě hrozně těší. I moje rodina už pochopila, že Paleo/Primal neznamená jíst náhražky bez chuti. Dokonce musím některá jídla pořád opakovat, jaký mají úspěch 😀 Třeba sulc, celerový salát, kaldoun, květáková polévka, gravlax a různá kari.

Jana

23 dubna, 2016

Přidala jsem zlatá lněná semínka . Nemá to chybu☺, úžasná dobrota.
Jen se po nich zaprášilo.

Lucie

23 dubna, 2016

Zajímavý nápad s těmi semínky, díky za tip. Mám radost, že chutná 🙂

Iveta sulevova

7 října, 2016

Ja som to spravila z dule.je to taka pochúťka,ze sa netreba hanbit ,ani ked to date ako darcek. Vsetci su unesení aka exotika:)

Lucie

14 února, 2020

Jde tam dat neco misto datly? Nebo to nemusim nicim nahrazovat?

Lucka

15 února, 2020

Datle klidně vynechejte. Pokud budete mít sladší jablka, nebudou potřeba.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0