Třešňový koláč s ořechovou drobenkou » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

tresnovy-kolac3-logo2

Třešňový koláč s ořechovou drobenkou

tresnovy-kolac3-logo2

Třešňový koláč s ořechovou drobenkou

  , ,   , , ,   , , ,

Červenec 6, 2016

Hodnotit recept
Třešňový koláč s ořechovou drobenkou
0.0 0

Období třešní je hrozně krátké. Proto si je nenechte ujít. A až se přejíte těch čerstvých, připravte si tenhle skvělý voňavý koláč s křupavou ořechovou drobenkou. Lze ho samozřejmě připravit i z jiného druhu ovoce, třeba borůvek či rybízu. Během roku pak bude fungovat i mražené ovoce.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 8 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Korpus

3 vejce

2 velké čerstvé datle bez pecky

1 zarovnaná lžíce kokosového oleje nebo ghee

150 g mandlové mouky

1 lžička vinného kamene (lze případně vynechat)

Poleva

300 g vypeckovaných třešní

1/2 lžičky tapiokového škrobu

zrníčka z 1/2 vanilkového lusku nebo pár kapek extraktu

Drobenka

1 velká čerstvá datle bez pecky

20 g rozdrcených kešu ořechů

10 g sušeného strouhaného kokosu

Postup

Korpus

Promixujte do hladké nadýchané směsi 3 vejce, 2 datle a tuk.

V míse si promíchejte mandlovou mouku a vinný kámen. Pak přilijte vaječnou směs a vše propracujte do hladkého řidšího těsta.

Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, rozetřete na požadovaný tvar a výšku okolo 1 cm.

Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15-20 minut.

Poleva

Vypeckované třešně rozmačkejte vidličkou a v malé pánvičce přiveďte k mírnému varu.

Krátce povařte (aby slupky změkly), přidejte vanilku a poprašte tapiokovým škrobem.

Za stálého míchání nechte směs zhoustnout.

Dejte stranou vychladit.

Ořechová drobenka

Pomocí rukou propracujte do drobivé lepivé směsi čerstvou datli, nadrobno rozdrcené kešu a kokos.

Jakmile je korpus upečený, vyndejte ho z trouby a tu vypněte.

Do chladnoucí trouby vložte drobenku rozprostřenou do slabé vrstvy a nechte ji zde přibližně 20-30 minut.

Občas ji prohrábněte, aby se sušila rovnoměrně do křupava.

Podávání

Vychladlý korpus potřete třešňovou směsí a posypte ořechovou drobenkou.

Nakrájejte na 8 dílků a podávejte.

Drobenkou posypte koláč až těsně před podáváním. Natáhne totiž rychle vlhkost z polevy a nebude tak křupavá. To ale nic nemění na chuti.

PS1: Na výslednou chuť má velký vliv zralost třešní a jejich odrůda. Proto ovocnou polevu podle potřeby případně mírně doslaďte či naopak zakapejte troškou citrónové šťávy.
PS2: Pokud nemůžete sehnat čerstvé datle, namočte ty sušené na pár hodin do co nejmenšího množství vařící vody. Změknou a bude se vám s nimi lépe pracovat. Popřípadě je můžete nahradit medem.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Dalibor P.

Červenec 6, 2016

Zajímavý recept a skvělá, čistotou zářící fotografie. Zvu vás na svoje nově založené FB stránky Gurmet Dalibor P.

LG

Lucie

Červenec 6, 2016

Díky, za pochvalu i pozvání. Určitě nakouknu 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation