Tatarák s medvědím česnekem
Tatarák s medvědím česnekem
Hlavní jídla, Maso, Pomazánky, Rychlovky (do 30 minut), Snacky Bez lepku, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 bylinky, hovězí, medvědí česnek, mleté maso, žloutek
2015-03-15
Ohodnotit receptMaso na tatarák se podle českých zvyklostí hojně dochucuje různými druhy koření, cibulí, sojovkou, worchesterem, kečupem a hořčicí. Za hranicemi naší země to ale s kořením příliš nepřehání a nechávají více vyniknout samotnou chuť masa. I já téhle úpravě dávám přednost, proto vás možná v receptu překvapí absence některých typických „českých tatarákových“ surovin. Rozhodně vám ale doporučuji tuto verzi vyzkoušet. Možná vám zachutná tak jako mně. Dochutit podle svého ji vždycky můžete dodatečně. Ale dala bych ruku do ohně za to, že to neuděláte 😉
- Příprava: 30 minut
-
30 minut
30 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
300 g kvalitního hovězího (svíčková, falešná svíčková nebo zadní)
2 žloutky
4 lžíce panenského olivového oleje
špetka chilli
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 30 minut
-
30 minut
30 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Základem opravdu dobrého tataráku je kvalitní maso. V tomto případě se nesnažte šetřit a sežeňte si krásný kousek vyzrálého hovězího s minimem mramorování (tuku). Nekupujte předem namleté maso. Nejlépe si ho doma připravte sami. Osobně si maso na tatarák neškrábu (což by se správně mělo dělat, ale většinou to nedělají ani v restauracích), ale umelu ho nadvakrát v mlýnku na maso. Získá tak krásně jemnou strukturu. Pokud nemáte mlýnek k dispozici, nechte si maso umlít u ověřeného řezníka.
Připravené umleté (nebo naškrábáné maso) smíchejte s 2 čerstvými vaječnými žloutky, 4 lžícemi panenského olivového oleje (skvěle se hodí olej dochucený chilli), solí, pepřem a špetkou chilli.
Dobře propracujte a nechte pár minut odležet.
Nakrájejte si na malé kousky medvědí česnek a smíchejte s masem. Ochutnejte a případně dochuťte solí či pepřem.
Vymažte si vhodnou nádobu (malou misku či hrníček) olivovým olejem a naplňte masem. Vyklopte opatrně na talíř a podávejte se sezamovými krekry (i do nich je možné během přípravy přidat nakrájený medvědí česnek; krekry nelze použít při Whole30) a zeleninovým salátem (na obrázku salát z rukoly, avokáda, medvědího česneku a opražených piniových oříšků).
PS: Medvědí česnek koupíte na farmářských trzích během jara (od března do května). Jedná se o bylinku s typickou česnekovou chutí a vůní, oplývající mnoha léčivými účinky. Osobně ho mám velmi ráda pro jeho jemnou chuť, navíc mi na rozdíl od běžného česneku nezpůsobuje zažívací obtíže. Pokud ho neznáte, určitě ho vyzkoušejte.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..