Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami

Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami

    , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami
5.0 1

Snadno a jednoduše, bez zbytečných složitostí – i takový přístup může zaručit překvapivě dobré jídlo. Stačí pár základních surovin…

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 2 hodin 30 minut
  • 15 minut

    2 hodin 30 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg vepřového (krkovička, ocásek, plecko atd.)

6 velkých cibulí

sůl

pepř

500 g dýně hokaidó

1 vejce

50 g mandlové mouky

2 lžíce psyllia

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 2 hodin 30 minut
  • 15 minut

    2 hodin 30 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Nakrájejte na proužky cibuli, vložte ji do pekáčku a na ní maso. Vše osolte a opepřete. Zakrytý pekáček vložte do trouby rozpálené na 150°C a nechte bez odkrývání či podlévání péct 2,5 hodiny. Během této doby si do trouby na 1 hodinu přidejte také dýni (rozkrojenou napůl, s vydlabaným měkkým středem). Upečenou dýni včetně slupky (platí pouze pro hokaidó) rozmixujte s vejcem, mandlovou moukou, psylliem, solí a pepřem. Ze vzniklé směsi vytvořte navlhčenýma rukama placičky a opečte je na suché pánvi z obou stran pěkně dohněda. Podávejte s nakrájeným upečeným masem a cibulovým „zelím“.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Jana

Červenec 11, 2018

V jednoduchosti je krása, chuťově vynikající!
Pekla jsem kotletu a bez podlévání by se mi připálila. Jak to děláte, že nemusíte podlévat?
Díky za Vaše stránky a nadšení, které z nich sálá! 🙂

Lucie

Červenec 12, 2018

Jani, na výsledek má velký vliv výběr masa a s tím související podíl tuku v mase (více tuku, více šťávy). Pak také dobře těsnící pečící nádoba.
To já moc děkuju za pochvalu stránek. Občas nadšení začne drhnout (však to znáte, to máme každý tyhle stavy) a pak je moc příjemné a nabíjející si přečíst takový milý komentář <3 Děkuju moc 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.